Premierul Filip, la Piatra Neamț: „R. Moldova și România sunt două INIMI GEMENE”. Mișcarea Unionistă: inimile gemene sunt Chișinău și București care bat în aceeași Țară

Email Imprimare PDF

14_filip_grindeanu„Interlocutorul nostru din R. Moldova este Guvernul de la Chișinău. Orice întâlnire pe care o avem întărește relațiile între România și R. Moldova. Noi ne concentrăm pe proiecte concrete, pe proiecte realiste și tangibile. Suntem convinși că doar opțiunea europeană poate aduce prosperitate cetățenilor din R. Moldova. Noi vom susține în continuare R. Moldova pe acest drum. Ne dorim să fim parte a proceselor de privatizare în R. Moldova. Suntem de părere că Guvernul de la Chișinău trebuie să accelereze procesul de reforme și să-și consolideze parcursul european", a declarat premierul Sorin Grindeanu, după ședința celor două Guverne la Piatra Neamț, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Starea actuală dramatică a celor 300.000 de români/vlahi din Timoc și ce recomandă Congresul Românilor din Serbia, autorităților române și sârbe?

Email Imprimare PDF

14_congresul_romanilor_din_serbiaCongresul Românilor din Serbia, organizație umbrelă a românilor/vlahilor din Timoc, care reunește cele mai importante și relevante organizații ale celor circa 300.000 de români/vlahi din Serbia urma să înmâneze Premierului României, Sorin Grindeanu o scrisoare cu care descrie starea actualâ dramatică a comunității, dar și relațiile cu autoritățile sârbe și române, precum și recomandările pe care Congresul le face. Vizita în Serbia a lui Sorin Grindeanu fiind amânată sau anulată, Congresul Românilor din Serbia face publică scrisoarea pe care a și trimis-o principalelor instituții cu responsabilitate pe domeniu, din România.

Citeşte mai mult...
 

Deputați din Parlamentul României vin la Chișinău cu prilejul Zilei Unirii

Email Imprimare PDF

14_tomac_codreanuDeputați ai Partidului Mișcarea Populară se vor afla în Republica Moldova în perioada 24-25 martie, cu ocazia Zilei Unirii Basarabiei cu România. Delegația oficială formată din deputați în Parlamentul României va fi condusă de Președintele executiv PMP, deputatul Eugen Tomac și Președintele Comisiei pentru românii din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, transmite Romanian Global News, citând un comunicat de presă.

Citeşte mai mult...
 

Carnețelul „buclucaș” al socialiștilor// Probe cu privire la fraudarea alegerilor de către socialiști în R. Moldova. Pe 26 martie, marș pentru ReUnire la Chișinău!

Email Imprimare PDF

14_odipZiua alegerilor a fost marcată de încălcări și fraude electorale. O dovadă în acest sens a fost prezentată într-o conferință de presă de către membrii Asociației „Onoare, Demnitate și Patrie" din Chișinău, care au intrat în posesia unui carnet al unui socialist, în care sunt notate sume de bani, numele persoanelor care au obținut banii, dar și semnăturile lor. Carnetul urmează a fi înaintat organelor de drept pentru a documenta toate datele, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ana Guțu: PATIMILE DIASPOREI (din R. Moldova)

Email Imprimare PDF

14_ana_gutuInițiativa PD cu privire la introducerea sistemului de vot uninominal a dat start campaniei electorale pentru parlamentarele din 2018. Partidul unionist Dreapta s-a expus deja referitor la acest sistem, constatând că sistemul uninominal 100% așa cum este propus va duce la excluderea unioniștilor din viitorul parlament, ceia ce este foarte grav. Goana după votul diasporei a început, scrie Ana Guțu, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Fundatia Crestina “Parintele Arsenie Boca”: VA ASTEPTAM ALATURI DE NOI LA MARSUL PENTRU VIATA

Email Imprimare PDF

14_2017_marsul_pentru_viataSambata, 25 martie 2017, este o zi importanta pentru noi, crestinii din Romania si de pretutindeni. In primul rand, e o mare sarbatoare crestina: BUNA VESTIRE iar in al doilea rand, e organizat in Romania si in alte 285 de orase din tara noastra si Basarabia, MARSUL PENTRU VIATA, se arată într-un apel al Fundației Creștine "Părintele Arsenie Boca", preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Standul Romaniei se deschide vineri la Salonul Cartii de la Paris. Diagonales et confluences franco-roumaines

Email Imprimare PDF

14_livre_parisManifestarile la standul Romaniei de la Salonul Cartii de la Paris, desfasurat in perioada 24-27 martie 2017, se vor deschide, vineri, de la ora 11.30, cu dezbaterea „Europe et latinité– des passeurs de savoir", moderata de Virgil Tanase, la care sunt invitati E.S. Adrian Cioroianu, Ambasadorul Romaniei pe langa UNESCO, Radu Boroianu, Presedintele ICR, Victor Neumann, profesor universitar, Dumitru Tepeneag, scriitor, Vida Gábor, scriitor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valahia, Moldova, Basarabia la 1769 - un nou concert al Stagiunii „Cartografii sonore" la MNHCV

Email Imprimare PDF

14_cartografii_sonoreÎn fiecare final de lună, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, muzica va dezvălui povestea unei hărți alese din vremuri îndepărtate. O poveste nouă se va contura, despre o hartă veche, ce va prinde viață prin acordurile de muzică clasică. Iar prin prezența unui specialist, vom realiza o conexiune istorică între harta propusă și repertoriul fiecărui concert. Alături de oaspeți de seamă, vor fi invitați, în compania hărților, tineri muzicieni excepționali din România. La eveniment, accesul se va face prin solicitarea unei rezervări, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Claudiu Turcuș, invitat la Institutul Harriman din New York, pentru o conferință despre estetica lui Norman Manea

Email Imprimare PDF

14_claudiu_turcusICR New York, în colaborare cu Catedra de limbă și cultură română de la Columbia University și Institutul Harriman al Columbia University, prezintă conferința „The biopics about Norman Manea. Between His Testimony, Romanian Culture and World Literature", susținută de lector universitar dr. Claudiu Turcuș. Evenimentul va avea loc la sediul Institutului Harriman din New York, în 5 aprilie, ora 12 pm, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

UNITATE DE SUPORT PENTRU MEDIU ŞI ARII PROTEJATE ÎN PARTENERIAT CU SOFT TEHNICA

Email Imprimare PDF

14_romania_perpetuaLuni, 27 martie 2017, ora 17:00, la Hotel Brâncuşi, din Bulevardul Constantin Brâncuşi nr 10, Târgu-Jiu (sala mică) la împlinirea a 99 ani de la Unirea Basarabiei cu România,va avea loc lansarea Proiectului „România Perpetuă", având ca obiective cunoaşterea valorilor naţiunii române, a capitalului uman şi natural, promovarea şi conservarea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce spune MAE despre atentatul din Londra? Unde pot solicita românii din Marea Britanie asistență?

