Braşovul, cel mai mare oraş din România care a votat ReuUnirea cu R. Moldova cu România

Email Imprimare PDF

16_brasov_semneaza_unireaÎncă un mare oraş din România se alătură celor care vor ca Basarabia să revină la Patria mamă. Este vorba despre municipiul Braşov, ai cărui consilieri au votat în unanimitate pentru semnarea Declaraţiei de ReUnire, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

#125. O altă localitate din Republica Moldova a semnat Declarația de Unire cu România

Email Imprimare PDF

16_declaratia_de_unire_cu_mdSatul Tătărești, raionul Cahul, a semnat Declarația de Unire cu România. Aceasta este localitatea cu numărul 125 care a semnat pentru refacerea hotarelor firești ale României. Totodată pentru Unirea cu România au votat și 3 raioane din R.Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Elena Robu: Din ce partide fac parte primarii localităților unde s-a votat Unirea

Email Imprimare PDF

16_noi_am_ales_dejaFenomenul impresionant prin care localitățile din R. Moldova semnează declarații simbolice de Unire cu România și pe care în urmăresc cu multă mândrie, cu sigurantă, scrie istoria acestui an 2018, Anul Centenarului. Pentru că Unirea sinceră se face de jos, de la oamenii de rând pentru oamenii de rând, scrie jurnalista Eelna Robu pe https://elenarobu.md, preluat de Romnaian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Asociațiile românilor de pe ambele maluri ale Prutului, din Montreal, vor semna Declarația de Unire

Email Imprimare PDF

16_centenarul_unirii_montrealAsociatiile românești din Montreal orgaizeaza o Conferinta dedicata Centenarului Unirii, în cadrul căreia participanții vor semna Declarația Unirii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru VAKULOVSKI: Dodoniada: frontul „naţional” al cărei naţiuni?

Email Imprimare PDF

16_dodoniadaDodon continuă să facă bulbuci în treuca prezidenţială. Deşi la fiecare sondaj procentele susţinătorilor săi scad, totuşi are încă mulţi votanţi. Susţinători e prea mult spus, pentru că tot mai greu găseşti oameni care ar spune fără să se ruşineze că îl susţin pe socialist, că tot ce face e corect, scrie Alexandru VAKULOVSKI în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pactul cu diaspora - propunerea Asociației Românilor din Italia

Email Imprimare PDF

16_pactul_cu_diasporaRomânii din străinătate au nevoie de o recunoaștere oficială a rolului lor de prim plan în viața națiunii române. În acest scop, Asociația Românilor din Italia propune un „pact" între reprezentanții statului român și ai diasporei, în scopul menținerii și dezvoltării unei relații strategice între cei de acasă și cei plecați, se arată în comunicatul ARI, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment muzical românesc de excepție la Academia de Muzică și Dans din Ierusalim

Email Imprimare PDF

16_academia_de_muzica_si_dans_din_ierusalimÎn Salonul Navon, clădirea Younes și Soraya Nazarian, al Conservatorului Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim a avut loc în data de 20 martie un concert de muzică românească, susținut de tinerii evrei de originari din România, stabiliți în Israel, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Taina Sfântului Maslu și întâlnirea preoților români din Protopopiatul de Catalunya

Email Imprimare PDF

16_taina_sfantului_masluDuminică, 18 martie 2018, la biserica din Reus a Parohiei românești Tarragona, în prezența unui număr mare de credincioși și a domnului Carles Pellicer Punyed, Primarul orașului Reus, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu oficiată de un sobor format din majoritatea preoților din Protopopiatul de Catalunya, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Spectacolul de gală « Voyage en Francophonie » marchează la Paris Ziua internaţională a Francofoniei

Email Imprimare PDF

17_personalitati_franceze_si_ale_diasporeiPe 19 martie, la Paris, nouă personalităţi franceze şi ale diasporei româneşti au primit din partea Institutului Cultural Român Premiile de excelenţă în arte și cultură, distincţii onorifice de recunoaștere a transmiterii internaționale a valorilor culturale românești și a francofoniei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța familiilor din România: DREPTUL INTERNATIONAL: NU EXISTA UN DREPT LA AVORT

Email Imprimare PDF

16_nu_avortuluiSubiectul de astazi e sec dar de o importanta covarsitoare: nu exista un drept la avort. Se discuta mult despre avort ca drept, conferit, se presupune, atit de legislatia interna cit si de dreptul international. Probabil ca majoritatea dintre noi acceptam acest lucru, dar realitatea este in intregime diferita, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Unirea Basarabiei cu Țara sărbătorită la Sfântul Gheorghe

Email Imprimare PDF

16_unirea_basarabiei_cu_taraSimpozionul cu tema Făuritori ai Marii Uniri, manifestare organizată în cadrul Primăverii culturale la Sfântu Gheorghe, ediția 2018, care va avea loc marți, 27 martie 2018, ora 14.oo, la Centrul Eclesiastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan", iar moderator: Pr. dr. Sebastian PÂRVU, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Spectacolul Jim déplace les gravats la OFF Theater din Viena, de Ziua Internaţională a Francofoniei

