NATO răspunde agresivității Rusiei la Marea Neagră, creînd o unitate specială care coordonează antrenamentele Alianței în Marea Neagră

Email Imprimare PDF

20_marea_neagra_harta_strMiniştrii Apărării din statele membre NATO au decis joila Bruxelles, să sporească prezenţa năvală în Marea Neagră, prin crearea unei unităţi speciale, pentru intensificarea antrenamentelor şi exerciţiilor, a declarat secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

NATO a cerut Rusiei să-și retragă trupele din Abhazia și Osetia // Șalaru:...nu și din Transnistria!

Email Imprimare PDF

20_nato_salaru_georgiaSecretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Rusiei să renunțe la recunoașterea "independenței" Abhaziei și Osetiei de Sud și să-și retragă trupele din Georgia. Declarația șefului NATO a făcuta astazi, în timpul unei conferinte la Bruxelles, transmite "112Ukraina", citat de pagina de Rusia. Totuși, oficialul NATO nu a pomenit nimic de trupele ruse din transnistria, remarcă fostul ministru al Apărării - Anatol Șalaru citat de www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vitalie Călugăreanu: R.Moldova cere partenerilor occidentali să nu o împingă în capcana rusească

Email Imprimare PDF

20_capcane_rusestiReanimarea discuțiilor despre o posibilă soluționare a diferendului transnistrean, mai ales prin federalizare, înseamnă intrarea R.Moldova în toate capcanele rusești, scrie Vitalie Călugăreanu pentru www.dw.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru // Plahotniuc, fără parașută într-un avion cu pană la motor

Email Imprimare PDF

15_nicolae_negruAlegătorii au reacționat negativ la instalarea lui Plahotniuc în scaunul de lider al PD, la finele anului trecut. Pentru prima dată în ultimii ani, PD nu ar trece pragul Parlamentului, dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare, conform datelor sondajului efectuat de CBS „Axa", la comanda IDIS „Viiorul". „Dezlipirea" fotografiei lui Lupu și înlocuirea acesteia cu fotografia lui Plahotnic pe imaginea PD i-a îndepărtat și pe puținii alegători care îi rămăseseră fideli fostului lider formal, scrie jurnalistul Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Exporturile R. Moldova către ţările UE s-au majorat în 2016

Email Imprimare PDF

21_comert_ueÎn 2016, exporturile RM către ţările UE au crescut, iar spre ţările CSI s-au micşorat. Printre principalii parteneri ai ţării la capitolul exporturi se numără România, Italia, Germania, Marea Britanie şi Irlanda de Nord, Bulgaria, Polonia şi Franţa., transmite Epoch Times, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Se deschid 10 noi puncte de trecere a frontierei dintre România şi Ungaria

Email Imprimare PDF

20_zece_noi_puncte_de_frontieraLa sfârşitul acestei săptămâni, în zilele de 18–19 februarie, se vor deschide 10 noi puncte de trecere a frontierei între România şi Ungaria, transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A trecut la cele veșnice CRISTIAN RUTSANU WAGNER

Email Imprimare PDF

20_cristian_rutsanuA trecut la cele veșnice un mare artist român din Valea Timocului (Maidan -Majdanpek) CRISTIAN RUTSANU 1979-2017 (fiul unui aromân din Kumanovo-Macedonia si al unei românce din Valea Timocului), absolvent al Conservatorului din București și fondatorul formației MISTERIA-CARPATICA din Timoc (Serbia.)

Citeşte mai mult...
 

Traditiile si obiceiurile romanesti promovate în randul tinerei generații de români din Londra

Email Imprimare PDF

20_traditii_si_obiceiuri_romanestSambata 25 Februarie 2017 la Biserica romaneasca Ortodoxa Sfantul Gheorghedin Londra, 186 Fleet Street, EC4A 2HR va avea loc evenimentul "Sezatoare Romaneasca – Dor de Primavara", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parohia românească Asolo, din Italia, organizează proiectul “Șezătoare fără frontiere”

Email Imprimare PDF

20_asolo_parohie_roBiserica Parohiei "Sfântul Proroc Moise" din Asolo va găzdui sâmbătă, 18 februarie, activitatea catehetică intitulată "Șezătoare fără frontiere". Evenimentul este dedicate copiilor și tinerilor parohiei și are ca scop păstrarea și promovarea tradițiilor strămoșești, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

BURSE de 2.000 de euro pentru jurnaliști

Email Imprimare PDF

20_burse_roBalkan Investigative Reporting Network (BIRN) lansează cea de-a 11-a ediție a Bursei pentru Excelență în Jurnalism. Sunt puse la bătaie 10 burse a câte 2.000 de euro, la care se adaugă și cheltuielile de deplasare și documentare ce pot ajunge până la 2.000 de euro, anunță www.paginademedia.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sorin Zlat Quartet duce armonii folclorice românești la Festivalul European de Jazz de la Izmir

Email Imprimare PDF

20_sorin_zlat_quartetInstitutul Cultural Român de la Istanbul susține participarea Sorin Zlat Quartet la unul dintre cele mai importante festivaluri de jazz din lume, membru al Europe Jazz Network, Festivalul European de Jazz de la Izmir, Turcia, ediția XXIV, în perioada 14 – 16 martie 2017. Evenimentul este cel mai mare de acest gen programat primăvara, pe malul Egeei. Concertul cvartetului din România va avea loc în data de 15 martie 2017, ora 20:30, la Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi din Izmir, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Stagii de practică la ICR Bruxelles

Email Imprimare PDF

20_icrICR Bruxelles îşi propune să contribuie la formarea tinerilor specialişti în domeniul relaţiilor culturale, oferindu-le posibilitatea să lucreze alături de o echipă dinamică pentru a dobândi o experienţă de calitate şi pentru a participa la realizarea numeroaselor proiecte de promovare a cultruii româneşti în Benelux.

