Prof. Univ. Dr. Ioan Aurel Pop: Cultura română și dimensiunea sa istorică națională

Email Imprimare PDF

01_ioan_aurel_pop
Prof. Univ. Dr. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai a susținut o comunicare în cadrul sesiunii organizate de către Academia Română cu ocazia Zilei Culturii Române, profesorul Pop exemplificând unde duce educația din școlile românești, care scot pe bandă generații întregi de analfabeți funcționali, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vlad Cubreacov: MOLDOVA NU POATE FI REDUSĂ LA STATUL POST-SOVIETIC REPUBLICA MOLDOVA

Email Imprimare PDF

01_rep_md_ro_harta
Se spune cu drept temei că diavolul e ascuns în detalii. Pe 10 ianuarie 2018, la depunerea jurământului de către noii membri ai executivului de la Chișinău aceștia au jurat să apere "integritatea teritorială A MOLDOVEI", citind mecanic formula strâmbă prevăzută la articolul 79 (alineatul 2) din Constituția agrariano-socialistă pentru candidatul validat la funcția de președinte al Republicii Moldova numită cu drag de Grigore Vieru "copil din flori pe harta lumii", scrie Vlad Cubreacov pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Șalaru: „Traian Băsescu își va recupera, cu siguranță, cetățenia R. Moldova”. Unirea unui neam nu a stat și nu va sta niciodată în decretele semnate de slugile Moscovei

Email Imprimare PDF

01_partidul_unitatii_nationale_b
Președintele executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, califică drept „act de injustiție" decizia de astăzi a Judecătoriei Chișinău de a respinge cererea lui Traian Băsescu împotriva lui Igor Dodon, prin care solicita anularea decretului de retragere a cetățeniei R. Moldova fostului președinte al României, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Te Deum de mulțumire și de aniversare a Unirii Principatelor din 1859, la Parohia românească Sfântul Mare Mucenic Panteleimon - Roma XI

Email Imprimare PDF

01_parohia_sf_pantelimon
La Parohia Ortodoxă Română "Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Panteleimon" - Roma XI, s-a săvârșit slujba de Te Deum de mulțumire, anticipând aniversarea Unirii Principatelor de la 1859, transmite pr. Augustin Gherghiu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

UNIREA ROMÂNILOR: PRIMUL ACT. Un dialog româno-britanic la ICR Londra

Email Imprimare PDF

01_alexandru_ioan_cuza
Ca parte a programului de celebrare a Centenarului Marii Uniri în acest an, Institutul Cultural Român din Londra organizează, în seara zilei de 23 ianuarie, un eveniment dedicat Unirii Principatelor Române, intitulat "Romanians Unite: The First Act", care își propune să ofere o dublă perspectivă, română și britanică, asupra acestei realizări istorice fără de care Marea Unire de la 1918 ar fi fost de neimaginat, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„This is Romania“, video aflat printre cele mai bune filme de prezentare a unei țări

Email Imprimare PDF

01_this_is_romania
Un video de promovare a României concurează alături de Islanda, Columbia, Maroc şi Croaţia la Categoria „Cel mai bun video de prezentare a unei ţări", pe renumita platformă AirVuz. Clipul intitulat „This is Romania" concurează la Categoria „Cel mai bun video de prezentare a unei ţări" la Airvuz Drone Video Awards 2017, scrie adevărul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Copiii românilor din Strasbourg iau lecții de păstrare a identității la școala din Biserica Ortodoxă, unde dascăli le sunt preotul paroh și soția sa: „Aici învățăm limba română, despre Dumnezeu și despre Eminescu”

Email Imprimare PDF

01_copii_romanilor_din_strasbourg
Biserica Românească din Strasbourg a devenit o a doua casă pentru copiii românilor din orașul francez. Pentru că aici vin zilnic să învețe limba română și să păstreze tradițiile, în timp ce părinții lor învață franceza. Preotul Vasile Iorgulescu și preoteasa Iosefina Iorgulescu au devenit pe parcursul anilor dascăli, dedicându-se trup și suflet acestei misiuni, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii basarabeni din Canada au creat la Montréal, Consiliul Național al Diasporei din Canada

Email Imprimare PDF

01_romani_basarabeni_canada_montreal
La 20 ianuarie 2018 la Montréal, Canada, a fost creat Consiliul Național al Diasporei din Canada (CNDC) și a fost adoptat Regulamentul de funcționare a acestuia. Această decizie apartine asociațiilor neguvernamentale ale membrilor comunității, originari din Republica Moldova, transmite Romanian Global News citând un comunicat de presă.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul "Dor de Eminescu" în Parohia românească Roma Prima Porta

Email Imprimare PDF

01_festivalul_dor_de_eminescu
Duminică, 21 Ianuarie 2018, la Parohia Ortodoxă română Prima Porta din Roma, a avut loc a treia ediție a Festivalului „Dor de Eminescu", transmite Pr. Gabriel Ioniță, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Al treisprezecelea hram al parohiei românești "Sfântul Antonie cel Mare" din Lucca

Email Imprimare PDF

01_lucca_parohie
Parohia românească Sfântul Antonie cel Mare din Lucca și-a sărbătorit zilele acestea al treisprezecelea hram. Astfel, în ziua cinstirii Sfântului Antonie cel Mare s-a slujit Sfânta Liturghie în sobor împreună cu părintele Ciprian Calfa de la parohia Livorno - protopopul nou-înființatului Protopopiat Toscana 2, părintele Andrei Vizitiu de la parohia Viareggio, părintele Cristian Puricescu de la parohia Pisa și părintele Mihai Anton de la parohia Prato, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția "România în Primul Război Mondial" la Muzeul Armatei din Toledo

Email Imprimare PDF

01_romania_in_primul_razboi_m
Institutul Cultural Român de la Madrid demarează seria proiectelor dedicate Centenarului Primului Război Mondial și a Centenarului Marii Uniri, cu prezentarea expoziției "România în Primul Război Mondial", la Muzeul Armatei din Toledo, marcând totodată și Ziua Culturii Naționale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Stelian Gomboș: Catedrala Mântuirii Neamului – Simbol al Spiritualităţii noastre Româneşti şi al Anului Centenar - 2018…

Email Imprimare PDF

01_catedrala_mantuirii_neamului
Da. Ne aflăm în Anul Centenar – un an special, deosebit, sfânt, plin de sacru şi simbol, plin de istorie, cultură, civilizaţie şi spiritualitate. Şi, astfel trebuie să şi rămână!...