Email Imprimare PDF

15_atentat_londra_martie_2017Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret și condoleanțe pentru pierderea de vieți omenești în urma atacului care a avut loc miercuri, 22 martie, la Londra. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România va dona Republicii Moldova 96 de microbuze pentru transportul elevilor

Email Imprimare PDF

15_ro_va_dona_microbuzeRomânia va dona Republicii Moldova 96 de microbuze destinate transportului elevilor, donația urmând să fie concretizată în cadrul ședinței în format restrâns a guvernelor celor două state, care se va desfășura joi, la Piatra Neamț, a anunțat premierul Sorin Grindeanu, scrie www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A treia ședință comună a guvernelor României – Republica Moldova

Email Imprimare PDF

20_uniuneJoi, 23 martie 2017, are loc, la Piatra Neamț, o nouă şedință comună a guvernelor României și Republicii Moldova, conduse de premierul Sorin Grindeanu și omologul său, Pavel Filip, transmite un comunicat de presă al Guvernului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eva Șimon: Comparaţii dureroase

Email Imprimare PDF

Eva_Iova_2011„Ridicaţi case culturale, bănci, monumente, biserici, şcoli, organizaţi coruri, fanfare, cooperative – pentru ca să aduceţi laudă neamului vostru. Să nu lipsească nimenea dintre voi din Partidul Naţiei şi fiecare să citească foaea, pentru ca mândria voastră să nu cunoască margini",sunt ultimele două porunci din Decalogul românilor din Serbia, Croaţia şi Slovenia, publicate în ziarul „Nădejdea" din Vârşeţ, în anul 1921. Românii din fostul Regat al Iugoslaviei se aseamănă cu românii din Ungaria prin faptul că ei niciodată nu au făcut parte din Statul Român, nici pe vremea României Mari (1920–1940) şi nici de atunci. Deci, poruncile supravieţuirii ca neam român din afara graniţelor României pot fi aceleaşi.

Citeşte mai mult...
 

Unioniștii pragmatici și Mihai Ghimpu

Email Imprimare PDF

15_george_simionAud de multe ori persoane care zic că și ei sunt unioniști. DAR...După acest dar, de cele mai multe ori apar apeluri la imposibilitatea realizării Unirii, la obiective care trebuiesc îndeplinite înainte (să scăpăm de comuniștii de la putere, să atingem vectorul european, să nu câștige Dodon, să scăpăm de Dodon, să scăpăm de Plahotniuc, să facem ordine la noi acasă etc., etc.), scrie George Simion în www.timpul.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marius Lulea în Adevărul: “Despre eşecul lui Dodon, şocul Uninominal şi ruperea relaţiilor cu Rusia”

Email Imprimare PDF

15_marius_luleaRepublica Moldova a făcut un gest fără de precedent în ultimii 25 de ani: a luat act de abuzurile Federaţiei Ruse împotriva cetăţenilor moldoveni şi a impus oficialilor de dincolo de Prut să nu se mai deplaseze în Federaţia Rusă. Poziţia guvernului este diametral opusă celei avute de Igor Dodon, care preferă să mimeze slugărnicia faţă de Moscova, în detrimentul statului ce îl reprezintă, scrie Mariusl Lulea în Adevărul, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Organizația Studenților Basarabeni: Festivalul ”Zilele Basarabiei” la București – 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania!

Email Imprimare PDF

15_osb_bucurestiPe 27 martie se împlinesc 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Cu această ocazie, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti desfășoară la Bucureşti cea de-a X-a ediţie a Festivalului "Zilele Basarabiei", în perioada de 24- 27 martie 2017, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un scenariu propus de Profesorul Valentin Naumescu: Statele Unite versus Coreea de Nord. Consecinţe în sistemul internaţional

Email Imprimare PDF

26_naumescuÎn aşteptarea Declaraţiei de la Roma, de peste câteva zile, care ne va sugera spre ce fel de Uniune Europeană ne îndreptăm, vă propun să luăm în discuţie un scenariu (dacă tot se vorbeşte intens de scenarii europene), de data aceasta la nivel global, scrie Profesorul Valentin Naumescu în www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teatrul Ţăndărică prezintă spectacolul „Candid” la Lisabona, în cadrul Sărbătorii Francofoniei 2017

Email Imprimare PDF

15_spectacolul_candidICR Lisabona este şi în acest an unul dintre partenerii Sărbătorii Francofoniei din capitala Portugaliei. Astfel, la festivitățile din acest an din Lisabona (25 – 26 martie 2017), va fi prezentat spectacolul „Candid", regizat de Cristian Pepino, în interpretarea trupei de actori a Teatrului Ţăndărică. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 25 martie, ora 21.30, la Teatro Meridional din Lisabona, transmite ICR pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: PARINTI, NU SEXUALIZATI MINTEA COPIILOR VOSTRI!

Email Imprimare PDF

15_alianta_familiilorRevolutia sexuala nu se perpetueaza de la sine pentru ca revolutionarii revolutiei sexuale nu pot sa se reproduca biologic. V-ati intrebat vreodata daca nu cumva parintii sunt, cit de cit, responsabili pentru perpetuarea ei? Din nefericire, raspunsul la aceasta intrebare este, de multe ori, afirmativ. Foarte multi parinti isi transforma copiii in adepti inflacarati ai revolutiei sexuale, fie intentionat ori indirect, prin propriile actiuni, ori din nebagare de seama si nepasare, se arata intr-o analiza a Aliantei Familiilor din Romania, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

TRECUT LA TIMPUL VIITOR EXPOZIȚIE DE PICTURĂ DE IOAN AUGUSTIN POP ÎN NOUA GALERIE A INSTITUTULUI ROMÂN DE CULTURĂ ŞI CERCETARE UMANISTICĂ DE LA VENEŢIA

Email Imprimare PDF

15_ioan_augustin_popMarţi, 28 martie a.c., la orele 18:00, în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţia va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură Ioan Augustin Pop, curator Prof. univ. dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Apparatus 22 la Târgul de Artă Contemporană Fresh Paint, 28 martie – 1 aprilie 2017, Muzeul de Științele Naturii Steinhardt din Tel Aviv

