Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan: Moldova nu este încă întreagă în interiorul României. Aceasta este marea provocare la împlinirea unui secol de la Marea Unire

Email Imprimare PDF

14_IPS_teofan_moldova
O sută de ani de la Reforma constituțională de la Iași au fost marcați în 20 iunie 2017 la Catedrala Mitropolitană și la Teatrul Național Vasile Alecsandri din municipiu, scrie doxologia.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Booking.com

Românii de pretutindeni pot aplica online pentru un număr nelimitat de universități, domenii și specializări din România. O fi bine?

Email Imprimare PDF

14_ministerul_educatiei
Ministerul Educației a publicat procedurile privind școlarizarea romanilor de pretutindeni in învățământul preuniversitar si superior de stat din Romania. Candidații pot aplica la un număr nelimitat de universități si specializări electronic sau prin posta, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru Tănase: „Am ajuns, după 20 de ani, într-un stat democratic fără democraţie funcţională”

Email Imprimare PDF

14_alexandru_tanase
Statele membre ale CoE, inclusiv R. Moldova, sunt obligate să respecte recomandările Comisiei de la Veneția a declarat Alexandru Tănase, avocat, ex-președinte al Curții Constituționale, într-un interviu realizat de Victor Moșneag și Liliana Botnariuc pentru Ziarul de Gardă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valentin Naumescu: Mai aproape de Statele Unite şi Germania. România s-a profilat corect. Păcat că acasă…

Email Imprimare PDF

14_valentin_naumescu
Aflată ȋn campanie electorală, cu şanse reale de a obţine al patrulea mandat de cancelar, Angela Merkel se arată rezervată pe tema relaţiilor cu SUA, scrie Profesorul Valentin Naumescu în www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prima zi - Școala de vară ”Cultură și civilizație românească la Bassano del Grappa”

Email Imprimare PDF

14_bassano_del_grappa_tabara
Parohia "Acoperământul Maicii Domnului" de la Bassano del Grappa a început școala de vară, miercuri 21.06.2017, școală intitulată "Cultură și civilizație românească". Invitatele acestei școli sunt zece eleve de la Colegiul Național Pedagogic "Gheorghe Lazăr" de la Cluj-Napoca și patru teologi clujeni, scrie Prof. Ionița Timiș, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Contribuția la menținerea și promovarea limbii române în rândul comunității evreilor originari din România, premiată de IEH

Email Imprimare PDF

14_ieh_premiaza_comunitatea_evreilor_din_romania
În data de 21 iunie 2017, la sediul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni (IEH) a avut loc un eveniment dedicat comunității evreilor originari din România stabiliți în Israel. Cu această ocazie, domnul Tvica Herman Berkovits a primit din partea IEH o diplomă și o plachetă pentru efortul, contribuția și întreaga activitate desfășurată în menținerea și promovarea limbii române în rândul comunității evreilor originari din România, cât și pentru susținerea proiectelor și programelor culturale care au contribuit la valorificarea culturii românești în Israel, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Români nu vă uitați istoria! 22 iunie 1941- 22 iunie 2017: 76 de ani de la Războiul pentru eliberarea Basarabiei și Nordului Bucovinei de sub Rusia sovietică!

Email Imprimare PDF

15_traiasca_armatele_desrobitoareÎn noaptea de 21 spre 22 iunie 1941, România a declarat război Uniunii Sovietice, intrând în cel de-al doilea Război Mondial."Ostaşi, vă ordon: treceţi Prutul! Zdrobiţi vrăjmaşii din răsărit şi miazănoapte. Dezrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe fraţii noştri cotropiţi. Reîmpliniţi în trupul ţării glia străbuna a Basarabilor şi codrii voievodali ai Bucovinei, ogoarele şi plaiurile voastre!", se arăta în Ordinul de zi, din 22 iunie 1941, al generalului Ion Antonescu, conducătorul militar al statului român, transmite Romnanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Academicianul Ioan Aurel Pop: Ar fi bine ca politicienii de la București să nu se joace cu demnitatea și cu onoarea milioanelor de români, fiindcă s-ar putea să vină curând un moment când „mămăliga va exploda” din nou

Email Imprimare PDF

15_aurel_pop
Academicianul Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, a luat atitudine după ultimele negocieri dintre PSD-ALDE și UDMR, pe tema propunerilor legislative care ar acorda statut oficial limbii maghiare în administrație, precum și recunoașterea zilei de 15 martie, drept zi a maghiarilor din România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vitalie Ciobanu: „Recomandări” veneţiene şi interpretări moldoveneşti

Email Imprimare PDF

15_vitalie_ciobanu
O miză politică şi o ecuaţie de securitate care se joacă sub ochii noştri. În aceste zile, mai toţi moldovenii bombardaţi de media au în minte oraşul Veneţia, aproape că simt pe buze gustul sărat al lagunei. Nu ştiu câţi dintre ei vor avea ocazia să viziteze fosta falnică metropolă, să posteze imagini şi filmuleţe cu gondole lunecând graţios şi palate străvechi ieşind din valurile mării, dar măcar datorită guvernării de la Chişinău, care-şi face şi ea de lucru, sunt conectaţi la o temă fierbinte, scrie Vitalie Ciobanu pe www.europalibera.org, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Șalaru: „Partidul Unității Naționale” a fost înscris la Ministerul Justiției

Email Imprimare PDF

15_certificat_de_inregistrare
Fostul ministrul al Apărării, Anatol Șalaru, a anunțat pe facebook că „Partidul Unității Naționale" are „personalitate juridică". Totodată, anunță organizarea unui congres al acestui partid la 25 iunie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Săhărneanu: Radio „Vocea Basarabiei” – corp delict în seria crimelor statului capturat de oligarhi

Email Imprimare PDF

17_saharneanu
Se împlinesc 17 ani din ziua când în spațiul audiovizual al Republicii Moldova a apărut o voce inconfundabilă. La 18 iunie 2000, radio „Vocea Basarabiei" își făcea loc în lumea zbuciumată a tranziției moldovenești dintr-un mic studio amenajat la etaj în clădirea rece și pustie a fostei tipografii raionale din Nisporeni, scrie Valeriu Săhărneanu pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

TABARA DE TRADIȚIE ȘI SPIRITUALIATE ORTODOXĂ ROMÂNEASCĂ LA CIMOLAIS

Email Imprimare PDF

15_tabara_traditie_spiritualitate_romaneasca
Tabăra a fost organizată pentru copii cu vârste între 9-13 ani în perioada 11-17 Iunie. Locația taberei a fost aleasă departe de agitația urbană, în afara localității Cimolais la o altitudine de 827 m, în parcul național Dolomiti; o zonă de munte foarte apreciată de turiști, în care poți admira frumusețea munților, pădurile de pin și fag, pajiștile pline cu flori și unde din când în când poți vedea căprioare, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din Români: NOI, ANIMALELE INJUGATE!

