Leancă se întâlnește cu Șevciuk în Germania. Va continua Germania să sprijine Rusia în federalizarea celui de-al doilea stat românesc?

Email Imprimare PDF


Premierul Iurie Leancă se va întâlni, în Germania, cu șeful administratției separatiste de la Tiraspol Evgheni Șevciuk în cadrul unei conferințe organizată de misiunea OSCE în Moldova, Președinția Ucrainei în cadrul OSCE și Guvernul Germaniei, transmite Romanian Global News.

 

Cei doi vor discuta despre acțiunile întreprinse pâna acum în vederea reglementării conflictului transnistrean și oportunitățile de interacțiune dintre Chișinău și Tiraspol, anunță un comunicat de presă al Guvernului de la Chișinău.

Întâlnirea va avea loc în cadrul conferinței „Măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean", care va avea loc la Landshut, Germania, în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2013.

Conferințe de acest tip au mai fost în anii anteriori în Bavaria, la Bad Reichenhall si Rottach-Eggern. De fiecare dată reprezentanții din Ministerul de Externe german au insistat și au făcut presiuni pentru acceptarea de către guvernul de la Chișinău, a unei forme de federalizare foarte asemănătoare planului rusesc cunoscut ca "planul Kozac".

Este de așteptat ca urmașii Patriciei Flor din MAE-le german să continue să facă lobby pentru planurile prietenilor lor de la Moscova. În special după ultima manifestație de amploare pro-unire de la București, urmărită cu mare atenție, pe tot parcursul său, de reprezentanți ai ambasadei germane la București dar și de cei ai ambasadei Rusiei.

Patricia Flor este diplomatul german care din funcția de director in MAE-le german iși permitea să facă presiuni asupra Chișinăului penrtu acceptarea planului rusesc de federalizare. Acum Patricia Flor a avansat în grad. Ne referim la noua sa funcție de Reprezentant Special al UE pentru Asia Centrală.

(http://www.rgnpress.ro/rgn_11/politic/1831-exploziv-noua-fa-a-lui-ribentropp-molotov-varianta-european-germania-impune-jocul-rusiei-la-chiinu-i-vrea-federalizarea-r-moldova.html)