Stiri RGN

Ordonanță de urgență a Guvernului României în sprijinul învățământului românesc din Ucraina

Email Imprimare PDF

16_guvernul_ro_scolile_ro_ucraina
Comunitatea românească din Ucraina va continua să beneficieze de sprijin educațional din partea României, prin sprijinirea elevilor care învață în limba română în Ucraina și susținerea profesorilor care predau discipline de studiu în limba română. Prin măsurile adoptate de Guvern, la propunerea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a fost modificată, prin Ordonanță de Urgență, Legea 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valentin Naumescu: Merkel pe buza prăpastiei. Momentul deciziilor cruciale şi jocul la limită

Email Imprimare PDF

16_naumescu
Prin ieşirea suprinzătoare de la negocieri, duminică seara, a liderului liberalilor, Christian Lindner (38 de ani), presupusa coaliţie „Jamaica", negru-galben-verde, pare că a eşuat înainte de a se naşte. N-aş fi aşa sigur, rămâne de văzut. Ceea ce trebuia să fie un guvern format, în premieră, de cele patru partide/trei facţiuni parlamentare, adică formula pestriţă ideologic CDU/CSU+FDP+Verzii, s-a blocat pe chestiuni care, aparent, ţin de nivelul migraţiei în Germania şi de unele măsuri legate de politicile industriale şi fiscale, precum şi de tensiuni pre-electorale puternice între FDP şi Verzi, greu de reconciliat în prezent, scrie Profesorul Valentin Naumescu în www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlnire a responsabililor Asociației San Lorenzo dei Romeni din Italia

Email Imprimare PDF

16_asociatia_san_lorenzo
Asociația de Caritate San Lorenzo dei Romeni intră într-o noua etapă de dezvoltare la nivelul întregii Italii, prin înființarea unor noi filiale pe întreg teritoriul Italiei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi în slujire misionară la românii din Norvegia, Finlanda și Suedia

Email Imprimare PDF

16_preasfintitul_macarie_dragoi
Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a realizat, în această perioadă, mai multe vizite și slujiri misionare pentru românii din Norvegia, Finlanda și Suedia. Astfel, între 15 și 17 noiembrie 2017, Preasfințitul Părinte Macarie s-a aflat la Oslo, Norvegia, unde a săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru cei bolnavi, a spovedit credincioșii și a cercetat la domiciliu tinerele familii cu copii mici, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Istambul invitați la concert de Colinde bizantine

Email Imprimare PDF

16_concerte_colinde_bizantine_istambul
Primele zile de iarnă aduc la Istanbul două concerte corale de excepție. Grupul Vlahos, prin susținerea Comunității Ortodoxe Române de la Istanbul și a ICR Istanbul, va cânta colinde bizantine sâmbătă, 2 decembrie 2017, de la ora 20.00, la Catedrala Sf. Anton, aflată pe Blv. Istiklal, principala arteră pietonală a metropolei, apoi duminică, 3 decembrie 2017, ora 12.00, cu prilejul Zilei Naționale a României muzicienii își vor delecta publicul cu un vast repertoriu la Biserica Ortodoxă Sf. Muceniță Paraschieva din Istanbul, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Militarii Armatei Naţionale din Basarabia vor defila la parada militară de la Bucureşti prilejuită de Sărbătoarea Marii Uniri

Email Imprimare PDF

17_militarii_armatei_nationale_basarbia
Un contingent al Armatei Naţionale din Basarabia va participa la Parada militară de la Bucureşti, desfăşurată vineri, 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Record al sumei trimise în Țară de românii din străinătate! 2,45 miliarde de euro au ajuns în România de la Diaspora românească! Ce le dă statul român înapoi? NIMIC!