Citeşte mai mult...
 

Mădălina Diaconu: Insurecție lettristă pe scena Centrului Național al Dansului: ISIDORE ISOU - PERFORMANCE de LORÉ LIXENBERG și FRÉDÉRIC ACQUAVIVA

Email Imprimare PDF

20_madalina_diaconuCentrul Național al Dansului București (CNDB) deschide sezonul de spectacole în 2017 cu un eveniment în premieră națională, dedicat artistului francez de origine română Isidore Isou, fondatorul lettrismului.

Citeşte mai mult...
 

Românii vor putea intra fără vize în Canada din decembrie. Parlamentul European a aprobat Acordul CETA. O fi bine?

Email Imprimare PDF

21_canada_romania_fara_vizeAcordul comercial dintre Uniunea Europeană și Canada, care va da posibilitatea românilor să călătorească fără vize în statul nord-american, a fost aprobat miercuri cu o majoritate covârșitoare în Parlamentul European, transmite Digi24, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce le transmite Ministerul pentru Românii de Pretutindeni celor care au depus proiecte în 2016!

Email Imprimare PDF

21_ministerul_pt_romanii_de_pretutindeniMinisterul pentru Românii de Pretutindeni s-a înființat prin reorganizarea Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP), drept urmare cei care au depus cereri de finanţare în perioada 15 octombrie – 1 decembrie 2016 sunt rugaţi să completeze o declarație pe propria răspundere prin care optează pentru menţinerea sau renunţarea la cererea de finanţare depusă anterior la DPRRP, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Donaţie de tehnică militară americană pentru Armata Naţională din Basarabia

Email Imprimare PDF

21_tehnica_militara_americana_donata_basarabiaArmata Naţională a Republicii Moldova a primit un nou lot de tehnică militară din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii. Donaţia a fost făcută în baza Acordului de cooperare între Executivul de la Chișinău și administrația de la Washington, semnat la 21 martie 1994, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Manifestări de comemorare a 25 de ani de la Războiul ruso- român de la Nistru

Email Imprimare PDF

21_moarte_cotropitorilorCabinetul de Miniștri de la Chișinău a aprobat în cadrul şedinţei de miercuri, 15 februarie, planul manifestărilor dedicate comemorării a 25 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității și independențeiRepublicii Moldova (1991-1992) față de acțiunile agresive ale Rusiei, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Discuții privind colaborarea economică româno-americană între ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu și preşedintele Consiliului de Afaceri Americano - Român (AMRO), Eric Stewart

Email Imprimare PDF

21_melescanu_stewartMinistrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit marți, 15 februarie 2017, pe preşedintele Consiliului de Afaceri Americano - Român (AMRO), Eric Stewart, care întreprinde o vizită în România, în perioada 15-16 februarie 2017, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expert-Grup: Comerțul cu UE și finanțările oferite de partenerii europeni au ajutat R.Moldova să evite o criză economică

Email Imprimare PDF

21_comert_ueComerțul cu Uniunea Europeană și sprijinul financiar oferit de partenerii europeni au ajutat Republica Moldova să evite o criză economică, susțin analiștii Centrului Expert-Grup, într-un studiu în care demontează declarațiile președintelui Igor Dodon privind Acordul de Asociere RM-UE, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pavel Filip se angajează să reîntoarcă încrederea cetăţenilor basarabeni în parcursul european şi în UE

Email Imprimare PDF

21_pavel_filip_uePrim-ministrul Pavel Filip a avut miercuri, 15 februarie, o întrevedere cu Ambasadorii ţărilor-partenere de dezvoltare ale Republicii Moldova: statele-membre ale UE, SUA, Turcia, Elveţia, la care au participat şi membrii Cabinetului de miniştri, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlnire consultativă a filialelor Asociației Studenților Creștin-Ortodocși

Email Imprimare PDF

21_asociatia_studentilor_crestini_ortodocsi_intrunireA.S.C.O.R. Constanța a organizat în perioada 11-14 februarie 2017 Întâlnirea Consultativă a filialelor Asociației Studenților Creștin-Ortodocși, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziţia „Constantin Brâncuşi - Pasărea măiastră” şi spectacolul de pantomimă „Pasărea în văzduh. Omagiu lui Constantin Brâncuşi” la Sângerei

Email Imprimare PDF

21_pasarea_maiastra_pasarea_in_vazduhInstitutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chişinău în colaborare cu Consiliul Raional Sângerei organizează vernisajul expoziţiei „Constantin Brâncuşi - Pasărea măiastră" şi o reprezentaţie cu spectacolul de pantomimă, muzică şi poezie Pasărea în văzduh. Omagiu lui Constantin Brâncuşi,în data de 19 februarie 2017, în ziua de naştere a marelui sculptor, la Casa de Cultură „Nicolae Iorga" din Sângerei, transmite ICR pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Introducere în cultura, istoria şi limba română”, curs pentru copii la ICR Budapesta

Email Imprimare PDF

21_institutul_cultural_romanÎn perioada 7 martie - 27 iunie 2017 la sediul Institutului Cultural Român de la Budapesta (str. Izsó nr. 5, 1146, Budapesta) au loc cursuri de cultură, istorie şi limba română pentru copii (între 3 şi 10 ani), transmite ICR pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Lisabona invitatți la teatru! Spectacolul Lecția de Eugen Ionescu reluat