Email Imprimare PDF

15_alianta_familiilor
In noiembrie se implinesc 100 de ani de la Revolutia Bolsevica, un subiect asupra caruia intentionam sa revenim spre sfarsitul anului. Deja se scrie mult asupra subiectului si mai in fiecare saptamina dam peste recenzia unei noi carti privind subiectul, se arată într-o analiză a Alianța Familiilor din Români, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Școală de vară românească la Latina

Email Imprimare PDF

15_scoala_de_vara_romaneasca_la_latina
Cu harul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, în perioada 19-30 iunie se va desfășura în parohia Latina o școală românească de vară. Inițiativa și sufletul acestei școli aparțin doamnei preotese Cristina Agavriloae, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul International de Film NexT: „Short Matters!" la ICR

Email Imprimare PDF

15_next_icr
Festivalul International de Film NexT, care va avea loc in perioada 22-26 iunie 2017, aduce si anul acesta pe ecranele romanesti scurtmetraje ale unor nume sonore ale cinematografiei internationale prin intermediul unor sectiuni deja consacrate in cadrul festivalului: European Film Academy: Short Matters! Tour si Arthouse Shorts, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

"Transcedens. In between speculations" ajunge la Istanbul

Email Imprimare PDF

15_between_speculations_istambul
Institutul Cultural Român „Dimitrei Cantemir" de la Istanbul și Galeria Adahan, din vestitul district Galata, anunță deschiderea expoziției TRANSCENDENS. IN BETWEEN SPECULATIONS realizată de Anamaria Avram, artist vizual și Sorin Manu, producător de film și director imagine, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cade sau nu cade Guvernul Grindeanu?

Email Imprimare PDF

16_grindeanu_g
Deputaţii şi senatorii se reunesc miercuri pentru a da votul pe moţiunea de cenzură a PSD şi ALDE împotriva guvernului Grindeanu. Deputații PMP și USR au anunţat că nu vor fi prezenţi în sală, în timp ce liberalii vor sta la şedinţa de plen, dar nu vor vota, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce a transmis Președintele Klaus Iohannis, participanților la întrunirea solemnă prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la adoptarea la Iași a modificărilor constituționale din 20 iunie 1917?

Email Imprimare PDF

16_iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 20 iunie a.c., un mesaj cu prilejul aniversării a 100 de ani de la adoptarea la Iași a modificărilor constituționale din 20 iunie 1917. Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial - Departamentul Cultură, Culte și Centenar, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Președintele Klaus Iohannis către PSD și UDMR: nu autonomiei pe criterii etnice!

Email Imprimare PDF

16_iohannis_nu_autonomiei_psd_udmr
Aflat în vizită în Germania, Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel către social-democrați să nu introducă autonomia pe criterii etnice în pachetul de negocieri, transmite Romanian global News.

Citeşte mai mult...
 

NATO şi UE vor să întărească capacitatea de apărare a Republicii Moldova

Email Imprimare PDF

16_nato_ue
NATO şi Uniunea Europeană îşi anunţă intenţia că, în cadrul unui plan comun de acţiuni vor să întărească capacitatea de apărare şi rezistenţă la provocările externe a Republicii Moldova, Bosniei şi Herţegovinei şi Tunisiei, scrie Adevarul, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk ,, cere Chișinăului să respecte „pe deplin” avizul Comisiei de la Veneția

Email Imprimare PDF

16_pavel_filip_tusk
Avizul dat de experții Comisiei de la Veneția asupra proiectului PD și PSRM privind schimbarea sistemului electoral de vot în unul mixt trebuie respectat pe deplin. Asta i-a transmis preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, prim-ministrului Pavel Filip, care se află în aceste zile la Bruxelles, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Activistul unionist Vlad Bileţchi a fost audiat cu privire la reţinerea sa ilegală de către poliția din Chișinău

Email Imprimare PDF

16_vlad_biletchi
Liderul ODIP, Vlad Bileţchi a avut ieri, 20 iunie, o audiere la Ministerul Afacerilor Interne din Chișinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Naţională a Portului Popular 2017 în Basarabia

Email Imprimare PDF

16_ziua_nationala_a_portului_popular_in_basarabia
Duminică, 25 iunie 2017, la Chişinău, vor avea loc manifestările organizate pentru a marca Ziua Naţională a Portului Popular,organizate de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, în parteneriat cu Institutul Cultural Român Mihai Eminescu din Chişinău,USAID, Agenția Suedeza pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare, Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial,Casa portului popular Casa Cri stea, Uniunea Meşterilor Populari, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O DELEGAŢIE DIN ROMÂNIA PARTICIPĂ LA SUMMITUL DE INVESTIŢII SELECTUSA 2017

Email Imprimare PDF

16_selectusa_investment_summit
Companii din România participă alături de lideri în business din întreaga lume şi de reprezentanţi ai Guvernului SUA la un eveniment de top despre investiţii, transmite Romanian Global news citând un comunicat al ambasadei SUA la București.

Citeşte mai mult...
 

Donație de cărți din partea României pentru un penitenciar din Chișinău

Email Imprimare PDF

16_donatie_de_carti_pt_penitenciar_chisinau
Viceministrul Justiției din Rep. Moldova Anatolie Munteanu, și reprezentanți ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare au avut, ieri, 20 iunie, o întâlnire cu ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniță. Diplomatul a oferit un lot de cărți pentru deținuții unui penitenciar, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sânziene pentru o noapte: cu ocazia zilei universale a iei, studentii români din Italia redescoperă tradiția și obiceiurile românești

Email Imprimare PDF

16_sanziene_la_notte_magica
Vineri 23 iunie, începând cu orele 18.30, în Sala de Expoziții de la Accademia di Romania in Roma, se va desfășura evenimentul Sânziene: La notte magica, desfășurat cu ocazia Zilei Universale a Iei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Turneul „ISVOR. Constantin Brâncuși”

Email Imprimare PDF

16_isvor_constantin_brancusi
În perioada 18 – 23 iunie 2017, ansamblul bucureștean Imago Mundi va susține turneul european Isvor. Constantin Brâncuși – muzică de factură clasic-contemporană, susținută vizual de proiecții foto-video mixate în timp real, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“Spaces of Memory, Spaces of Heritage”: România prezentă la Festivalul de Arhitectură de la Londra

Email Imprimare PDF

16_spaces_of_memory_of_heritage
Institutul Cultural Român din Londra vernisează, pe 21 iunie, expoziţia cu titlul "Spaces of Memory, Spaces of Heritage" („Spaţii ale memoriei, spaţii patrimoniale"), ca parte a Festivalului de Arhitectură din Londra, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

FORUMUL CIVIC AL ROMÂNILOR DIN HARGHITA ŞI COVASNA ȘI MUREȘ către parlamentarii PSD și ALDE: NU NE TRĂDAȚI! PE NOI ȘI ROMÂNIA!Ce zice ACADEMIA ROMÂNĂ?

