Rusia, prin KGB-ul transnistrean, încearcă destabilizarea celui de-al doilea stat românesc. Dovada: scrisoarea Ninei Ștansk adresată preşedintelui interimar al KGB-ului din regiunea separatistă

Email Imprimare PDF

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova (SIS) „a luat atitudine" față de scrisoarea pe care ar fi trimis-o pretinsa ministră transnistreană de externe, Nina Ștanski, către aşa-zisul preşedinte interimar al KGB-ului din regiunea separatistă, informează www.unimedia.info, preluat de Romanian Global News.

SIS „va întreprinde toate măsurile în scopul de a identifica, depista şi contracara orice acţiune cu caracter subversiv".

În documentul, care ar fi fost semnat de Nina Ștanski, se spune despre necesitatea sprijinirii orașelor Comrat și Bălți în acțiuni care promovează aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală. Pentru asta, pretinsul minister transnistrean de externe cere KGB-ului din regiunea separatistă să desfășoare activități operative pe malul drept al râului Nistru, inclusiv să contribuie la organizarea și desfășurarea, în Găgăuzia, a referendumului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Vamală.Romanian Global News își exprimă speranța că de această "operațiune" nu se va ocupa secțiunea KGB-istă din SIS, care acționează împotriva integrării europene al R. Moldova prin reunirea cu România.

Si poate serviciile secrete de la București iau o pauză în căutarea eco-teroriștilor și dau o mână de ajutor fraților de peste Prut în gestionarea provocărilor serviciilor ruse.