Email Imprimare PDF

21_lectia_de_eugen_ionescuSuccesul spectacolului prezentat în premieră la ediția 2016 a Festivalului Internațional de Teatru din Almada (8 iulie) și ulterior în cadrul stagiunii Teatrului Meridional din Lisabona, în perioada 13-31 iulie, a determinat reluarea acestuia și în 2017. Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Lisabona, cele 15 spectacole vor avea loc în perioada 22 februarie – 12 martie, de miercuri până sâmbătă la 21.30, iar duminica la ora 16.00, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Patriarhul României: Fiecare dintre noi trebuie să avem o permanentă preocupare față de familia noastră și față de viitorul familiei creștine și al neamului românesc

Email Imprimare PDF

22_familia_crestina_romaneascaFamilia a fost şi este constant prezentă în centrul misiunii pastorale şi sociale a Bisericii, deoarece aceasta reprezintă fundamentul societăţii umane, scrie Basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MAE urează bun venit militarilor americani sosiți în misiune în România

Email Imprimare PDF

22_militari_americani_misiune_roPrezența forțelor americane în cadrul operației Atlantic Resolve reprezintă o reconfirmare a angajamentului constant al SUA față de România și de regiune, precum și a solidității Parteneriatului Strategic între România și SUA. Aceasta contribuie totodată la consolidarea posturii de descurajare și apărare pe flancul estic, se arată într-un comunicat al MAE, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eva Şimon:Cel mai frumos protest din lume

Email Imprimare PDF

22_eva_simonRecunosc: nu am mari experienţe în demonstraţii sau proteste de stradă. M-am născut şi am trăit (până acum) în vremuri de pace, schimbarea sistemului din Ungaria, trecerea de la socialism la democraţie (sau ce ar fi acesta de acum) m-a găsit în băncile facultăţii, Revoluţia Română din 1989, cu toate că geografic a fost foarte aproape, am „trăit-o" doar prin televizor.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Unde scuipă Dodon, pupă Plahotniuc

Email Imprimare PDF

15_nicolae_negruVizita lui Dodon la Bruxelles, despre care e greu să scrii la modul serios, s-a terminat cu nimic, spre deosebire de cea de la Moscova, de unde el s-a întors... cu promisiuni. Rezultatul e același, dar cauzele eșecului din capitala UE sunt altele, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valentin Naumescu: Demisia consilierului Flynn: prima fisură gravă în administraţia Trump. Începe „contra-revoluţia” establishmentului? Se va opri aici scandalul „acomodării cu Rusia”?

Email Imprimare PDF

31_valentin_naumescuMichael Flynn, consilierul de securitate naţională al Preşedintelui Statelor Unite, a demisionat acum câteva ore. Scandalul este imens. Retragerea acestuia are în mod incontestabil legătură cu Rusia şi cu atât de controversata temă a „acomodării cu regimul lui Putin" (în particular, cu cele cinci convorbiri telefonice pe care Flynn se pare că le-a avut în decembrie cu ambasadorul Rusiei în Statele Unite, chiar în ziua în care Preşedintele Obama anunţa expulzarea a 35 diplomaţi ruşi, ca sancţiune pentru ingerinţa în alegerile prezidenţiale americane), apropiere pe care Donald Trump şi o parte din oamenii echipei sale au dat semne, atât înainte de alegeri cât şi după, că ar dori să o înceapă, fără condiţionarea schimbării atitudinii Rusiei în dosarele binecunoscute din anii trecuţi, scrie Profesorul Valentin Naumescu în www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul Mărțișorului de la Iași unește românii de pe cele două maluri ale Prutului

Email Imprimare PDF

22_martisor_ro_primavara30 de meşteri şi creatori populari din cele două state românești, renumiţi în confecţionarea mărţişoarelor tradiţionale, vor participa în perioada 25 februarie – 1 martie la Festivalul Mărțișorului de la Iași. Evenimentul organizat de Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova şi Primăria Municipiului Iaşi se află la cea de-a XIII-a ediție, transmite InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Bust al lui Mihai Eminescu se inaugureaza la Ulmu (raionul Ialoveni) de Ziua Unirii Basarabiei cu România

Email Imprimare PDF

22_bust_eminescuUn bust al poetului național Mihai Eminescu va fi inaugurat în satul Ulmu, raionul Ialoveni, pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, transmite InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Au început cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească în Verbania (Piemonte)

Email Imprimare PDF

22_limba_romana_rCursul de limbă, cultură şi civilizaţie românească a fost introdus, de la începutul lunii, şi în programa bibliotecii orăşeneşti din Verbania (Piemonte), transmite Agenda Diasporei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ACDERU organizează în premieră concursul „Mărţişor – Sărbătoarea primăverii”

Email Imprimare PDF

22_asociatia_cadrelor_didacticeAsociaţia Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina (preşedinte Lilia Govornean) în colaborare cu Consulatul General al României la Cernăuţi organizează în data de 4 martie Concursul „Mărţişor-Sărbătoarea primăverii", informează BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întalnire la Paris a presedintelui ICR, Radu Boroianu, cu presedintele Institutului Francez, Bruno Foucher

Email Imprimare PDF

22_boroianu_foucherAflat intr-o vizita de lucru la Paris, presedintele Institutului Cultural Roman, domnul Radu Boroianu, s-a intalnit luni, 13 februarie 2017, cu presedintele Institutului Francez, Bruno Foucher. La intalnire, au fost prezenti Ioana Dragan, director general al Directiei Generale a Reprezentantelor din Strainatate din cadrul ICR, Jean-Jacques Garnier, comisar general din partea Frantei al Sezonului incrucisat Romania - Franta 2018/2019, si Doina Marian, coordonator de misiune al ICR Paris, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Scriitorul Dumitru Țepeneag, aniversat la Paris la împlinirea vârstei de 80 de ani

Email Imprimare PDF

22_dumitru_tepeneagInstitutul Cultural Român de la Paris a organizat luni, 13 februarie 2017, o seară dedicată scriitorului Dumitru Țepeneag, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani. Evenimentul a avut loc la Sala Bizantină, Ambasada României la Paris, în prezenţa scriitorului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Muzician român selectat în Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO)