Email Imprimare PDF

18_bani_ro_pretutindeni
Transferurile personale de bani de la persoanele care lucrează în stăinătate înspre România au atins anul trecut 2,45 miliarde de euro, cel mai ridicat nivel de după 2010 și al patrulea cel mai ridicat din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat. Românii din diaspora au trimis cu 12,5% mai mulți bani în țară decât în 2015, când valoarea transferurilor a fost de 2,17 miliarde de euro, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pelerinaj la biserica din Mişcolţ, în care a fost botezat Andrei Şaguna

Email Imprimare PDF

19_andrei_saguna
Credincioşi ortodocşi români din Budapesta, dar şi din alte localităţi din Ungaria, au efectuat duminică 19 noiembrie, un pelerinaj la Biserica Ortodoxă din Mişcolţ, locaş de cult în care a fost botezat Andrei Şaguna, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Academicianul Răzvan Theodorescu: "singurul al patrulea posibil proiect de țară" este Unirea Basarabiei cu România

Email Imprimare PDF

16_razvan_teodorescu
În cadrul simpozionului cu tema "Marea Unire - apogeul unei istorii milenare", organizat de către Fundația Colegiului Național de Apărare, alături de Colegiul Național de Apărare, eveniment care se înscrie în seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, Academicianul Răzvan Teodorescu a declarat că în opinia sa, "singurul al patrulea posibil proiect de țară" ar fi Unirea cu Basarabia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Austria descoperă frumuseţile oraşului Iaşi

Email Imprimare PDF

16_ioan_holender
Cu trecutul său impresionant şi prezentul vibrant, Iaşi este considerat leagănul culturii române. Acest oraş păstrează memoria multor personalităţi şi artişti care au trăit aici. Ioan Holender dezvăluie telespectatorilor austrieci pe 23 noiembrie 2017, într-un amplu reportaj despre Iaşi difuzat la postul de televiziune Servus TV, comori culturale mai puţin cunoscute şi prezintă cele mai importante instituţii de cultură şi artă ale oraşului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Participarea României la Festivalul Internațional de Fotografie din Tel Aviv

Email Imprimare PDF

16_international_photographi_festival
În perioada 23 noiembrie – 2 decembrie 2017, în diverse locații alternative din Tel Aviv, va avea loc Festivalul Internațional de Fotografie. Ajuns în acest an la ediția a V-a, a cărei temă este Identitatea, Festivalul reprezintă cel mai important eveniment de profil din Israel, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dr. Predrag Balașevic, Președinte al PNR în Ziarul Libertatea: Românii de la Sud de Dunare nu au drepturile elementare minoritare cun ar fi educația, cultura mass-media și dreptul la religie în limba română

Email Imprimare PDF

17_dr_predrag_balasevic
Sãptãmâna trecutã, Partidul Neamului Românesc (PNR) a înființat filialã la Belgrad.
Aoa cum au menționat unii dintre participanþii la eveniment, înființarea acestei filiale în capitala Serbiei,
este un moment important în viața politicã a minoritãții române din Serbia. Cu acest prilej președintelui PNR dr. Predrag Balaoevici, i-am adresat câteva întrebãri în legãturã cu funcționarea partidului și planurile de viitor, scrie Valentin Mic în http://libertatea.rs din Voivodina, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Moș Niculae aduce în dar un mini-recital de pian Eda Üner, românilor din Istambul

Email Imprimare PDF

17_eda_uner_recital
Ca în fiecare an, ICR Istanbul continuă organizarea de evenimente culturale cu și pentru diaspora românească rezidentă în Istanbul. Vineri, 8 decembrie 2017, de la ora 19:00, Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir" oferă în dar un mini-recital de pian susținut de Eda Üner, o talentată copilă provenind dintr-o familie mixtă româno-turcă. Cadoul de Moș Niculae destinat tuturor copiilor va putea fi primit chiar la sediul ICR Istanbul din Piața Taksim, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ucrainenii din județul Maramureș au criticat Legea Educației din Ucraina

Email Imprimare PDF

18_ucraina_legea_edu
Primari și consilieri județeni, aleși ai comunităților de etnici ucraineni din județul Maramureș, solicită Ambasadei Ucrainei din România efectuarea demersurilor pentru modificarea în Rada Supremă de la Kiev a noii legi a învățământului, în sensul acordării etnicilor români din Ucraina a dreptului de a fi instruiți în limba română.