Email Imprimare PDF

15_targul_de_arta_contemporana_fresh_paint_2017Institutul Cultural Român de la Tel Aviv vă invită la expoziția "Still Life" semnată de Apparatus 22 în cadrul Târgului de Artă Contemporană Fresh Paint de la Tel Aviv, care va avea loc în perioada 28 martie -1 aprilie la Muzeul de Științele Naturii Steinhardt din cadrul complexului Universității Tel Aviv, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A fost suspendat decretul de retragere a cetățeniei lui Traian Băsescu dat de Dodon

Email Imprimare PDF

17_basescu_dodonDecretul de retragere a cetățeniei lui Traian Băsescu a fost suspendat, până la soluționarea cauzei. La 1 februarie, Traian Băsescu, fostul președinte al României, a înaintat o cerere prealabilă lui Igor Dodon, președintele R. Moldova. Băsescu a solicitat revocarea Decretului nr. 16-VIII din 3 ianuarie 2017 privind retragerea cetățeniei ca fiind emis contrar legii, transmite Ziarul de Gardă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comemorarea Martirilor români din Balcani. 103 ani de la martirizarea Părintelui Haralambie Balamace de către antarții greci

Email Imprimare PDF

17_parintele_haralambie_balamace

Un moment comemorativ dedicat Martirilor Români din Balcani va avea loc joi, de 23 martie 2017, la ora 11.00, la Biserica Sfântul Gheorghe din București, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România nu și-a schimbat politica față de frații de peste Prut după de Dodon a devenit președinte

Email Imprimare PDF

17_daniel_ionitaRelaţiile dintre România şi Republica Moldova sunt unele speciale, sunt înscrise la nivel programatic într-o Declaraţie de Parteneriat Strategic privind susţinerea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, iar alegerea lui Igor Dodon la șefia R. Moldova nu a prejudiciat relațiile dintre cele două state a declarat pentru Digi 24, Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Viorel Badea, ales raportor al APCE pe tema promovării drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale

Email Imprimare PDF

17_viorel_badeaSenatorul Viorel Badea a fost ales luni raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pe tema promovării drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale, în cadrul reuniunii Comisiei pentru egalitate și nediscriminare a APCE ale cărei lucrări se desfășoară în aceste zile la Paris, transmite un comunicat al Senatului, remis marți AGERPRES și preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

14 cercetători din R. Moldova vor beneficia de burse oferite de către Guvernul României

Email Imprimare PDF

17_burse_cercetatoriPaisprezece cercetători din universitățile din R. Moldova, membre ale Agenției universitare a Francofoniei (AUF), vor beneficia de burse de studii doctorale și post-doctorale oferite de către Guvernul României în cadrul programului „Eugen Ionescu", transmite Ziarul de Gardă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un europarlamentar român cere excluderea Rusiei de pe lista țărilor care pot primi credite BEI

Email Imprimare PDF

17_siegfried_muresanEuroparlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat că a cerut Parlamentului Europeană să excludă Rusia de pe lista țărilor eligibile pentru credite din partea Băncii Europene de Investiții (BEI) și dublarea plafoanelor pentru pentru statele din Estul Europei, inclusiv pentru Republica Moldova, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Caravana teatrului românesc pentru copii la românii din Ungaria și Serbia (Voivodina)

Email Imprimare PDF

17_ro_caravana_teatru_copiiÎn perioada 2-8 aprilie 2017, în comunitățile românești din Serbia (regiunea Voivodina) și Ungaria se va desfășura o caravană a teatrului pentru copii. Turneul, organizat de Institutul Cultural Român prin Direcția Românii din Afara Granițelor, cuprinde reprezentații cu spectacolul Fata Babei și Fata moșneagului, adaptare după povestea cu același titlu scrisă de Ion Creangă, în școli, grădinițe sau case de cultură din localitățile Bătania și Micherechi (Ungaria), Grebenaț, Straja, Coștei și Sărcia (Serbia, Voivodina), transmite ICR pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alegeri administrative în Italia. Românii pot participa

Email Imprimare PDF

17_alegeri_c_itAlegerile administrative din acest an, în Italia, vor avea loc la o dată cuprinsă între 15 aprilie și 15 iunie, în localitățile în care mandatele din primăriile actuale au depășit cinci ani și alegerile s-au desfășurat în primul semestru al anului 2012, transmite Gazeta Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Situația poeziei românești din Ucraina – emisiune la TV Bucovina Cernăuți (VIDEO)

Email Imprimare PDF

17_tv_bucovina_cernautiÎn data de 20 martie, în preajma Zilei Internaționale a Poeziei, emisiunea „Studioul de seară" de la TV Bucovina Cernăuți a pus în discuție situația poeziei românești din Ucraina, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Episcopul Macarie în vizită la românii din Norvegia

Email Imprimare PDF

17_episcop_macarie_vizita_norvegiaZilele acestea PS Macarie al Europei de Nord a vizitat românii din Norvegia. Ierarhul, împreună cu preoţii şi diaconii care l-au însoţit, a întărit în credinţă credincioşii prin spovedanii şi oficierea de slujbe euharistice, informează site-ul oficial al Eparhiei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marșul pentru Viață unește Basarabia cu România

Email Imprimare PDF

18_marsul_pentru_viataÎn data de 25 martie 2017 va avea loc ediția a șaptea a Marșului pentru Viață. Manifestările se vor desfășura în 280 de localități: 135 din România și 145 din Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primul-Ministru Sorin Grindeanu cu referire la românii care muncesc în străinătate: “trebuie să luăm atitudine fermă atunci când conaționali de-ai noștri sunt umiliți sau abuzați”

Email Imprimare PDF

18_sorin_grindeanuPremierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, 20 martie, că vrea să demonstreze că actualul Guvern este preocupat de situația românilor din afară nu doar în campaniile electorale, ci zi de zi, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premierul Grindeanu, mesaj special pentru comunitățile istorice la lansarea programului de tabere "ARC" 2017. Vom vedea vorbele sale transformate în fapte?

Email Imprimare PDF

18_arc_2017_grindeanu_mesajPremierul Sorin Grindeanu a transmis, luni, la lansarea programului de tabere "ARC" 2017, un mesaj special pentru comunitățile istorice, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Politica „şlefuirii” parchetului de la Kremlin

Email Imprimare PDF

15_nicolae_negruCele patru ore de așteptare în anticamera lui Putin, împreună cu tovarășa de partid Zinaida Greceanâi, l-au făcut celebru pe Dodon nu numai în lumea rusă, ci și în cea normală. E un record demn de Guinessbook, niciun președinte, nici măcar din statele vasale ale Rusiei, ca Tadjikistan sau Kârgâzstan, nu au fost umiliți într-un asemenea hal, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Globa News.