Email Imprimare PDF


Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureș, analizând cu responsabilitate situaţia creată prin reluarea dezbaterii proiectului legii Statutului minorităţilor naţionale şi consecinţele grave ce le-ar avea adoptarea lui în forma redactată de UDMR, îşi exprimă îngrijorarea şi solicită atât partidelor din coaliţia guvernamentală cât şi celor din opoziţie să nu voteze acest proiect de lege în forma sa actuală, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Tănasă: Ungaria, peste 100 de MILIOANE de euro pentru ungurii din afara Ungariei. Cât alocă România?

Email Imprimare PDF

17_doua_lepre
Guvernul de la Budapesta, condus de Viktor Orban, alocă anual zeci de milioane de euro pentru pentru programele destinate maghiarilor de peste hotare. În Transilvania, sumele sunt direcționate și către propaganda revizionistă, știut fiind faptul că Budapesta nu este împăcată cu Tratatul de la Trianon, scrie Dan Tănasă pe www.dantanasa.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

R.Moldova, pe agenda discuțiilor dintre președintele Klaus Iohannis și cancelarul german Angela Merkel

Email Imprimare PDF

17_iohannis_merkel
"Am trecut în revistă în mod natural vecinătatea estică, problematica R.Moldova, a Ucrainei, am discutat chiar un pic mai în detaliu despre spaţiul Mării Negre şi despre securitatea la Marea Neagră, unde avem păreri, practic, identice, este un spaţiu care este vital, nu numai pentru Uniune, dar şi pentru NATO şi în sens larg, pentru securitatea noastră, a întregii regiuni", a declarat Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă susținută împreună cu cancelarul german, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Săhărneanu: De ce cunoașterea limbii ruse este păguboasă pentru moldoveni sau schiță de răspuns la o nedumerire a ambasadorului american ( de la Chișinău)

Email Imprimare PDF

17_saharneanu
De ce cunoașterea limbii ruse este păguboasă pentru moldoveni sau schiță de răspuns la o nedumerire a ambasadorului american

Intuiesc reacția vehementă a „gnosticilor" dodoniști la afirmația din titlu: cum adică, cum să fie păguboasă pentru cineva cunoașterea unei limbi, a limbii ruse în cazul de față? Nu se poate, autorul frizează naționalismul, atentează la prietenia popoarelor. Limba rusă, vor spune ei, a fost o punte de lărgire a orizontului cultural al moldovenilor, o sursă de acces la izvoarele cunoașterii, scrie Valeriu Săhărneanu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment IEH: Ziua Internațională a Iei, sărbătorită la Paris

Email Imprimare PDF

17_paris_sarbatoarea_iei_ieh
Ziua Internațională a Iei va fi sărbătorită pe 23 iunie 2017, la sediul Ambasadei României de la Paris, printr-un recital susținut de interpreta Victoria Mahu Choffel, din Republica Moldova, acompaniată de artistul francez multi-instrumentist Christopher Peyrafort, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Slujire arhierească la românii din Offenburg

Email Imprimare PDF

17_slujire_arhiereasca
În zilele de 17 şi 18 iunie credincioşii parohiei românești „Sfânta Treime" din Offenburg au avut privilegiul de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim. În vizita pastorală, ierarhul a slujit Taina Sf. Maslu și a avut o seară duhovnicească împreună cu credicioșii parohiei, iar duminică ÎPS Serafim a slujit Sfânta Liturghie arhierească, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cristina Balaj Mihai : Legende și folclor- turneul canadian susţinut de corul La Muse, ȋn onoarea lui Iacob Mureșianu

Email Imprimare PDF

17_legende_si_folclor_turneu_canadian
Cine a avut ocazia să participe la unul dintre spectacolele corului La Muse din Montréal, condus de Ioana German, a avut nu numai revelaţia unei lumi minunate, bine aşezate, aceea a muzicii, legendelor şi folclorului românesc, dar şi a bucuriei pe care o ai atunci când bei din apa vie a izvoarelor curate, scrie Cristina Balaj Mihai, pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Slujiri episcopale la românii din Norvegia de zilele Rusaliilor Sfinților Români

Email Imprimare PDF

17_romani_norvegia_slujiri_episcopale
În zilele de 18, 19 și 20 iunie Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Românie a Europei de Nord a efectuat vizite pastorale la românii din Kristiansand, Stavanger și Bergen. Ierarhul român a ales ca, în acest an, de praznicul Tuturor Sfinților Români, denumit și Rusaliile Sfinților Români, să cerceteze, pe lângă comunitățile de români, și deținuții din penitenciarele din orașele amintite, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Protopopiatul românesc Liguria - tabăra pentru copiii români, Santo Stefano d'Aveto

Email Imprimare PDF

17_protopopiat_romanesc_liguria
Cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Siluan, parohiile românești din protopopiatul Liguria, au organizat în săptămâna 12 – 16 iunie 2016 tabăra de vara în localitatea Santo Stefano d'Aveto, transmite romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Ucraina - nemulţumiţi de introducerea cotelor lingvistice în audiovizualul naţional

Email Imprimare PDF

18_audiovizual
Liderii mai multor asociaţii culturale româneşti din Ucraina s-au arătat a fi nemulţumiţi de iniţiativa Parlamentului de la Kiev (Rada Supremă) de a introduce unele cote lingvistice în audiovizualul naţional şi regional, considerând modificările legislative amintite o îngrădire a drepturilor minorităţilor naţionale în spaţiul informaţional ucrainean. Despre aceasta se spune într-o Adresare deschisă înaintată Radei Supreme, Preşedintelui Ucrainei şi reprezentanţilor comunităţii internaţionale, notează BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Directoarea liceului ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol, amenințată de autoritățile separatiste pro-ruse de la Tiraspol