Email Imprimare PDF

22_theodor_antoniu_andreescuÎn urma audiţiilor de la Bucureşti din noiembrie 2016, Theodor Antoniu Andreescu (violă) a fost selectat ca membru în Orchestra de Tineret a Uniunii Europene, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lovitură dură dată de sistemul de securitate al SUA posibilei rețele de influență a Rusiei din administrația Trump. Consilierul pentru securitatea națională, Michael Flynn, a demisionat

Email Imprimare PDF

23_michael_flynn_joseph_kelloggMichael Flynn, consilier pentru securitatea națională a președintelui Donald Trump, acuzat de contacte "nepotrivite" cu Rusia în timp ce președintele Obama era încă în funcție, a demisionat luni seara, transmite Casa Albă, citată de AFP, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pavel Filip cere retragerea Armatei a 14-a, ruse, care ocupă ilegal regiunea transnistreană

Email Imprimare PDF

23_p_filip_md„Republica Moldova va insista pe retragerea necondiţionată a trupelor ruse din Transnistria". Declaraţia aparţine prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, care a subliniat că prezenţa trupelor străine pe teritoriul statului nostru contravine Constituţiei Republicii Moldova, transmite LiberTv, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Convorbire telefonică a ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Email Imprimare PDF

23_melescanu_jens-stoltenbergMinistrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avutpe 12 februarie, o convorbire telefonică cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la inițiativa acestuia din urmă, se arată într-un comunicat de presă MAE, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Germania are un nou PREȘEDINTE. Și-a plasat Moscova un alt pion la vârful statului german?

Email Imprimare PDF

23_franz_walter_steinmeir_putinSocial-democratul german Frank-Walter Steinmeier a fost ales duminică preşedinte al Republicii federale, funcţie în care îl va înlocui pe Joachim Gauck, care a renunţat să candideze pentru un al doilea mandate, scrie Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii au trecut Prutul! Fiecare al doilea turist în Republica Moldova este din România

Email Imprimare PDF

23_ro_mdRepublica Moldova este tot mai vizitată de cetățenii altor state. În anul 2016, numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetățenii străini, la intrarea în Republica Moldova, a fost de 3,4 milioane, în creștere cu 18,9% față de anul 2015, scrie www.timpul.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tragedia de la Lunca – mii de români uciși de sovietici, lacrimi pe obrazul Neamului românesc în Nordul Bucovinei

Email Imprimare PDF

23_lunca_prutului_comemorarePe valea plângerii din lunca Prutului, an de an se adună românii pentru a aprinde o lumânare, pentru a aduce un omagiu martirilor neamului românesc seceraţi de gloanţele grănicerilor sovietici la 7 februarie 1941, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

OMUL UNIRII ÎN LUPTĂ PENTRU REÎNTREGIREA ŢĂRII

Email Imprimare PDF

11_ro_intreagaÎn dialog: prof. Virgil Mândâcanu cu prof. Valeriu Dulgheru

V.M. Un mare colectiv de la AŞM şi USM au decis să colaboreze la pregătirea unei monografii colective care se numeşte „Omul Unirii – deşteptarea României". Noi considerăm că în situaţia actuală externă şi internă extrem de complicate va creşte rolul Omului Unirii care are un proiect de ţară „România+Republica Moldova".

Citeşte mai mult...
 

CONCURS de inteligență care celebrează ziua lui Grigore Vieru la Chișinău

Email Imprimare PDF

23_grigore_vieru_vPoetul Grigore Vieru, care s-a stins din viață acum opt ani, era născut la 14 februarie și, cu această ocazie, Direcția Cultură a Primăriei Chișinău, în colaborare cu facultățile de Litere de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă", anunță un concurs de inteligență, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ODIP marchează 82 de ani de la nașterea marelui poet Grigore Vieru

Email Imprimare PDF

23_nasterea_poetului_grigore_vieruLa 82 de ani de la nașterea poetului Grigore Vieru, membrii Asociaţiei Obşteşti « Onoare, Demnitate şi Patrie » (ODIP) vor organiza un omagiu dedicat marelui poet, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Donație de carte românească a Centrului Cultural Italo-Român pentru o bibliotecă din Italia

Email Imprimare PDF

23_cultura_romenaContinuă și în acest an, campania CCIR de a dona cărti in limba română si volume ale editurii REDIVIVA (proiect CCIR) la bibliotecile din diferite orase ale Italiei, scoli, universitati, sau inchisori la cererea directorilor acestor structure, se arată într-un comunicat remis la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Brâncuși, la reprezentanțele ICR din străinătate

Email Imprimare PDF

23_brancusiContinuând seria manifestărilor culturale realizate anul trecut de Institutului Cultural Român în străinătate, și în anul 2017, reprezentanțele ICR au pregătit ample proiecte pentru a celebra Ziua Brâncuși, transmite ICR pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Humanity amidst the Horror ‒ The special case of Romanian Jews in Vienna in 1943 prelegere la Ambasada României la Viena

Email Imprimare PDF

23_humanity_amidst_the_horrorAmbasada României în Republica Austria şi Institutul Cultural Român de la Viena organizează marţi, 14 februarie, de la ora 17.00, la sediul ambasadei din Prinz Eugen-Str. 60, 1040, prezentarea studiului Humanity amidst the Horror ‒ The special case of Romanian Jews in Vienna in 1943, susţinută de istoricul de artă Daniela Schmid, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Serată de mulțumire la românii din Micherechi, în Ungaria

Email Imprimare PDF

23_micherichi_ungaria_serataÎn localitatea Micherechi a avut loc o serată de mulțumire, organizată de tineri și oameni din această localitate transmite Basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Biserică ortodoxă românească la Auvers-sur-Oise - Franța pentru românii din zonă

Email Imprimare PDF

23_auver_sur_oise_biserica_ortodoxaSatul francez Auvers-sur-Oise (Ile-de-France) va găzdui în curând o biserică ortodoxă. În luna ianuarie a acestui an Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale a achiziţionat Capela romano-catolică Sfântul Nicolae, transmite Basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca

Email Imprimare PDF

Fragment din Cine e Iisus?

