Platforma Civica “Acțiunea 2012” a lansat și la Chișinău campania “Aducem Basarabia acasă!”

Email Imprimare PDF

Joi, 27 iunie 2013, în cadrul unei conferințe de presă, la Chișinău a fost lansat cel mai important exercițiu democratic din spațiul românesc după anul 1990 privind românii dintre Prut și Nistru. Campania de strângere de semnături ADUCEM BASARABIA ACASĂ își propune colectarea a 100.000 de semnături pentru sprijinirea unei inițiative legislative care va apropia decisiv cele două state românești, transmite Romanian Global News.

Odată adoptată, legea ar face din Republica Moldova o prioritate a statului român. Printre prevederi se numără crearea unei instituții în subordinea primului ministru, care să se coordoneze strategiile pentru cel de-al doilea stat românesc, obținerea mai ușoară a vizelor de intrare în România de către cetățenii Republicii Moldova, dar și integrarea basarabenilor în viața socio-culturală din România.

Reprezentanta platformei unioniste, Irina Guțu, a declarat următoarele: „Chișinăul se alătură campaniei din Țară, întrucât circa jumătate de milion de persoane și-au redobândit cetățenia română. Contăm pe conștiința lor națională pentru a demonstra prin fapte dorința de a reîntregi Țara."

În Scuarul Europei din Chișinău va fi amplasat un cort unde se vor strânge semnături și vor fi oferite informații despre campanie în fiecare weekend, până la data de 28 iulie.

De la lansarea campaniei au fost colectate circa 70.700 de semnături, tot mai mulți români, atât

din țară, cât și din diasporă, alăturându-se inițiativei.