Email Imprimare PDF

18_elenora_cercavschi
Directoarea liceului "Ștefan cel Mare și Sfânt" din Grigoriopol, Eleonora Cercavschi, se plânge pe mai multe incidente la hotarul administrativ de la Nistru și afirmă că nu beneficiază de protecție din partea autorităților constituționale de la Chișinău, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: luzia Ambasadorului american

Email Imprimare PDF

18_nicolae_negru
Retorică sau nu, întrebarea Ambasadorului american James Pettit ar merita un răspuns, pentru noi înșine în primul rând: de ce o bună parte din cetățenii noștri nu apreciază sau par să nu aprecieze asistența financiară generoasă, permanentă, pe care ne o acordă SUA și UE de-a lungul multor ani de zile, de ce nu prețuiesc ajutorul pe care ni-l oferă în procesul de democratizare și reformare a statului Republica Moldova, preferând să se orienteze spre Rusia, care nu numai că nu ne ajută, ci ne și pedepsește economic, închizând ușa pieței sale pentru produsele moldovenești, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru: QUO VADIS, BASARABIA?

Email Imprimare PDF

18_basarabia_sfasiata
Perspectivele Ucrainei devin mult mai clare, în special, după ultima cuvântare a preşedintelui ucrainean P. Poroşenko legată de obţinerea regimului liberalizat de vize ucrainenilor, în care liderul ucrainean prin versurile lui M. Lermontov „Proşceai nemîtaia Rossia (Adio, Rusie nespălată)" a dat un ultim semnal clar Rusiei. Basarabia însă, acest colţ de ţară atât de prost guvernat, aidoma unei corăbii naufragiate fără cârmaci, mai oscilează încă între est şi vest, între ţărmul rusesc şi cel european, scrie Valeriu Dulgheru, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Harta interactivă a școlilor românești din Italia publicată de Ambasada României la Roma

Email Imprimare PDF

18_harta_interactiva_a_scolilor_ro_italia
Ambasada României în Italia a lansat, pe 15 iunie 2017, harta interactivă a unităților de învățământ preuniversitar și universitar din Italia în care se desfășoară cursurile de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (LCCR), respectiv activitatea lectoratelor de limbă română, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României la Roma, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cel mai vechi monument istoric din sudul Moldovei, pus în valoare de Primăria Galați

Email Imprimare PDF

18_Asezarea_dacica_Castru_Castellumul_roman_Tirighina_Barbosi
Primăria municipiului Galați a hotărât punerea în valoare a potențialului turistic și științific al celui mai vechi monument istoric din sudul Moldovei, Așezarea dacică, Castrul și Castellumul roman de la Tirighina-Barboși, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de municipalitatea gălățeană, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Două secţii din cadrul Institutului Mamei şi Copilului de la Chișinău, renovate cu suportul Țării mamă

Email Imprimare PDF

18_urologie_pedriaca
Secția Urologie Pediatrică și Secția Ginecologie Infantilă din cadrul Institutului Mamei și Copilului de la Chișinău au fost astăzi inaugurate, după ce au fost reparate cu suportul Guvernului României. Reparația ambelor secții a început în luna august 2016, iar suma totală a investiției este de 4.403.870 lei, transmite www.moldova.org, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziție documentară la Clubul Țăranului Român: DOUĂ ZILE CÂT UN VEAC… 28 IUNIE 1940 – 22 IUNIE 1941

Email Imprimare PDF

18_doua_zile_cat_un_veac
Institutul Frații Golescu pentru românii din străinătate, Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, Asociația Europeană de Studii Geopolitice și Strategice „Gheorghe I. Brătianu" organizează expoziția documentară „DOUĂ ZILE CÂT UN VEAC... 28 IUNIE 1940 – 22 IUNIE 1941", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mehmet Köse, preşedintele Departamentului pentru relaţii cu turcii din străinătate s-a văzut cu senatorul Viorel Badea, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni din Senat

Email Imprimare PDF

18_viorel_badea_mehmet_kose
Joi, 15 iunie a.c., a avut loc întrevederea dintre domnul senator Viorel-Riceard Badea, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, şi domnul Mehmet Köse, preşedintele Departamentului pentru relaţii cu turcii din străinătate din cadrul Oficiului Prim-ministrului Republicii Turcia, aflat în fruntea unei delegaţii a Departamentului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabăra de Vară pentru copiii români din Parohia Verona I

Email Imprimare PDF

18_parohia_verona_tabara_c
Cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în perioada 18-24 iunie 2017 se desfășoară la Ferrara di Monte Baldo (Provincia Verona), în Grădina Botanică din Novezzina, Tabăra de Vară pentru copiii din parohia Verona 1, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Școala de Vară ”Nu uita că ești român” la Asolo în Italia

Email Imprimare PDF

18_scoala_de_vara_asolo_italia
Cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, în parohia Sf. Prooroc Moise din Asolo, sub coordonarea părintelui Iulian Munteanu, au demarat activitățile educative românești. La a treia ediție Școala de Vară de anul acesta, decurge ca și anii trecuți după modelul recomandat la nivelul episcopiei "Nu uita că ești român". Astfel pe parcursul zilei se desfășoară mai multe ateliere de literatură, gramatică, și istorie românească, într-un cadru relaxant de vacanță, scrie Părintele Ioan Lupășteanu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Larisa Axinia: Ziua iei românești la Milano

Email Imprimare PDF

18_ziua_univ_a_iei_it
Românii sărbătoresc pe 24 iunie, de Sânziene (Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul) portul popular, mai exact ia românescă. Această zi a fost numită Ziua Universală a Iei, cămașa tradițională, oriunde pe planetă, scrie Larisa Axinia, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Scurt-metrajul O noapte în Tokoriki, în regia Roxanei Stroe, la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv

Email Imprimare PDF

Scurt-metrajul O noapte în Tokoriki, în regia Roxanei Stroe, la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv
În perioada 18-24 iunie 2017 va avea loc, la Cinemateca din Tel Aviv, cea de-a XXXI-a ediţie a Festivalului Internațional de Film Studențesc. În cadrul acestui eveniment, scurtmetrajul românesc O noapte în Tokoriki (România, 2016, 18 min.), regia Roxana Stroe, a fost selectat pentru a fi proiectat în cadrul competiției internaționale. Proiecția filmului românesc va avea loc în data de 20 iunie, la Cinemateca din Tel Aviv, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Universală a Iei la Budapesta

Email Imprimare PDF

18_ziua_universala_a_iei_budapesta
Sâmbătă, 24 iunie 2017, de la ora 17.00, la sediul Institutului Cultural Român Budapesta, din str. Izsó nr. 5, va avea loc vernisajul expoziției „Ia românească la Budapesta". La vernisaj va fi prezentă doamna profesor Despina Bălteanu, meşter popular din Băile Herculane, România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Grindeanu exclus din partid!