Citeşte mai mult...
 

Zeci de mii de români au protestat în București, în mai multe orașe din Țară și în Diasporă

Email Imprimare PDF

01_zeci_de_mii_de_romani_protest_b
50.000 de oameni din toată Țara s-au adunat în Piața Univeristății, nemulţumiți de legile justiției şi de modificarea Codului penal și a Codului fiscal, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Jandarmerie sau trupele fostei Securități?

Email Imprimare PDF

01_jandarmerie_trupele_fostei_securitati
Jandarmeria demonstrează încă reflexele fostelor trupe ale Securității care au reprimat protestele din 1989. Un jandarm a fost surprins lovind mai mulți oameni care se apropiau de gardul de la Piaţa Universităţii. Deși ceolalți jandarmi încearcau să mențină situația sub control fără să folosească violența, jandarmul a început să îi lovească pe protestatari cu pumnii, să-i îmbrâncească și chiar să le rupă hainele de pe ei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Micii eroi români din regiunea transnistreană. Un copil din regiunea ocupată de Rusia parcurge, în 12 ani de școală, 43.000 de kilometri. Înconjurul Pământului și încă 3000 de kilometri peste asta

Email Imprimare PDF

01_liceul_teoretic_stefan_cel_mare_c
A fi român în regiunea transnistreană este sinonoim cu eroismul. Eroi sunt copiii români care învață în școli sau grădinițe din regiunea separatistă. Cel mai cunoscut este cazul Liceului „Ștefan cel Mare și Sfânt" din Grigoriopol, lăsat fără sediu de autoritățile transnistrene încă de acum 15 ani, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vasile LECHINŢAN: “Monumentul libertăţii religioase” de la Turda – prima victorie din acest an a UDMR contra Centenarului românesc

Email Imprimare PDF

01_victorie_udmr
La 13 ianuarie 2018 a avut loc la Turda dezvelirea – într-un spaţiu public - a aşa-zisului "Monument al libertăţii religioase", care s-a vrut marcarea hotărârii Dietei ţinută la Turda acum 450 de ani (13 ianuarie 1568), unde s-a proclamat libertatea religioasă în Transilvania pentru patru confesiuni: catolică, reformată (calvină), luterană şi unitariană, nicidecum şi pentru religia ortodoxă a majorităţii locuitorilor Transilvaniei, scrie cercetătorul Vasile Lechințan, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noul ministru de externe de la Chișinău, Tudor Ulianovschi, l-a primit pe Ambasadorul României, Daniel Ioniță

Email Imprimare PDF

01_tudor_ulianovschi_daniel_ionita
Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chișinău, Tudor Ulianovschi, a avut vineri, 19 ianuarie, o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, transmite Romanian Gloal News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Va îndrăzni mielul moldav să tragă de blana de oaie a ursului rus?

Email Imprimare PDF

10_n_negru
O știre care i-a pus în dificultate pe observatorii relațiilor moldo-ruse: Chișinăul are de gând să angajeze o companie juridică internațională care să estimeze cât pierde Republica Moldova din cauza prezenței ilegale a trupelor ruse pe teritoriul său din stânga Nistrului. Nu e un zvon, despre aceasta a vorbit președintele Parlamentului moldav, Andrian Candu, în cadrul unui interviu acordat publicației letone „Latvijas Avize", citat de deschide.md, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Dacă Rusia pentru SUA a devenit inamic, ce va fi cu Republica Moldova?

Email Imprimare PDF

08_p_bogatu
În ciuda faptului că Rusia, de un pătrar de veac, ocupă o parte din teritoriul Republicii Moldova și poartă interminabile războaie politice și comerciale împotriva noastră, politicienii, experții și presa de la Chișinău, în cel mai sado-masochist mod posibil, califică fosta metropolă ca fiind „partener strategic". Această sintagmă a intrat și în textele politicilor naționale de apărare pentru a defini relația cu Moscova, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eugen Doga: „Sunt onorat nespus de mult pentru că mă aflu aici, în acest nucleu al spiritualității române”

Email Imprimare PDF

01_eugen_doga
De Ziua Culturii Naționale, ziua când îl omagiem pe poetul nepereche, Mihai Eminescu, compozitorul-academician Eugen Doga a fost invitat la Academia Română, unde a avut loc Simpozionul cu genericul „Cultura română la ceas aniversar – Centenarul Marii Uniri", se arată într-un comunicat preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Tănasă: NOAPTEA MINȚII. Ministerul Culturii continuă să BATJOCOREASCĂ memoria lui Avram Iancu

Email Imprimare PDF

01_memoria_lui_avram_iancu
Ministerul Culturii și ldentităţii Naţionale a emis un punct de vedere în problema amplasării bustului lui Avram Iancu în parcul ASTRA din Sibiu, la solicitarea deputatului Forumului Democrat al Germanilor din România, Ovidiu Ganț, transmite publicația Tribuna, citată de www.dantanasa.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Zilele culturii române și ale poetului Mihai Eminescu la Montreal

Email Imprimare PDF

01_junimea_romana_din_montreal
Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, a avut loc la „Școala Junimea Română" din Montreal Zilele culturii române și ale poetului Mihai Eminescu. La eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Ioan Casian. Alături de Preasfinția Sa au fost prezenți dna Letiția Belivacă, Vice-consul al Consulatului General al României la Montreal, dna Magda Popeanu consilier a orașului Montreal, dimpreună cu o numeroasă asistență, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Culturii Române sărbătorită la Beijing, în China

Email Imprimare PDF

01_ziua_culturii_romane_beijing
La sediul ICR Beijing a avut loc evenimentul „Poeții români la Centenarul Marii Uniri". Acest eveniment a fost organizat de ICR Beijing pentru a marca Ziua Culturii Române, pusă în acest an sub egida Centenarului Marii Uniri, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

PS Antonie la Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul pe stil vechi în Călărași, Basarabia