"Pentru noi Iisus e Sensul vietii si al Istoriei: reazemul ei in ispitele si furtunile timpului. Iisus e asemanarea dupa care tanjim si insetam de-a lungul desertului lumii: originalul nostru, autenticitatea noastra,dar, mai mult decat acestea, Iisus este Prietenul nostru, care singurul ne ramane credincios si nu ne paraseste niciodata. si mai mult: e Sfanta noastra Impartasanie cu desavarsirea: foamea noastra metafizica."

Citeşte mai mult...
 

Zeci de mii de români au continuat să protesteze în fața Guvernului. Alte zeci de mii în toată Țara și în diasporă

Email Imprimare PDF

24_zeci_de_mii_de_romani_protestatari_tricolorNumărul românilor care au protestat în Piața Victoriei duminică 12 februarie, a fost estimat la circa 50 mii de persoane. Zeci de mii de români au protestatla Iasi, Timisoara, Constanta, Brasov, precum si la Paris, Roma, Manchester si in alte orase din strainatate, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comunitățile etnice din MARAMUREȘUL ISTORIC: „Nu suntem împotriva limbii ucrainene, ci pentru diversitatea lingvistică în Ucraina”

Email Imprimare PDF

24_discutii_ucraina_pt_lb_romanaLa Administrația Regională de Stat Transcarpatia a fost organizată vineri, 10 februarie, o masă rotundă la care s-au discutat proiectele de legi privind limba de stat, înregistrate în Rada Supremă a Ucrainei. Inițiatorul întrunirii, la care au participat reprezentanți ai tuturor asociațiilor social-culturale naționale din Transcarpatia a fost guvernatorul Ghenadie Moskal, informează BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Militarii din cele două state românești vor putea participa în comun la exerciţiile militare

Email Imprimare PDF

24_militarii_celor_doua_state_romanestiMilitarii de pe cele două maluri ale Prutului vor putea participa în comun la exerciţiile şi antrenamentele militare care se desfăşoară în cadrul multinaţional, cu unităţi sau subunităţi ale altor state partenere, conform notei informative a proiectului de lege înregistrat în Parlament, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Construcţia podului rutier de peste Prut, prioritate pentru București și Chișinău

Email Imprimare PDF

24_vitalie_rapcea_magdalena_grigoreProiectul de construcție a podului rutier de peste Prut, din zona localității Zagarancea, raionul Ungheni rămâne o prioritate pentru Republica Moldova și România, transmite www.libertv.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În pofida criticilor adresate de Dodon, R. Moldova va continua implementarea Acordului de Asociere

Email Imprimare PDF

24_adrian_candu_uÎn pofida criticilor adresate de opoziție și de președintele RM, Republica Moldova va continua implementarea cu eforturi dublate a prevederilor Acordului de Asociere cu UE, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu, la întâlnirea cu președintele Camerei inferioare a Parlamentului Irlandei, Sean O Fearghail. Întrevederea a avut loc cu ocazia vizitei de lucru a președintelui Parlamentului în Irlanda, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expert german îi sugerează Republicii Moldova să atace Rusia la Organizația Mondială

Email Imprimare PDF

24_jorg_radekeRepublica Moldova a evitat să-și folosească dreptul de a chema în judecată Federaţia Rusă în urma embargoului impus în 2014. Republica Moldova avea acest drept şi ar fi transmis astfel un semnal important Federaţiei Ruse. De această părere este Jorg Radeke, manager de echipă al Grupului German de Consiliere Economică pentru Moldova, citat de IPN, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sistemul de control al siguranţei alimentelor în Republica Moldova va fi îmbunătăţit

Email Imprimare PDF

24_pavel_filip_proiectul_twinningPrim-ministrul Pavel Filip a participat vineri, 10 februarie, la evenimentul de lansare a proiectului twinning „Sprijin Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a Republicii Moldova", susţinut de Uniunea Europeană. Proiectul urmărește edificarea unui sistem uniform de control al siguranței alimentelor în Republica Moldova și ajustarea activităţii operatorilor din sectorul agroalimentar la standardele europene, se arată într-un comunicat de presă pe site-ul guvernului RM, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Student român din Ungaria: „Aş fi foarte fericit să devin profesor în satul meu natal…”

Email Imprimare PDF

24_cristian_ardeleanTânărul Cristian Ardelean, originar din Micherechi, este student în anul I la Facultatea de Pedagogie „Juhász Gyula" a Universităţii din Seghedin. Interlocutorul nostru ne-a mărturisit că a ales Universitatea din Seghedin pentru că vrea să devină un profesor bine pregătit şi să-i înveţe carte pe copiii de la el din sat. Interviul nostru s-a realizat chiar la finalul primului semestru, pe care Cristian la încheiat cu bine şi se pregăteşte cu mult elan pentru a-şi îndeplini sarcinile la care s-a angajat fiind recent premiat cu o bursă de încurajare.

Citeşte mai mult...
 