Citeşte mai mult...
 

Ce a vorbit Teodor Meleșcanu, cu ministrul adjunct georgian de externe, David Dondua?

Email Imprimare PDF

18_david_dondua_teodor_melescanuMinistrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit luni, 20 martie 2017, pe ministrul adjunct georgian de externe, David Dondua, aflat la București pentru consultări cu partea română. În cadrul discuțiilor au fost evidențiate nivelul foarte bun al dialogului bilateral, precum și cooperarea practică pe mai multe domenii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parlamentarul Grigore Timiș a cerut autorităților centrale și regionale să salveze trei școli de cultură generală din regiunea Cernăuți

Email Imprimare PDF

18_grigore_timisLa începutul anului curent deputatul poporului din Ucraina, Grigore Timiș, după întâlnirea avută cu vice-premierul Ghenadi Zubko și unii conducători ai comunelor din regiunea Cernăuți, a întocmit o listă a obiectivelor prioritare, care trebuie să fie finanțate în 2017 din Fondul de Stat al Dezvoltării Regionale. Parlamentarul bucovinean, care reprezintă circumscripția electorală nr. 203, își dorește să obțină recunoașterea de către Ministerul Dezvoltării Regionale ca obiective prioritare clădirile școlilor din regiunea Cernăuți, ale căror construire sau reparație a fost depusă pentru concurs în anul 2015 – notează BucPress cu referire la un comunicat al Serviciului de presă al parlamentatului bucovinean, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A început turneul Ansamblului Folcloric "DOR BASARABEAN" în Sudul Basarabiei

Email Imprimare PDF

18_ansamblul_folcloric_dor_basarbeanPe 19 martie a început turneul Ansamblului Folcloric "DOR BASARABEAN" din Utkonosovka, raionul Ismail, în Sudul Basarabiei, dedicat aniversării a 170 de ani de la naşterea compozitorului şi muzicologului Gavriil Musicescu, originar din Ismail, transmite corespondentul Romanian Global News în Sudul Basarabiei (Regiunea Odesa, UCraina).

Citeşte mai mult...
 

Românii din Marea Britanie se tem de urmările Brexit-ului

Email Imprimare PDF

18_ro_marea_britanie_brexit_teamaBrexit-ul aduce îngrijorare pentru mulți tineri români care muncesc sau studiază în Marea Britanie. Dacă unii se tem că ar putea să își piardă locurile de muncă, alții spun că vor evita să plece o perioadă în România de frica unor noi măsuri care ar putea fi impuse la frontieră, în timp ce aceia care lucrează de ani buni în Regat sunt îngrijorați pentru economiile strânse cu greu în lira sterlină, aflată în declin, scrie news.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“VIAȚA ÎN DOUĂ VALIZE” - cartea unei românce din Italia despre ”cei care sunt constrânși să-și abandoneze propriile meleaguri”

Email Imprimare PDF

18_viata_in_doua_valizeDacă am fi constrânși să ne abandonăm dintr-odată viața de zi cu zi și să fugim în câteva ore cu numai două valize, ce am lua cu noi? De la această întrebare pleacă cartea "Viața în două valize" (La vita in due valigie) scrisă de Anca Martinaș, jurnalistă a programului românesc de la Radio Vatican, și publicată în colaborare cu Fundația Migrantes, scrie Gazeta Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România la Salonul Cărții de la Paris. Diagonales et confluences franco-roumaines

Email Imprimare PDF

18_romania_salonul_cartii_de_la_parisRomânia va fi prezentă la ediția din acest an a Salonului Cărții de la Paris, desfășurată între 24 și 27 martie 2017, cu un stand și cu o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român. Sloganul participării românești de anul acesta la Livre Paris este „Diagonales et confluences franco-roumaines"/ „Diagonale și confluențe franco-române", transmite ICR pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca”, un succes al CCIRO Italia

Email Imprimare PDF

18_ro_it_cLa sediul UNINDUSTRIA Italia a fost organizat forumul economic "Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca", eveniment realizat in colaborare cu UNINDUSTRIA Italia, Guvernul Romaniei si cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festival de filme românești în 5 orașe din Spania. Românii așteptați la film!

Email Imprimare PDF

18_zilele_filmului_romanescZilele Filmului Românesc, întâlnirea anuală a publicului spaniol cu cele mai noi și apreciate producții de film românesc, debutează la Barcelona în data de 22 martie, în organizarea Institutului Cultural Român de la Madrid și a Cinematecii din Barcelona. Ajuns la cea de-a șaptea ediție la Madrid, festivalul va fi itinerat anul acesta în alte cinci orașe spaniole: Barcelona, în perioada 22 martie – 20 aprilie, Valencia în aprilie, Cordoba și Granada, în mai, și Murcia, în iunie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România la Salonul Cărții de la Paris. Diagonales et confluences franco-roumaines

Email Imprimare PDF

18_romania_la_salonul_cartii_de_la_parisRomânia va fi prezentă la ediția din acest an a Salonului Cărții de la Paris, desfășurată între 24 și 27 martie 2017, cu un stand și cu o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român. Sloganul participării românești de anul acesta la Livre Paris este „Diagonales et confluences franco-roumaines"/ „Diagonale și confluențe franco-române", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

După cei 162 de milioane de euro dați maghiarilor din Voivodina , Budapesta dă 65 de milioane de euro maghiarilor din Transcarpatia. Cât alocă România comunităților din Serbia și Ucraina?

Email Imprimare PDF

19_componenta_etnica_a_transcarpatieiLa ceremonia marcării Zilei comemorării Revoluției și luptei pentru libertatea poporului maghiar, Levente Maghiar, secretarul de stat responsabil de problemele diplomatice și economice ale Ministerului Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei a declarat, că guvernul maghiar a decis să aloce pentru maghiarii din Transcarpatia un ajutor de 20 miliarde forinți (64.837.610 euro), scrie Inter Regio News.

Citeşte mai mult...
 

Agenți ai FSB-ului implicați în spălarea celor 22 miliarde prin băncile din R. Moldova

Email Imprimare PDF

19_agenti_fsb_implicati_in_spalare_de_baniÎn spălarea celor 22 de miliarde de dolari prin intermediul sistemului bancar din R. Moldova ar fi implicați unii agenți ai FSB-ului rusesc, informează agenția Reuters, care face referire la surse din cadrul organelor de drept din R. Moldova, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vlad BILEȚCHI: „Vrem sau Nu vrem Unirea?!”