Citeşte mai mult...
 

Primul ministru și ministrul apărării R. Moldova în vizită la Cartierul General al NATO

Email Imprimare PDF

16_nato_otan
Primul ministru Pavel Filip însoțit de Ministrul Apărării de la Eugen Sturza se vor afla, în perioada 22-24 noiembrie curent, în vizită oficială la Bruxelles, unde vor vizita Cartierul General al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord și vor avea o întrevedere cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Forumul Minorităţilor Naţionale din Ucraina întrerupt violent de extremiştii ucraineni asmuțiți de SBU atunci când reprezentantul comunității românești a luat cuvântul

Email Imprimare PDF

17_ion_popescu
Incident grav la Kiev. Forumul Minorităţilor Naţionale din Ucraina a fost nevoit să-şi întrerupă lucrările din cauza obstrucţionării de către extremişti ucraineni asmuțiți de SBU atunci când reprezentantul comunității românești a început să vorbească despre Legea educației din Ucraina, contestată de minoritățile din această țară, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Centenarul Sfatului Țării - o manifestare a recunoștinței și un omagiu public înaintașilor care au unit Basarabia cu Țara

Email Imprimare PDF

17_centenarul_sfatului_tarii
Eveniment istoric la Chișinău. Luni 21 noiembrie, s-au împlinit100 de ani de la convocarea primei ședințe a Sfatului Țării. Exact în ziua în care s-au împlinit un secol de la organizarea ședinței legale și solemne a primului organ legislativ a populației basarabene, personalități marcante în domeniul cercetării istoriei din România, Rusia, Ucraina, Lituania și Republica Moldova, oficiali, oameni de cultură și știință s-au întrunit în cadrul unui eveniment de anvergură - Conferință științifică internațională, pentru a marca Centenarul Sfatului Țării, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mesajul unei mame pentru mass-media din România după ce un copil ar fi murit din cauza unui vaccin BCG: „Dacă vreți ca statul să aibă control asupra corpului fiecăruia dintre noi, fiți în continuare ambasadorii tăcuți sau vocali ai dogmei oficiale”

Email Imprimare PDF

17_vaccinurile_ilegale
Tot mai multe voci contestă pe internet Legea Vaccinării, considerând-o fie o lege nazistă care încalcă drepturi fundamentale ale omului, fie o pârghie pentru susținerea afacerilor industriei farmaceutice, implementarea legii costând bugetul României aproximativ 5 miliarde de euro, scrie https://www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă provocare a trupelor de ocupație ruse din R. Moldova

Email Imprimare PDF

18_provocare_a_trupelor_ruse_gotr
Trupele ruse de ocupație (GOTR) din regiunea transnistreană au efectuat o nou exercițiu militar sub paravanul exersării modalităților de contracarare a terorismului, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Slugile Rusiei de la Tiraspol au mers la Rogozin și Gubarev după instrucțiuni pentru ședința „5+2”

Email Imprimare PDF

16_rogozin_gubarev
Conducătorii regimului separatist pro-rus de la Tiraspol au mers la Moscova pentru a primi instrucțiuni pentru ședința formatului „5+2", care va avea loc la Viena în zilele de din 27-28 noiembrie, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Praznicul Intrării Maicii Domnului în Biserică, la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

Email Imprimare PDF

17_centrul_eparhial_al_episcopiei_ortodoxe_romane_a_italiei
În ziua când Biserica Ortodoxă a prăznuit "Intrarea Maicii Domnului" în Biserică, Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a primit vizita Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Gheorghe de Michalovce și Kosice, al Bisericii Ortodoxe a Ținuturilor Cehiei și Slovaciei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Trei zile de artă și cultură românească dedicate Zilei Naționale a României 1 Decembrie 2017 organizate de Cercul Cultural Româno Austriac “Unirea”

Email Imprimare PDF

17_invitatie_austria_seara_muzicala
Trei zile de artă și cultură românească dedicate Zilei Naționale a României 1 Decembrie 2017, vor fi organizate în acest an în localitatea Lanzenkirchen și orașul Wiener Neustadt, Austria, de către Cercul Cultural Romano Austriac Unirea și Radio TV Unirea în parteneriat cu Societatea Românca, Londra, Marea Britanie și Biserica Greco-Catolică din Wiener Neustadt.