Email Imprimare PDF

21_grindeanu_exclus_din_psd
Pentru că a refuzat să demisioneze din fruntea Guvernului, conducerea PSD l-a exclus pe Sorin Grindeanu din partid, iar luni va depune moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. PSD şi ALDE au o majoritate sigură, însă Victor Ponta şi Daniel Constantin încearcă să atragă oameni de partea lui Grindeanu. Pe de altă parte UDMR ar putea înclina decisiv balanţa în favoarea celui care îi oferă mai mult, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Uniunea Europeană a aprobat asistența de 100 de milioane de euro pentru R.Moldova...Cu condiții!

Email Imprimare PDF

21_uniunea_europeana_acorda_asistenta_rm_100_mil_e
Ambasadorii UE au aprobat, astăzi, Acordul încheiat cu Parlamentul European cu privire la asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova în valoare de 100 de milioane de euro, 40 de milioane dintre care vor fi sub formă de grant, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului European, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deutsche Welle: Soarta democraţiei în Republica Moldova atârnă de avizul de astăzi al Comisiei de la Veneţia

Email Imprimare PDF

21_c_venetia
Comisia de la Veneţia va face public avizul său asupra proiectului democraţilor şi socialiştilor moldoveni de schimbare a sistemului electoral. Societatea civilă din Republica Moldova mizează pe un aviz negativ în măsură să blocheze controversata iniţiativă democrato-socialistă, scrie Vitalie Călugăreanu în www.dw.com/ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MAE pune la punct pe comisarul european maghiar pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics care „dezinformează și se amestecă ostil în problemele interne ale României"

Email Imprimare PDF

21_mae_tibor_navracsis
Ministerul Afacerilor Externe a informat Comisia Europeană, în urma atenționării transmise Ministerului Educației de către comisarul european pentru Educație, Tineret și Sport, Navracsics Tibor, referitoare la situația Universității de Medicină și Farmacie și a Liceului Teologic Romano-Catolic, ambele din Târgu Mureș, asupra acestor demersuri și a evidențiat lipsa de competențe a CE în domeniul educației, în conformitate cu tratatele fundamentale ale UE, scrie www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tarifele de roaming din Uniunea Europeană au fost eliminate. Românii din UE pot vorbi mai ieftin acasă!

Email Imprimare PDF

21_tarifele_roaming_eliminate
Tarifele de roaming pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul călătoriilor în Uniunea Europeană au fost eliminate începând de joi, 15 iunie 2017, la capătul eforturilor Bruxelles-ului din ultimul deceniu de a arăta euroscepticilor că le poate înbunătăţi viaţa, dar riscurile unor costuri mai mari nu au fost eliminate complet, relatează Reuters, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiect ICR: Tineri basarabeni în Țara mamă la lecții de istorie și cultură românească

Email Imprimare PDF

21_caravana_cultural_istorica
În perioada 16-18 iunie 2017, Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor, organizeaza o caravană cultural-istorică în România la care vor participa 35 de elevi din sudul Republicii Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eseu: Cetatea Albă – dovada identității românești a neamului nostru

Email Imprimare PDF

21_cetatea_alba
Pentru noi, sud-basarabenii, ca să ne căutăm identitatea de neam cu românii din Republica Moldova ori cu cei din România, e de ajuns să mergem la Cetatea Albă, situată la vărsarea Nistrului în limanul cu acelaș nume, unde s-au păstrat dovezile de veacuri ale existenței românilor pe aceste pământuri basarabene. De la mai mulți am auzit despre existența acestei cetăți și aveam un mare interes de a vedea această relicvă a neamului, deoarece, cândva, pe locurile cetății, au călcat și strămoșii noștri. 2 aprilie 2016 este data care îmi va rămâne în memorie, cred, pentru totdeauna, deoarece anume atunci am fost cu colegii și profesorii din școala noastră în excursie la Cetatea Albă, azi Bilhorod-Dnistrovsk, transmite TocPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cavalcada dansului popular la Festivalul folcloric „Perinița” din Jula, Ungaria

Email Imprimare PDF

21_cavalcada_dansului_popular_perinita
La Centrul Cultural Românesc din Jula a avut loc vinerea trecută, cea de-a 25-a ediţie a Festivalului de cânte- ce şi dansuri populare „Periniţa", eveniment organizat de către Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria. Cu acest prilej, au evoluat solişti şi formaţii artistice de dansuri populare a tuturor şcolilor în care se învaţă limba română în Ungaria din cele trei judeţe: Bihor, Bichiş şi Ciongrad, scrie Foaia Românească, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă biserică pentru credincioșii români din Viena. A fost achiziționat terenul pentru construcție

Email Imprimare PDF

21_o_noua__biserica_pt_credinciosii_ro_viena
Miercuri, 14 iunie 2017, a fost semnat în Viena contractul de cumpărare a terenului pe care va fi construită o nouă Biserică pentru Comunitatea ortodoxă română din capitala Austriei, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În Parohia Ortodoxă Română din Salzburg a avut a loc sărbătoarea Zilei Copiilor

Email Imprimare PDF

21_salzburg_copii_ro
În Parohia Ortodoxă Română din Salzburg a avut a loc sărbătoarea Zilei Copiilor. Evenimentul cultural-spiritual, intrat în tradiţia comunităţii este aşteptat cu bucurie de copii şi de adulţi. Copiii, asistaţi de părinţi şi de coordonatorii programului s-au pregătit cu multe săptămâni înainte, au exersat la instrumente, şi-au probat costumele populare şi opincuţele, au scris poezii şi urări dedicate părinţilor, cadrelor didactice şi prietenilor, scrie Preot Prof. Dr. Dumitru Viezuianu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Serbare la final de an în Școala parohială românească din Valdemoro

Email Imprimare PDF

21_scoala_parohiala_ro_valdemoro
În Duminica Tuturor Sfinților copiii și tinerii din cadrul Școlii Parohiale Sfinții Mărturisitori, ce funcționează în Parohia ortodoxă românească din Valdemoro au pregătit serbarea la final de an. Evenimentul a avut loc în biserică, după încheierea Sfintei Liturghii, scrie www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Al treilea hram al Parohiei românești din Kempten

