Romania a ocupat primul loc la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru junior

Email Imprimare PDF

Lotul olimpic de juniori al României a cucerit două medalii de aur şi patru de argint la a XVII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfășurată în Turcia, anunță Ministerul Educației Naționale, preluat de Romanian Global News.

Concursul a avut loc în perioada 21 – 26 iunie 2013, în Antalya, și a reunit elevi de liceu și gimnaziu din mai multe țări situate în zona balcanică. Dintre toate țările participante, România a ocupat prima poziție în clasamentul neoficial pe națiuni, spun reprezentanții Ministerului Educației.

Medaliile de aur au fost obținute de Laurențiu Ioan Ploscaru, elev în clasa a IX-a la Colegiul National „Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea, şi de Andrei Teodor Andronache, elev în clasa a IX-a Liceul International de Informatică din București. Cei doi olimpici au repetat performanta de anul trecut, când au fost laureați tot cu aur, în Grecia. În plus, Laurențiu Ploscaru s-a clasat şi de această dată pe primul loc, la individual, grație punctajului maxim obținut.

Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Paşa (clasa a VIII-a la Colegiul National din Iași), Filip Ion (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială nr. 56 din București), Cristian Teleanu (clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Ovidiu" din Constanţa) şi Ciprian-Mircea Bonciocat (clasa a VII-a, Colegiul National de Informatică „Tudor Vianu" din București)

Foto: Facebook: Andrei Pasa, Andrei Andronache si Laurentiu Ploscaru