Citeşte mai mult...
 

Luc Montagnier, profesorul care a descoperit virusul HIV, laureat al premiului NOBEL pentru Medicină, avertizează: Se intră în dictatura vaccinurilor! Cu această vaccinare riscăm să otrăvim puțin câte puțin toată populația care ne va urma

Email Imprimare PDF

18_luc_montagnier
Luc Montagnier, profesorul care a descoperit virusul HIV, laureat al premiului Nobel pentru Medicină în 2008, a declanșat un scandal în Franța, după ce s-a poziționat, prin declarațiile sale, în tabăra celor care se opun vaccinării obligatorii. Renumitul savant francez consideră că vaccinurile sunt responsabile pentru moartea subită a copiilor și se declară un opozant al politicii guvernamentale de vaccinare, în Franța, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un proiect girat și sprijinit de Ministerul Culturii și ICR a realizat un clip de promovare a țării: „RomânIA centenară” este o tânără de CULOARE, îmbracată în IE. REACȚII vehemente ale românilor

Email Imprimare PDF

18_femeie_de_culoare_in_ie
Proiectul „RomânIA Centenară" a realizat un clip video de promovare a centenarului unității naționale, în care rolul principal îl are o tânără de culoare, îmbrăcată într-un soi de costum popular românesc, ce ar reprezenta „România", scrie https://www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Forumul „Intermarium” reunește la Cernăuți experți, politicieni și diplomați din Ucraina, România, Republica Moldova, Polonia, Lituania şi Rusia

Email Imprimare PDF

17_forumul_intermarium
În perioada 23-24 noiembrie 2017 la Cernăuţi se va desfăşura forumul internaţional „Intermarium – de la proiect informaţional la realitate civilizaţională". La forum vor participa politicieni, experţi, jurnalişti, oameni de ştiinţă din Ucraina, România, Republica Moldova, Polonia, Lituania şi Rusia – informează Agenţia BucPress, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Literatura română la Festivalul Puls Literatury (Pulsul Literaturii) de la Łódź

Email Imprimare PDF

17_literatura_romana_lodz
Institutul Cultural Român de la Varșovia va fi în acest an partenerul Festivalului Internațional Puls Literatury (Pulsul Literaturii) de la Łódź, în cadrul căruia va organiza o suită de evenimente dedicate literaturii române.

Citeşte mai mult...
 

Români la Salonul de Carte de la Montréal

Email Imprimare PDF

17_salonul_de_carte_de_la_montreal_roLuni, 20 noiembrie, s-a încheiat cea de-a 40-a ediţie a Salonului de Carte de la Montréal care a avut loc timp de 5 zile, între 15 şi 20 noiembrie a.c. Printre zecile şi sutele de expozanţi s-au aflat şi românii din acest oraş. Ei au fost reprezentaţi de Asociaţia Scriitorilor Români din Canada (ASRC) şi de Cenaclul Literar Mihai Eminescu din Montréal, transmite Marian Costache pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Balonul Dodon s-a dezumflat

Email Imprimare PDF

23_negru
Un duș rece, foarte rece, au oferit chișinăuenii socialiștilor și lui Dodon în persoană la referendumul din municipiul Chișinău, inițiat de PSRM cu scopul de a-l demite pe primarul general Dorin Chirtoacă. Prezența la vot nu a atins nici măcar cifra voturilor obținute de Zinaida Greceanîi, candidatul PSRM, la alegerile din 2015. Ceea ce vorbește despre faptul că electoratul socialist trăiește, după alegerile prezidențiale, când a fost mobilizat de Putin, o mare și profundă dezamăgire, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi la copiii Cameliei Smicală: „Nu văd nici un motiv pentru care acești copii să rămână departe de mama lor și separați între ei”