Email Imprimare PDF

01_ps_calarasi_basarabia
Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, ziua când creştinii ortodocşi, care respectă sărbătorile pe silul vechi, au prăznuit Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului nostru Iisus Hristos, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Pogorârea Sfântului Duh " din oraşul Călăraşi (preot paroh Protoiereu Mitrofor Ioan Mutu), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Suită de manifestări dedicate împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Chişinău

Email Imprimare PDF

01_suita_de_manifestari_dedicate_implinirii_a_160_de_ani
Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chișinău în colaborare cu Institutul de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM), Institutul de Cercetări juridice şi Politice al AŞM, Direcţia cultură a Primăriei municipiului Chişinău, Asociația Istoricilor din Republica Moldova şi Pretura sectorului Botanica al municipiului Chișinău organizează, în zilele de 23 şi 24 ianuarie 2018, o serie de manifestări cu prilejul împlinirii a 159 de ani de la un moment de referință din istoria românilor - Unirea Principatelor Române, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vernisaj al Expoziției de pictură „Satisfashion” la sediul ICR Beijing

Email Imprimare PDF

01_satisfashion
În Sala de Expozii a ICR Beijing, a avut loc vernisajul Expoziției de Pictură „Satisfashion", semnată de către artistul Obie Platon, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ucraina încearcă să păcălească din nou România! Kiril Molcianov, politolog ucrainean: Scopul diplomaţiei ucrainene este să câştige timp ca să nu apară un conflict nou, şi cu România

Email Imprimare PDF

02_kiril_malcianov
Elaborarea unui protocol ucraineano-român privind implementarea Legii Educației din Ucraina are ca scop câștigarea de timp de către partea ucraineană pentru a nu permite apariția unui conflict nou și cu România (alături de cel cu Ungaria – n.red.). Opinia aparține politologului ucrainean Kiril Molcianov, potrivit GolosUA, citat de BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce solicită românii din Ucraina statului ucrainian și statului român? Cum vor răspunde autoritățile române? Dar cele ucrainiene?

Email Imprimare PDF

02_uniunea_interregionala_ucr
Într-un memoriu adresat autorităților române, UNIUNEA INTERREGIONALA

„COMUNITATEA ROMÂNEASCĂ DIN UCRAINA" solicită statului român implicarea puternică în apărarea drepturilor fundamentale ale celor jumătare de milion de români din Ucraina, dar și sprijin financiar și logistic consistent, pe modelul Ungariei, în sprijinul consolidării instituțiilor de învățământ în limba română, mass-mediei, bisericii și organizațiilor și asociațiilor românești din Ucraina, transmite corespondentul Romanian Global News din Cernăuți.

Citeşte mai mult...
 

Rusia și UE au o nouă idee de soluționare a conflictului transnistrean, deloc favorabilă Chișinăului și intereselor românești în general. Ce face Bucureștiul?

Email Imprimare PDF

02_PUTIN_MERKEL
În structurile europene a apărut ideea că, datorită aportului Rusiei, s-ar putea ajunge la o soluționare a diferendului transnistrean. Noua idee de reglementare ar fi alta decât cea prin reintegrare și ar presupune „ceva gândit între Moscova și capitalele europene de tipul proceselor de la Mezenberg(n.red – Germania, 2012". Declarațiile aparțin fostului membru al Comisiei Unificate de Control, Ion Leahu, și au fost făcute în cadrul unui interviu acordat postului de radio Europa Liberă, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ReUnirea din ce în ce mai aproape! Raioanele Anenii Noi și Strășeni din Basarabia se înfrățesc cu județul Vaslui din România

Email Imprimare PDF

02_RO_mare
Raioanele Anenii Noi și Strășeni se vor înfrăți cu județul Vaslui din România, Astfel, se dorește extinderea colaborãrii între românii de pe cele douã maluri ale Prutului, cu atât mai mult cu cât existã deja precedent în acest sens, 7 localitãti vasluiene având deja semnate sau în curs de semnare acorduri de înfrãtire cu localitãti din Anenii Noi, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Grigore Vieru, omagiat la Chișinău: Flori la mormânt, poezii la bustul de pe Aleea Clasicilor

Email Imprimare PDF

02_grigore_vieru
În ziua în care s-au împlinit nouă ani de la trecerea la cele veșnice a poetului Grigore Vieru, mai mulți basarabeni au mers cu flori la mormântul său din Cimitirul Central de pe str. Armenească și la bustul de pe Aleea Clasicilor din centrul Chișinăului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

UNIONISTII TRANSILVANIEI – VASILE STOICA

Email Imprimare PDF

02_unionistii_transilvaneni
Dr. Robert Stănciugel și oaspeții săi vă invită marti 23 ianuarie 2018, ora 18:00 la Clubul Țăranului Român, pentru a urmări evocarea personalității și activității diplomatului Vasile Stoica, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Culturii Române la Montreal. Stana Bunea – lansarea CD „Harpa Regală"

Email Imprimare PDF

02_ro_ca
În sala comunitară a Catedralei Sf. Ioan Botezătorul din Montreal, în cadrul festivităților dedicate Zilei Culturii Române, în organizarea FRC a avut loc lansarea celui de-al cincilea CD al harpistei Stana Bunea, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Renumitul pianist român, Radu Lupu, concertează la Budapesta

Email Imprimare PDF

02_radu_lupu
Renumitul pianist Radu Lupu, unul dintre cei mai apreciați muzicieni români la nivel internațional, va concerta în zilele de 21, 22 și 23 ianuarie 2018 în capitala Ungariei, alături de Orchestra Festival din Budapesta, la MÜPA, Palatul Artelor, transmite Romanian Global News citând Foaia Românească.

Citeşte mai mult...
 