Email Imprimare PDF

21_hram_parohie_ro_kempten
Credincioșii Parohiei din Kempten au sărbătorit sâmbătă, 10 iunie, pe sfinții lor ocrotitori - Sf. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava și Sfântul Bonifațiu, Apostolul Germaniei. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Sofian Brasoveanul a slujit Sfânta Liturghie împreună cu părintele paroh Cristian Căjvăneanu și un sobor de preoți de la parohiile învecinate, transmite www.mitropolia-ro.de, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Şcoala de Vară de la Sinaia – „Exilul românesc postbelic”

Email Imprimare PDF

21_scoala_de_vara_sinaia_icr
Școala de vară de la Sinaia Exilul românesc postbelic are ca scop cunoașterea și înţelegerea fenomenului anticomunist postbelic în rândul tinerilor români din ţară şi străinătate. Programul se adresează studenților care urmează studii masterale sau doctoraledin unitățile de învățământ din România, publice sau private, acreditate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, ori din diaspora (Europa), vorbitori de limba română, care dezvoltă sau intenționează să realizeze proiecte pe tema exilului românesc postbelic sau a aspectelor adiacente, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cu ajutorul UE, locuitorii din Bugeac au acces la apă potabilă, iar cei din Cealîc beneficiază de o grădiniță renovată

Email Imprimare PDF

21_sateni_bugeac
Peste 1700 de persoane din satul Bugeac, raionul Comrat, au obținut acces la apă potabilă odată cu lansarea noului sistem de alimentare cu apă din localitate, transmite www.moldova.org, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Români nu uitați! 15 iunie 1889- 15 iunie 2017! 128 de ani de la trecere în eternitate a celui mai mare poet român– Mihai Eminescu

Email Imprimare PDF

22_eminescu_15_iunie_trecerea_la_cele_vesnice
În data de 15 iunie 1889 a încetat din viață, la 39 de ani, Luceafărul poeziei românești, poetul Mihai Eminescu, considerat cel mai important reprezentant al literaturii române, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Final de mandat pentru Guvernul de la Bucureşti: PSD și ALDE au votat retragerea sprijinului politic pentru Cabinetul Grindeanu, iar toţi miniştrii şi-au dat demisia

Email Imprimare PDF

22_cabinetul_grindeanu_a_demisionat
PSD și ALDE au votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu.Totodată, toţi miniştrii Cabinetului Grindeanu au demisionat, iar demisiile au fost depuse la Secretariatul General al Guvernului, urmând ca acestea să fie transmise la Palatul Cotroceni, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

START CELEI MAI MARI CARAVANE A UNIRII DINCOLO DE PRUT, ÎN BASARABIA

Email Imprimare PDF

22_unirea_ideal_national
Asociația Obștească "UNIREA - ODIP" dă startul celei mai mari campanii de informare cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferință de presă susținută de Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, alături de delegația din Timoc. „Situația dramatică a românilor/vlahilor din Timoc. Ce fac autoritățile din România?”

Email Imprimare PDF

22_delegatie_timoc_constantin_codreanu_parlament
O delegație a Congresului Românilor din Serbia, platformă umbrelă care reunește cele mai importante și reprezentative organizații ale românilor/vlahilor din Timoc, Serbia, împreună cu Președintele Comisiei pentru Comunitățile românești din afara țării a Camerei Deputaților, deputatul Constantin Codreanu, a organizat miercuri, 14 iunie o conferință de presă la Parlamentul Românie, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Citeşte mai mult...
 

Vadim Vasiliu:Cine ne va spăla pe creier? R. Moldova închide mijloacele de dezinformare și îndoctrinare rusești

Email Imprimare PDF

22_putin_tv
Doi experți în probleme de geopolitică și mass-media au explicat pentru Deschide.MD de ce lupta cu propaganda rusească este un deziderat sine qua non în procesul de consolidare a securității de stat. Oleksyi Kaftan jurnalist în cadrul publicației kievene Delovaia Stolitsa a declarat că lupta cu propaganda rusească este un beneficiu nu doar pentru creierii cetățenilor, ci și pentru sectorul media și IT care de altfel, a primit un imbold pentru a se dezvolta în Ucraina, scrie Vadim Vasiliu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Instanța a anulat decizia ISJ de înființare a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș

Email Imprimare PDF

22_liceul_teologic_catolic_targu_mures
Secția de contencios administrativ a Tribunalului Mureș a anulat, în primă instanță, decizia emisă de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ prin care s-a înființat Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș și prin care s-au transferat clase la această unitate școlară de la alte două instituții de învățământ, scrie www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valentin Naumescu: Între Washington şi Berlin. Poate rezista pe termen lung politica externă ambivalentă a României?

Email Imprimare PDF

29_naumescu
Întrebarea nu e dacă politica externă ambivalentă a României, proamericană şi proeuropeană, este corectă şi ar fi bine să continue, căci orice minte lucidă şi minim pregătită poate confirma acest lucru, ci dacă nu cumva pe termen lung ar putea apărea elemente de presiune care să forţeze o opţiune prevalentă, într-o direcţie sau alta, se întreabă Profesorul Valentin Naumescu în www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansarea volumului cartografic Descriptio Bessarabiaela Chișinău

Email Imprimare PDF

22_descriptio
Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chișinău, organizează marți, 20 iunie 2017, începând cu ora 15.00, în incinta Muzeului Național de Istorie al Moldovei, lansarea volumul cartografic Descriptio Bessarabiae, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabără de Religie pentru un grup de copii români din Micherechi

Email Imprimare PDF

22_copii_romani_micherechi_tabara
Un grup de 17 elevi români din Micherechi – Ungaria a participat la o Tabără de Religie desfășurată la mai multe biserici și mânăstiri din România și în special din Episcopia Severinului și Strehaiei, transmite Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Manifestări ample cu ocazia Zilelor Andrei Șaguna 2017, la Sfântu Gheorghe

Email Imprimare PDF

22_zilele_andrei_saguna
În organizarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei, Ligii Cultural-Creştine „Andrei Şaguna", Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan", Centrului European de Studii Covasna – Harghita, S.C. „Ştefadina" S.R.L. Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Primăria şi Consiliul local al comunei Vâlcele, Asociația Ştefadina Bucureşti, cu sprijinul Consiliului Județean Covasna și al Consiliului Local Sfântu Gheorghe, în perioada 20 iunie – 8 iulie 2017, va avea loc cea de-a XXV-a ediție a Zilelor Andrei Șaguna, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

