Călugării de la Mănăstirea ctitorită de părintele Iustin Pârvu au adus o troiţă pe locul protestelor de la Pungești, împotriva fracturării hidraulice

Email Imprimare PDF


Troiţa a fost adusă la începutul weekendului la Pungeşti, în satul Siliştea, şi a fost sfinţită duminică după-amiază de preoţii locului şi de monahii de la Petru Vodă, în prezenţa a circa 200 de persoane. Este vorba despre o troiţă ce provine din cimitirul Mănăstirii „Petru Vodă", care a stat la căpătâiul martirilor din mişcările de rezistenţă anticomuniste precum părintele Ştefan Marcu şi soţia Elena (simbolul mişcării anticomuniste din munţii Vrancei), părintelui Gheorghe Calciu, poetului Radu Gyr, Tudor Popescu, Mihail Dumitrescu sau preotul Atanasie Ştefănescu, scrie www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

„Am adus cu noi această minunată cruce care a stat la capul unor mari mucenici sfinţi ai neamului nostru, ca să vedem în ea un standard, o lumină, o putere", le-a spus celor prezenţi părintele Ioan Şişmanian, de la Mănăstirea „Petru Vodă". Gestul de solidaritate cu protestatarii care s-au opus exploatării gazelor de şist a fost girat de urmaşul părintelui Iustin Pârvu.

„Mănăstirea noastră a dăruit această sfântă troiţă locuitorilor din comuna Pungeşti în semn de preţuire pentru statornicia cu care îşi apără glia strămoşească. Biserica, în calitatea ei de mamă a neamului românesc, a fost, este şi va fi totdeauna alături de poporul care suferă şi trebuie îndrumat", a spus stareţul Hariton Negrea, de la „Petru Vodă".

Citeste mai mult: adev.ro/mvdhmy