Șapte steaguri al României au fost sfințite de către Preasafințitul Siluan în Italia. Ele reprezintă simbolic Țara Românească, Transilvania, Moldova, Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herței respectiv Dobrogea, dar și Diaspora

Email Imprimare PDF

03_sapte_steaguri_sfintite_presfintitul_siluan
În debutul Adunării Eparhiale de la Roma, șapte steaguri al României au fost sfințite de către Preasafințitul Siluan, și au fost înmânate apoi, protoereilor din tot atâtea părți ale Italiei, denumite simbolic după regiunile istorice românești, Țara Românească, Transilvania, Moldova, Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herței respectiv Dobrogea. Al șaptelea steag, reprezintă, în aceeași notă simbolică, identitatea românilor din diaspora, ca formă de unitate „în cuget și-n simțiri" cu România Mamă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputat Constantin Codreanu în SUA: „Voi cere ca cei peste un milion de români stabiliți în America de Nord să aibă reprezentare distinctă în Parlamentul României

Email Imprimare PDF

03_constantin_c_sua
Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, ales în circumscripția nr. 43 Diaspora, a participat la Conferința anuală a Consiliului Mondial Român (CMR) care a avut loc în Atlanta, Georgia, Statele Unite ale Americii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru VAKULOVSKI // „Urmașii lui Ștefan” sau despre rasism, antiromânism, dodonism

Email Imprimare PDF

03_dodonisti_chisinau
În R.Moldova apar constant tot felul de asociații, organizații, mișcări care, inducând lumea în eroare cu numele lor, sunt menite de fapt să susțină dodonismul. Dacă Dodon depune flori la bustul lui Eminescu, de ce n-ar exista și câțiva „pațani" care s-ar numi pompos „mişcarea de tineret Urmașii lui Ștefan", de exemplu, sau o „mișcare națională Voievod" se întreabă Alexandru VAKULOVSKI în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Șalaru: „Să acuzi România de imperialism este ca și cum ai acuza Rusia de pacifism”

Email Imprimare PDF

03_partidul_unitatii_nationale
Liderul Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, formațiune al cărui președinte de onoare este Traian Băsescu, susține că, prin declarația făcută astăzi publică de către socialiști, aceștia au început „a se război cu Centenarul Unirii și Traian Băsescu".  Șalaru îi atenționează pe socialiști că „de ce te temi nu scapi" și îi anunță că „Unirea a început", scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Banca Transilvania trece Prutul. Ce spun experții de la Chișinău

Email Imprimare PDF

03_banca_transilvania_trece_prutul
Banca Transilvania a devenit cel mai mare acționar al Victoriabank, iar Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) deține, împreună cu noul investitor, un pachet majoritar de 66,7% în cadrul băncii din R. Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comandantul Armatei Naţionale al celui de-al doilea stat românesc participă la Reuniunea Comitetului Militar al NATO

Email Imprimare PDF

03_reuniunea_comitetului_militar_al_nato
Şeful Marelui Stat Major, Comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, participă, în perioada 16-17 ianuarie curent, la cea de-a 178-a Reuniune a Comitetului Militar al NATO în formatul şefilor statelor majore generale ale ţărilor NATO şi țărilor partenere, trabnsmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

De frică că sunt spionii Moscovei, MAE polonez se va despărți de toți diplomații săi școliți la Moscova. Când o va face și România?

Email Imprimare PDF

04_Jacek_Krzysztof_Czaputowicz
Noul ministru de externe al Poloniei, Jacek Krzysztof Czaputowicz, intenționează să-i concedieze pe toți diplomații care au absolvit universități din Rusia, anunță rmf.fm, care citează surse din MAE de la Varșovia.

Citeşte mai mult...
 

Teodor Meleșcanu anunță pregătirea unei noi ședință comune de Guvern: România – Italia

Email Imprimare PDF

03_teodor_melescanu_angelino_alfano
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut miercuri, 17 ianuarie 2018, consultări bilaterale cu ministrul afacerilor externe și cooperării internaționale al Republicii Italiene, Angelino Alfano, în cadrul vizitei oficiale efectuate de înaltul demnitar italian la Bucureşti, la invitaţia omologului român, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Europa franco-germană se va distanţa de Flancul Estic. Opţiunile dificile ale Europei Centrale

Email Imprimare PDF

03_merkel_macron
Iminentul acord pentru reînnoirea „marii coaliţii" de la Berlin – care nu mai este chiar atât de mare, ajungând abia la 53%, față de 66% acum patru ani – anunţă şi o reorientare strategică mai profundă a Uniunii Europene, pe termen lung. Schimbarea începuse oarecum să se contureze în primele luni ale colaborării Merkel-Macron, scrie Profesorul Valentin Naumescu în www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul Dor de Eminescu și Slovă Românească în Episcopia Română a Italiei

Email Imprimare PDF

03_slova_romaneasca
În perioada 15-25 ianuarie 2018, se desfășoară în Episcopia Italiei cea de a IV-a ediție a Festivalului Dor de Eminescu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ialianța Familiilor din România: NCHIZITIA ROMANIEI: CONSILIUL NATIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINARII

Email Imprimare PDF

03_alianta_familiilor_din_romania
In mod istoric Inchizitia a fost asociata cu Spania si, intr-o masura mai mica, cu Portugalia. Dar nu cu Romania. Dupa abolirea monarhiei in Romania, insa, Romania a avut si ea parte de o Inchizitie. Pe vremea totalitarismulul era cunoscuta ca "Securitate", iar din 2000 incoace e cunoscuta ca si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii ("CNCD"), se arată într-o analiză a Alianței familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Viorica Dăncilă, condamnă comportamentul extremiștilor maghiari din mișcarea "64 de Comitate". Drepturile acordate minorității maghiare din România sunt un exemplu

Email Imprimare PDF

04_viorica_dancila
Candidatul nominalizat de PSD pentru funcția de Prim ministru, Viorica Dăncilă, condamnă comportamentul extremiștilor maghiari din mișcarea "64 de Comitate", care au acoperit emblema ambasadei României din Budapesta cu un steag al așa zisului Ținutului Secuiesc, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marius Lulea: Extremiştii maghiari pot fi judecaţi şi condamnaţi penal în România: fapta s-a produs pe teritoriul naţional

Email Imprimare PDF

05_budapesta_provocari
Extremişti maghiari au montat peste stema de stat a României, din Budapesta, aşa zis-ul steag al aşa numitului „Ţinut Secuiesc". Ce nu ştiu respectivii cetăţeni este că legile, sistemul politic şi de justiţie din Ungaria nu îi pot apăra în cazul în care în România se va depune plângere penală împotriva lor, scrie Marius Lulea pe blogul său din www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Trupele ruse de ocupație din regiunea transnistreana continuă provocările la frontiera NATO

Email Imprimare PDF

04_trupele_ruse_din_regiunea_transnistreana
Trupele ruse de ocupație din regiunea transnistreană continuă provocările la frontiera NATO, încercând destabilizarea R. Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu își continuă campania pentru reunirea celor două state românești. El se va întâlni cu basarabenii din Nisporeni