Email Imprimare PDF

19_vald_biletchiSuntem în anul 2017, la mai bine de 27 ani de la proclamarea "independenței" Republicii Moldova. Au trecut ani, au fost și bune și rele, am avut realizări și dezamăgiri, provocări și oportunități, succese și înfrângeri, scrie Vlad Bilețchi pe www.libertv.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Începând cu 1 aprilie, pe străzile din Chişinău vor apărea bannere cu mesaje unioniste

Email Imprimare PDF

19_romania_mare_chisinauÎncepând cu 1 aprilie 2017, la Chișinău vor fi amplasate mai multe banere informative, care vor conține citate ale celor mai ilustre personalități culturale și literare ale spațiului românesc. Totodată, chișinăuenilor li se vor distribui 100 de mii de flayere informative cu mesaje unioniste, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru: NE AFLĂM ÎN STARE DE RĂZBOI HIBRID DECLANŞAT DE RUSIA

Email Imprimare PDF

19_razboi_hibrid_cu_rusiaSituaţia, în care se află acest colţ de ţară pe nume Basarabia (nume impropriu dat tot de ruşi!) este una deosebit de incertă. Pe plan extern Republica Moldova are un teritoriu, pe care de un sfert de veac nu-l guvernează. Raioanele de est ale Republicii Moldova sunt de fapt o bază militară rusă care ţine în suspans atât Republica Moldova, acum şi Ucraina, cât şi întreaga peninsulă Balcanică şi gurile Dunării, scrie Valeriu Dulgheru, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Unirii Basarabiei cu România – 27 martie – sărbătorită pe ambele maluri ale Prutului

Email Imprimare PDF

19_functionarul_destinului_balti_icrCu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara, Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Granițelor, organizează o serie de evenimente în România și Republica Moldova, transmite ICR pe site-ul său preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert #dinBasarabia 2017 pentru a sărbători Unirea: Zdob și Zdub și Alternosfera, din nou pe aceeași scenă la București

Email Imprimare PDF

19_zdob_si_zdub_arene_concertdinbasarbiaConcertul #dinBasarabia revine și în acest an cu o ediție la fel de spectaculoasă. Zdob și Zdub și Alternosfera de peste Prut vor urca din nou pe aceeași scenă la București, după un recital al trupelor Cuibul și Rupt din Chișină, transmite ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Unirii va fi sărbătorită și la Cahul

Email Imprimare PDF

19_ziua_unirii_la_cahulCu prilejul aniversării a 99 de ani de la unirea Basarabiei cu Țara, la Cahul va avea loc un concert extraordinar susținut de Mihai Mărgineanu și trupa sa, transmite IEH într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Programul de burse pentru un curs de vară în România 2017

Email Imprimare PDF

19_stud_in_roAmbasada României în Republica Moldova anunță lansarea, la data de 10 martie 2017, a ofertei Ministerului Educației Naționale (MEN) de burse pentru Cursurile de Vară - România 2017 la Universitatea din Craiova, Universitatea "Ovidius" din Constanța și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Cernăuți se va desfășura masa rotundă „Apărarea drepturilor minorităților naționale

Email Imprimare PDF

19_microfoaneÎn data de 20 martie 2017 la Cernăuți se va desfășura masa rotundă „Apărarea drepturilor minorităților naționale din Ucraina în contextul integrării europene". În cadrul evenimentului va avea loc prezentarea ONG-lui „Apărarea drepturilor minorităților naționale" (Ethnic Minorities Rights Watch), notează BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Medalii de aur pentru Cătălina Ponor, la bârnă și sol, în Cupa Mondială de la Baku

Email Imprimare PDF

19_catalina_ponor_aur_bakuSportiva română Cătălina Ponor a câștigat finalele de la bârnă și sol, duminică, la concursul de Cupă Mondială la gimnastică artistică de la Baku (Azerbaidjan), transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferința preoțească „Martiri şi mărturisitori români din închisorile comuniste

Email Imprimare PDF

19_biserica_sfantul_nectarie_tamaturgul_din_cosladaConferința preoților ortodocși români din Protopopiatul Madrid Est a avut loc pe 15 martie în Biserica Sfântul Nectarie Taumaturgul din Coslada, transmite Basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Excelenţa Sa Davor Ivo Stier, Viceprim-ministru şi Ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Croaţia, în vizită la Patriarhia Română

Email Imprimare PDF

19_davor_ivo_stier_la_patriarhia_roLa nivelul Patriarhiei Române a fost aprobată recent înfiinţarea unei parohii ortodoxe române în Zagreb. Lăcaşul de cult ce va deservi românii ortodocşi din regiunea capitalei croate are hramurile Sfântul Ioan Botezătorul şi Sfinţii Împăraţi Constantin și Elena, transmite Basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiect în Parlamentul de la Chișinău privind declararea zilei de 27 martie sărbătoare NAȚIONALĂ, la fel ca în România

Email Imprimare PDF

20_parlament_chisinau_pFracțiunea parlamentară a Partidului Liberal dn Rep. Moldoca a înregistrat astăzi în Parlament o inițiativă legislativă privind declararea zilei de 27 martie - Ziua Unirii Basarabiei cu România - drept zi de sărbătoare națională. Autorii inițiativei legislativ, propun și modificarea Codului Muncii, ca data de 27 martie să fie declarată zi de odihnă, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernele R. Moldova și României se REUNESC. Ședința se desfășoară şi în contextul marcării, pe 27 martie, a Unirii Basarabiei cu România

Email Imprimare PDF

20_uniuneMunicipiul Piatra Neamţ va găzdui, pe 23 martie, o şedinţă comună a guvernelor celor două state românești, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, scrie Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A doua zi a vizitei ministrului pentru românii de pretutindeni în Sicilia. Cu cine s-a întâlnit Andreea Păstîrnac?

Email Imprimare PDF

20_andreea_pastirnac_siciliaÎn cea de-a doua zi a deplasării ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac în Sicilia, au avut loc întrevederi cu prefectul din Ragusa, Maria, Cornela Librizzi, Federico Piccitto, primarul orașului şi cu membrii consiliului local, ai Ministerului de Interne, Gărzii Financiare, Carabinieri, autorităților de sănătate publică, lideri ai sindicatelor și mediului asociativ românesc și italian, activ în domeniul sprijinrii românilor aflați în situații de dificultate, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce face MAE pentru a ajuta românii din Sicilia!