Email Imprimare PDF

19_macarie_dragoi_copii_smicala
Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord s-a întâlnit sâmbătă 18 noiembrie 2017, la centrul de plasament din Tampere, cu cei doi copii ai Cameliei Smicală reținuți de Protecția Copilului din Finlanda. Johan-Mihail (11 ani) și Maria-Alexandra (10 ani) s-au bucurat pentru această vizită a părintelui lor duhovnicesc, cu atât mai mult cu cât au reușit, după mult timp, să se împărtășească cu Trupul și Sângele Mântuitorului, transmite Romanian Global News citând Episcopia.

Citeşte mai mult...
 

Mircea Cărtărescu și Ana Blandiana, vocile literaturii române la Târgul de Carte de la Guadalajara, Mexic

Email Imprimare PDF

17_rumania_guadalajara
Institutul Cultural Român, prin filiala sa de la Madrid, și Centrul Național al Cărții, în colaborare cu Ambasada României în Statele Unite Mexicane, organizează a doua participare consecutivă cu stand național la Târgul Internațional de Carte de la Guadalajara, Mexic, ce se desfășoară în perioada 25 noiembrie – 3 decembrie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Cine, în afară de Dodon și PSRM, a fost înfrânt în referendum

Email Imprimare PDF

18_referendum_chisinau_n
Cine crede că duminică a avut loc doar un referendum pentru revocarea primarului Dorin Chirtoacă, se înșală. Am asistat la un fel de reeditare catifelată a operațiunii Iași-Chișinău sub acoperirea votului popular. Atâta doar că, spre deosebire de vara anului 1944, în toamna lui 2017 luptele s-au dat cu armele războiului hibrid, nu cu cele clasice, scrie Petru Bogatu în www.descgide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansare de carte în incinta Centrului Cultural Roman „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți

Email Imprimare PDF

18_lansare_carte_hurmuzachi_cernauti
În ziua de sâmbătă, 18 noiembrie 2017, în incinta Centrului Cultural Roman „Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți a avut loc o lansare de carte, la care au participat profesorii de limba și literatura română, de istorie, scriitorii și ziariștii cernăuțeni, medicii români, studenți, elevi cu ocazia Zilelor Culturii Tradiționale Romanești la Cernăuți, transmite Euromedia, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Chirtoacă și românii îl bat pe Dodon la Chișinău

Email Imprimare PDF

19_chirtoaca_dodon
Primarul suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, susține că locuitorii din Chișinău au transmis duminică un mesaj „pentru toată republica", boicotând referendumul inițiat de socialiști împotriva sa. Acesta i-a îndemnat pe alegători să păstreze cursul „proeuropean și proromânesc" și la următoarele alegeri parlamentare, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noi provocări ale Rusiei pe Nistru! Mobilizare generală a rezerviștilor din regiunea ocupată de armata rusă

Email Imprimare PDF

20_provocari_ale_rusiei_pe_nistru
Mobilizarea generală anunțată de autoritățile separatiste pro-ruse din stânga Nistrului pentru vineri 17 noiembrie, stârnește îngrijorarea autorităților de la Chișinău și a partenerilor din formatul de negocieri "5+2", a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, George Bălan, citat de radiochisinau.md., preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Despre fericirea lecturii - conferinţa susţinută la Stockholm de Madeleine Gustafsson, laureata Premiului Marin Sorescu pe 2017

Email Imprimare PDF

17_madeleine_gustaffson
ICR Stockholm organizează la sediul său, pe data de 4 decembrie, începând cu ora 18.00, conferinţa cu titlul "Despre fericirea lecturii", susţinută de către Madeleine Gustafsson, laureata Premiului Marin Sorescu din acest an.

Citeşte mai mult...
 