Email Imprimare PDF

04_traian_basescu
Traian Băsescu, își continuă periplul prin localitățile din R. Moldova. De data aceasta, fostul președinte al României se va întâlni cu locuitorii din Nisporeni, anunță Anatol Șalaru, președintele executiv al Partidului Unității Naționale ( PUN ), pe pagina sa de Facebook, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mihai Eminescu, omagiat într-un metrou de la Londra: Ropote de aplauze pentru Cătălin Josan

Email Imprimare PDF

04_catalin_josan
Interpretul de la Chișinău, Cătălin Josan, aflat la Londra, a găsit un pian într-o stație de metrou, s-a așezat și a interpretat piesa „De-aș avea" pe versurile lui Mihai Eminescu, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce a realizat Episcopia Ortodoxă Română a Italiei (EORI) pentru românii din Italia?

Email Imprimare PDF

05_congresul_episcopiei_romane_a_it
Marți, 16 ianuarie a.c., la Roma, s-au desfășurat lucrările Adunării Eparhiale și ale Congresului Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (EORI). Întrunită sub președinția Preasfințitului Părinte Siluan, acest organism statutar a examinat şi aprobat rapoartele de activitate ale sectoarelor Centrului Eparhial, execuţia bugetară pe 2017 şi bugetul eparhiei pentru anul 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

100 zile de siguranță pentru 10 cupluri mamă-copil în Centrul Maternal al Mitropoliei Basarabiei

Email Imprimare PDF

04_centru_maternal_basarabia
Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a desfășurat, pentru a şaptea oară consecutiv, Campania de Crăciun În brațele mamei. Scopul campaniei a fost susţinerea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate, asistate prin Programul În braţele mamei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mica Unire celebrată la ICR Istanbul. Românii din Istambul așteptați la eveniment

Email Imprimare PDF

04_mica_unire_icr_istambul
Ne mai desparte foarte puțin timp până la împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. Institutul Cultural Român "Dimitrie Cantemir" din Istanbul, cu sprijinul postului public de televiziune, TVR, omagiază acest moment istoric de o deosebită importanță prin organizarea, la sediul său, a unei seri de film documentar. Evenimentul va avea loc joi, 25 ianuarie 2018, de la ora 18.30, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Zile de bucurie pentru românii din München

Email Imprimare PDF

04_munchen_p
Între 12 și 14 ianuarie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Dr. Serafim Joantă s-a aflat la München. Vineri, 12 ianuarie 2018, Înaltpreasfințitul Serafim a participat la recepția oficială oferită de Primul Minitru al Bavariei, d-nul dr. Horst Seehofer cu ocazia Noului An, iar sâmbătă și duminică a oficiat taina Sf. Maslu, respectiv Sfânta Liturghie, în Parohia Ortodoxă Română "Nașterea Domnului" și "Sf. Parascheva" din München, transmite pr. prot. Alexandru Nan, pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dr. Mădălina Diaconu conferențiază la Viena: „Ispita autohtonă, între istorie și mit"

Email Imprimare PDF

04_madalina_diaconu
În data de 17 ianuarie, ora 18.30, la Institut für Österreichkunde (Hanuschgasse 3, 1010) din Viena, dr. Mădălina Diaconu va susține prelegerea „Ispita autohtonă, între istorie și mit", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Români nu vă uitați eroii Neamului! 16 ianuarie: Nașterea Ecaterinei Teodoroiu, EROINA de la Jiu

Email Imprimare PDF

05_ecaterina_teodoriu
Pe numele său adevărat, Cătălina Toderiu, Ecaterina Teodoriu s-a născut în Vădeni, pe atunci sat, actual cartier al Târgu-jiului, la 16 ianuarie 1894, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mihai Tudose și-a depus mandatul! Guvernul Tudose a fost demis de propriul partid

Email Imprimare PDF

05_tudose_demis
Premierul Mihai Tudose şi-a înaintat, luni seara, demisia din funcţie după ce Comitetul Executiv al PSD a votat luni retragerea sprijinului politic acordat Guvernului său, premierul Mihai Tudose anunţând în consecinţă că îşi va depune mandatul. Tudose a declarat, luni seara, după şedinţa CEx, că pleacă cu fruntea sus, nu va asigura interimatul şi va rămâne membru de partid, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MAE cere Ungariei să respecte prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatic în condițiile în care Budapesta nu respectă decât propriul interes

Email Imprimare PDF

05_budapesta_provocari
„Ministerul Afacerilor Externe îşi manifestă preocuparea faţă de atitudinea provocatoare a Mişcării „Celor 64 de comitate" şi condamnă producerea unor astfel de incidente care au ca scop defăimarea simbolurilor naţionale. MAE consideră că săvârşirea unor asemenea acte de către anumite persoane sau organizaţii, inclusiv cu programe revizioniste, este complet inacceptabilă şi contravine spiritului şi prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice", potrivit unui comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Transnistria are mai multe șanse să obțină independența decât Catalonia

Email Imprimare PDF

08_p_bogatu
În cadrul ședinței Subcomitetului privind conflictele înghețate din cadrul APCE, care are loc în ziua de 16 ianuarie la Paris, delegația autoproclamatei republici nistrene, potrivit unui comunicat al administrației lui Vadim Krasnoselski, va cere independența regiunii separatiste. Nu are nicio șansă să convingă instituțiile europene, bineînțeles. Cel puțin astăzi, categoric nu. Dar mâine, se întreabă Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Politolog rus: Când și de ce se va DEZINTEGRA Rusia? „Următorul ciclu de compresie teritorială a Rusiei va fi însoțit de războaie”

Email Imprimare PDF

05_dezintegrarea_rusiei
Politologul rus Dmitri Oreșkin crede că prăbușirea imperiului rus este puțin probabilă în viitorul apropiat, însă peste 25 de ani acest scenariu este aproape inevitabil, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Preotul Paul Loghin în Marea Britanie: Dorul de ţară este permanent …Există un fenomen foarte interesant. Necredinciosul din România ajunge credinciosul din afară