Concurs Internațional de Dirijat de Operă organizat de Opera Regală Valonă din Liege

Email Imprimare PDF

24_concurs_opera_valonaOpera Regală Valonă din Liege (Belgia) organizează, în perioada 18-26 august 2017, prima ediție a Concursului Internațional de Dirijat de Operă. Concursul este un eveniment în premieră pentru că e prima competiție la acest nivel dedicată exclusiv dirijorilor de operă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Naiul lui Gheorghe Zamfir, purtător de dor și cântec românesc la românii din Italia

Email Imprimare PDF

Pe 4 martie, la Auditorium Conciliazione din Roma, Via della Conciliazione, 4,ora 21.00, Gheorghe Zamfir va concerta pentru românii din Italia, anunță RoItalianul - revista românilor din Italia, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul Mărţişorului la românii din Chicago

Email Imprimare PDF

24_vocile_curajuluiÎn data de 25 Februarie, începând cu ora 6 PM, restaurantul In Paris va găzdui cea de-a III-a ediţie a Festivalului Mărţişorului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Zeci de academicieni, apel către poporul român și instituțiile statului

Email Imprimare PDF

25_apel_romaniOptzeci și doi de academicieni, între care Ioan Aurel Pop, Nicolae Breban, Victor Spinei, Dinu C. Giurescu, Ionel Haiduc şi Eugen Simion, au transmis miercuri o scrisoare deschisă în care fac apel la patriotism şi la pedepsirea agresiunilor la adresa suveranităţii naţionale. Academicienii îi invită pe oamenii politici "să conlucreze cu responsabilitate şi patriotism pentru binele României", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România acordă basarabenilor 50 de milioane de euro reprezentând a doua tranşă de împrumut

Email Imprimare PDF

25_romania_ajuta_rmRomânia va acorda Republicii Moldova 50 de milioane de euro reprezentând o a doua tranşă de împrumut, după ce a acordat prima tranşă de 60 milioane de euro în data de 24 august 2016.

Citeşte mai mult...
 

Acad. Ioan Aurel Pop: „Ne pregătim pentru marele praznic al Unirii din 2018, dar constatăm că ne trezim și suntem în plină dezbinare. Nu este bine să sărbătorim unirea neuniți”

Email Imprimare PDF

25_ioan_aurel_popÎn cadrul ANB 2017 a vorbit și Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Ioan Aurel Pop. Academicianul a susținut o prelegere în care a subliniat, printre altele, că Biserica Ortodoxă Română poate să restaureze armonia și unitatea în societatea românească, relatează Basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În pofida opoziției lui Dodon, Biroul NATO se va deschide la Chișinău

Email Imprimare PDF

25_birou_nato_chisinauOficiul de legătura al NATO se va deschide în luna aprilie la Chișinău, a anunțat miercuri ministrul adjunct de externe al Republicii Moldova, Lilian Darie, într-o ședință de guvern, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Monica Macovei: Dacă Guvernul de la Chişinău se separă de popor, atunci nu mai există democraţie

Email Imprimare PDF

25_monica_macoveiEuroparlamentarul Monica Macovei a avertizat guvernul Republicii Moldova, într-o dezbatere organizată miercuri la Parlamentul European de către Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) să ţină seama de avertismentele societăţii civile legate de regresele înregistrate în lupta anticorupţie şi în ce priveşte libertatea presei pentru a nu fi periclitată democraţia în Republica Moldova, scrie Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eurodeputat român la Bruxelles: Niciuna dintre tezele lui Dodon la Bruxelles nu a avut succes

Email Imprimare PDF

25_s_muresanPreședintele Igor Dodon încearcă să folosească vizita sa la Bruxelles pentru a câștiga capital politic acasă, în Republica Moldova, dar cu niciuna din tezele sale nu a avut succes acolo, scrie Deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A trecut la cele veșnice Poetul și actorul Dinu Ianculescu

Email Imprimare PDF

25_dinu_ianculescuPoetul și actorul Dinu Ianculescu, președinte de onoare al CROM - Comunitatea Românilor din Rin-Main, s-a stins din viață la Frankfurt, la venerabila vârstă de 92 de ani (24 martie 1925 - 7 februarie 2017), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Spania îl celebrează pe Valeriu Gafencu – Sfântul Închisorilor și pe mărturisitorul Gheorghe Calciu

Email Imprimare PDF

25_valeriu_gafencuSâmbătă, 18 februarie a.c., ora 18.30, Parohia Ortodoxă Sf. Daniil Sihastrul din Collado Villalba (Madrid) organizează o conferință cu tema "Preotul Gheorghe Calciu și Valeriu Gafencu – Chipuri de mărturisitori în temnițele comuniste", scrie NapocaNews,preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Filmul "Ana, mon amour" selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Berlinalei

Email Imprimare PDF

25_calin_peter_netzerLungmetrajul "Ana, mon amour", realizat de românul Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Berlinalei, primul mare festival de film al anului în Europa, care se desfăşoară în perioada 9 -19 februarie, transmite Radio România Internațional, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O lună de film românesc la Strasbourg

Email Imprimare PDF

25_cinema_roumainICR Bruxelles și Asociaţia Studenţilor Români dinStrasbourg (ADERS)organizează a cincea ediţie a Săptămânilor filmului românesc lacinematograful Odysséedin Strasbourg, în perioada 8 februarie - 14 martie 2017. Programul cuprinde filme din România și din Republica Moldova și oferă o selecție variată între documentar, comedie, ecranizări, film istoric, de dragoste sau cu impact socio-politic, transmite ICR pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Câți bani din Bugetul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni sunt alocați nemijlocit proiectelor și programelor din comunitățile românești?

