Active importante ale celui de-al doilea stat românesc se vor privatiza. Bucureștiul va dormi sau va participa la licitații?

Email Imprimare PDF


12 active importante ale statului vor fi scoase spre privatizare. După scandalul legat de lipsa de transparență în concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și cel de la Banca de Economii, premierul Iurie Leancă asigură că Guvernul și-a învățat lecția și va solicita expertiza consultaților internaționali de prestigiu în deetatizările ce vor urma, scrie UNIMEDIA, preluat de Romanian Global News.

„Statul, într-adevăr nu este cel mai bun administrator al activelor sale. Noi vom propune societății noastre un plan de privatizare, deja l-am discutat pe interior și l-am discutat suficient. Am ajuns la concluzia că pentru 12 cele mai importante active ale statului vom identifica și angaja, în mod obligatoriu, consultați financiari internaționali de prestigiu care ne vor permite să facem privatizarea într-o manieră transparentă, să atragem cei mai potenți investitori.

Ne dorim investitori strategici, care să vină și cu tehnologii, cu disciplină, cu cunoștințe și inclusiv cu sprijin politic din partea statelor pe care le reprezintă", a menționat prim-ministrul în cadrul emisiunii „Fabrika" de la PublikaTV.

Acesta a promis că banii obținuți din aceste privatizări vor fi cheltuiți într-o manieră transparentă. „Există ideea de a crea un fond special unde vor veni banii, iar acest fond să fie cheltuit iarăși într-o manieră foarte transparentă pentru ca fiecare cetățean să vadă cum a fost cheltuit un leu sau un alt leu. Nu sunt doar niște aspirații, sunt niște obiective foarte concrete la care noi acum lucrăm", a adăugat Iurie Leancă.

Va fi Bucureștiul printre "investitorii strategici" care vor investi în Basarabia, confirmând astfel interesul manifestat prin declarațiile politice, sau vom găsi doar investitori ruși mascați prin diverse capitale europene sau insule exotice?