Email Imprimare PDF

05_paul_loghin_preot
Preotul Paul Loghin (33 de ani) are o activitate pastorală voluntară în Marea Britanie, pentru românii credincioşi de acolo, şi se întreţine ca specialist în amenajări interioare, scrie Cosmin Pătraşcu Zamfirache, în www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Culturii Naționale sărbătorită de românii din Alcamo, Sicilia

Email Imprimare PDF

05_alcamo_sicilia
Românii din parohia românească "Sfântul Ierarh Leon, Episcopul Cataniei" - Alcamo au marcat pe 14 Ianuarie, Ziua Culturii Naționale și ziua Marelui Poet Român, Mihai Eminescu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sărbătorirea Zilei Culturii Naționale la Ambasada României la Dublin

Email Imprimare PDF

05_dublin_znc
La 15 ianuarie 2018, Ambasada României la Dublin a celebrat Ziua Culturii Naționale și aniversarea nașterii poetului Mihai Eminescu, printr-o manifestare culturală de amploare, cu titlul "Cu Eminescu în gând și-n fapte", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

" Eminescu veşnic viu" la Parohia românească “Sfântul Ioan Botezătorul” din Bologna

Email Imprimare PDF

05_parohie_bologna
În acest an parohia românească Sfântul Ioan Botezătorul din Bolognia a găzduit festivalul protopopial " Eminescu veşnic viu", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Congresului Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (EORI)

Email Imprimare PDF

05_congresul_episcopiei_romane_a_it
Sub președinția Preasfințitului Părinte Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, la Roma, marți, 16 ianuarie a.c., vor avea loc lucrările Adunării Eparhiale și ale Congresului Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (EORI), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MIHAI EMINESCU – OMAGIAT LA BERLIN ÎN CADRUL ZILEI CULTURII NAȚIONALE 2018

Email Imprimare PDF

05_eminescu_15_ianuarie
Luni, 15 ianuarie 2018, Ambasada României în Germania și Institutul Cultural Român "Titu Maiorescu" din Berlin a organizeat o seară literară cu dublă semnificație pentru acest an aniversar: omagierea lui Mihai Eminescu și marcarea Zilei Culturii Naționale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Triplă sărbătoare la parohia românească Verona II si pentru românii care serbează Anul Nou pe stil vechi

Email Imprimare PDF

05_anul_nou_pe_stil_vechi
Prima duminică după Nașterea Domnului a prilejuit o triplă sărbătoare pentru credincioșii români din Verona care serbează Anul nou pe stil vechi: prăznuirea Tăierii Împrejur a Domnului, pomenirea Sf. Ierarh Vasile cel Mare și începutul Anului Nou pe stil vechi, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale!

Email Imprimare PDF

06_eminescu_c
Ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu a fost stabilită drept Zi a Culturii Naționale în anul 2010 fiind sărbătorită în cele două state românești, dar și de românii de pretutindeni, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

15 ianuarie: Evenimente culturale la Cernăuți de ziua de naștere a lui Mihai Eminescu

Email Imprimare PDF

06_evenimente_culturale_cernauti_eminescu
Cea de a 168 aniversare a naşterii poetului Mihai Eminescu pune începutul, în acest an jubiliar, unui şir de manifestări cultural-literare organizate de mai multe societăţi culturale româneşti din regiune. Astfel că marcarea Zilei Culturii Naţionale şi a zilei de naştere a lui Mihai Eminescu la 15 ianuarie constituie un punct de plecare deosebit de important pentru fiecare conaţional din Bucovina eminesciană, scrie Buc Press, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu: Voi depune un proiect privind Reunirea cu Republica Moldova

Email Imprimare PDF

06_traian_basescu_u
Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, la B1 TV, că va depune în Parlament, un proiect de lege privind Reunirea cu Republica Moldova, care se va baza şi pe Decizia 148 a Senatului Statelor Unite ale Americii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

USR critică eventuala dispariția MRP ca minister independent, dar și activitatea acestuia

Email Imprimare PDF

06_matei_dobrovie
Premierul Mihai Tudose vrea să anuleze singura realizare a guvernului PSD-ALDE din cele nouă promisiuni pentru diaspora cuprinse în programul electoral. Înființarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni va rămâne doar pe hârtie dacă restructurarea guvernului se va face, iar MRP va trece în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, se arată într-un comunicat al USR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Cum poate anula Moscova legea împotriva propagandei ruse din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

10_n_negru
Moscova s-a supărat din nou, acuzând Chișinăul de atitudine discriminatorie față de presa din Rusia, după ce Andrian Candu a semnat, în locul lui Dodon, decretul de promulgare a așa-numitei legi „antipropagandă". Aceasta limitează de fapt retransmisia emisiunilor „informative, informativ-analitice, politice și militare" din statele care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Detalii despre ședința APCE de la Paris la care sunt invitați separatiștii pro ruși transnistreni. Aceștia ar putea cere o așa zisă independență pentru teritoriul ocupat ilegal de armata rusa

Email Imprimare PDF

06_parliamentary_assembly
Subcomisia pentru conflictele între statele membre ale Consiliului Europei, care este parte a Comisiei de Monitorizare a APCE și se întrunește cu ușile închise, se va reuni pe 16 ianuarie la Paris. Unicul subiect pe agendă este Dimensiunea politică a procesului de reglementare a conflictului transnistrean, transmite IPN, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marcarea Zilei Culturii Naționale a României la Consulatul din Toronto

Email Imprimare PDF

06_ziua_culturii_nationale_e
Cenaclul Nicăpetre de pe lânga revista Observatorul, împreuna cu Consulatul General al României la Toronto organizează un eveniment cultural - artistic, luni 15 ianuarie 2017, ora 17.30, la sediul Consulatului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

BURSE PENTRU COPIII SĂRACI DIN ROMÂNIA DONATE DE Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Email Imprimare PDF

06_burse_de_studiu
Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord inițiază proiectul „Burse pentru copiii săraci din România" cu scopul de ajuta lunar cu suma de 25 de euro un număr cât mai mare de copii din regiunea Copșa Mică. În acest sens, la Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Valea Viilor, Mediaș, și la alte parohii din zona Copșa Mică s-au întocmit fişe sociale pentru copiii aflați în dificultate financiară, iar Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a deschis un cont special, dedicat strângerii de fonduri pentru sprijinirea acestor copii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Curs online de limbă și cultură românească pentru adolescenții din diaspora

Email Imprimare PDF

06_curs_de_limba_romana
Conceput ca o incursiune în tezaurul literar, istoric și geografic al României, acest curs își propune să le ofere adolescenților din diaporă atât o introducere în cultura românească, precum și o prezentare succintă a unora dintre elementele lexico-gramaticale necesare unei mai bune comunicări orale și scrise în limba română, anunță Episcopia Ortodoxă Română a Canadei, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Aurel Tămaș în concert pentru românii din Washington, DC

Email Imprimare PDF

06_aurel_tamas
Aurel Tămaș unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară din România va concerta în Washington, DC, sâmbătă, 3 februarie începând cu ora 20. Acompaniat de Bandașii de la Cluj, Aurel Tămaș va încânta publicul prezent cu bine cunoscutele lui piese "Nu-i român ca ardeleanu," "Cucule pasăre mândră," "Floare de melin" dar și cu multe alte cântece din Ardeal și nu numai. Evenimentul va avea loc în Patriot Hall, 330 Center Street North, Vienna, VA, transmite Bogdan Banu pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment de exceptie pe 9 febraurie 2018 la Montreal: ''Dor de tine... dor de casa ''

Email Imprimare PDF

06_fuego
Pentru prima data la Montreal alaturi de echipa CRM, marele si indragitul artist FUEGO va crea o atmosfera deosebita pe ring alaturi de inegalabila doamna a muzicii populare, Maria Dragomiroiu, Se arată într-un comunicat preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziarul “Blic” din Serbia: Victor Ponta a primit cetățenia sârbă. Ce a dat Ponta la schimb și de când? Cei care ar trebui să se întrebe sunt blocați de propriile complicități!

Email Imprimare PDF

07_ponta_vucic_vucic_putin
O informație bombă care confirmă temerile și semnalele de alarmă trase de Romanian Global News legate de influența agenturii sârbe asupra instituțiilor statului român, a dat ieri cotidianul sârb "Blic". Fostul premier al României, Victor Ponta, a primit cetățenia sârbă.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Teodor Meleșcanu, în vizită la Cernăuți: „Până la identificarea unor soluții concrete, România va menține subiectul Legii educației pe agenda discuțiilor bilaterale”

Email Imprimare PDF

07_melescanu_cernauti
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a efectuat joi, 11 ianuarie 2018, o vizită de lucru la Cernăuți, Ucraina. Agenda deplasării a inclus o întrevedere cu omologul ucrainean, Pavlo Klimkin, urmată de o declarație de presă comună a celor doi demnitari, transmite Romanian Global News, citând MAE.

Citeşte mai mult...
 

Va fi semnat un protocol româno-ucrainean privind implementarea Legii Educației din Ucraina. Să sperăm că reprezentanții comunității românești vor fi consultați! la fel cum face Ungaria!

Email Imprimare PDF

07_pavlo_klimkin_melescanu
La Cernăuți a avut loc întâlnirea miniștrilor de Externe ai României și Ucrainei. Ministrul de Externe al Ucrainei Pavlo Klimkin a comunicat în cadrul unei conferințe de presă de la Administrația Regională de Stat Cernăuți că în nordul Bucovinei s-au întâlnit în premieră patru miniștri din ambele state. Discuțiile s-au axat în principal asupra noii Legi a Educației din Ucraina – informează Agenția BucPress, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teodor Meleșcanu și Liviu Pop au avut o întâlnire cu românii din regiunea Cernăuți

Email Imprimare PDF

07_teodor_melescanu_liviu_pop
În data de 11 ianuarie 2018 reprezentanții comunității românești din regiunea Cernăuți au avut o întâlnire cu Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe al României și Liviu Pop, ministrul Educației Naționale– informează Agenția BucPress, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Raionul din R. Moldova unde 90 la sută dintre localități au încheiat acorduri de ÎNFRĂȚIRE cu primării din Țara mamă: Milioane de lei din România, în 2017, pentru proiecte realizate în Basarabia

Email Imprimare PDF

07_anatolie_dumitru
Douăzeci și două din cele 25 de localități ale raionului Ialoveni au semnate acorduri de înfrățire cu primării din șapte județe din România - Iași, Vaslui, Ilfov, Dâmbovița, Alba, Arad și Bacău, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Moscova supărată că Chișinăul nu îi mai permite să mintă populația basarabeană

Email Imprimare PDF

07_maria_zaharova
Moscova își rezervă dreptul de a riposta la promulgarea în Republica Moldova a Legii pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului (legea anti-propagandă), a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, transmite agenția rusă TASS, citată de www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alte milioane de euro investite de Viktor Orban în județele Harghita și Covasna. Ce șanse mai au românii de acolo să-și păstreze identitatea? Lor cine le dă finanțare?

Email Imprimare PDF

07_viktor_orban
Viktor Orban, premierul Ungariei, a anunţat că va înfiinţa în România mai multe academii de fotbal, în zonele în care sunt maghiarii reprezintă majoritatea populaţiei, scrie http://www.telekomsport.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Culturii Române la Viena – Aniversarea a 168 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu (1850-1889)

Email Imprimare PDF

07_ziua_culturii_romane
Cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, Institutul Cultural Român de la Viena, în colaborare cu Ambasada României la Viena şi Asociaţia „Mihai Eminescu" din Viena, organizează un eveniment dedicat poetului Mihai Eminescu, de la naşterea căruia se împlinesc 168 de ani pe 15 ianuarie 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Culturii Naţionale a României în Estonia

Email Imprimare PDF

07_ziua_culturii_ro_estonia
Ambasada României la Tallinn şi Institutul Cultural Român de la Varşovia marchează Ziua Culturii Naţionale în Estonia prin prezentarea filmului România nemaivăzută, în data de 16 ianuarie, la sediul Ambasadei României din Tallinn, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Artistul Cristian Ungureanu dezvăluie secretele picturii europene într-o expoziție transdisciplinară la Accademia di Belle Arti din L'Aquila

Email Imprimare PDF

07_musica_delle_sfere
Marți, 16 ianuarie 2018, începând cu ora 16:00, în Sala Rivera a Palatului Fibbioni din L'Aquila (Via S. Bernardino, 1, 67100, L'Aquila),Accademia di Romania in Roma și Accademia di Belle Arti di L'Aquila prezintă expoziția "Musica delle sfere [La geometria segreta della pittura europea]" a artistului Cristian UNGUREANU. Expoziția va fi inaugurată de către criticul de artă italian Antonio GASBARRINI, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noul ministrul de externe de la Chișinău invitat să întreprindă o vizită la București

