Convorbirea telefonică Iohannis – Poroşenko. Iohannis rămăne ferm: vizita în Ucraina va avea loc după remedierea corespunzătoare a problemelor provocate de Legea Educației

Email Imprimare PDF

19_iohannis_porosenko_telefonic
Președintele României, Klaus Iohannis, a avut miercuri, 18 octombrie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Ucrainei, Petro Poroşenko, la solicitarea acestuia. Principala temă de discuție a fost Legea Educației recent adoptată în Ucraina, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Booking.com

Apelul de protest al comunității românești către conducerea regiunii Cernăuți

Email Imprimare PDF

19_protest_al_comunitatii_romanesti_cernauti
În data de 17 octombrie 2017 românii din regiunea Cernăuți au organizat un protest în fața Administrației Regionale de Stat împotriva Legii Educației, care reduce prin art. 7 dreptul minorităților naționale de a studia în limba maternă. Organizatorii acestui protest au adresat un apel guvernatorului regiunii Cernăuți, Oleksandr Fișciuk și președintelui Consiliul Regional Cernăuți, Ivan Muntean.

Citeşte mai mult...
 

Ministra Monica Babuc merge în vizită de lucru la Kiev. Va aborda și situația școlilor cu predare în limba română Ucraina

Email Imprimare PDF

19_monica_babuc
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc va efectua în perioada 19-20 octombrie o vizită la Kiev, iar unul dintre subiectele discutate va ține și de noua Lege a Educației din Ucraina în contextul condițiilor de studiere în limbile minorităților naționale, informează radiochisinau.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dodon, pudelul lui Putin de la Chișinău, ar putea fi suspendat din funcție, în curând

Email Imprimare PDF

19_dodon_pudelul
Preşedintele Parlamentului de ka Chișinău, Andrian Candu, a anunţat că, în curând ar putea fi declanşate procedurile pentru declararea interimatului funcţiei de şef al statului, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale conform căreia refuzul şefului statului de a-şi executa obligaţiile constituţionale constituie imposibilitate temporară de a-şi exercita atribuţiile şi justifică instituirea interimatului. În acest caz este vorba despre refuzul lui Igor Dodon de a-l numi pe Eugen Sturza în funcţia de ministru al Apărării, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Microbuzele românești au ajuns la Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Email Imprimare PDF

19_microbuzele_romanesti_comrat
Cele două microbuze școlare donate de Guvernul României au ajuns în sfârșit la Liceul „Mihai Eminescu" din Comrat - singura instituție din regiune, cu predare în limba română. După apeluri zilnice ale directorului către direcția raională de învățământ și după mai multe articole apărute în presă despre „sabotajul birocratic" de la Comrat, a avut loc ceremonia de înmânarea a cheilor. Evenimentul s-a bucurat și de prezența Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noul subsecretar de stat din MpRP, transfug din PNL, exclus din partid după ce a fost numit în Guvernul PSD

Email Imprimare PDF

19_victor_lucian_ionescu
Un lider PNL a fost numit într-o funcţie în Guvernul PSD. Această reînviere a USL a fost curmată rapid de Ludovic Orban, care a cerut excluderea "trădătorului" din partid, scrie http://www.stiripesurse.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: CE A MAI RAMAS DIN MISCAREA CONSERVATOARE (II)?

Email Imprimare PDF

22_alianta_f
In august am publicat prima parte a comentariului "Ce a mai ramas din miscarea conservatoare"? Continuam subiectul reamintind concluzia primei parti - conservatorismul e in declin in Europa Occidentala si Canada, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mii de basarabeni la Zilele Filmului Românesc de la Chişinău. Cea mai îndrăgită peliculă, aleasă prin vot

Email Imprimare PDF

19_zilele_filmului_romanesc_chisinau
Chișinăuenii au venit cu miile să se delecteze cu peliculele din România prezentate în cadrul celei de-a treia ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care a avut loc în perioada 12-15 octombrie la Cinema „Odeon", scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlniri poloneze cu Filip Florian.Volumul Zilele regelui, nominalizat la Premiul Literar al Europei Centrale ANGELUS

Email Imprimare PDF

19_zilele_regelui_filip_florian
Pentru al treilea an consecutiv, un volum românesc, tradus în limba polonă, a intrat în finala importantului Premiu Literar al Europei Centrale ANGELUS. Zilele regelui, de Filip Florian, concurează, alături de alte șase volume, pentru Marele Premiu ANGELUS, Premiul Cititorilor „Natalia Gorbanevskaia" și Premiul pentru Cea Mai Bună Traducere, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Cernăuți au ieșit în stradă pentru a-și apăra limba!!! SBU a trimis pe ultranaționaliști pentru a crea incidente! Ce face Țara Mamă, România?!

Email Imprimare PDF

20_romani_cernauti_in_strada
Marți 17 octombrie 2017 românii din regiunea Cernăuți au organizat un protest în fața Administrației Regionale de Stat împotriva Legii Educației, care reduce prin art. 7 dreptul minorităților naționale de a studia în limba maternă – informează Agenția BucPress, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Curtea Constituțională din Republica Moldova a decis că Dodon poate fi suspendat dacă nu acceptă ministrul apărării propus de premier

Email Imprimare PDF

20_dodon
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis marți că președintele Igor Dodon este obligat să accepte propunerea premierului pentru un post de ministru, în caz contrar președintele putând fi suspendat, acesta din urmă acuzându-i pe judecătorii Curții de 'uzurpare a puterii de stat', relatează presa locală, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Trei secții din cadrul Institutului Mamei şi Copilului din Chișinău, renovate cu sprijinul României

Email Imprimare PDF

20_institutul_mamei_si_copilului_chisinau
Trei secții din cadrul Institutului Mamei şi Copilului de la Chișinău (Radiologie și imagistică, Diagnostic funcțional și Endoscopie) au fost inaugurate marți, 17 octombrie, după lucrările de reparație și renovare, finanțate de Guvernul României. Încăperile spitalului au fost renovate dintr-o donație a cărei valoare totală se ridică la 2,5 milioane de euro, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Delegația Congresului SUA a discutat la Chișinău despre suportul financiar pentru Armata Națională de la Chișinău

Email Imprimare PDF

20_armata_nationala_chisinau
Secretarul de Stat al Ministerului Apărării, Aurel Fondos, a avut o întrevedere cu o delegaţie a Congresului Statelor Unite ale Americii, condusă de reprezentantul Agenţiei de Monitorizare şi Control a Eficienţei Reformei Guvernului, Steve Russell. La întrevedere a fost prezent şi ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în R.Moldova, James Pettit, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Declarația deputatului Constantin Codreanu în plenul Camerei Deputaților referitor la acordarea statutului oficial de minoritate națională aromânilor din Albania

