Conferința internațională PSD – PSOE la Madrid

Email Imprimare PDF

PSD Spania, în colaborare cu PSOE (Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol) organizează la sediul din Madrid din Plaza Callao, nr. 4, Conferința internațională PSD – PSOE unde, pentru prima dată se reunesc la aceeași masă de consultări socialiștii români și spanioli pentru dezbaterea unor puncte din proiectele politice ale PSD Spania care au nevoie de sprijinul și participarea directă a socialiștilor spanioli și de asimilarea acestora de către conducerea PSD Diaspora se arată într-un comunicat de presă preluat de Romanian Global News.

Programată pentru data de 16 noiembrie 2013 la ora 11,00, reuniunea va fi prezidată de către Președintele PSD Diaspora Claudiu Ciprian Tănăsescu, europarlamentar român și Secretarul General al socialiștilor madrileni Tomas Gomez, care va fi cel mai probabil viitorul Președinte al Comunității Madrid. Un invitat special va fi și fostul europarlamentar din Marea Britanie Tom Morgan, specialist în materie de alegeri europarlamentare.

Temele principale dezbatute sunt: dubla cetatenie romano – spaniola, alegerile europarlamentere din luna mai 2014 şi alegerile municipale spaniole din luna mai 2015 si despre candidatii romani pe listele PSOE in Spania.

„Un eveniment de asemenea anvergură nu am avut niciodată la nivelul PSD Spania, iar participanții la masa rotundă invitați de către organizația noastră dovedește seriozitatea, amploarea și importanța proiectelor politice pe care le avem în comun. În spatele acestei reuniuni sunt ore și ore de negocieri cu PSOE privind sprijinul proiectului dublei cetățenii româno – spaniole, urmând acum ca acest subiect să fie dezbătul cu membri și simpatizanții ambelor partide socialiste – români și spanioli. Am organizat acest eveniment de o manieră interactivă pentru ca întrebările și nelămuririle publice să fie clarificate de către invitații nostrii care sunt și reprezentații la vârf al celor 2 partide politice.

Marcăm ziua de 16 noiembrie ca cea mai importantă în acest an: importantă la nivel politic prin calitatea invitaților, importantă la nivelul comunității românești prin larga participare anunțată, importantă la nivel asociativ prin prezența și susținerea proiectelor noastre de cea mai mare federație de asociații românești din Spania – FEDROM și importantă pentru noi, militanții socialiști români care am urmărit consecvent implemetarea celui mai îndrăzneț proiect politic – cel al dublei cetățenii.

Dubla cetățenie nu este un capriciu PSD Spania. Suntem 925.000 de români în Spania, conform cifrelor oficiale. Vrem să eliminăm nesiguranța juridică provocată de dobândirea cetățeniei spaniole care conduce la pierderea celei române. Mă refer la actele juridice posterioare încheiate de cetățenii români care intră într-o nebuloasă legislativă după obținerea cetățeniei spaniole. Cum va moșteni fostul cetățean român, cum va cumpăra proprietăți în România, ce se întămplă cu proprietățile lui actuale după pierderea cetățeniei, care este noul lui statut în țara noastră. Nu vrem ca românul să fie străin în țara lui niciodată. Nu contează ce modalitate vor gasi guvernele de la București și Madrid în a soluționa această problemă cât timp interesele ambelor țări sunt protejate în viitor și, în special, interesele cetățenilor români și spanioli pentru că pentru asta există actul politic: pentru a guverna în interesul cetățenilor.

În ceea ce privește socialiștii români prezenți pe listele PSOE la alegerile locale din mai 2015, depinde de priceperea și implicarea liderilor PSD la nivel local și de relațiile dezvoltate pe parcurs. Mai avem destul timp pentru asta și de aceea avem programate cursurile politice cu militanții PSD Spania pe parcursul anului 2014„ declară Marius Vili Sârbu, președinte PSD Spania.

Pe lista invitaților la eveniment figurează și Maru Menendez (senator PSOE), Alejandro Capuano Tomey (Departamentul Imigranți PSOE), Noelia Martinez Espinosa (PSOE), Serbu Catalin (Coordonator Grupul Federal al Românilor din PSOE), Borja Cabezón (Purtător de Cuvânt PSM Madrid), Tom Morgan (Europarlamentar UK), Mariano Moreno (Departamentul de Politici de Integrare PSOE), Consuelo Cruz Arboleda (PSOE), Marius Vili Sârbu (Presedinte PSD Spania), Gabriela Deaconescu (Purtatorul de Cuvant al Platformei Imigrantilor din Valencia si Vicepresedinte PSD Spania), Monica Barabas (Președinte OFSD Spania), Delia Braila (Presedinte TSD Spania), Miguel Fonda (Președinte FEDROM).

De asemenea, este de menționat că Președintele PSD Diaspora Claudiu Ciprian Tănăsescu este pentru prima dată în vizită la organizația PSD Spania după alegerea acestuia la Conferința PSD Diaspora din aprilie 2013. PSD Spania numără astfel două conferințe de dezbateri politice organizate în Spania, prima fiind prezidată de către Secretarul General al PSD Diaspora Stela Arhire în zilele de 15 și 16 iunie 2013.

La conferinţă vor participa delegaţi ai tuturor organizaţiilor locale PSD Spania, legal înfiinţate şi vor avea statutul de invitaţi cei care fac parte din organizaţiile în curs de înfiinţare.

În aprilie 2013, la alegerile PSD Spania au fost propuse ca proiecte politice ale noii conduceri:

Dublă cetățenie

Micșorare taxe consulare

Eliminarea definitivă a moratoriului și a oricărei inițiative în Parlamentul european de prelungire a acesteia după anul 2014

Candidați români pe listele electorale ale PSOE in anul 2015

Schimbarea imaginii comunității românești în rândurile socialiștilor spanioli și, de ce nu, în ansamblul societății gazdă

Constituirea de tabere politice gratuite pentru socialiștii români activi

Implementarea din toamnă a celui mai mare proiect politic din Diaspora IMPREUNA FACEM PSD 2015

Inființarea de organizații socialiste românești în toate marile orașe și comunități din Spania

O reprezentare semnificativă în Grupul Federal Românesc din cadrul PSOE cu prezență exclusivă din rândurile PSD Spania

Toate aceste puncte vor fi dezbătute la conferinţă, iar persoanele care sunt interesate în a participa la dezbateri, indiferent ca sunt sau un simpatizanţi PSD pot confirma participarea la email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .