Chișinăul interzice unei delegației ruse să vină în R. Moldova la bordul unor avioane militare blocând provocarea clovnului lui Putin, Dmitri Rogozin

Email Imprimare PDF

18_rogozin
Ministerul de Externe de la Chișinău îi sugerează delegației ruse în frunte cu vicepremierul Dmitri Rogozin să-și anuleze venirea în Republica Moldova pentru a participa la aniversarea a 25 de ani de la așa zisa desfăşurare a operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, de fapt operațiune de ocupare ilegală de către trupele Rusiei a unei părți din teritoriul R. Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Booking.com

Vladimir Socor pentru Europa Liberă: “Tiraspolul nu este decât un paravan în umbra cărui se ascunde fără succes Rusia”

Email Imprimare PDF

18_vladimir_socor
Vladimir Soror, specializat în politicile și conflictele din fostele republici sovietice și CSI a declarat într-un interviu acordat pentru Radio Europa Liberă că „Tiraspolul nu este decât un paravan în umbra cărui se ascunde fără succes Rusia", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Discuții între Ministrul românilor de pretutindeni și ambasadorul Suediei: condițiilor de muncă ale cetățenilor români aflați pe teritoriul statului suedez și protecției drepturilor și libertăților copilului

Email Imprimare PDF

18_andreea_pastarnac_anneli_lindahl_kenny
Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a avut o întrevedere oficială cu Excelența Sa, Anneli Lindahl Kenny, ambasadorul Suediei în România, în care s-a discutat consolidarea cooperării bilaterale în domeniul condițiilor de muncă ale cetățenilor români aflați pe teritoriul statului suedez, modul în care cele două state abordează fenomenul muncii neînregistrate, precum și posibilitățile de colaborare în domeniul cazurilor sociale și în domeniul protecției drepturilor și libertăților copilului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: TRENUL SUEDEZ AL MORTII SI MACELARUL DIN PHILADELPHIA

Email Imprimare PDF

18_alianta_familiilor
Cind vikingii au ales sa se faca crestini acum 1.000 de ani regii lor le-au ingaduit sa-si abandoneze practicile pagane dar cu citeva exceptii. Notabil printre ele a fost infanticidul, vikingii avind obiceiul barbar de a-si abandona copiii nascuti ca sa moara. Practica asta a supravietuit la urmasii vikingilor pina in ziua de astazi, dar intr-o forma mult mai nuantata, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Festival românesc – schimb de cultură și tradiții” - Roma, Italia

Email Imprimare PDF

18_festival_romanesc
Tradițiile și obiceiurile românești vor fi promovate la Roma- Italia, în perioada 22 – 24 iulie 2017. Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni (instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni) în parteneriat cu Asociația Socială Culturală Emigranți Români derulează proiectul „Festivalul românesc – schimb de cultură și tradiții", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Duș rece extremiștilor maghiari din județele Hargita și Covasna! Klaus Iohannis în Harghita: “Autonomia pe criterii etnice nu este de dorit, fiindcă ar inhiba dezvoltarea”

Email Imprimare PDF

19_iohannis_despre_autonomie
"Descentralizarea este obligatorie, regionalizarea este de dorit, dar numai dacă duce la modernizarea administrației, dar autonomia pe criterii etnice nu este de dorit, fiindcă ar inhiba dezvoltarea", a declarat marți 18 iulie 2017, președintele Klaus Iohannis, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Klaus Iohannis: “Bătălia de la Mărăști - un simbol că nimic nu poate sta în calea împlinirii proiectelor importante ale națiunii”

Email Imprimare PDF

19_iohannis_despre_marasti
Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că bătălia de la Mărăști este un simbol că nimic nu poate sta în calea împlinirii proiectelor importante ale națiunii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul Daniel Ioniță: “Dacă problema unirii s-ar pune în Parlamentul de la București, votul ar fi pozitiv”

Email Imprimare PDF

19_daniel_ionita_tv
Circa 600 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au și cetățenia statului român. Vorbim însă de o evoluție dinamică. Declarația aparține Ambasadorului României în Republica Moldova, Exelența Sa Daniel Ioniță și a fost făcută în exclusivitate la postul de radio Vocea Basarabiei, în cadrul emisiunii Puncte de reflecție cu Ana Moraru, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ucraina este gata să ajute R. Moldova ca să redobândească controlul asupra regiunii transnistrene. Liderul separatist pro-rus de la Tiraspol amenință!

Email Imprimare PDF

19_filip_porosenko
Ucraina este gata să contribuie la restabilirea integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova, a declarat ieri Petro Poroșenko, președintele Ucrainei, la o conferință comună cu premierul R. Moldova Pavel Filip, susținută în regiunea Odesa, după inaugurarea postului comun de control al R. Moldova și Ucrainei pe segmentul transnistrean al frontierei, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mihaela Ungureanu, absolventa care refuzat diploma oferită de pudelul lui Putin de la Chișinău: „Un om care îți dă o diplomă, dar îți ia identitatea. Păcat. Atâta țară cât demnitate

Email Imprimare PDF

19_mihaela_ungureanu
O sută dintre cei mai buni absolvenți de liceu ai promoției 2017 din Republica Moldova au fost premiați, cu „Diploma de Onoare" oferită de pudelul lui Putin de la Chișinău, Igor Dodon. Printre premianți se numără și absolvenți cu demnitate românească care au refuzat să participe la evenimentul de înmânare a acestor diplome. Una dintre ele este Mihaela Ungureanu din satul Chișcăreni, transmite Romanian Global News citând un articol din http://agora.md.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Daniel Gheorghe: “Discursul anti-clerical revine agresiv în forță. Este un atac la identitatea creștină a neamului românesc dar și o modalitate de destabilizare a României!”

Email Imprimare PDF

19_daniel_gheorghe
În ultima perioadă, mai mulți deontologi care sunt promovați zilnic de mass-media au pornit un atac împotriva Bisericii și a faptului că aceasta susține referendumul pentru familie, !", a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valentin Naumescu: Noua tentativă a Ucrainei de a sparge blocada Rusiei spre Vest. De ce va eșua și aceasta

Email Imprimare PDF

19_naumescu_ucraina
De mai bine de o săptămână, Ucraina dă semnale repetate și insistente, la nivel înalt, că este pregătită să reia ofensiva politico-diplomatică pentru aderarea la NATO și Uniunea Europeană, ceea ce provoacă reacții diferite, nu numai între Rusia și Occident, așa cum era previzibil, dar chiar și în cercurile politice occidentale, în special vest-europene, care par surprinse de noua abordare a Kievului, scrie Profesorul Valentin Naumescu pe www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anunț important pentru părinții care călătoresc cu copiii în străinătate. Declarația notarială obligatorie

Email Imprimare PDF

19_pasaport
Cetăţenii români minori pot ieşi din ţară în aceleaşi condiţii ca şi persoanele adulte, în baza unui document de călătorie valabil - paşaport sau carte de identitate (minorii peste 14 ani) - numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră şi cu acord ul părinţilor, trasnsmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Seară de teatru românesc la Washington, DC - Dragoste cu năbădăi. Românii din capitala SUA așteptați la spectacol!

Email Imprimare PDF

19_seara_de_teatru_romanesc
Publicul românesc din capitala americană este invitat duminică, 23 iulie începând cu ora 17 la o "Seară de teatru românesc" alături de actorii trupei Ro Act Theatre din Chicago. Spectacolul va fii fără îndoială un moment de reper pentru evenimentele culturale românești din Washington, DC, unul din acele rare momente când vom avea ocazia să ne bucurăm de cultură adevărată în limba română, transmite Bogdan Banu pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabără în Munții Dolomiți, Italia. La activitate au participat 113 copii din Protopopiatul Triveneto I

Email Imprimare PDF

19_muntii_dolomiti_italia_tabara
Parohiile Veneția 1, San Dona di Piave, Dolo și Monfalcone, din Protopopiatul Triveneto I, Italia, au organizat o tabără în perioada 08-15 iulie 2017. Evenimentul a avut loc la Auronzo di Cadore, în Munții Dolomiți, notează site-ul oficial al Episcopiei Italiei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vavila Popovici: SETEA DE RĂZBUNARE A ORGOLIOSULUI

Email Imprimare PDF

19_iluzie
„Nimic nu este mai costisitor și mai steril decât răzbunarea." — Winston Churchill

DEX-ul definește orgoliul ca fiind „Părere foarte bună, adesea exagerată și nejustificată, despre sine însuși, despre valoarea și importanța sa socială; îngâmfare, vanitate, suficiență, trufie." Orgoliul ține mai mult de sfera raționalului, mentalului, și presupune o anihilare a sentimentelor. Percepția este că sentimentele te fac mai slab, vulnerabil, iar rațiunea și orgoliul – mai puternic. Orgoliul nu te lasă să vezi când greșești. prin urmare împiedică progresul individului în viață. Toată truda lui, la un moment dat, se oprește.

Citeşte mai mult...
 

Concertele trupei Nuf Said la Viena şi Salzburg

Email Imprimare PDF

19_nuf_said
Grupul muzical Nuf Said va susţine două concerte în Austria: în data de 21 iulie, de la ora 21.00, la prestigiosul club de jazz Porgy&Bess din Viena (Riemergasse 11, 1010) şi în data de 22 iulie, de la ora 16.00, în cadrul celebrului festival Salzburger Festspiele (Mozartplatz, 5020 Salzburg), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş îl interpelează pe Klaus Iohannis legat de vizita acestuia în județele Covasna și Harghita

Email Imprimare PDF

20_iohannis
Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, reprezentant al asociaţiilor şi organizaţiilor care au aderat la programul acestuia și al comunităţilor româneşti din cele trei judeţe, luând la cunoştinţă din informaţiile publice despre vizita preşedintelui Klaus Werner Iohannis în judeţele Harghita şi Covasna, îi transmite acestuia un mesaj, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Punctul de trecere a frontierei dintre R. Moldova și Ucraina, pe segmentul transnistrean, Cuciurgan-Pervomaisc, a fost inaugurat de Pavel Filip și Petro Poroșenko

Email Imprimare PDF

20_pavel_filip_petro_porosenko
Premierul Pavel Filip și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko au inaugurat controlul mixt, al R. Moldova și al Ucrainei, la punctul de trecere a frontierei Cuciurgan – Pervomaisk, un proiect realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Organizarea controlului comun a fost criticată deja de regimul de la Tiraspol care a vorbit despre „instituirea unui blocaj economic", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premierul României, Mihai Tudose, efectuează vineri o vizită la Chișinău

Email Imprimare PDF

20_mihai_tudose_chisinau
Premierul Mihai Tudose urmează să se întâlnească, la Chișinău, cu omologul său, Pavel Filip, însă nu are programată o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, scrie Mediafax , preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întîistătătorul Mitropoliei Basarabiei a avut o întrevedere cu Excelența Sa d-na Ulrike Knotz Ambasadorul Germaniei în R. Moldova

Email Imprimare PDF

20_Întîistatatorul_Mitropoliei_Basarabiei_Ulrike_Knotz
În data de 14 iulie 2017, la Reședința Mitropolitană din Chișinău, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a primit vizita Excelenței Sale, d-na Ulrike Knotz, Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova care înainte de a-și încheia activitatea diplomatic în Republica Moldova a ținut să aibă o întrevedere cu Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, transmite Romanian Global News citând biroul de presă al Mitropoliei.

Citeşte mai mult...
 

Răzvan Voncu: Din logica mancurţilor

Email Imprimare PDF

20_dodon_plagiator
Preşedintele-plagiator de la Chişinău a anunţat că doreşte ca anul viitor să fie, în Republica Moldova, un „an omagial al lui Ştefan cel Mare şi Sfânt", scrie scriitorul Răzvan Voncu pe blogul său din www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

De la Alba Iulia la Chișinău! Marșul pentru Centenar

Email Imprimare PDF

20_marsul_penru_centenar
O nouă inițiativă majoră a unioniștilor va avea loc în vara anului 2018. Sub genericul „Marșul pentru Centenar", mii de persoane de pe ambele maluri de Prut se vor deplasa pe jos dinspre capitala Unirii, Alba Iulia, spre capitala Republicii Moldova, Chișinău, pentru a transmite mesajul „2018 e despre Basarabia". În drumul lor, timp de mai multe săptămâni, participanții la marș vor traversa Munții Carpați și Prutul, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă parohie românească care reunește românii de pe cele două maluri ale Prutului, la Fossano – Mondovì, în Italia

Email Imprimare PDF

20_fossano_mondovi
Cu binecuvântarea Preasfințitului părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, din data de 8 iunie a.c. s-a constituit parohia ortodoxă românească, Sf. Ierarh Iacob Putneanul mitropolitul Moldovei în oraşele Fossano – Mondovi, transmite Pr. Paroh Nicolae Puşcaşu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mitropolia Basarabiei organizează cea de-a doua ediţie a taberei spirituale dedicată tinerilor “Trepte spre lumină”

Email Imprimare PDF

20_trepte_spre_lumina
Mitropolia Basarabiei, cu binecuvântarea IPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului și Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, în parteneriat cu Misiunea Socială „Diaconia" şi Mănăstirea "Sfinții Mucenici Adrian și Natalia" din s.Costuleni r-nul Ungheni, organizează pentru al doilea an tabăra spirituală pentru tineri Trepte spre lumină. În acest an tabăra are loc în perioada 18-21 iulie în satul Costuleni, raionul Ungheni și va reuni peste 200 de tineri sub genericul „Cetatea prieteniei", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teatru românesc la Jula Comemorare Bălcescu-Kosuth la Szeged

Email Imprimare PDF

20_jula_comemorare_balcescu_kosuth
În cadrul „Festivalului de teatru Shakespeare" din Jula, în data de 12 iulie 2017, pe scena amenajată în incinta Liceului „Gondocs Benedek" din Jula, Teatrul de Stat „Regina Maria" din Oradea a prezentat piesa „În inima nopţii. Episodul Lear, transmite Romanian Global News citând un comunicat de presă.

Citeşte mai mult...
 

Instalarea unui nou preot român pentru românii din Matera

Email Imprimare PDF

20_romani_matera
Din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a avut loc în duminica a șasea după Pogorârea Duhului Sfânt, în Parohia Ortodoxă Română „Sfinții doctori fără de arginți Chir și Ioan", instalarea părintelui responsabil Nicolae Mihăișteanu pentru orașul și întreaga provincie Matera, transmite Romanian Global News citând Episcopia.

Citeşte mai mult...
 

Școala de vară la Centrul Social "Sfântul Laurentiu și Sfântul Alexie"-Roma. Săptămâna a ll-a

Email Imprimare PDF

20_centru_social_scoala_de_vara
Activitățile continuă la Școala de vară, în scop social, de la Centrul Social de la Roma. În a doua săptămână au fost prezenți 25 de copii, cărora li se acordă o atenție deosebita de către voluntarii implicați în proiect, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce a declarat Președintele României la super exercițiul militar multinațional „Saber Guardian - 2017”?

Email Imprimare PDF

21_saber_guardian_2017
Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă, 15 iulie a.c., la Cincu, județul Brașov, o declarație de presă în urma participării la exercițiul militar multinațional „Saber Guardian - 2017".

Romanian Global News vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Citeşte mai mult...
 

Români din Canada și SUA reuniți la Câmpul Românesc din Hamilton, cer un plan pentru reunirea Basarabiei cu România și celebrarea CENTENERULUI

Email Imprimare PDF

21_campul_romanesc_din_hamilton
Cu ocazia festivităților de la "Câmpul Românesc" din Canada dedicate Săptămânii Internaționale a Culturii Românești desfășurate în perioada 10-15 Iulie 2017, a avut loc și o sesiune special dedicată Centenarului Unirii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: “Cocoșul moldovenist ciugulind din palma României”

Email Imprimare PDF


Presupun că Dodon și-a dezamăgit cumplit alegătorii românofobi, participând la inaugurarea grădiniței din satul său de baștină, renovată cu bani românești, donați de Guvernul „țării vecine", scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministerul Educației de la Chișinău își retrage sprijinul pentru Caravana Unirii

Email Imprimare PDF

21_ministerul_educatiei_chisinau
După ce în luna iunie, Ministerul Educației de la Chișinău a a probat organizarea Caravanei Unirii și cazarea voluntarilor în instituțiile de învățământ din raioane, cu câteva zile în urmă reprezentanții ministerului au avertizat școlilor profesionale să nu permită cazarea tinerilor din ODIP, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul Daniel Ioniță: “Lăsați istoria să fie scrisă de istorici. Moldova este parte integrantă a României”

Email Imprimare PDF

21_daniel_ionita
Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, îi îndeamnă pe toți politicienii să nu-și mai facă agenda politică și electorală bazându-se pe trecutul istoric. Referindu-se la ideea președintelui Republicii Moldova privind introducerea în școli a cursului „Istoria Moldovei", acesta a declarat că nu îi este clar ce perioadă ar cuprinde acest curs, menționând totodată că în „Istoria Românilor", Moldova a fost parte integrantă a României, a declarant Daniel Ioniță în studioul AGORA TV, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Asociaţia Generala a Învăţătorilor din România: APEL PENTRU UN CONGRES ANIVERSAR LA CHIȘINĂU

Email Imprimare PDF

21_agiro
Simpla enunțare a faptelor istorice ascunse până acum și petrecute la 1917 în Chișinău și Tiraspol poate întoarce cu fața către adevăr o națiune ținută în întuneric! Sute de cadre didactice din R.Moldova (inclusiv raioanele nistrene), România, Ucraina și Serbia speră că vor avea sprijinul autorităților de la București și Chișinău în organizarea unui congres aniversar de amploare în perioada 1 – 13 august 2017, se araă într-un apel al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Burse de studii oferite de România tinerilor români din Ungaria

Email Imprimare PDF

21_burse_de_studii_pt_romanii_ungaria
Conform informaţiilor primite de la Consulatul General al României la Jula, despre oferta de locuri în ciclul I (licenţă) a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice din România, subvenţionate de stat "cu bursă" sau "fără taxă, fără bursă", pentru tinerii etnici români din Ungaria, în anul universitar 2017–2018, anul acesta numărul locurilor este de 26. Acestea sunt: 9 cu bursă şi 17 fără taxă, fără bursă. Toate cele 26 de locuri sunt cu scutire de plata taxelor de şcolarizare şi cu cazarea gratuită a studentului în campusurile universitare. Cele 9 locuri "cu bursă" presupun o bursă în lei, celelalte 17 "fără taxă, fără bursă" nu reprezintă această sumă, deci diferenţa între cele două categorii de bursă o reprezintă doar acea sumă oarecare primită de elev în plus.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul „Moldo Crescendo” în Republica Moldova

Email Imprimare PDF

21_bach_casa_de_cultura
În perioada 21 iulie - 6 august 2017, în mai multe localități din Republica Moldova se va desfășura Festivalul de Muzică Clasică „Moldo Crescendo" ediția 3 - Case de Cultură, eveniment cultural sprijinit de Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A XV-a ediţie a Şcolii Internaţionale de Vară „GeoPolitica” 2017 la Cernăuți

Email Imprimare PDF

21_geopolitica_cernauti
În perioada 9 iulie – 19 iulie, sub auspiciile Consulatului General al României din Cernăuţi, se desfășoară lucrările celei de a XV-a ediţii a Şcolii Internaţionale de Vară „GeoPolitica", cu tema Trilaterala ROMÂNIA – UCRAINA – MOLDOVA: diplomaţie, strategii de securitate, competitivitate, parteneriate, organizată în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare" din Suceava, Universitatea Naţională „Yurii Fedkovych" din Cernăuţi şi Centrul Regional de Cercetare şi Analiză a Riscurilor Transfrontaliere Suceava, transmite Romanian Global News citând http://euromedia-ucraina.blogspot.ro.

Citeşte mai mult...
 

Cursuri de limba română la Paris în semestrul 2017-2018

Email Imprimare PDF

21_cours_de_roumain
În perioada 11 septembr ie 2017 – 12 februarie 2018, ICR Paris organizează la sediu noi cursuri de limba română pentru adulţi, nivelurile A1, A2, B1, B2 şi C1, conform descrierii propuse de Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabăra de creaţie şi recreaţie a Protopopiatului românesc Emilia Romagna II

Email Imprimare PDF

21_tabara_creatie_recreatie_emilia_romagna_II_ro
În perioada 3-13 iulie, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan, în Protopopiatul românesc Emilia Romagna II s-a organizat tabăra de vară pentru copii. Peste 50 de copii au petrecut 10 zile în mijlocul naturii (Parcul Naţional Foreste Casentinesi), în apropierea localităţii San Benedetto in Alpe (FC), transmite Pr. Ioan Lupasteanu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Situația gravă a românilor/vlahilor din Timoc discutată la întâlnirea coordonatorilor Congresului Românilor din Serbia cu delegația Biroului Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale al OSCE din Haga

Email Imprimare PDF

22_ro_vlahi_haga_delegatie
Delegația Biroului al Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale al OSCE din Haga s-a întâlnit la Bor cu echipa coordonatorilor al Congresului Românilor din Serbia, organizație umbrelă a românilor/vlahilor din Timoc, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Șalaru avertizează guvernarea de la Chișinău: Nu acceptați pretențiile separatiste ale Comratului

Email Imprimare PDF

22_anaol_salaru_avertizeaza
Ex-ministrul Apărării, Anatol Șalaru, face un apel către Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova să nu accepte proiectul de ridicare a autonomiei Găgăuziei. Acordarea unei autonomii mai largi va duce la încurajarea separatismului și la repetarea scenariului transnistrean, a scris Anatol Șalaru pe pagina sa de Facebook., citat de www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ana Guțu: DESCĂLECAREA SEPARATISTULUI ȘEVCIUK LA CHIȘINĂU

Email Imprimare PDF

22_ana_gutu
Am ajuns s-o vedem cu toții și pe asta! Șevciuk și Ștanșkii se ascund la Chișinău de așa zisa "justiție transnistreană". Doi separatiști, criminali, care ar trebui să aibă dosare penale pe rol în RM – au venit aici ca la "kurort" și beneficiază de protecția statului. De ce protecție? Fiindcă inacțiunea organelor coercitive – Procuratura Generală, SIS, Ministerul de interne – vis-a-vis de Șevciuk și Ștanskii, cărora li se pot incrimina multiple încălcări ale Constituției, tot PROTECȚIE se numește, scrie Ana Guțu, pe blobul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

George Simion își lansează cartea la Timișoara

Email Imprimare PDF

22_lansare_de_carte_blocati_in_labirint
Timișoara va fi primul oraș din România în care va fi lansată cartea „Blocați în labirint" (Editura Timpul, 2017), semnată de George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Evenimentul va avea loc luni, 17 iulie, ora 18:00, la librăria La Două Bufnițe, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Români din Julaîn excursie la Braşov

Email Imprimare PDF

22_romani_jula_excursie_brasov
Autoguvernarea Românească din Jula organizează, între 19–22 iulie, o excursie în România la Braşov, Sinaia, Predeal. Familiile româneşti din Jula (35 de persoane) vor putea descoperi în aceste zile o mulţime de lucruri frumoase, obiective turistice şi frumuseţi naturale ale acestei renumite zone a României, scrie Foaia Românească preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Liturghie baptismală și hirotonie în Parohia românească din Lugo, Spania

Email Imprimare PDF

22_liturghie_baptismala
PS Timotei al Spaniei și Portugaliei a slujit Sfânta Liturghie baptismală în ParohiaSfântul Sfinţit Mucenic Haralambie din localitatea spaniolă Lugo, transmite Romanian Global News citând Eparhia.

Citeşte mai mult...
 

Tineri români din Cernăuți participă la tabăra de cultură și civilizație românească organizată în Arhiepiscopia Râmnicului de IEH

Email Imprimare PDF

22_arhiepiscopiia_ramnicului
Ateliere de pictură, cursuri de muzică populară românească, ateliere de olărit, întâlniri cu reprezentanți ai administrației locale și mese rotunde pe diverse teme de interes, realizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, sunt câteva dintre activitățile la care au participat elevi, studenți și profesori români din Cernăuți, Ucraina, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Copii români din Ungaria premiați la Festivalul de Toacă şi Clopote de la Victoria

Email Imprimare PDF

22_festival_de_toaca
În perioada 3–6 iulie, patru copii români din Ungaria, însoţiţi de pr. Visarion Tuderici, au făcut un pelerinaj în România vizitând mai multe mănăstiri şi obiective turistice, obiectivul principal al pelerinajului fiind participarea la Festivalul de Toacă şi Clopote de la Victoria, judeţul Braşov, scrie Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„KulTOUR mit Holender“, Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021

Email Imprimare PDF

22_ioan_holender
Institutul Cultural Român de la Viena prezintă la sediul său, marţi, 18 iulie, la ora 18.00, proiecţia reportajului în limba germană „Timişoara – vizita unui oraş în schimbare" („Temeswar – Besuch einer Stadt im Umbruch") din seria „KulTOUR mit Holender", realizată şi difuzată de postul de televiziune austriacă Servus TV. Evenimentul este programat cu ocazia aniversării lui Ioan Holender, născut în urmă cu 82 de ani la Timişoara, oraş care va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Participarea sopranei Simina Ivan la Master Class-ul Internaţional de Operă de la Ierusalim

Email Imprimare PDF

22_simina_ivan
Master Class-ul Internaţional de Operă, organizat de Primăria din Ierusalim, va avea loc în perioada 16-31 iulie 2017 la Centrul Gerard Bechar și la Academia de Muzică și Dans din Ierusalim, și la Conservatorul Israelian din Tel Aviv, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CHARLIE GARD: "E VREMEA SA MORI"!

Email Imprimare PDF

23_charlie_gard
"Charlie, it's time to die"! ("Charlie, a venit vremea sa mori"!) Aceasta a fost sentinta data pe 27 iunie de Curtea Europeana a Drepturilor Omului micutului britanic Charlie Gard. Sentinta este un act de agresiune la adresa lui Charlie si a vietii, o insulta pentru cetatenii Uniunii Europene care cred in viata si ca cel care o da si o ia e Dumnezeu. E o decizie infioratoare si teribila. Una iresponsabila, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Caravana Unirii a ajuns la Cimișlia și continuă!

Email Imprimare PDF

23_caravana_unirii_cimislia
Peste 70 de localități din raioanele Ialoveni și Hâncești au fost vizitate de voluntarii ODIP în prima săptămână din Caravana Unirii. Mii de oameni au fost informați despre avantajele Unirii Republicii Moldova cu România, iar Caravana Unirii a ajuns la Cimișlia. Următoarele destinații ale voluntarilor sunt raioanele Căușeni și Ștefan-Vodă, transmite www.libertv.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ședință a reprezentanților Congresului Românilor din Serbia la Mânăstirea Malainița, în Timoc! Ce s-a discutat?

Email Imprimare PDF

23_congresul_romanilor_din_serbia_malainita
Congresul Românilor din Serbia, organizație umbrelă a românilor/vlahilor din Timoc, a avut o ședință de coordonare la Mănastirea din Malainița, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Citeşte mai mult...
 

Înrolarea în așa zisa armată transnistreană trebuie calificată ca și privațiune ilegală de libertate

Email Imprimare PDF

23_armata_transnistreana
Înrolarea în ,,armată transnistreană" este tacit acceptată și unanim tolerată, dar de fapt trebuie calificată ca și privațiune ilegală de libertate. Încă din anul 2008, Asociația Promo-LEX a atras atenția asupra situației complicate a recruților din regiunea transnistreană și a făcut publice mai multe cazuri de decese în cadrul acestei structuri, transmite Romanian Global News citând un raport al Promo-LEX.

Citeşte mai mult...
 

Noul premier al României, Mihai Tudose, a anunțat că următoarea sa vizită oficială va fi la Chișinău

Email Imprimare PDF

23_mihai_tudose
Noul premier al României, Mihai Tudose, a anunțat că următoarea sa vizită oficială va fi la Chișinău și a spus că România are „sarcina imensă" de a asigura drumul proeuropean al Republicii Moldova. Tudose a făcut anunțul la Bruxelles, unde a efectuat prima sa vizită peste hotare în calitate de șef al executivului.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Teodor Meleșcanu la Reuniunea Informală a miniştrilor afacerilor externe din Statele participante OSCE:”soluționarea conflictului din Republica Moldova rămâne o prioritate majoră,”

Email Imprimare PDF

23_melescanu
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a participat marți, 11 iulie 2017, la Reuniunea Informală a miniştrilor afacerilor externe din Statele participante OSCE, găzduită de Austria la Mauerbach.

Citeşte mai mult...
 

Valentin Naumescu: “Se rupe Occidentul între Noua UE (Germania-Franța) și NATO II (SUA-Polonia)? Câștigă Trump în Europa Centrală ce a pierdut în Europa de Vest?”

Email Imprimare PDF

14_valentin_naumescu
Așa cum era de așteptat, vizita lui Donald Trump în Polonia a fost un succes de imagine pentru cei doi președinți conservatori, care traversează perioade de contestare puternică în țările lor, dar și pe plan internațional (Trump are o rată de aprobare publică puțin peste 40% în Statele Unite, 11% în Germania şi 22% în Marea Britanie, iar Andrzej Duda și guvernarea PiS se confruntă cu proteste masive în Polonia, respectiv cu critici severe la Bruxelles și cu perspectiva sancțiunilor la nivelul Uniunii Europene, la fel ca și Ungaria, pentru sfidarea unor decizii ale Consiliului European), scrie Profesorul Valentin Naumescu pe www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Europarlamentar român: “Chiar și în Germania sunt români afectați de fenomenul sclaviei moderne”

Email Imprimare PDF

23_catalin_ivan
Mulți dintre românii care lucrează în străinătate se confruntă cu contracte nerespectate, cu drepturile încălcate, cu sclavagismul modern, spune Cătălin Ivan, membru al Parlamentului European, relatează Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Şcoala de vară pentru români din comunități istorice și Basarabia, la Satu-Mare

Email Imprimare PDF

23_scoala_de_vara_satu_mare
În perioada 10-15 iulie 2017, la Satu-Mare se desfăşoară cea de-a XIII-a ediție a Şcolii de Vară organizată de către Centrul de Studii Transilvane al Academiei Române - Filiala Cluj, sub genericul "Provocările istoriei ca știință și disciplină de învățământ la începutul mileniului trei", transmite Romanian Global News citând o corespondență primită la redacție.

Citeşte mai mult...
 

Asociatia Jurnalistilor Romani de Pretutindeni organizeaza în luna septembrie o întalnire cu jurnaliștii români din diasporă

Email Imprimare PDF

23_AJRP
În cadrul întâlnirii se vor discuta subiecte de mare interes pentru jurnalistii români din diasporă. La întalnire vor fi invitati si diverși actori din presa din România, persoane implicate in relația cu diaspora, dar si o serie de alț invitați, transmite Romanian Global News citând o corespondență primită la redacție.

Citeşte mai mult...
 

România - Țară invitată la cea de-a 77-a ediție a Târgului de carte de la Madrid

Email Imprimare PDF

23_targul_de_carte_de_la_madrid
A fost semnat, la Madrid, protocolul de colaborare, între Institutul Cultural Român și Asociația Librarilor din Madrid, conform căruia România va participa în calitate de Țară invitată la cea de-a 77-a ediție a Târgului de carte de la Madrid, care va avea loc în perioada 25 mai-10 iunie 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prima expediție de muzică clasică din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

23_discovering_Lipatti
Artiștii de la Moldovan National Youth Orchestra pornesc, astăzi, în prima expediție de muzică clasică din R.Moldova. Timp de 11 zile, muzicienii vor susține concerte în mai multe localități și vor reflecta prin muzica clasică 12 subiecte sociale importante. Turneul va marca centenarul compozitorului Dinu Lipatti, unul dintre cei mai mari pianiști din toate vremurile, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Români nu vă uitați Istoria! 90 de ani de la proclamarea Regelui Mihai I ca rege al Romaniei

Email Imprimare PDF

24_regele_mihai_I
Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, va găzdui, la Castelul Peleș, miercuri, 12 iulie 2017, la ora 17.30, o ceremonie de aniversare a 90 de ani de la proclamarea Regelui Mihai I, la 20 iulie 1927, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiectului de Țară al României: ReUnirea cu Republica Moldova, adus în discuție la Adunarea Parlamentară a Francofoniei

Email Imprimare PDF

24_codreanu
Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, participă în perioada 7-12 iulie 2017, în calitate de membru plenipotențiar, la cea de-a 43-a sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), convocate la Luxemburg, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Problemele grave cu care se confruntă unii cetățeni români în Italia discutate de către ministrul Andreea Păstârnac cu ambasadorul Italiei

Email Imprimare PDF

24_andreea_pastarnac
Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a avut o întrevedere oficială cu Excelența Sa, Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România.Discuțiile au vizat situația comunității românești din Italia, cu accent pe condițiile de muncă ale cetățenilor români aflați pe teritoriul statului italian, modul în care cele două state abordează fenomenul muncii neînregistrate, precum și posibilitățile de colaborare în domeniul cazurilor sociale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlniri ale Comandantului Armatei Naţionale de la Chișinău cu generali americani în SUA

Email Imprimare PDF

24_igor_cutie
Comandantul Armatei Naţionale de la Chișinău, generalul de brigadă Igor Cutie, se află în perioada 10-12 iulie curent într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, la invitaţia şefului Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord (GNCN), generalul Gregory Lusk, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu la întâlnirea cu o delegație a Consiliului Atlantic SUA: pentru România, Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă o prioritate absolută

Email Imprimare PDF

24_tariceanu_delegatie_consiliul_atlantic_SUA
Președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, marți, 11 iulie 2017, cu o delegație a Consiliului Atlantic al SUA, condusă de dl Damon Wilson, vicepreședintele executiv al Consiliului. Delegația, compusă din E.S. dl ambasador Daniel Fried, fost coordonator pentru sancțiuni în cadrul Departamentul de Stat al SUA, E.S. dl Victor.H.Ashe, fost ambasador al SUA în Polonia, E.S. dna Aprilie Foley, fost ambasador al SUA în Ungaria, E.S. dl Theodore (Tod) Sedgwick, fost ambasador al SUA în Slovacia, se află într-o vizită în România, cu ocazia celebrării a 20 de ani de parteneriat strategic dintre România și Statele Unite, în cadrul inițiativei intitulate „Europa de mâine" (The Future Europe), promovate de Consiliului Consultativ Ambasadorial al organizației, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Spectrul celui de-l treilea front ucrainean la Nistru

Email Imprimare PDF

Petru_Bogatu_2011
"Frontul ucrainean" este o sintagmă uzuală din timpul celui de-al doilea război mondial. Stalin a folosit-o pentru a denumi în 1943 marile sale unități strategice pe direcțiile principale din sud-vest, scrie jurnalistul Petru Bogatu în https://deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Construcția bisericii românești de lemn pentru românii din Traunreut, aproape de finalizare

Email Imprimare PDF

24_traunreaut_biserica_ro_constructie
Prin grija și jertfelnicia părintelui Constantin Reinhold Bartok și a ortodocșilor români din Traunreut, construcția bisericii de lemn cu hramurile Sfinții Trei Ierarhi", „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna" și „Sfânta Irmgard de la Chiemsee" din orașul lor se apropie de finalizare, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Legendele dacilor” – ateliere de benzi desenate - la Muzeul Național de Istorie a României

Email Imprimare PDF

24_legendele_dacilor
Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) desfășoară în următoarea perioadă o serie de ateliere educative şi de creaţie intitulate „Legendele dacilor", ateliere de benzi desenate care vor avea loc în luna iulie, în zilele de duminică, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, București, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Volumul " De vita romaneasca ", lansat Clubul Taranului din cadrul Muzeului Taranului Roman

Email Imprimare PDF

24_de_vita_romaneasca
Vineri 14 iulie 2017, ora 18:00 va avea loc la Clubul Taranului din cadrul Muzeului Taranului Roman lansarea volumului " De vita romaneasca "( Ed. Tracus Arte ) semnat de MIHAI NICOLAE, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mezzo-soprana Laura Cabiria și organista Anna Gevorgyan în concert la Catedrala Sf. Anton din Istanbul

Email Imprimare PDF

24_laura_cabiria
Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir" de la Istanbul împreună cu Catedrala Franciscană „Sf. Anton" din Istanbul organizează în premieră un recital vocal – instrumental prilejuit de dorința de a lărgi cooperăriile muzicale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ana, mon amour”, regia: Călin Peter Netzer, în competiția internațională a Festivalului de Film de la Ierusalim

Email Imprimare PDF

24_jerusalim_film_festival
Festivalul Internaţional de Film de la Ierusalim se va desfăşura în perioada 13 – 23 iulie 2017, la Cinemateca din Ierusalim. Institutul Cultural Român de la Tel Aviv susține prezența filmului românesc de lungmetraj „Ana, mon amour" (2017, regia: Călin Peter Netzer) în competiția internațională a festivalului, precum și participarea criticului de film Mihai Chirilov în perioada 14-16 iulie 2017 la programul de evenimente dedicate profesioniștilor din domeniul cinematografiei organizate în cadrul festivalului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Academia Română despre Augustin Buzura: "Una dintre marile conștiințe ale poporului"

Email Imprimare PDF

25_augustin_buzura
"Cultura română pierde un mare prozator, un caracter, un om moral, un om de atitudine", se arată într-un comunicat al Academiei Române, făcând referire la plecarea în eternitate a scriitorului Augustin Buzura, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Caravana Unirii: Mii de oameni din R. Moldova au fost informați despre avantajele Unirii Republicii Moldova cu România

Email Imprimare PDF

25_caravana_unirii_oameni_informati
Peste 70 de localități din raioanele Ialoveni și Hâncești au fost vizitate de voluntarii ODIP în prima săptămână din Caravana Unirii. Mii de oameni au fost informați despre avantajele Unirii Republicii Moldova cu România, iar Caravana Unirii a ajuns la Cimișlia. Următoarele destinații ale voluntarilor sunt raioanele Căușeni și Ștefan-Vodă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Romanian Business Leaders: Strategia națională pentru românii de pretutindeni a fost adoptată fără dezbatere publică si tratează superficial repatrierea diasporei

Email Imprimare PDF

25_romanian_business_leaders_superficiali
"Romanian Business Leaders (RBL), prin proiectul RePatriot, solicita autoritatilor sa consulte beneficiarii directi ai Strategiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni si sa foloseasca resursele statului ca sa raspunda in mod real nevoilor romanilor din diaspora", afirma RBL, intr-un comunicat, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

76 milioane de euro pentru românii din diasporă care vor să-şi deschidă o afacere. Câți vor fi interesați și câți vor reuși să spargă barierele birocratice? Bani reali sau doar un exercițiu de imagine?

Email Imprimare PDF

25_bani_pt_afaceri
Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman (AM POCU) a aprobat 32 proiecte în valoare de 76 milioane euro, prin Diaspora Start Up, acestea fiind destinate antreprenorilor români care locuiesc în străinatate sau celor care s-au întors recent în ţară şi doresc să-şi valorifice abilităţile profesionale dobândite în afară, prin deschiderea unei afaceri în România, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CCIRO Italia propune Pactul cu Diaspora. Va aduce el altceva decât promisiuni și imagine?

Email Imprimare PDF

25_cciro_it
La propunerea CCIRO Italia, în acest an se va semna la București un document important pentru relația românilor din străinătate cu țara: Pactul cu diaspora. Aprobarea formei finale și semnarea acestui document va avea loc în cadrul unui eveniment organizat la Parlamentului, în sala A.I. Cuza, transmite Romanian Global News citând un comunicat al CCIRO.

Citeşte mai mult...
 

Oficial UE la Chișinău: “Mai întâi reforme și apoi cerere de aderare la UE”

Email Imprimare PDF

25_oficiali_ue_chisinau
Republica Moldova ar trebui mai întâi să realizeze reformele și mai apoi să depună cererea de aderare la UE, a declarat astăzi, la Chișinău, Comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, care a participat la a noua Reuniune a dialogului ministerial informal al Parteneriatului Estic (PE), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: “Capul lui Șevciuk vrem? De ce acum?”

Email Imprimare PDF

13_nicolae_negru
E de mirare ce patimi justițiare au izbucnit după ce ex-liderul separatist Evgheni Șevciuk s-a refugiat pe malul drept al Nistrului, la Chișinău, fiind învinuit la Tiraspol că ar fi băgat mâna în bugetul „republicii rebele". Dintr-odată, toată lumea iubitoare de lege și dreptate și-a amintit ce pacoste a fost acest Șevciuk când ocupa funcția de „prezident" al transnistrenilor.

Citeşte mai mult...
 

Vladimir Jirinovski: Crearea Republicii Moldova a fost o greşeală a Rusiei... teritoriul să revină în componența Rusiei

Email Imprimare PDF

25_vladimir_jirinovski
Crearea statului Republica Moldova a fost o greșeală a Moscovei, iar limba moldovenească nu se deosebeşte de cea română. Declarațiile îi aparțin liderului Partidului Liberal-Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, transmite www.publika.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.