Email Imprimare PDF

20_codreanu_declaratie
Marți, 17 octombrie 2017, deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a susținut o declarație politică în plenul Camerei Deputaților privind acordarea statutului oficial de minoritate națională comunității aromâne înrudite din Albania, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Militari români de pe ambele maluri ale Prutului și militari ai SUA, din Forţele Speciale, participă la JCET-2017 la Bulboaca

Email Imprimare PDF

20_militari_romani_exercitii
Militari din cadrul Forţelor Speciale ale Armatei Naţionale, Forţele pentru operaţii speciale ale Armatei Române şi Forţele speciale ale Armatei SUA participă, în perioada 1 octombrie – 4 noiembrie, la exerciţiul „JCET-2017" (Joint Combined Exchange Training). Antrenamentele se desfăşoară la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Tănasă: Milioane de euro pentru UDMR de la Guvernul României și în 2017. DOCUMENT

Email Imprimare PDF

20_UDMR_doi
De la an la an, sumele încasate de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) direct de la Guvernul României cresc în mod direct proporțional cu radicalizarea liderilor formațiunii maghiare, scrie Dan Tănasă pe www.dantanasa.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Zi culturală românească la Jula cu folclor, expoziţie şi lansare de carte

Email Imprimare PDF

20_zi_culturala_ro_jula
Ziua Culturală a Românilor din Ungaria va avea loc în ziua de sâmbătă, 21 octombrie, la Centrul Cultural Românesc din Jula (piaţa Liceum nr. 2), transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansarea cărții ”Blocați în labirint” de George Simion la Londra

Email Imprimare PDF

20_lansare_carte_blocati_in_labirint
Joi, 19 Octombrie 2017, de la ora 18:00 - 18 FITZHARDINGE, MANCHESTER SQUARE, LONDON W1H 6EQ va avea loc lansarea cărții "Blocați în labirint", (Editura Timpul, 2017), semnată de George Simion - activist civic, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

"Cântul meu e pentru toți"! spectacol pentru românii din Washington, DC cu Maestru Nicolae Botgros și Orchestra Lăutarii

Email Imprimare PDF

20_cuvantul_meu_e_pentru_toti
Maestru Nicolae Botgros și Orchestra Lăutarii vor debuta în premieră la Washington, DC duminică, 22 octombrie începând cu ora 17 în cadrul spectacolului extraordinar de muzică populară "Cântul meu e pentru toți", transmite din Washington Bogdan Banu, pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Final de proiect dedicat realizării icoanelor pe lemn în Parohia românească Ciriè (Italia)

Email Imprimare PDF

20_parohia_romaneasca_cirie
Proiectul „Mici iconari de chipuri sfinte" desfășurat în Parohia românească „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei" – Ciriè a ajuns la final. Astfel duminică, 15 octombrie, după Sfânta Liturghie într-un cadru festiv, au fost sfințite icoanele zugrăvite pe lemn de copii și așezate spre închinare, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Monumente in miscare: sculpturi monumentale pentru comemorarea Revoltei anticomuniste de la Brasov din anul 1987

Email Imprimare PDF

20_sculpturi_revolta_anticomunista_brasov
Proiectul „Monumente in miscare - Memoria Rezistentei" organizat de Nasui Collection & Gallery itinereaza monumente temporare in orase din Romania unde au existat miscari de rezistenta impotriva comunismului sau spatii opresive de detentie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Romanian Global News aduce un omagiu jurnalistei Daphne Caruana Galizia, cea care a condus investigaţia Panama Papers în Malta, ucisă în urma exploziei unei bombe plasate sub maşina sa

Email Imprimare PDF

21_Daphne_Caruana_Galizia
Redacția Romanian Global News aduce un pios omagiu jurnalistei Daphne Caruana Galizia, care a coordonat ancheta Panama Papers în cel mai mic stat din Europa,Malta, și care a fost ucisă luni în urma exploziei unei bombe plasate sub maşina sa, chiar în apropierea casei unde aceasta locuia.

Citeşte mai mult...
 

Senatorului Titus Corlățean, președintele Delegației române la APCE, l-a interpelat pe președintelui-în-exercițiu al Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei, cu privire la noua lege a educației din Ucraina

Email Imprimare PDF

21_corlatean
În cadrul celei de-a patra părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 9-13 octombrie 2017), senatorul Titus Corlățean, președintele Delegației Parlamentului României la APCE, s-a adresat, în plenul Adunării, Președintelui-în-exercițiu al Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei, Lubomír Zaorálek, ministrul ceh al afacerilor externe, în contextul dialogului regulat al reprezentanților președințiilor-în-exercițiu ale Consiliului Europei cu membrii Adunării, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Se strânge lațul! Consiliul de asociere UE-Ucraina va discuta Legea genocidului identitar din Ucraina, în cadrul întrunirii din decembrie. Legea încalcă acordul de asociere Ucraina-UE

Email Imprimare PDF

21_comisia_europeana_Peter_Szijjarto
Comisia Europenă au aprobat adăugarea subiectului privind noua lege a educaţiei din Ucraina pe agenda Consiliului de Asociere UE-Ucraina din 8 decembrie, a anunţat luni ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, după reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Luxemburg, relatează agenția de presă maghiară MTI, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dorin Popescu: Ucraina – erorile se plătesc (scump)

Email Imprimare PDF

21_dorin_popescu
Decontul politic negativ al erorii Kievului de a fi adoptat, recent, Legea educației într-o formulă restrictivă pentru drepturile minorităților etnice capătă contur. Sub presiunea modelului ungar de reacție, țările europene anunță izolări politice viitoare ale Kievului, iar presa și chiar oficiali de la Moscova (interesată de amplificarea și exploatarea politică a efectelor) sugerează că luna de miere dintre Ucraina și UE s-a terminat, scrie Dorin Popescu în www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu: Convingerea mea este că niciodată această lege nu o să treacă, pentru că rostul ei nu este să celebreze maghiarimea, ci de a-i umili pe români

Email Imprimare PDF

21_traian_basescu
Fostul preşedinte Traian Băsescu, a cerut respingerea proiectului prin care 15 martie, ziua maghiarilor, să devină zi națională în România, în şedinţa de luni a Senatului, susţinând că proiectul reprezintă un element de şantaj reciproc și o jignire a românilor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu solicită clarificări cu privire la reînhumarea rămășițelor pământești ale militarilor români căzuți în luptele de la Stalingrad și Cotul Donului

Email Imprimare PDF

Foto: Secretarul de stat Nicolae Nasta, cel care coordonează ONCE
Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, solicită domnului Mihai-Viorel FIFOR, Ministru al Apărării Naționale, clarificări cu privire la reînhumarea rămășițelor pământești ale militarilor români căzuți în luptele de la Stalingrad și Cotul Donului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sfințirea bisericii românești ”Sf. Parascheva” din Jula- Ungaria

Email Imprimare PDF

21_sf_paraschiva_jula_ungaria
Sărbătoarea Sfintei Parascheva din acest an (14 octombrie 2017) a fost motiv bucurie pentru credincioșii ortodocși români din Ungaria. În orașul Jula, în cartierul numit "Orașul Mic Românesc" sau "Jula Mică", la singura biserică aparținând Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria care are hramul Sf. Parascheva, după ample lucrări de restaurare care au fost executate aici în ultimii doi ani, locașul de cult a fost resfințit și a fost sărbătorit, totodată și hramul bisericii, transmite Romanian Global News citând un comunicat de presă.

Citeşte mai mult...
 

Lansare de carte "Pilgrim på Athos - Munkarnas rike", la ICR Stockholm

Email Imprimare PDF

21_george_cristea
ICR Stockholm organizează pe data de 19 octombrie, începând cu ora 18:00, lansarea cărţii " Pilgrim på Athos- munkarnas rike" -Călătorie pe muntele Athos- regatul călugărilor- (editura Carlsson, 2017) a autorului român George Cristea. Evenimentul este organizat în parteneriat cu editura suedeză Carlsson, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dana CONSTANTIN și Marcel BUNEA DUE⑦ / DOI⑦. Expoziție de pictură la Accademia di Romania din Roma

Email Imprimare PDF

21_due
Joi, 19 octombrie 2017, ora 18:30, la Accademia di Romania din Roma va avea loc vernisajul expoziției DUE⑦ / DOI⑦, , expoziție de pictură a artiștilor Dana Constantin și Marcel Bunea, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Artiști români de succes în Republica Turcia – Julian Lupu

Email Imprimare PDF

21_julian_lupu_icr_istambul
Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir" din Istanbul și Ambasada României în Republica Turcia organizează un mini-recital al muzicianului Julian Lupu, prim-trompetist concertist al Orchestrei Simfonice Bilkent din Ankara, cadru didactic la Facultatea de Muzică, Universitatea Bilkent și membru al cvintetului de suflători GOLDEN HORN BRASS, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vlad Cubreacov: AROMÂNII, RECUNOSCUȚI PRIN LEGE CA MINORITATE NAȚIONALĂ ÎN ALBANIA

Email Imprimare PDF

22_aroman_albania
Moment istoric la Tirana. Vineri, 13 octombrie 2017, după o dezbatere de două zile în comisii și în plen, Parlamentul Republicii Albania le-a recunoscut aromânilor statutul oficial de minoritate națională, prin adoptarea Legii privind protecția minorităților naționale, scrie Vlad Cubreacov pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu i-a cerut ministrului ucrainean de Externe Pavlo Klimkin predarea materiilor în limba română maternă în școlile românilor din Ucraina

Email Imprimare PDF

22_deputatul_codreanu
Vineri, 13 octombrie, deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a participat la o întâlnire organizată în Parlamentul României cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, domnul Pavlo Klimkin, și Excelența Sa domnul Oleksandr Bankov, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în România. Întâlnirea a avut ca temă principală de discuție noua lege a educației adoptată de statul vecin, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce au discutat ministrul de externe al României și cel a Ucrainei și cum l-a mințit Klimkin pe Meleșcanu

Email Imprimare PDF

22_klimkin_melescanu
"Am repetat îngrijorarea față de efectele negative ale legii asupra elevilor care studiază în limba română în Ucraina și am solicitat părții ucrainene să propună soluții astfel încât tot procesul de predare în limba română să fie garantat pentru tot ciclul preuniversitar, cel puțin la nivelul la care este în prezent", a declarat ministrul de externe al României Teodor Meleșcanu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ungaria ar putea bloca drumul Ucrainei spre Uniunea Europeană din cauza legii controversate, votată la Kiev, care va afecta învăţământul în limbile minorităţilor

Email Imprimare PDF

22_ministrul_externe_ucraina_ungaria
Ungaria afirmă că atât timp cât comunitatea maghiară este nemulţumită de situaţie va insista asupra deciziei sale de a nu susţine Ucraina în organizaţiile internaţionale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mircea Druc: Uzurpatorii Moldovei

Email Imprimare PDF

22_mircea_druc
Președintele Igor Dodon crede că el nu va promulga legea privind înlocuirea în Constituția Republicii Moldova a limbii moldovenești cu limba română. Declarația sa mi-a adus aminte de anii când eram student, scrie fostul Prim ministru al R. Moldova, Mircea Druc, pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Români nu vă uitați ISTORIA! Manifestări dedicate împlinirii a 95 de ani de la încoronarea lui Ferdinand și Maria ca suverani ai României Mari

Email Imprimare PDF

22_suverani_ai_romaniei_mari_ferdinand_maria
O serie de manifestări au avut loc duminică în Alba Iulia sub genericul 'Ziua Încoronării', în prezența principesei Maria, în amintirea evenimentelor petrecute în urmă cu exact 95 de ani, când regele Ferdinand și regina Maria au fost încoronați ca suverani ai României Mari, scrie www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Artista Maria Cioată câștigătoarea Premiului I “Lorenzo Il Magnifico” – categoria artă ceramică, acordat de Florence Biennale 2017 – Bienala Internaţională de Artă Contemporană de la Florenţa

Email Imprimare PDF

22_maria_cioata_florence_biennale
În perioada 6-15 octombrie 2017, în Pavilionul Spadolini din Fortezza da Basso de la Florenţa, a avut loc Florence Biennale – a XI-a ediție a Bienalei Internaţionale de Artă Contemporană de la Florenţa. Cu această ocazie Institutul Cultural Român, prin Accademia di Romania din Roma şi Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, a susținut participarea artistelor Alina Aldea, Maria Cioată şi Maria Mănucă la prestigioasa manifestare dedicată diferitelor forme de exprimare artistică contemporană, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

EDITIE SPECIALA a Alianței Familiilor din România - VULGARITATE SI BLASFEMIE IN SEATTLE

Email Imprimare PDF

22_alianta_f
Rar emitem editii speciale AFR, dar o facem astazi pentru motivele de mai jos. Suntem in toiul dezbaterilor publice din Romania privind casatoriile homosexuale. Saptamina trecuta Kim Davis, ea insasi o victima a legalizarii casatoriilor homosexuale, a facut un turneu in Romania atentionind asupra pericolele casatoriilor homosexuale la adresa libertatii religioase, a libertatii cuvintului, si a libertatii de constiinta. A suferit pe propria piele, scrie AFR într-o analiză preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei: ”Noua Lege ucraineană a educației: un impediment major pentru învățământul în limbile materne ale minorităților naționale”

Email Imprimare PDF

23_assemblay
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a dezbătut astăzi, 12 octombrie 2017, Raportul 14415 "Noua Lege ucraineană a educației: un impediment major pentru învățământul în limbile materne ale minorităților naționale" și a adoptat Rezoluția 2189, cu 82 de voturi pro, 11 împotrivă și 17 abțineri, scrie Vlad Cubreacov pe blogul său, reluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Senatorii români Titus Corlățean și Viorel Badea au avut intervenții hotărâtoare în cadrul dezbaterii APCE privind rezoluția legată de Ucraina

Email Imprimare PDF

23_corlatean_badea
Întreaga echipă de parlamentari ai României a conlucrat extrem de eficient în cadrul adoptării de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a Rezoluției 2189, intitulată "NOUA LEGE UCRAINEANĂ A EDUCAȚIEI: UN IMPEDIMENT MAJOR PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL ÎN LIMBILE MATERNE ALE MINORITĂȚILOR NAȚIONALE". Senatorul Titus Corlățean a fructificat din plin șansa de a vorbi în numele socialiștilor europeni și a depus circa 15 amendamente, mare parte din ele fiind adoptate, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Discurs mincinos și manipulator al prim-vicepreședintelui Radei Supreme a Ucrainei, Irina Gherașcenko

Email Imprimare PDF

23_irina_gherascenko
"Declarațiile agresive venite din partea unor reprezentanți ai delegațiilor ungare și române pot fi examinate ca pretenții teritoriale ascunse față de Ucraina și acest lucru este inacceptabil. Retorica lor poartă în caracter preelectoral și este menită să mobilizeze propriul electorat pentru a demonstra că acești politicieni luptă pentru drepturile compatrioților lor în toate colțurile lumii. Este incorect de a utiliza subiectele electorale interne pentru deteriorarea relațiilor cu vecinii apropiați", a declarat Irina Gherașcenko, prim-vicepreședinte al Radei Supreme a Ucrainei, citată de postul ucrainian Canal 24, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comportament mitocănesc al Ucrainei! Deputatul Constantin Codreanu blocat de securitatea ucrainiană pe Aeroportul din Kiev

Email Imprimare PDF

23_constatntin_codreanu_interdictie ucraina
„Autoritățile ucrainene m-au întâlnit cu toată căldura posibilă, ca de obicei. Aștept "verificări suplimentare..de aproape o oră deja", a scris Constantin Codreanu, Preşedinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor, într-o postare pe facebook, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce a declarat Traian Băsescu la emisiunea InPROfunzime cu Lorena Bogza, la Chișinău?

Email Imprimare PDF

23_basescu_in_profunzime
Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu a fost invitatul emisiunii InPROfunzime cu Lorena Bogza, din 12 octombrie la ProTv Chișinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Filme românești la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia

Email Imprimare PDF

23_warsow_film_festival
În perioada 13-23 octombrie a.c., capitala Poloniei va găzdui cea de-a 33-a ediție a Warsaw Film Festival, unul dintre cele treisprezece festivaluri de clasă A (competitive) din lume, acreditate de Federația Internațională a Asociațiilor Producătorilor de Film. Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varșovia, patru producții românești au intrat în programul Festivalului și vor fi reprezentate la Varșovia de creatorii lor: Dan Chișu, Andrei Crețulescu, Serghei Chivirigă și Tudor Aaron Istodor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expozitia personala «TRASCENDENZE» a artistului ROMEO IONESCU la Mica Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia

Email Imprimare PDF

23_transcendenze
Luni, 16 octombrie 2017, la ora 18,00, in Mica Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, institutia romaneasca din orasul istoric italian, beneficiind de sustinerea Institutului Cultural Roman, va organiza vernisajul expozitiei personale de pictura «Trascendenze» a artistului Romeo Ionescu, membru al filialei Iasi a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlnire literară la Bruxelles cu Doina Ioanid si Jan Mysjkin

Email Imprimare PDF

23_DOINA_IOANID
Arthis – Casa de Cultură Belgo-Română şi Arthis Artists organizează întâlnire literară la Bruxelles cu Doina Ioanid si Jan Mysjkinpe 27 octombrie 2017 la ora 18:30 la Arthis, Rue de Flandre 33, 1000 Bruxelles, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Seară literară Matei Vișniec, discuție despre teatrul românesc contemporan și reprezentație de gală a piesei Richard al treilea se interzice

Email Imprimare PDF

23_MATEI_VISNIeC
Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Teatrul Karov, va organiza, în data de 19 octombrie 2017, de la ora 17:00, o seară literară dedicată creațiilor unuia dintre cei mai importanți dramaturgi români contemporani, Matei Vișniec. Evenimentul se va desfășura la sediul ICR Tel Aviv și se va bucura de prezența scriitorului român, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Memoriu al românilor din Ucraina către Secretarului General al Consiliului Europei Thorbjorn Jagland și Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio

Email Imprimare PDF

24_Thorbjorn_Jagland_Gianni_Buquicchio
Comunitatea românofonă din Ucraina îşi exprimă totala dezaprobare faţă de noua Lege a educaţiei adoptată la 5 septembrie 2017 de către Rada Supremă a Ucrainei, care prin art.7 prevede anularea treptată a învăţământului în limbile minorităţilor naţionale, limitând funcţionarea şcolilor cu limbile de predare ale minorităţilor naţionale la ciclul primar (cl. I-IV), şi preconizând, în perspectivă, trecerea totală doar la limba ucraineană de predare, se arată într-un memoriu al Uniunii Interregionale „Comunitatea Românească" din Ucraina adresat Secretarului General al Consiliului Europei Thorbjorn Jagland și Președintelui Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlnire explozivă între Traian Băsescu și peste 40 de jurnaliști de limbă rusă

Email Imprimare PDF

 

Președintele de Onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, revine astăzi la Chișinău. Vizita este prilejuită de organizarea clubului ziariștilor de limba rusă. Altfel spus, este vorba cam despre aceeași reprezentanți ai mass-media care au fost și la clubul de presă al lui Dodon organizat la Holercani.Vor participa jurnaliști din Rusia, regiunea transnistreană, Gagauzia, precum și cei de la Balți, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lulea Marius: Soldaţi români, reînhumaţi în cutii de carton. Ministrul Apărării ar trebui să răspundă

Email Imprimare PDF

24_soldati_reinhumati_cutii_carton
Premierul Mihai Tudose ar trebui să ia în considerare şi înlăturarea Ministrului Apărării şi asta după ce zeci de soldaţi români căzuţi în al doilea război mondial au fost reînhumaţi în cutii de carton lipite cu bandă scoci, scrie Marius Lulea pe blogul său din www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valentin Naumescu: Mica Austrie şi spargerea Marii Coaliţii. Ce-ar însemna un cancelar de 31 de ani? Dar o coaliţie de guvernare cu extrema dreaptă?