Email Imprimare PDF

27_bugetul_ministerului_pentru_romanii_de_pretutindeniBugetul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a fost adoptat cu 176 de voturi 'pentru' și 92 de voturi 'împotrivă', transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Amendamentul prin care se cerea un milion de lei de la buget pentru repatrierea românilor decedați în diaspora nu s-a aprobat

Email Imprimare PDF

26_viorel_badea_mihai_voicuMai mulți de putați PNL au depus un amendament pentru finanțarea repatrierii corpurilor românilor decedați în străinătate, transmite www.gazetaromaneasca.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dodon transmite mesajul Moscovei la NATO și blochează participarea militarilor de peste Prut la o misiune comunã cu Alianța

Email Imprimare PDF

26_dodon_moscova_natoPreşedintele pro-rus al R. Moldova, Igor Dodon, a avertizat marţi NATO că o consolidare a relaţiilor pe care Alianţa o caută cu Republica Moldova plasată strategic poate submina neutralitatea şi ameninţa securitatea Republicii Moldova, transmiteRadio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cum și-a luat-o Dodon de la diaspora basarabeană! Basarabenii din diaspora l-au întâmpinat pe Dodon cu ... Moldova nu este a ta!

Email Imprimare PDF

26_dodon_diaspora_basarabeanaBasarabenii din Belgia l-au întâmpinat pe Dodon cu pancarte pe care scria: "Dodon, Moldova nu este a ta!", transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vlad Cubreacov: Monumentul CSI de la Leușeni, borna geopolitică a Moscovei

Email Imprimare PDF

26_leuseni_borna_geopoliticaMonumentul CSI de la Leușeni reprezintă o formă stilizată, turnată în beton armat, a emblemei CSI adoptate la Moscova, la reuniunea șefilor de state CSI din 19 ianuarie 1996. Unii au observat că, de fapt, acest monument îmbină – iertați-mi naturalismul! – un semn falic și un semn vaginal (în curs de ovulație), simboluri întâlnite în arsenalul imagologic al ideologilor eruasianismului, scrie Vlad Cubreacov pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Regizorul Radu Mihăileanu prezidează juriul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons

Email Imprimare PDF

26_regizorul_radu_mihaileanuICR Bruxelles sprijină participarea românească la Festivalul internațional al filmului de dragoste (FIFA) de la Mons (10-17 februarie 2017): Radu Mihăileanu, regizor și scenarist, este președintele juriului internațional, Teodor Lucian Rus, actor principal, va prezenta filmul Inimi cicatrizate, Ștefania Maftei, co-regizoare, este membră a juriului tânăr, iar Horea Lapteș, director de imagine, este membru al juriului Confederației internaționale a cinematografelor de artă și de experimentare (CICAE).

Citeşte mai mult...
 

O româncă va reprezenta Elveţia la EUROVISION 2017

Email Imprimare PDF

26_eurovision_song contestRomânca Miruna Mănescu va reprezenta Elveţia la Eurovision 2017, cu piesa „Apollo", pe care o cântă alături de trupa TimeBelle, transmite Romanian Global News. Din formație face parte și un instrumentist român.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: UNIUNEA EUROPEANA - FEDERALIZARE ORI FRAGMENTARE?

Email Imprimare PDF

26_alianta_fam_din_roUniunea Europeana e la ananghie. Plina de mandrie, ingimfare si aroganta la adresa cetatenilor de rind, continentul in care ne ducem viata nu o duce bine. Istoria, insa, merge inainte cu sau fara el. Cum scriem deseori, Uniunea Europeana nu va dainui vesnic, iar romanii trebuie sa tina in minte, din nou si din nou, ca soarta lor depinde de Dumnezeu si valorile crestine. Doar Dumnezeu ne poate pazi de ceea ce e pe drum. Si ce e pe drum, nimeni nu stie, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Bugetele Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și pentru anul în curs au fost adoptat, marți, de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului

Email Imprimare PDF

27_bugetul_ministerului_pentru_romanii_de_pretutindeniBugetul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a fost adoptat cu 176 de voturi 'pentru' și 92 de voturi 'împotrivă', parlamentarii aprobând cu unanimitate un amendament care prevede alocarea sumei de 10.000 de lei pentru sprijinirea programelor culturale dedicate românilor aflați în afara granițelor țării, scrie www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Solidaritate româno-română: Fiecare a doua grădiniță din Republica Moldova a fost renovată cu sprijinul financiar al României

Email Imprimare PDF

27_gradinita_rm_basarabiaGranturile oferite de Guvernul României pentru renovarea grădinițelor din Republica Moldova este egal cu bugetul acordat de Republica Moldova în ultimii șapte ani pentru reparațiile cosmetice ale grădinițelor, relatează Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Aberațiile declarate de Dodon, COMBĂTUTE de cifrele privind relația comercială dintre R. Moldova și UE

Email Imprimare PDF

27_ue_hIgor Dodon, care s-a aflat la Bruxelles, a declarat recent la Moscova că, în cazul în care Partidul Socialiștilor din R. Moldova va câștiga viitoarele alegeri parlamentare, atunci Acordul de Asociere cu UE va fi denunțat în favoarea fortificării relațiilor cu Uniunea Vamală. Dodon a spus, în prezența președintelui rus Vladimir Putin, că R. Moldova a avut doar de pierdut, după ce a semnat Acordul cu UE, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Şalaru înfiinţează în Republica Moldova Partidul Unităţii Naţionale

Email Imprimare PDF

27_anatol_salaruAnatol Şalaru a decis cum se va numi noua formaţiune politică: Partidul Unitaţii Naţionale, pentru că e ceea ce lipseşte românilor de peste Prut, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Theresa May recunoaște contribuția românilor din Marea Britanie: „Fără ei, țara ar fi mai săracă”

Email Imprimare PDF

27_theresa_mayCu toate că a anunțat un Brexit dur, premierul britanic Theresa May a anunțat în plenul Parlamentului britanic că va obține un acord cu privire la drepturile cetățenilor europeni care locuiesc în Marea Britanie, transmite Gazeta Românească, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noi oportunități pentru localitățile Republicii Moldova din zona Dunării, grație Uniunii Europene