Sărbătorirea hramului şi Maslu de obşte la Parohia Ortodoxă Română din Ancona

Email Imprimare PDF

18_parohie_romaneasca_ancona
Parohia Ortodoxă Română din Ancona si-a sărbătorit ocrotitorul, pe Sfântului Mucenic Dasie de la Durostorum. Credincioșii au participat la Sfânta Liturghie si s-au închinat la moaștele protectorului care, ca în fiecare an, au fost prezente în sfânta biserică, transmite Elena Veghes, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru: KREMLINEZUL DODON A FOST PUS CU BOTUL PE LABE

Email Imprimare PDF

19_kremlinezul_dodon
Prezența la vot a fost mult sub limita necesară, cu mult mai mică decât în alegerile din 2015 (de aproape trei ori!). Astfel, la urne s-au prezentat 110502 de persoane, ceea ce reprezintă doar 17,53% din alegătorii incluși în listele electorale, sau aproape de 2 ori mai puțin decât era necesar pentru ca referendumul să fie declarat valabil.

Citeşte mai mult...
   

Expoziţiile de fotografie „România de poveste” în oraşul italian Lucca

Email Imprimare PDF

18_foto_expo_lucca_ro
Expoziţiile de fotografie „România de poveste" şi „Urme ale artiştilor italieni la Iaşi" au fost vernisate duminică, 19 noiembrie 2017, în oraşul Lucca-Italia. Autorii lucrărilor sunt pasionaţi de fotografie din judeţele Iaşi, Botoşani şi Prahova. Manifestarea culturală a avut parte de un public numeros, care a apreciat cele 60 de fotografii cu tematici diferite, transmite Constantin Ciofu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansarea volumului ”Goodbye, Bukarest”, la ICR Stockholm

Email Imprimare PDF

18_goodbye_bukarest
ICR Stockholm organizează, pe data de 21 noiembrie, începând cu orele 18:00, un eveniment literar dedicat lansării volumului în limba suedeză "Goodbye, Bukarest" (2017, editura Weyler ) a scriitoarei suedeze de origine germană Astrid Seeberger. Evenimentul este organizat în parteneriat cu editura suedeză Weyler, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

PUN are opt vicepreședinți noi. Partidul va înființa Asociațiilor Unității Naționale în România și în Diasporă

Email Imprimare PDF

19_pun_opt_vicepresedinti_noi
Partidul Unității Naționale, condus de fostul ministru al apărării, Anatol Șalaru, are opt vicepreședinți noi. Aceștia au fost aleși duminică în cadrul ședinței Consiliului Politic Republican al PUN, întrunit în ședință ordinară, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un proiect generos pentru Centenarul Marii Uniri: înălțarea monumentului fiinţei naţionale şi al unităţii românilor de pretutindeni, pe Vârful Lăcăuţi

Email Imprimare PDF

19_gheorghe_vrabie
Regretatul artist plastic basarabean Gheorghe Vrabie, cu câțiva ani înainte de trecerea sa în eternitate, a propus înălţarea unui monument (un sanctuar cu hramul Sfintei Treimi), închinat eroilor neamului, denumit monumentul fiinţei naţionale şi al unităţii românilor de pretutindeni, pe Vârful Lăcăuţi, vârf de munte cu altitudinea de 1777 m deasupra nivelului mării. Semnificaţia sa emoţională constă în faptul că în piscul acestui Vârf cu dor se întâlnesc şi fac joncţiunea cele trei Ţări Româneşti: Moldova, Ardealul şi Valahia!

Citeşte mai mult...
 