Email Imprimare PDF

24_naumescu
Austria este astăzi o ţară mică, aflată la propriu şi la figurat în centrul Europei, cu o istorie încărcată de glorie şi decădere, de grandoare, triumf şi suferinţă, cu o cultură germanică strălucită ce i-a adus, prin alăturarea inevitabilă cu Imperiul German, deopotrivă beneficii şi drame, în fine, o ţară care şi-a găsit după 1945, apoi după 1995 (anul aderării la Uniunea Europeană) un drum decent şi onorabil, deşi modest ca influenţă internaţională şi departe de statutul de Mare Putere pe care l-a avut cândva, devenind însă un model de dezvoltare economică şi socială pentru democraţiile continentului şi nu numai, scrie Profesorul Valentin Naumescu în www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lucrările artiștilor români din diaspora, promovațe la Bruxelles în cadrul Festivalului de cultură românească EuRoCultura

Email Imprimare PDF

24_eurocultura
Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni organizează în parteneriat cu European Artists Management expoziția de pictură și sculptură „Mărturii..." din cadrul Festivalului de cultură românească EuRoCultura, aflat la cea de-a treia ediție. Evenimentul va avea loc în perioada 12-15 octombrie 2017, la Bruxelles, în spațiul expozițional BOZAR, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sounding Tears Trio la Festivalul „Outono em Jazz“ la Lisabona

Email Imprimare PDF

24_outono_em_jazz
În luna mai 2017, Clean Feed Records, una dintre cele mai premiate și prestigioase case de discuri de jazz din lume și fondată în Portugalia, a editat albumul Sounding Tears. În cadrul albumului, muzicienii Lucian Ban și Mat Maneri colaborează cu saxofonistul britanic Evan Parker, una dintre marile legende ale jazz-ului european din ultimele 4 decenii. În octombrie 2017, Trio-ul se va afla în Europa într-un turneu de prezentare a albumului, cu invitații și concerte în Anglia, Belgia, Germania, Olanda, Portugalia și România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă premieră în spațiul teatral al ICR Londra. Românii din Londra așteptați la spectacol

Email Imprimare PDF

24_edith_alibec
Stagiunea de toamnă a programului teatral permanent al ICR Londra, lansat în urmă cu doi ani, se deschide, în 12 octombrie, cu o nouă premieră: spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă", conceput şi realizat de o echipă creativă formată din actriţa Edith Alibec şi regizoarea Dana Paraschiv după romanul scriitoarei româno-elvețiene Aglaja Veteranyi, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ARCUB INCLUS ÎN TURNEUL EUROPEAN MAT MANERI / LUCIAN BAN / EVAN PARKER

Email Imprimare PDF

24_artist_in_residence
Între Vortex Jazz Club din Londra și Bimhuis din Amsterdam, celebrul jazzman newyorkez Mat Maneri alături de Evan Parker și Lucian Ban se opresc joi, 24 octombrie, ora 19:30, la ARCUB, București, pentru un concert exclusiv de lansare a celui mai recent album al său, Sounding Tears. Concertul este prezentat în cadrul seriei Jazz @ ARCUB - Artist in Residence, ajunsă la cea de-a doua stagiune, curatoriată de celebrul muzician Mircea Tiberian și organizată de ARCUB cu susținerea Primăriei Capitalei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alina Şerban în dialog cu Cristina David la MuseumsQuartier din Viena

Email Imprimare PDF

24_stop_over
Marţi, 17 octombrie, la ora 18.00, în spaţiul frei_raum Q21 din MuseumsQuartier are loc un artist talk cu participarea curatorului Alina Şerban şi a artistei vizuale Cristina David. Vor fi abordate cele mai frecvente teme din practica de lucru a celor două protagoniste, cum ar fi prietenia şi umorul. De asemenea, va fi prezentată instalaţia Hic Habito concepută de Cristina David în colaborare cu Ana-Maria Machedon, arhitect, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vladimir Putin: Moscova, dispusă să facă tot posibilul pentru reglementarea conflictului transnistrean. Traian Băsescu i-a spus lui Obama și Biden cum se rezovă conflictul!

Email Imprimare PDF

25_presedinti
Moscova va face tot posibilul pentru soluționarea diferendului transnistrean, a promis președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-o întâlnire cu omul său de la Chișinău, Igor Dodon, în marja Consiliului șefilor de stat din CSI și a Consiliului economic eurasiatic, transmite TASS, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ana Guțu: „Traian Băsescu vine să cucerească Parlamentul R. Moldova din 2018”

Email Imprimare PDF

25_salaru_basescu_gutu
Politicianul care „nu a pierdut nicio bătălie politică", Traian Băsescu, vine să se impună și în politica de la Chișinău, cu sau fără cetățenia R. Moldova, scrie Raisa Lozinschi în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Grigori Karasin: Rusia își va evacua munițiile din Transnistria doar când conflictul transnistrean va fi rezolvat. Adică atunci când R. Moldova va fi federalizată și controlată de Moscova!

Email Imprimare PDF

25_grigory_Karasin
Rusia este pregătită să evacueze munițiile stocate în depozitele din Transnistria, dar aceasta este posibil doar când se va ajunge la o reglementare a diferendului transnistrean, iar până acolo e cale lungă, a declarat marți ministrul de externe adjunct rus, Grigori Karasin, într-un interviu acordat agenției de presă RIA Novosti.

Citeşte mai mult...
 