Email Imprimare PDF

27_danube_region_strategyStrategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării oferă mai multe posibilități de dezvoltare pentru localitățile din Republica Moldova. Prin intermediul Strategiei, localitățile din zona dunăreană devin mai atractive și pot fi atrase mai multe investiții pentru dezvoltarea acestor regiuni, susțin autoritățile, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Circ ieftin al lui Dodon la Bruxelles: acesta i-a transmis lui Donald Tusk că va DENUNȚA Acordul de Asociere cu UE

Email Imprimare PDF

27_circ_dodon_bruxellesIgor Dodon, s-a arătat sigur, în cadrul întrevederii pe care a avut-o astăzi la Bruxelles cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, că, în cazul alegerilor parlamentare anticipate sau ordinare, precum și în urma unui referendum, moldovenii vor decide că Acordul de Asociere cu UE trebuie anulat. Mai mult, șeful statului i-a comunicat lui Donald Tusk că, în calitate de președinte, va da curs inițiativei de anulare a Acordului de Asociere, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A fost sfințită Biserica Ortodoxă Sf. M.M. Dimitrie pentru românii din Sarcia, în Voivodina (Serbia)

Email Imprimare PDF

27_biserica_ortodoxa_sf_mm_dimitrie_saracia_voivodinaPe 5 februarie a.c. a avut loc la Sarcia (Voivodina), în Serbia, sfințirea (resfințirea) Bisericii Ortodoxe Sf. M.M. Dimitrie din Sarcia din Voivodina (Serbia) constriuită în anul 1896, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valentin Naumescu: Europa şi lumea se schimbă periculos. Tocmai acum derapează România?

Email Imprimare PDF

31_valentin_naumescuNu se putea un moment mai prost în care România să cadă în dizgrația Occidentului, pe o temă care marchează o vulnerabilitate istorică, ce părea aproape depășită, decât cel pe care îl traversăm în prezent în Europa şi în sistemul relațiilor internaționale, scrie Valentin naumescu în www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Viitorul ambasador al SUA pe lângă Uniunea Europeană, Ted Malloch: "Se știe că în curând Marea Britanie va ieși (din UE) și presupun că și alte state vor avea referendumuri similare. Viitorul acestei Uniuni Europene este incert"

Email Imprimare PDF

27_ted_mallochPosibilul viitor ambasador al SUA pe lângă Uniunea Europeană, Ted Malloch, deja foarte criticat pentru ideile sale considerate antieuropene, a acordat un nou interviu în care și-a reafirmat scepticismul față de viitorul blocului comunitar și a anunțat în plus că actuala administrație de la Washington va privilegia relațiile bilaterale cu capitalele europene în fața celor cu UE ca bloc, el subliniind de asemenea că președintele Donald Trump va aduce o schimbare "tectonică" în ordinea internațională, scrie www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Săptămâna tinerei cinematografii europene, la Madrid

Email Imprimare PDF

27_saptamana_tinerei_cinematografii_europeneInstitutul Cultural Român de la Madrid participă la prima ediție a Săptămânii Tinerei Cinematografii Europene ce se va desfășura în perioada 21-25 februarie la Centrul Cultural Conde Duque, în Sala de evenimente, transmite pe site-ul său ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansare de carte: „Antim Ivireanul. Opera Tipografică”

Email Imprimare PDF

27_antim_ivireanulMiercuri, 22 februarie, ora 11.00, în sala Ion Heliade Rădulescu a Bibliotecii Academiei Române (Calea Victoriei nr.125) va avea loc lansarea albumului Antim Ivireanul. Opera Tipografică, apărut la Editura Institutului Cultural Român, transmite pe site-ul său ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Manifestare de doliu în satul Lunca, regiunea Cernăuți, în memoria martirilor neamului românesc uciși de sovietici

Email Imprimare PDF

28_manifestatie_doliu_satul_luncaDuminică, 12 februarie 2017, lângă satul Lunca din actualul raion Herța, va avea loc o manifestare de doliu în memoria martirilor neamului, secerați de gloanțele grănicerilor sovietici în timpul masacrelor sângeroase din iarna anului 1941, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dumitru Constantin în Cotidianul: Axa Moscova - Budapesta, văzută de la Bucureşti

Email Imprimare PDF

28_axa_moscova_budapestaÎncep prin a oferi câteva detalii despre ambiţiile de lider al unui imperiu pe care le are Vladimir Putin, precizând că nu se ştie în care dintre cele trei avioane Iliuşin ce au decolat de pe diferite aeroporturi ruseşti, escortate de avioane de luptă, s-a aflat şeful de la Kremlin, care a făcut o nouă vizită la Budapesta, scrie analistul Dumitru Constantin în www.cotidianul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Raport: Situația presei din R. Moldova - între „gravă” și „extrem de gravă”

Email Imprimare PDF

28_situatie_grava_presa_rmSituația mass-media din R. Moldova în R. Moldova este gravă, cele mai afectate zone fiind contextul politic, urmat, ca gravitate, de mediul economic și de securitatea spațiului mediatic, ca parte a securității spațiului informațional national, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Tănasă: Curtea de Justiție a UE anulează decizia CE în privința „Minority SafePack”, prin care UDMR militează pentru autonomia așa-zisului ținut secuiesc

Email Imprimare PDF

28_minority_udmr_respinsaCurtea de Justiție a UE a decis ieri, 3 februarie a.c., în favoarea inițiatorilor Minority SafePack, lansată de o comisie de cetățeni cu sprijinul Uniunii Federative a Naționalităților Europene (FUEN), respinsă de Comisia Europeană în 2013, se arată într-un comunicat de presă al UDMR preluat de Agerpres.

Citeşte mai mult...
 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.