EUNIC Londra, coordonat mai mulți ani de echipa londoneză a ICR, împlinește 10 ani

Email Imprimare PDF

22_eunic_london
EUNIC Londra, cel mai puternic actor colectiv al diplomației culturale londoneze, format din toate institutele culturale și ambasadele din țările Uniunii Europene, la care se adaugă și mai mulți observatori, împlinește zece ani. ICR Londra este membru fondator, a deținut președinția asociației prin doi dintre directorii săi - între 2007 și 2009, prin Gabriela Massaci, și, între 2012 și 2014, prin Dorian Branea - și este coordonatorul mai multor proiecte EUNIC, printre care cel mai important e „Conferința internațională anuală de diplomație culturală", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mihaela Aionesei: 200 de români din Covasna și Harghita și Șezătoarea lor călătoare „Femeile din Ținutul Căciularilor țes ie” în Capitala Țării

Email Imprimare PDF

22_femeile_tinutul_caciularilor_tes_ie_bucuresti
Sâmbătă, 10 iunie 2017, o zi senină cu soare destul să ne ajungă în suflet, în priviri să avem de unde dărui. Pentru că această zi a fost sub semnul măreț al dăruirii de sine. Dăruirea începe cu o însufleţire ce ne atrage şi ne adună la ea, așa cum s-a întâmplat cu noi toți.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: ROMANIA 1 - SCANDINAVIA 0

Email Imprimare PDF

22_alianta_famiilor_ro_scandinavia
In noiembrie am scris ultima oara despre Scandinavia. Revenim din nou, momentul fiind potrivit, la un an de cind autoritatile norvegiene au dat copiii familiei Bodnariu inapoi parintilor lor. Nu de bunavoie, dupa cum se stie foarte bine, ci datorita presiunii pe care romanii din toata lumea au facut-o asupra Norvegiei, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Diplomații ruși expulzați din Republica Moldova recrutau luptători pentru a lupta în estul Ucrainei

Email Imprimare PDF

23_luptatori_rusi_recrutati
Serviciul de informații din Republica Moldova crede că cei cinci diplomați ruși expulzați luna trecută erau spioni care recrutau luptători pentru insurgența sprijinită de Moscova în estul Ucrainei, au declarat marți o sursă guvernamentală și două surse diplomatice pentru Reuters, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Spune DA Unirii in 2018 – apel al Asociației Tinerii Moldovei

Email Imprimare PDF

23_marea_mobilizare_romaneasca
În ultimii 5 ani, zeci de mii de oameni au ajutat la creșterea Mișcării Unioniste. Mii de tineri s-au implicat în acțiuni concrete pentru realizarea Idealului ReUnificării. Toate aceste eforturi trebuie să-și găsească o finalitate materială în 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu: ”Valabilitatea pașapoartelor românești, dublu inferioară față de pașapoartele altor cetățeni europeni”

Email Imprimare PDF

23_pasaport
Semnalez astăzi o problemă, simplă în aparență, dar gravă prin consecințele ei, care îi vizează pe toți concetățenii noștri din afara granițelor țării și aproape pe toți cetățenii români cu domiciliul în țară: valabilitatea documentele românești de călătorie în străinătate, se arată într-o declarație a deputatului Constantin Codreanu, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Forțele speciale ale celor două state românești și ale SUA au executat salturi cu parașuta de la mică înălțime

Email Imprimare PDF

23_fortele_speciale_ale_celor_doua_state_romanesti
Militarii din trupele cu destinaţie specială ale Armatei Naţionale şi Forţele pentru operaţii speciale ale Armatei Române au executat salturi cu paraşuta la Baza de Aviaţie „Decebal" din Mărculeşti, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării de la Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vavila Popovici - N-am să înțeleg niciodată!

Email Imprimare PDF

23_vavila_popovici
„România e patria noastră, a tuturor românilor. E România celor de demult și-a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți și a celor ce va să vie." – Barbu Ștefănescu Delavrancea

Citeşte mai mult...
 

Uniunea Ucrainenilor din România primeşte anual din partea statului român un sprijin de peste 7 milioane LEI

Email Imprimare PDF

23_uniunea_ucrainienilor_din_romania_7_miloane_euro
Zilele trecute, reporterul BucPress din Cernăuţi Vitalie Zâgrea s-a întâlnit la Cluj Napoca cu domnul Nicolae Miroslav Petreţchi, deputat în Parlamentul României, preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, solicitându-i acestuia un interviu, încercând să afle în ce măsură România susţine minoritatea ucraineană din această ţară şi în ce constă sprijinul pe care guvernul român îl acordă Uniunii Ucrainenilor din România, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Asociația Promo-LEX: Cât de atractivă este și cât de ușor poate fi obținută cetățeniei Republicii Moldova de către militarii ruși care ocupă ilegal regiunea transnistreană

Email Imprimare PDF

23_md_basarabia
Asociația Promo-LEX din Rep. Moldova recomandă instituirea unor filtre suplimentare la procedurile de acordare a cetățeniei Republicii Moldova locuitorilor din estul Republicii Moldova, Romanian Global New, citând o analiză a Asociației.

Citeşte mai mult...
 

Ateliere meșteșugărești pentru românii din comunitățile din Ucraina și Serbia

Email Imprimare PDF

23_atelier_mestesugarii
Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor organizează în perioada 19-25 iunie 2017 proiectul „Ateliere meșteșugărești pentru românii din comunitățile din Ucraina și Serbia", la Statul Meșteșugurilor, din comunca Comana, Județul Giurgiu, România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Biserica Ortodoxă Română, prima instituție românească care își extinde rețeaua educațională în diasporă!