Mia Bucătaru: Sabotaj în Găgăuzia. Liceul românesc din Comrat rămâne din nou fără microbuzele donate de România

Email Imprimare PDF

25_liceu_gagauzia_fara_microbuze_donate
La Comrat, elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu" – singurul cu predare în limba română în Autonomia Găgăuză – încă nu sunt asiguraţi cu transport şcolar, fiind neoviţi să achite zilnic câte aproximativ 50 de lei pentru drumul până la şcoală şi retur. Deşi direcţia locală a învăţământului promitea încă acum o lună să perfecteze actele celor patru microbuze donate de autorităţile României (şi distribuite în teritoriu de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării conform hotărârii din 22 iulie a Guvernului), lucrurile nu s-au schimbat, scrie Mia Bucătaru în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Frați pentru frați: Județul Buzău, donație pentru Spitalul raional Soroca

Email Imprimare PDF

25_fratii_frati
Președintele Consiliul Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a efectuat o vizită de lucru la Soroca, în cadrul căreia, a realizat o donație pentru Spitalul raional Soroca, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Catalonia, speriați de viitor. Ei se tem că vin vremuri grele, în cazul independenței provinciei

Email Imprimare PDF

25_catalonia_spania
Sunt mulţi români în Spania şi implicit în Catalonia. Trăiesc de multă vreme acolo, muncesc şi au afaceri. TVR a încercat să analizeze cum ar fi ei afectaţi de independenţa provinciei.

Citeşte mai mult...
 

Șezătoarea Portului Popular românesc la parohia din Rivarolo

Email Imprimare PDF

25_sezatoarea_portului_popular
Duminică 8 octombrie creștinii din Rivarolo au venit îmbrăcați în mod deosebit la Biserică. Copiii, tineri, părinții şi bunei au îmbrăcat straiele noastre populare românești care mai de care mai frumoase, fiecare costum național reprezentând specificul zonei de proveniență din ţara noastră, bogată în tradiţii şi obiceiuri, transmite preoteasa Carolina Tiulenev, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Despre viața și personalitatea mucenicului Valeriu Gafencu la întâlnirea preoților din Protopopiatul Lazio 1

Email Imprimare PDF

25_despre_valeriu_gafencu
În seara zilei de 10 octombrie 2017, la Parohia „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi" din Roma (Borghesiana), s-a desfășurat întâlnirea preoților din Protopopiatul Lazio 1 unde părintele Ioan Ivan de la parohia Roma II, a prezentat referatul cu tema „Apărători ai Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Actrița Mihaela Drăgan, nominalizată la premiul anual oferit de The League of Professional Theatre Women, din New York

Email Imprimare PDF

25_actrita_mihaela_dragan
ICR New York susține prezența actriței Mihaela Drăgan în vederea participării la ceremonia de decernare a The Gilder/Coigney International Theatre Award 2017, premiu oferit de The League of Professional Theatre Women . Mihaela Drăgan este una dintre cele 20 de femei din toată lumea nominalizate și singura româncă dintre acestea, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferința „Martiriu și mărturisire în temnițele comuniste” ținută la Parohia românească „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei” din Ciriè

Email Imprimare PDF

25_parohia_cirie
Credincioșii Parohiei „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei" – Ciriè (Italia), l-au avut în mijlocul lor duminică, 08 octombrie 2017, pe Pr. Dr. Liviu Petcu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iași. În acest context, părintele a susţinut conferinţa cu tema „Martiriu și mărturisire în temnițele comuniste", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Corala Sacerdotes duce cântări sfinte la Istanbul. Românii din Istambul așteptați la eveniment

Email Imprimare PDF

25_corala_sacerdotes
Luna octombrie se anunță aducătoare de bucurie pentru iubitorii muzicii, pentru românii care trăiesc în Turcia, dar și pentru publicul local interesat de tradițiile și obiceiurile românești. Corala Sacerdotes va avea două concerte la Istanbul, primul va avea loc sâmbătă, 21 octombrie 2017, ora 20.00, la Catedrala Sf. Anton - Istanbul, aflată pe Istiklal, principala arteră pietonală a metropolei, iar duminică, 22 octombrie 2017, de la ora 12.00, la Biserica Ortodoxă Sf. Muceniță Paraschieva, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția „Voiaje pe șevalet” semnată de artistul român Sorin Adam la Tel Aviv. Evreii originari din România așteptați să vadă picturile

Email Imprimare PDF

25_voiaje_pe_sevalet
Institutul Cultural Român de la Tel Aviv va găzdui în perioada 18 octombrie – 23 noiembrie 2017 expoziția „Voiaje pe șevalet", semnată de artistul român Sorin Adam, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ICR Stockholm sprijină participarea regizorului Paul Mureșan la Festivalul de Animație REX

Email Imprimare PDF

25_rex_animationfestival
România va fi și în acest an prezentă la festivalul de animaţie REX, aflat la cea de-a treia ediţie. Festivalul se desfășoară în perioada 11-15 octombrie la Kulturhuset Stadsteatern din Stockholm. Festivalul este organizat de către Asociația Festivalul de Animație REX, în colaborare cu clusterul EUNIC Stockholm și cu cinematograful Klara din cadrul Kulturhuset Stadsteatern, cu sprijinul municipalității orașului Stockholm, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Jens Stoltenberg către militarii Brigăzii Multinaționale: Trimiteți un mesaj clar - NATO e aici, e puternică, e unită

Email Imprimare PDF

26_jens_stoltenberg
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a felicitat luni pe militarii Brigăzii Multinaționale din Craiova pentru contribuția la menținerea securității națiunilor, afirmând că mesajul pe care aceștia îl transmit este acela că NATO este puternică și unită, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Raportorul special al Germaniei la Adunarea Parlamentară a NATO, Ulla Schmidt”: “Legea ucraineană a educației încalcă drepturile minorităților naționale”

Email Imprimare PDF

26_ulla_schmidt
Raportorul special al Germaniei la Adunarea Parlamentară a NATO, Ulla Schmidt, a comentat noua lege a educației din Ucraina, sugerând că, în forma actuală, acest act normativ încalcă drepturile minorităților naționale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ajutor de la universităţile tehnice româneşti pentru românii din Ucraina

Email Imprimare PDF

26_universitati_tehnice_romanesti
Alianţa Română a Universităţilor Tehnice din România (ARUT), Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi" din Iaşi fiind una dintre cele cinci membre ale asociaţiei, vine în sprijinul etnicilor români din Ucraina care nu vor mai beneficia de predare în limba română, transmite Ziarul de Iași, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu avansează un TERMEN privind UNIREA R. Moldova cu România. „În acest INTERVAL se va produce. Cele mai mari capitale europene nu se vor opune”

Email Imprimare PDF

26_traian_basescu_md
Fostul președinte al României și președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), Traian Băsescu, este convins că R. Moldova nu va ajunge niciodată de una singură în Uniunea Europeană, iar cei care promit acest lucru ar induce lumea în eroare. În același timp, Băsescu crede că R. Moldova poate să ajungă în UE, dacă poporul de pe ambele maluri ale Prutului vor opta pentru Unirea celor două state românești.