Email Imprimare PDF

08_ministrii_de_externe_ro_md
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut miercuri 10 ianuarie 2018, o convorbire telefonică cu npul ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, cu prilejul învestirii în funcție, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eugen Tomac: În Parlament, la Guvern, în Președinție există oameni care vor spune DA Reunirii

Email Imprimare PDF

08_e_tomac_parlament
Deputatul Eugen Tomac, președite executiv al Partidului Mișcarea Populară, a declarat că la nivelul factorilor decizionali din România există consens în legătură cu reunirea cu Republica Moldova, iar acest consens va fi evident într-un moment hotărâtor, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Rusia continuă destabilizarea zonei Mării Negre. Încă o diviziune de sisteme antiaeriene, dislocată în Crimeea

Email Imprimare PDF

08_diviziune_de_sisteme_antiaeriene_ru
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitrii Peskov, a declarat că sistemele antiaeriene S-400 dislocate în Crimeea nu reprezintă niciun pericol. Oficialul a precizat că acestea sunt aduse în peninsulă pentru asigurarea securității, scrie RBK.ru, citat de www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Când și cum vor fi oprite ilegalitățile lui Dodon

Email Imprimare PDF

08_p_bogatu
Site-ul Deschide.md a surprins, în cadrul ședinței de vineri a Curții Constituționale, un dialog spumos dintre Tudor Panțâru și Sergiu Sârbu. Cel dintâi s-a arătat dezgustat de interminabilul schimb de mingi dintre puterea executivă și instituția prezidențială care i se pare deja ridicol. Cel din urmă, în replică, l-a informat că în Parlament se pregătește modificarea Codului penal pentru a-l trage la răspundere pe Igor Dodon, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: DEZORDINEA SECULARA SI RASPUNSUL CRESTIN

Email Imprimare PDF

08_alianta_familiilor_din_romania
Vom auzi si citi multe despre secularism si "valorile seculare" anul acesta. Anul 2018 e un an simbolic pentru secularism din mai multe privinte. In mai se implinesc 200 de ani de la nasterea lui Karl Marx, propovaduitorul urii de clasa, si 50 de ani de la revolta studentilor parizieni impotriva ordinii sociale, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romnaian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CINE ESTE RADIO RO USA?

Email Imprimare PDF

08_radio_ro_usa
Radio RO - Romanians Overseas este un important punct de întâlnire al tuturor românilor din Statele Unite ale Americii, unde știrile proaspete din comunitatea românească, emisiunile culturale, educative, sociale, pentru copii și muzica românească de calitate ne țin aproape unii de alții..Radio RO - Romanians Overseas este un proiect care se îmbunătățește permanent, pornit in Troy - Michigan, susținut de voluntari inimoși, iar scopul principal este cel de a uni comunitatea românească de pe continentul american, transmite Romanian Global News citând pe cei care îl coordonează.

Citeşte mai mult...
 

Catherine Deneuve, apel împotriva puritanismului „made in USA”: „Flirtul insistent sau nepotrivit nu e un delict, iar cavalerismul nu este o agresiune“

Email Imprimare PDF

08_catherine_deneuve
Un apel pentru combaterea puritansimului „made in USA", care a declanșat o adevărată vânătoare de vrăjitoare în urma scandalului Harvey Weinstein, vine din Franța, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

IPS Iosif despre societatea secularizată: Foarte greu poţi să mai spui astăzi că eşti creştin

Email Imprimare PDF

08_ips_iosif
În omilia rostită cu prilejul Botezului Domnului, la Paris, Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, a abordat mai multe subiecte actuale, precum secularizarea şi greutăţile prin care trec creştinii în prezent, transmite Romanian Global News citând Basilica.ro.

Citeşte mai mult...
 

Marea Unire, reconstituită muzical de Imago Mundi, la Londra

Email Imprimare PDF

08_imago_mundi
La Londra, 15 ianuarie înseamnă atât marcarea Zilei Culturii Naționale, cât și debutul unui program de nu mai puțin de 100 de evenimente din toate domeniile (literatură, film, muzică, arte vizuale, cultură tradițională, multimedia), care vor evoca de-a lungul întregului an, prin abordările cele mai diverse, Marea Unire și secolul scurs de la cel mai important moment istoric din istoria României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul român de externe Teodor Meleşcanu se va întâlni la Cernăuţi cu liderii asociaţiilor româneşti! Jumătate de milion de români sub amenințarea asimilării! Ce va face statul român?

Email Imprimare PDF

09_melescanu
Noua Lege a Educaţiei din Ucraina, (care restrânge drepturile românilor din această ţară de a învăţa în limba maternă la ei acasă), profanarea drapelului UE şi al României pe străzile cernăuţene, (caz ieşit din comun, care nici până astăzi n-a scos la lumina zilei cine sunt făptaşii), atacurile naţionaliştilor ucraineni asupra unor lideri ai comunităţii româneşti din Ucraina, dar şi celelalte „inovaţii" pe care statul ucrainean vrea să le aplice în societate, trezeşte un val de îngrijorare în viaţa comunităţii româneşti autohtone din Ucraina, scrie Buc Press, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noii miniștrii ai cabinetului de la Chișinău depun astăzi jurământul

Email Imprimare PDF

09_noii_ministrii_chisinau_juramant
Miniștrii desemnați de premierul Pavel Filip, dar respinși în două rânduri de președintele pro rus Igor Dodon au depus depus jurământul de învestire. Decretele urmează sunt semnate de șeful Legislativului, Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al R. Moldova, pe timpul suspendării lui Igor Dodon, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Armata rusă de ocupație din Estul R. Moldova a organizat trageri cu pistolul Makarov

Email Imprimare PDF

09_pistol_makarov
În cadrul trupelor ruse de ocupație din regiunea transnistreană a R. Moldova au avut loc competiții de tragere cu pistolul Makarov, transmite serviciul de presă al Districtului Militar Vest din cadrul Ministerului rus al Apărării, citat de www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 2

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.