Email Imprimare PDF

23_biserica_ortodoxa_romana
Cu bucurie Vă aducem la cunoștință că, începând din toamna anului acestuia, vor începe, la Roma, cursurile de licență (specializarea Teologie Pastorală) ale extensiei Facultății de Teologie Ortodoxă "Iustinian Patriarhul" (FTOUB), din cadrul Universității din București (UNIBUC), transmite Părintele Ioan Lupășteanu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Orizonturi culturale italo-române” nr. 6 / iunie 2017

Email Imprimare PDF

23_orizonturi_culturale
Este on-line numărul 6 / iunie 2017 al revistei interculturale bilingve „Orizonturi culturale italo-române / Orizzonti culturali italo-romeni", înregistrată în Italia cu ISSN 2240-9645 şi accesibilă la adresele www.orizonturiculturale.ro şi www.orizzonticulturali.it, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziție de icoane pe sticlă românească în Parohia Verona I

Email Imprimare PDF

23_expozitie_de_icoane_parohia_verona
În Biserica Parohiei Verona 1 din Italia a fost vernisată în 8 – 12 iunie 2017 expoziția de icoane pe sticlă a monahiei Justiniana Kiraly de la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului – Florești, Arhiepiscopia Vadului Feleacului și Clujului, informează site-ul oficial al Episcopiei Italiei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Creațiile designerilor români într-o expoziție inedită la Madrid

Email Imprimare PDF

23_threads_of_tradition
Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Romanian Design Week și Asociația Designerilor din Madrid (Fundația DIMAD), organizează, în perioada 15 iunie – 16 iulie, o expoziție dedicată designului românesc contemporan ce se inspiră din tehnicile, materialele și practicile tradiționale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Tănasă: NOAPTEA MINȚII. Epidemie de imbecilitate la Muzeul Național al Satului: INTERZIS cu drapelul României!

Email Imprimare PDF

24_muzeul_national_al_statului_penibil
Organizatorii Șezătorii „Femeile din Ținutul Căciularilor" a românilor din județele Covasna și Harghita, ce a avut loc sâmbătă, 10 iunie, la Muzeului Național al Satului "Dimitrie Gusti", confirmă faptul că românilor veniți în capitală li s-a interzis să intre cu drapelul României în incinta muzeului, scrie Dan Tănasă pe www.dantanasa.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Români nu vă uitați Istoria! 1941 – În noaptea de 12-13 iunie a început primul val de deportări sovietice din RSSM și Nordul Bucovinei

Email Imprimare PDF

24_1941_primul_val_de_deportari_sovietice
Deportările din Basarabia și Nordul Bucovinei au fost o formă a represiunii politice puse în practică de autoritățile sovietice, transmite Românian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Ne va uni Partidul Unității Naționale?

Email Imprimare PDF

28_n_negru
Semnele de decență și normalitate în politica noastră sunt foarte rare și ar fi păcat să le trecem cu vederea atunci când observăm vreunul. Ne referim de data aceasta la decizia președintelui partidului „Dreapta", Ana Guțu, care și-a prezentat, duminică, demisia, în cadrul unui congres extraordinar convocat pentru a decide participarea formațiunii sale într-un nou proiect de consolidare a forțelor unioniste, inițiat de fostul ei coleg liberal, ex-ministrul Apărării, Anatol Șalaru, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sânge, bani și „teroriști”, în fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău

Email Imprimare PDF

24_tineri_unionisti_protest_ziua_rusiei
Tinerii unioniști din R. Moldova au protestat ieri, de Ziua Federației Ruse, în fața Ambasadei Moscovei la Chișinău împotriva trupelor militare rusești din stânga Nistrului și împotriva șantajului rusesc asupra R. Moldova, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Situația dramatică a românilor/vlahilor din Timoc. Ce fac autoritățile din România?” Conferință de presă la Parlament!

Email Imprimare PDF

24_harta_etnica_a_timocului_sarbesc
O delegație a Congresului Românilor din Serbia, platformă umbrelă care reunește cele mai importante și reprezentative organizații ale românilor/vlahilor din Timoc, Serbia, împreună cu Președintele Comisiei pentru Comunitățile românești din afara țării a Camerei Deputaților, deputatul Constantin Codreanu, va organiza miercuri, 14 iunie o conferință de presă la Parlament, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Citeşte mai mult...
 

Magda Bratu:„Amintirile unui vlah” – Gheorghe Țane –, între coperte de carte

Email Imprimare PDF

24_ivo_amintirile_unui_vlah_gheorghe_tane
Fragmente dintr-un manuscris masiv, rămas, la moartea autorului – Gheorghe Țane (1923-1994) – în stadii diferite de finisare, întregite cu o anexă cuprinzând fotocopii ale unor documente din arhiva personală a acestuia şi o succintă prezentare cronologică a unor evenimente din istoria secolelor XIX şi XX care, direct sau indirect, au afectat existenţa românilor sud-dunăreni, au văzut, recent, lumina tiparului, la Editura „Scrisul Românesc" din Craiova, în Colecţia „Epica", într-o ediţie îngrijită de Rodica Tiniş, scrie Magda Bratu pe http://www.cvlpress.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Universală a Iei sărbătorită de comunitatea românească la Washington

Email Imprimare PDF

24_ziua_universala_a_iei
Ziua de 24 iunie a fost recunoscută oficial în 2014 de către primăria Washington, DC ca "Ziua Universală a Iei" în capitala americană. Anul acesta comunitatea româneasca din zona metropolitană va sărbătorii din nou acest frumos simbol al culturii și tradiților românești chiar pe data de 24 iunie, de Sânziene când se vor reuni la ora 12 la Capitol Reflecting Pool pentru a face o poză cu Capitoliul Congresului American în fundal, transmite din Washington pentru Romanian Global News, Bogdan Banu.

Citeşte mai mult...
 

Şcoală de vară “Schitul Sf. Ilie” pentru copiii români din zona Rignano Flaminio

Email Imprimare PDF

24_scoala_de_vara_schitul_sf_ilie
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, au început oficial înscrierile pentru Școala de vară de la Schitul „Sfântul Ilie Tesviteanul" din localitatea Rignano Flaminio, lângă Roma, adresată copiilor români sau provenind din familii mixte din zona de nord a Romei, transmite Părintele Ioan Lupășteanu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mitropolitul Germaniei în Heidelberg. A liturghisit la hramul Parohiei românești „Sfânta Treime”

Email Imprimare PDF

24_hramul_parohiei_romanesti_sf_treime_heidelberg
Credincioșii Parohiei ortodoxe românești Sfânta Treime din Heidelberg s-au rugat în zilele de 10 şi 11 iunie 2017 împreună cu IPS Serafim, Mitropolitul Germaniei. Evenimentul a fost prilejuit de sărbătorirea hramului parohiei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“Wild Carpathia – Seasons of Change”. Eveniment organizat de Misiunea Permanentă a României la ONU și de Institutul Cultural Român din New York

Email Imprimare PDF

24_wild_carpathia
Misiunea Permanentă a României la ONU și Institutul Cultural Român din New York prezintă documentarul Wild Carpathia - Seasons of Change, în premieră nord-americană, în vestita sală de conferințe Trusteeship Council Chamber, de la ONU – New York, în data de 27 iunie, de la ora 18.30.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 2

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.