Citeşte mai mult...
 

Guvernul dorește să sprijine reîntoarcerea românilor din diaspora în țară. Întâlnire cu reprezentanții proiectului RePatriot...Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, absent!

Email Imprimare PDF

26_guvern_2017
Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanții proiectului RePatriot, care are ca obiectiv întoarcerea românilor în țară, prin intermediul antreprenoriatului, transmite un comunicat de presă al Guvernului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Memorialul “Vulcan-Irinyi-Popfiu” la Leta Mare (Letavertes) – personalităţi de origine română omagiate în Ungaria

Email Imprimare PDF

26_memorialul_Vulcan_Irinyi_Popfiu_leta_mare_ungaria
În data de 07 octombrie 2017, Autoguvernarea Română şi Asociaţia Culturală a Românilor din orașul Leta Mare, judeţul Hajdu-Bihor, au organizat XXIII-a ediţie a „Memorialului Vulcan-Irinyi-Popfiu". În cadrul festivităţilor, au fost elogiate personalităţi marcante de origine română, de religie greco-catolică, care se leagă de această localitate: Iosif Vulcan, Ioan Irinyi şi Iustin Popfiu, transmite Romanian Global News citând un comunicat de presă.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul Portului Popular românesc – 2017 la Ragusa

Email Imprimare PDF

26_festivalul_portului_popular_romanesc_ragusa
Protopopiatul Ortodox Misionar Sicilia din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a organizat duminică, 8 octombrie 2017, Festivalul Portului Popular – 2017. Evenimentul a fost găzduit şi coordonat de Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Melania Romana" - Ragusa şi s-a bucurat de prezenţa a peste o sută de credincioşi din Sicilia-Italia, transmite Constantin Ciofu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Arhitectului Dan Hanganu, din Montreal, a trecut la cele veșnice

Email Imprimare PDF

26_arhitectul_dan_hanganu
Ambasada României în Canada a primit cu deosebită tristețe și regret vestea trecerii în veșnicie a arhitectului Dan Hanganu, personalitate de anvergură mondială, cu contribuții esențiale la dezvoltarea urbanistică modernă a orașului Montréal, transmite Romanian Global News citând un comunicat de presă.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul tinerilor români Nepsis ediția protopopiat Toscana găzduit la parohia Firenze I

Email Imprimare PDF

26_festivalul_tinerilor_nepsis
Sâmbătă 7 octombrie a avut loc festivalul tinerilor Nepsis, ediția Protopopiatului român Toscana, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

"Boatea Pindului" și invitații dau spectacol la Muzeul Țăranului Român

Email Imprimare PDF

26_boatea_pindului_mtr
Spectacolul " Cintece aromânesti" va propune o intilnire cu muzica aromânilor /românilor de la sud de Dunare, cintece la care nu au renuntat nici dupa stabilirea lor în Țara mamă, Romania, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

JCE 2017-2019 de la Montrouge, Franţa

Email Imprimare PDF

26_JCE
Institutul cultural român de la Paris susţine participarea românească, în premieră, la cea de-a 6-a ediţie a Bienalei JCE – Jeune Création Européene (Bienala de Creaţie Tânără Contemporană). Orașul Cluj se alătură pentru prima dată programării Bienalei JCE, graţie iniţiativei Fundaţiei culturale Intact din Cluj-Napoca, a cărui director este pictorul Florin Stefan, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alternosfera @ Electric Ballroom-Camden Town, London, 28 Octombrie. Românii din Londra așteptați la concert!

Email Imprimare PDF

26_alternosfera_uk
Alternosfera, una din cele mai apreciate trupe de rock alternativ din România și Republica Moldova, concertează pentru prima dată la Londra.

Concertul va avea loc la ELECTRIC BALROOM în CAMDEN TOWN, sâmbătă, 28 octombrie, începând cu oră 18:00, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce a spus Președintele Klaus Iohannis, în cadrul celei de-a 63-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare NATO de la București?

Email Imprimare PDF

27_adunare_nato_bucuresti
Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut luni, 9 octombrie a.c., la Palatul Parlamentului, o alocuțiune în cadrul celei de-a 63-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare NATO care se desfășoară la București. Romanian Global News vă prezintă în continuare textul alocuțiunii:

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu acasă, la Chișinău: Odată Unirea realizată, viitorul copiilor din RM va deveni unul clar". Întâlnire a fostului președinte al României cu basarabenii la Soroca și Ialoveni

Email Imprimare PDF

27_traian_basescu_chisinau
„Basarabenii ne-au dat o pildă în istorie și acum ne apropiem de o 100 de ani de la Marea Unire, nu aș vrea să ne găsească Centenarul Marii Uniri fără soluții politice pentru viitor. Eu sunt un politician realist și pragmatic, de aceea am și reușit să fiu ministru al Transporturilor în 5 guverne ale României, să câștig de 2 ori Primăria Bucureștiului și să câștig de 2 ori alegerile prezidențiale. Sunt departe de a fi un visător, politica este pragmatică, exactă, pe obiective și de ce nu – pe alianțe. Înțeleg că, obiectivul Unirii nu este un obiectiv pentru mâine, dar obiectivul consolidării unui partid, care să ducă acest mesaj despre avantajele Unirii, este absolut necesar. Odată unirea realizată, viitorul copiilor din RM va deveni unul clar",a declarat la Chișinău Traian Băsescu, Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale din R. Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Referendumul anti-Chirtoacă și boicotarea boicotului

Email Imprimare PDF

29_nicolae_negru_n
Unele fenomene locale se repetă în pofida tuturor obstacolelor. Exemplul cel mai recent este așa-zisul referendum anti-Chirtoacă. „Așa-zisul" deoarece sub haina referendumului se ascund alte intenții decât cele declarate, care nu sunt legate de interesele cetățenilor, de calitățile „manageriale", pe care nu le-ar avea și într-adevăr nu le are primarul capitalei, lucrul acesta nu-l contestă absolut nimeni, cu excepția unchiului său (dar nu suntem siguri că e sincer). „Urechile" referendumului de demitere a lui Chirtoacă sunt politice și geopolitice. Ca și cauzele alegerii sale în funcția de primar, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Daniel Tudorache, primarul sectorului 1 are în vedere sprijinirea unei grădinițe în limba română la Cernăuți

Email Imprimare PDF

27_daniel_tudorache_cernauti
Vrem să sprijinim o grădiniță din Cernăuți, a dclarat primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache la Cernăuți."Vom găsi forma legală, vom găsi sponsori pentru susținerea unei grădinițe cu etnici români", a spus Daniel Tudorache, transmite DCNews, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Veaceslav Șaramet, Secretar de Stat MRP, s-a întâlnit cu reprezentanții comunității românești din Cernăuți