Email Imprimare PDF

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi, într-un răspuns la o solicitare MEDIAFAX, că intenţionează deschiderea unui nou consulat în localitatea italiană Bari şi suplimentează personalul diplomatic din ambasada de la Roma. Demersul, după scandalul privind situaţia româncelor din Sicilia, transmite Romanian Global News citând www.mediafax.ro.

Citeşte mai mult...
 

Consultări politice interministeriale româno-române

Email Imprimare PDF

20_consultari_politice_interministerialeO nouă rundă de consultări politice interministeriale moldo-române au avut loc ieri, 16 martie, la Chișinău. Delegaţia din Rep. Moldova a fost condusă de viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Lilian Darii, iar cea de la București de către secretarul de stat pentru afaceri strategice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Dan Neculăescu, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansarea volumului “Constantin I. Karadja și salvarea evreilor români din Europa în timpul celui de-al treilea Reich (1933-1944)” la MAE

Email Imprimare PDF

20_constantin_karadjaÎn cadrul programului "Cartea lunii la MAE", joi, 16 martie 2017, a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe lansarea volumului „Constantin I. Karadja și salvarea evreilor români din Europa în timpul celui de-al treilea Reich (1933-1944)", coordonat de dr. Stelian Obiziuc şi dr. Ottmar Traşcă și apărut la editura „Argonaut" din Cluj-Napoca, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premii de excelență pentru cunoștințe de Limbă Română, inclusiv pentru elevii etnici minoritari din Basarabia

Email Imprimare PDF

20_premii_de_excelentaMai mulți elevi au fost premiați joi, 16 martie, pentru lucrările pe care le-au prezentat la concursul republican „Limba noastră-i o comoară", transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Din nou circ cu Dodon! Igor Dodon vrea introducerea „Istoriei Moldovei” în școli. Cum comentează Ministerul Educației de la Chișinău

Email Imprimare PDF

20_istoria_romanilorIgor Dodon vrea introducerea în curricula şcolară a disciplinei „Istoria Moldovei", începând cu noul an de învăţământ. În acest sens, el a expediat o scrisoare către premierul Pavel Filip. Ministerul Educaţiei critică însă iniţiativa socialistului, relatează LiberTV, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Moldova va boicota Adunarea Parlamentară a CSI // Candu: decizia finală va fi luată zilele acestea

Email Imprimare PDF

20_csi_canduRepublica Moldova intenționează să boicoteze Adunarea Parlamentară a CSi care va avea loc la St, Petersbourg în perioada 26-28 martie. Surse parlamentare informează ca motivul ar fi legat de lipsa unor acțiuni concrete privind soluționarea problemelor semnalate în nota de protest transmisa de autoritățile din Republica Moldova autorităților din Federația Rusă.

Citeşte mai mult...
 

La Cernăuți a fost semnat un plan de colaborare dintre forțele armate ale Ucrainei și României

Email Imprimare PDF

20_fortele_armate_ale_ucrainei_romanieiȘeful Statului Major General al Ucrainei, Viktor Mujenko, și omologul său român, Nicolae-Ionel Ciucă, au semnat la Cernăuți Planul de colaborare bilaterală dintre forțele armate ale Ucrainei și României în perioada 2017-2018, notează BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Problema reducerii alocaţiilor pentru copiiicetăţenilor români care muncesc în ţări ale Uniunii Europene criticată de deputatul Angel Tîlvăr

Email Imprimare PDF

20_angel_talvarÎn perioada recentă, reprezentanţi ai unor guverne din ţări ale Uniunii Europene - Germania, Austria, Danemarca şi Irlanda - au exprimat intenţia de a pune în discuţie reducerea alocaţiilor pentru copiii lucrătorilor imigranţi din state europene, în situaţia în care aceşti copii locuiesc în afara ţăriii în care părinţii lor muncesc, se arată într-o declarație a deputatului Angel Tîlvăr, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reîncep lucrările la Centrul Bisericesc românesc de la München

Email Imprimare PDF

20_centru_bisericesc_munchenDincolo de granițele țării, românii simt cel mai mult nevoia de identitate, iar prin Biserică aceștia pot rămâne conectați la valorile pe care le-au moștenit și pe care doresc să le transmită și copiilor lor. Această situaţie este actuală şi în Germania, transmite Basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Evenimente culturale și spirituale românești la Jula, Ungaria

Email Imprimare PDF

20_jula_evenimente_culturale_spiritualeÎn ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Sofronie, Preasfințitul Părinte Siluan a sărbătorit zece ani de la alegerea ca episcop al Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria. Cu această ocazie, sâmbătă, 11 martie 2017, au avut loc la Giula mai multe evenimente cu caracter spiritual și cultural, transmite Basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferință de primăvară cu preoții români din Nord-Estul Italiei

Email Imprimare PDF

20_conferinta_primavara_nord_estul_italieiBiserica Parohiei românești " Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Padova a găzduit joi, 16 martie, întâlnirea semestrială a preoților din zona de nord-est a Italiei. La evenimentul organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (EORI), au participat clericii din protopopiatele Triveneto I, Triveneto II, Reggio Emilia I și Reggio Emilia II, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Scriitori români la Festivalul „Ziua Internațională a Poeziei” de la Istanbul

Email Imprimare PDF

20_ziua_internationala_a_poeziei_istambulInstitutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir" de la Istanbul sprijină prezența scriitorilor români Dorel Cosma, Menuț Maximinian și Zorin Diaconescu la festivalul Ziua Internațională a Poeziei (UNESCO) și la cea de-a XIV-a aniversare a Liceo Poético de Benidorm. Evenimentul se va desfășura la Istanbul în perioada 14 – 17 martie 2017. România va fi prezentă la festival urmare invitației primite din partea Asociației Liceo Poético de Benidorm din Turcia, transmite ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România, țară cu statut de invitat special la Festivalul de Film „Pantalla Pinamar” din Argentina

Email Imprimare PDF

20_pantalla_pinamarFilmele Bacalaureat, r. Cristian Mungiu, De ce eu?, r. Tudor Giurgiuși Dublu, r. Catrinel Dănăiață vor fi proiectate în cadrul Festivalului de Film Europa-Argentina „Pantalla Pinamar", desfășurat în perioada 11-18 martie 2017 în Pinamar, provincia Buenos Aires, Argentina. De asemenea, cu sprijinul Institutului Cultural Român, vor fi prezenți la festival actrița Lia Bugnar și criticul de film Mihai Fulger, care vor susține și un masterclass la sediul Universității de Cinematografie din Buenos Aires, transmite ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ICR Budapesta prezintă expoziția de fotografie „Lipatti Between Worlds"

Email Imprimare PDF

20_lipatti_between_worldsÎn 20 martie 2017, de la ora 19.00, Institutul Cultural Român Budapesta organizează la sediul său vernisajul expoziției „Lipatti Between Worlds", în prezența muzicologului Monica Isăcescu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce face ministrul românilor de pretutindeni și delegația trimisă în Catania, în cazul dramei româncelor exploatate și agresate de angajatorii italieni!