Andrei Racu Folkloric Band invitat la Akbank Sanat World Music Days de la Istambul

Email Imprimare PDF

18_andrei_raku_folkloric_band
Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir" de la Istanbul devine din acest an partenerul unuia dintre cele mai importante evenimente culturale de la Istanbul. Prima zi a lui decembrie deschide luna de concerte "Akbank Sanat World Music Days", ediția a III-a, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parteneriatul dintre Județul Argeș și raionul Bolevaț, din Timoc, Serbia continuă; Oaspeți din România la românii/vlahii din Timoc

Email Imprimare PDF

19_parteneriat_judetul_arges_raionul_bolevat
Delegația Consiliului Județean Argeș și a municipiul Mioveni a efectuat o vizită în Valea Timocului în comuna Bolevaț.Vizita a durat trei zile în care delegația argeșeană a vizitat primaria, fabricile care lucrează pe teritoriul acestei comune, deasemena au vizitat cancelaria Partidului Neamului Româa din Bolevaț și au fost în vizită la o familie de români în satul Bogovina din comun (raionul) Bolevaț, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Citeşte mai mult...
 

Duminică o nouă Biserică românească și-a deschis ușile pentru credincioșii români din nordul Italiei

Email Imprimare PDF

19_biserica_romanesca_rivarolo_it.
Cu ajutorul lui Dumnezeu au luat sfârșit lucrările de reparaţie a Bisericii Ortodoxe române din orașul Rivarolo, iar duminică 19 noiembrie cu binecuvântarea Prea Sfinţitului părinte Siluan, s-a va făcut inaugurarea Bisericii şi a fost oficiată prima Sfântă Liturghie de către vicarul Episcopiei părintele Atanasie Rusnac, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vavila Popovici –Agresivitatea sau Teama căderii de pe soclu

Email Imprimare PDF

19_agresivitate
„Sistemul incorect al priorităților generează agresivitate." – Serghei Nikolaevici Lazarev

Agresivitatea, conform dicționarului, este însușirea de a fi agresiv, constituind uneori un simptom patologic. Este caracterizată de multe ori ca o interacțiune socială dăunătoare, cu intenția de a provoca o stare neplăcută unui individ, sau chiar societății. Poate fi răspuns la o provocare, sau nu, determinată oricum, de o frustrare.

Citeşte mai mult...
 

Conferința ”Teatrul la persoana I, de la monologul neutru la arta asumată” de Octavian Saiu și performance teatral susținut de Nicu Nitai, la sediul ICR Tel Aviv

Email Imprimare PDF

18_octavian_saiu_teatru_la_pers_I
Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Teatrul Karov, vă invită la conferința "Teatrul la persoana I, de la monologul neutru la arta asumată" susținută de criticul de teatru român Octavian Saiu. Programul evenimentului va cuprinde și un performance teatral a unui fragment din spectacolul "Căderea" susținut de Nicu Nitai, precum și prezentarea volumului "Teatrul la persoana I" apărut la Editura Nemira în 2017, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu în Basarabia: am venit aici pentru a promova Unirea, deoarece R. Moldova nu are șanse să adere la Uniunea Europeană

Email Imprimare PDF

20_basescu_basarabia_intampinat
Aflat în vizită de lucru dincolo de Prut, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a dat asigurări că Partidul Unității Naționale (PUN) va face alianță cu toate partidele proeuropene care vor accede în Parlamentul R. Moldova după alegerile din 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Că nu dăm capitala pe mâna lui Plahotniuc, să o dăm pe mâna lui Dodon!

Email Imprimare PDF

23_negru
„Să nu dăm capitala pe mâna lui Plahotniuc!" – îi îndeamnă pe Maia Sandu și Andrei Năstase (care, de fapt, nu au nevoie de acest îndemn, căci nu boicotează referendumul) liderul fracțiunii socialiste din Consiliul Municipal, Ion Ceban. Un mesaj asemănător vine, în mod repetat, și dinspre publicația on-line tribuna.md, semnat de Dumitru Spătaru, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lituania adoptă 'Legea Magnițki', împotriva rușilor vinovați de încălcări ale drepturilor omului și spălare de bani. România când o va adopta?

Email Imprimare PDF

20_dalia_grybauskaite_putin
Parlamentul lituanian a adoptat joi o lege care va permite aplicarea de sancțiuni împotriva funcționarilor ruși responsabili de încălcări ale drepturilor omului și spălare de bani, un gest care a stârnit deja furia Moscovei, transmite AFP, citat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.