Email Imprimare PDF

27_veaceslav_saramet
Secretarul de Stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) Veaceslav Șaramet a avut o întâlnire la Cernăuți cu reprezentanții comunității românești - informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă grădiniță- creșă renovată de Țara mamă în Basarabia

Email Imprimare PDF

27_gradinita_cresa_renovata_basarabia
Grădiniţa-creşă din satul Budeşti, municipiul Chișinău, a fost inaugurată vineri după ce a fost renovată cu fonduri oferite de România pentru reabilitarea instituţiilor preşcolare din Republica Moldova, transmite Moldpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană va fi extins pe tot segmentul transnistrean

Email Imprimare PDF

27_volodimir_groisman_pavel_filip
R. Moldova și Ucraina vor efectua controlul în comun la toate punctele de trecere a frontierei de stat , inclusiv pe segmentul transnistrean, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Rezoluția "Împărțirea responsabilităților. O nouă perspectivă", adoptată de comisia de politică

Email Imprimare PDF

27_vergil_chitac
Comisia politică a Adunării Parlamentare a NATO a adoptat, duminică, o rezoluție care formalizează faptul că statele membre se angajează să aloce apărării un buget de 2% din PIB, din care 20% să fie pentru echipamente militare, a declarat Vergil Chițac, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teodor Meleșcanu: După anexarea ilegală a Crimeii am văzut o acumulare de forțe la Marea Neagră

Email Imprimare PDF

27_teodor_melescanu_adunarea_parlamentara_a_nato
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat sâmbătă, la cea de-a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, că după "anexarea ilegală" a Crimeii s-a observat o acumulare de forțe rusești și armament care a schimbat echilibrul de forțe care exista până atunci, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Duminica Portului Popular Românesc la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

Email Imprimare PDF

27_duminica_portului_popular_romanesc
În duminica a 20-a după Rusalii, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, în costume tradiționale românești pentru a sărbători Ziua Portului Popular Românesc, trabnsmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Trupa Arcadia a Teatrului „Regina Maria” din Oradea în turneu în Brazilia. Românii din Rio de Janeiro așteptați la spectacole!

Email Imprimare PDF

27_trupa_arcadia_brazilia
În perioada 6 - 14 octombrie, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria va participa cu spectacolul „Gulliver" în regia lui Radu Dinulescu, la două festivaluri din Brazilia: Festivalul Internațional de Teatru Bonecos de Canela, aflat la a 29-a ediție, și Festivalul Internațional Intercâmbio de Linguagens, care a ajuns la a ediția a 15-a și se va desfășura la Rio de Janeiro, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiectul “Bunici în căutarea nepoților, sau nepoți în căutarea bunicilor?” desfășurat de Parohia românească Camposampiero

Email Imprimare PDF

27_camposampiero_bunici
Duminica, 8 octombrie, am pus în aplicare proiectul „Bunici în căutarea nepoţilor, sau nepoţi în căutarea bunicilor?", proiect care se va concretiza prin activităţi care să promoveze experienţa de viaţă a puţinilor bunici pe care îi avem aici, scrie preoteasa Maria Postolache, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul Portului Popular în Protoieria românească Emilia Romagna I din Italia

Email Imprimare PDF

27_protoiera_emilia_romagna_I
Sâmbăta, 07 octombrie a.c., cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, a avut loc Festivalul Portului Popular în Protoieria Emilia Romagna I. Întâlnirea a adus laolaltă, în biserica parohiei "Sfintele Femei Mironosițe și Sfântul Serafim de Sarov" din Modena, preoți și credincioși din tot cuprinsul Protopopiatului, scrie P. C. Protoiereu Constantin Totolici, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vavila Popovici –LIBERTATEA – VICTORIE A SPIRITULUI

Email Imprimare PDF

27_liberatate
„Toți suntem robii legilor, ca să putem trăi liberi." – Cicero

Libertatea este definită ca modul de a gândi și simți în conformitate cu propria construcție și funcționalitate interioară pe care o are toată lumea în orice sistem socio-uman. Mai este înțeleasă ca opinie deschisă, adică posibilitatea și dreptul de a-ți exprima public ceea ce simți și gândești.

Citeşte mai mult...
 

Open-I Research la comanda RePatriot: 57% dintre românii emigraţi vor să se întoarcă în Țară. Ceilalți nu vor din cauza corupției și clasei politice

Email Imprimare PDF

28_romani_emigranti
Un procent de 57% dintre românii emigraţi vor să se întoarcă în ţară, iar în funcţie de ţara de emigraţie, cele mai mari procente se înregistrează în Italia, cu 68% şi Marea Britanie cu 63%, iar cele mai mici în Germania şi Statele Unite cu 43%, se arată într-un studiu despre diaspora românească, comandat de RePatriot şi realizat de Open-I Research, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Simona Popescu: O lege neghioabă și consecințele ei. Școlile românești din Ucraina, luate cu asalt de trimișii Kievului

Email Imprimare PDF

28_vasile_tarateanu_mebru_de_onoare_academia_romana
Vasile Tărâţeanu este membru de onoare al Academiei Române. Poet și patriot, s-a născut în Sinăuţii de Jos, localitate de frontieră tăiată în două prin Pactul Molotov-Ribbentrop, scrie Simona Popescu pe www.cotidianul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Școlile românești din Ucraina sub semnul întrebării - interviu realizat de Deutsche Welle cu directorul şcolii nr. 10 din Cernăuţi, Alexandru Rusnac

Email Imprimare PDF

28_alexandru_rusnac
Un interviu cu Alexandru Rusnac, directorul unei școli din Cernăuţi cu o tradiție de 200 de ani de predare în limba română, transmite Deutsche Welle, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Renumitul cor „Dragoş Vodă” din Cernăuţi a renunţat la titlul de Cor Popular din Ucraina în semn de protest împotriva noii Legi a Educaţiei

Email Imprimare PDF

28_corul_dragos_voda
Corul „Dragoş Vodă" al Societăţii pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu" din regiunea Cernăuţi a renunţat la titlul de Cor Popular din Ucraina în semn de protest faţă de noua Lege a Educaţiei adoptată de Parlament şi promulgată de Preşedintele Ucrainei, lege care reduce drastic dreptul etncilor români din Ucraina de a învăţa în limba maternă – se spune într-un comunicat remis Agenţiei BucPress din Cernăuţi, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 2

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.