Email Imprimare PDF

21_pastarnac_cataniaÎn prima zi a vizitei delegații guvernamentale formată din reprezentanți ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale și Ministerului Afacerilor Externe, au avut loc discuții de lucru, atât la nivel de lideri ai autorităților locale, cât și la nivel de experți, cu reprezentanți ai prefecturii și ai primăriei din Catania – Italia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău: Kievul NU susține federalizarea R.Moldova

Email Imprimare PDF

21_ivan_gnatisin„Îngrijorările" exprimate de administrația separatistă de la Tiraspol cu privire la așa-numită „blocadă" a Transnistriei, în legătură cu instituirea unui regim de control comun la granița moldo-ucraineană, se explică doar prin preocupările unor persoane interesate de menținerea schemelor ilegale de trafic la frontieră, declară ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatișin, într-un interviu pentru publicația Jurnal de Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vlad Țurcanu: În 25 de ani de independență, subiectul Unirii din 1918 a fost marginalizat de către politicieni

Email Imprimare PDF

21_sfatul_tariiDeclararea zilei de 27 martie, când se marchează Unirea Basarabiei cu România, drept Zi Națională, este o decizie importantă și pentru noi, dar și pentru România, a remarcat comentatorul politic Vlad Țurcanu în emisiunea Ora de vârf de la Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petrișor Peiu: UN RĂZBOI INFORMAȚIONAL CÂȘTIGAT? MITURILE FONDATOARE ALE REPUBLICII MOLDOVA – MANAGEMENTUL PERCEPȚIEI

Email Imprimare PDF

21_petrisor_peiuCe este managementul percepției

Războiul informațional continuu este un atribut esențial al lumii globalizate, pentru că statele au obligația esențială față de ele însele să își creeze și apoi exploateze o imagine proprie, care să corespundă nevoilor proprii de poziționare în lumea contemporană în care informația nu mai are efectiv niciun fel de granițe fizice, scrie Petrișor Peiu într-o analiză de pe http://larics.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Despre identitatea lingvistică a românilor din Sudul Basarabiei, regiunea Odesa

Email Imprimare PDF

21_romanca_sudul_basarabiei_odesaAcest material a obținut premiul I la cea de-a III-a ediție a concursului de eseuri pentru tinerii români din Ucraina "Identitate românească în spațiul european", organizat de Asociația Convergențe Europene și asociația Eurocentrica. Proiectul a fost susținut de Ambasada României la Kiev și de consulatele românești din Odesa, Cernăuți și Slatina (Solotvino, Transcarpatia), scrie TocPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Program de mentorat pentru studenții români din Marea Britanie

Email Imprimare PDF

21_mentorat_studentii_romani_din_marea_britanieLiga Studenților Români din Străinătate-Filiala Marea Britanie (LSRS-UK) a continuat tradiția începută acum cinci ani prin programul de mentorat LSRS Mentorship Scheme, aflat în acest an la cea de-a treia ediție. Evenimentul intitulat 'Speed Networking' a avut loc duminică, 12 martie 2017, la Institutul Cultural Român din Londra, unde aproximativ 80 de studenți și absolvenți români s-au întâlnit pentru a face schimb de experiență cu oameni de succes din diferite domenii de activitate profesională, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Banca Mondială susţine securitatea energetică a Republicii Moldova

Email Imprimare PDF

21_securitatea_energetica_a_republicii_moldovaBanca Mondială este alături de Republica Moldova în vederea consolidării securităţii energetice a ţării noastre. Oficialii externi şi-au manifestat interesul în implementarea cu succes a proiectului de modernizare a Termoelectrica și interconectării sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și României, transmite Liber TV, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premierul Filip despre RAPORTUL Comisiei Europene în privința R. Moldova: „Ceea ce trebuie să reținem din această evaluare nu sunt doar aspectele critice”

Email Imprimare PDF

21_premierul_filipPremierul Pavel Filip consideră că publicarea raportului elaborat de Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă, în perspectiva Consiliului de asociere UE – R. Moldova, care se va desfășura pe 31 martie 2017 la Chișinău, este un moment important și pozitiv pentru țara noastră, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Cernăuți va fi marcată Ziua Mondială a Poeziei printr-o întâlnire cu scriitorii români

Email Imprimare PDF

21_ziua_mondiala_a_poezieiPrimăvara a venit și în acest an, ținându-se de mână cu Tinerețea și cu Poezia. Ca trei surori gemene, ele fac ocolul Pământului, aducând în fiecare inimă clipe de bucurie și lumină, de pace sufletească și împlinire a viselor... Și nu e întâmplător faptul că anume la începutul acestui anotimp, în plin echinocțiu de primăvară, umanitatea marchează una dintre cele mai emoționante sărbători – Ziua Mondială a Poeziei, scrie BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiec IEH: Spectacol de teatru românesc în Israel

Email Imprimare PDF

21_israel_tetru_proiect_icrCultura română şi teatrul românesc vor fi promovate în Israel. Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Editura Ofakim Itonut, organizează la Tel Aviv și Haifa câte un spectacol susținut de actorii Adriana Trandafir, Andreas Petrescu, Gabriel Fătu, Adrian Păduraru, Dan Ionescu și Anca Dinicu. Piesa de teatru de comedie „Mă mut la mama!" va fi jucată pe 17 martie la Tel Aviv și pe 18 martie la Haifa, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Forum economic Romania-Italia: Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca

Email Imprimare PDF

21_romania_italia_investitoriCCIRO Italia mentine programul forumurilor economice "Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca" in program pentru anul 2017, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

RAPORT - ISLAMUL: RELIGIE MAJORITARA IN 2100

Email Imprimare PDF

21_islamul_religie_majoritara_2100În 2100 islamul va fi religia cea mai numeroasa din lume, conform unui studiu publicat de Pew Research Center din SUA pe 27 februarie. [Detalii: http://www.pewresearch.org/fact-tank/2017/02/27/muslims-and-islam-key-findings-in-the-u-s-and-around-the-world/] In 2010 in lume erau 1,6 miliarde de musulmani, reprezentind aproximativ 23% din populatia planetei. In acelasi an, se estima ca in lume traiau 2,2 miliarde de crestini, ori 31% din intreaga populatie a planetei. In 2050, cind populatia lumii va ajunge la 9,3 miliarde de locuitori, in comparatie cu 6,9 miliarde in 2010, se estimeaza ca numarul musulmanilor va fi aproape egal cu al crestinilor, dar ca ii vor depasi numeric pina in 2100. Trebuie aceste cifre sa ne ingrijoreze? Care sunt cauzele acestui decalaj numeric, se întreabă Alianța Familiilor din România într-o analiză preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parlamentul de la București a DECIS: Ziua Unirii Basarabiei cu România, SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ

Email Imprimare PDF

22_ziua_unirii_cu_romania_sarbatoare_nationalaCamera Deputaţilor a decis, marţi, ca ziua de 27 martie să fie declarată Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătoare naţională, iniţiatorul proiectului, deputatul PMP Eugen Tomac, susţinând că "uitarea istoriei este totuna cu trădarea", transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

GEORGE DAMIAN: PROIECTUL PROPAGANDISTIC ,,MOLDOVA NU E ROMÂNIA”

Email Imprimare PDF

22_george_damianHackerii ucraineni au scos la iveală din computerul unui activist pro-rus de la Minsk un plan de șapte pagini pentru crearea unei trupe de șoc în mediul virtual cu misiunea de a răspândi teze propagandistice pro-ruse în Republica Moldova, scrie George Damian pe http://larics.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teodor Meleșcanu și Davor Ivo Stier viceprim-ministrul Croației au subliniat importanța minorității românești din Croația și cea croată din România

Email Imprimare PDF

22_melescanu_davor_ivo_stierMinistrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut marți 14 martie 2017, convorbiri cu viceprim-ministrul și ministru al afacerilor externe și europene al Republicii Croația, Davor Ivo Stier, aflat în vizită oficială în România, transmite MAE român într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

De ce se pregătește Putin să recunoască cetățenia rusă străinilor născuți în fosta URSS? Răspunde Petru Bogatu!

Email Imprimare PDF

22_petru_bogatu_pasapoarte_rusestiAnalistul politic Petru Bogatu a încercat să explice de ce Moscova, după 25 ani de la prăbușirea Uniuni Sovietice, vrea să recunoască cetățenia Federației Ruse tuturor străinilor născuți în URSS, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Raport UE: Republica Moldova trebuie să facă noi eforturi de reformă, pentru cetățenii săi

Email Imprimare PDF

22_federica_mogheriniRepublica Moldova a adoptat o serie de reforme, dar trebuie să facă mai mult pentru a-și îndeplini angajamentele pe care și le-a asumat prin Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, relevă un raport comun dat luni publicității de Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă, în perspectiva Consiliului de asociere UE-Republica Moldova, care va avea loc la 31 martie 2017, transmite www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Înfrățirea între localitățile din România și Republica Moldova, avantaj în alocarea de granturi

Email Imprimare PDF

22_infratire_avantaj_alocare_de_granturiGheorghe Ciobanu, expert în proiecte din municipiul Botoșani a prezentat primarilor, conducătorilor instituțiilor subordonate Consiliului raional Drochia și ai serviciilor deconcentrate oportunitățile Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Ședința de lucru a avut loc pe 10 martie, în incinta Consiliului raional Drochia, transmite InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Putin a ordonat armatei ruse să-și subordoneze forțele Osetiei de Sud, teritoriu al Georgiei. Pe când va ordona subordonarea separatiștilor transnistreni?

Email Imprimare PDF

22_putin_vPreședintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să încheie o înțelegere în vederea subordonării forțelor armate ale regiunii separatiste Osetia de Sud, teritoriu aoarținând Georgiei, informează Reuters, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Manifestare culturală dedicată mamelor creștine la Parohia Ortodoxă românească Valdemoro

Email Imprimare PDF

22_parohia_ortodoxa_ro_valdemoroCopiii și tinerii din cadrul Școlii Parohiale Sfinții Mărturisitori din Valdemoro, Spania, au organizat duminică, 12 martie 2017, un spectacol dedicat zilei de 8 martie. Evenimentul a avut loc în biserica parohială din localitatea spaniolă, transmite Basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dodon, huiduit în Italia: ”Diapora nu se vinde!”, ”Tu nu ne reprezinți!”

Email Imprimare PDF

26_dodonPreședintele Igor Dodon pare să fi fost huiduit seara trecută, la Padova, unde a avut o întâlnire cu diaspora moldovenească din Italia. Cel puțin așa se reiese din mai multe filmulețe, postate pe rețelele de socializare de către participanții la întrevedere, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un nou avertisment pentru atașatul militar rus de la Chișinău, care a participat la o ceremonie a separatiștilor transnistreni

Email Imprimare PDF

26_atasat_militar_federatia_rusa_mdMinisterul Apărării al Republicii Moldova se declară nedumerit și indignat în legătură cu participarea atașatului militar al Federației Ruse, colonelul Igor Dovbnea, pe data de 2 martie, în ziua declanșării războiului de pe Nistru, în 1992, la ceremonia organizată de administrația separatistă transnistreană la Dubăsari, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Săhărneanu: De ce dracul se teme de tămâie și Dodon de NATO

Email Imprimare PDF

26_valeriu_saharneanuDin incompatibilitate, ar fi răspunsul la întrebarea din titlu. Pentru că, știți bine, dracul este în mentalul popular întruchiparea necuratului, a necurățeniei totale, iar tămâia simbolizează în rânduiala duhovnicească harul Duhului Sfânt, expresia curățeniei absolute, în tălmăcire laică. Este firesc deci ca necuratul și curatul să fie nu doar stări incompatibile , dar și fenomene antagoniste de la natură, scrie Valeriu Săhărneanu pentru Cuvântul, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Când vor iniția procurorii o anchetă la adresa Procuraturii Generale?

Email Imprimare PDF

15_nicolae_negruO undă de șoc mediatic s-a produs între Nistru și Prut în ziua de 4 martie, la 40 de ani de după cutremurul din 1977: a fost reținut și plasat în arest pentru 15 zile primul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Leonid Talmaci, considerat un fel de Mircea Snegur în sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova, unul din stâlpii „statalității" monetare, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comisia românilor de pretutindeni din Senat va dezbate situația lucrătorilor români din Italia

Email Imprimare PDF

26_viorel_badeaMarţi, 14 martie 2017, în cadrul şedinţei Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României, se va dezbate situaţia lucrătorilor români din Ginosa, Puglia, precum şi a celor din Sicilia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 2

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.