Email Imprimare PDF

16_jim_deplace_le_gravatsÎn data de 26 martie, la ora 19.00, la OFF Theater din Viena va fi prezentat spectacolul Jim déplace les gravats (Jim cară molozul) de Ioan Peter, în regia lui Florin Didilescu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vive le Rock! la Francofonie

Email Imprimare PDF

16_fluturi_pe_asfaltÎn anul 2018, Institutul Cultural Român de la Lisabona va fi din nou unul dintre partenerii de prim rang ai Sărbătorii Francofoniei în Portugalia, care se va desfășura în zilele de 23 şi 24 martie, în jurul Grădinii Amoreiras şi la Mãe d'Água, la Lisabona, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Performing Labour – Artista Ioana B. Jucan la Muzeul de Artă din Norrköping

Email Imprimare PDF

16_artista_ioana_b_jucanICR Stockholm susţine prezența artistei române Ioana B. Jucan la evenimentul organizat de Asociația Artiștilor Rejmyre Art LAB la Muzeul de Artă din Norrköping. Evenimentul va consta dintr-o expoziție, în cadrul căreia artista va susține un performance-lecture, alături de artistul american Daniel Peltz, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Veniți la Chișinău la „Marea Adunare Centenară” de duminică , 25 martie! Nu lăsați Istoria să treacă pe lângă voi!

Email Imprimare PDF

17_unirea_face_putereaLa Marea Adunare Centenară din 25 martie 2018, organizată de către Alianţa pentru Centenar, din care fac parte mai multe organizaţii unioniste, vor participa oameni din toate localităţile din Republica Moldova care au semnat declaraţii de unire cu România. De asemenea, la eveniment sunt aşteptaţi reprezentanţi ai formaţiunilor politice pro-europene şi unioniste, atât din Republica Moldova, cât şi din România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Unul dintre cele mai importante județe din România a semnat Declarația de ReUnire a Basarabiei cu Țara

Email Imprimare PDF

17_declaratie_de_unire_dJudețul Timiș este al doilea județ care votează Declarația de Unire a Basarabiei cu România. Aleşii judeţeni din Timiş au acordat marţi un vot simbolic în unanimitate pentru Declarația de Reunire a Basarabiei cu România, prin care şi-au exprimat susţinerea pentru reUnirea Basarabiei cu Țara, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Steagul Unirii a ajuns la Prut! Doi nevăzători l-au purtat pe traseul Iași - Vama Sculeni

Email Imprimare PDF

17_steagul_unirii_la_prutPornit pe 12 martie din județul Bistrița-Năsăud, regiunea Transilvania a României, Steagul Unirii a ajuns marți seară la râul Prut, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tudor Ulianovschi: Retragerea militarilor ruși din transnistria-punct major pentru rezolvarea conflictului

Email Imprimare PDF

17_tudor_ulianovschiMinistrul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Tudor Ulianovschi, a discutat cu viceministrul rus de Externe Grigori Karasin despre relațiilor Chișinău-Moscova, investigarea dosarului „Laundromat", migrația cetățenilor dar și retragerea trupelor și armamentului rus din regiunea transnistreană , transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: „Cu mintea nu poți înțelege Rusia”

Email Imprimare PDF

24-NicolaeNegruLupta pentru cel de-al patrulea mandat de președinte, Putin a dat-o pe planul politicii externe, a rolului Rusiei în lumea de azi. Problemele interne, economice, sociale el le-a lăsat pe planul doi, reîncălzind pur și simplu „supa" electorală din campaniile sale precedente, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Români nu vă uitați eroii! Comemorarea Martirilor Români din Balcani- 104 ani de la martirizarea Părintelui Haralambie Balamace de către antarții greci

Email Imprimare PDF

17_comemorarea_romanilor_martiri_din_balcaniUn moment comemorativ dedicat Martirilor Români din Balcani va avea loc vineri, 23 martie 2018, ora 13,00, la Biserica „Sfântul Gheorghe"- Nou din București, ctitorie a Sântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, ocrotitorul tuturor românilor, lăcaș unde a avut loc și prima slujbă de pomenire a Părintelui Haralambie Balamace, la data de 12 aprilie 1914. Momentul va cuprinde un parastas și mici alocuțiuni ale invitaților.

Citeşte mai mult...
 

Deputat Constantin Codreanu: ”Cer înființarea unei redacții în dialectul istoric aromân în cadrul postului public TVR Internațional”

Email Imprimare PDF

17_deputatul_constantin_codreanuLa 20 martie 2018, deputatul PMP Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat în Camera Deputaților o Declarație politică prin care a cerut înființarea în cadrul postului public TVR Internațional a unei redacții în dialectul istoric aromân, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Regal românesc la Paris – Personalităţi franceze şi ale diasporei româneşti au fost premiate de Institutul Cultural Român

Email Imprimare PDF

17_personalitati_franceze_si_ale_diasporeiNume sonore ale culturii româneşti şi franceze, Vladimir Cosma, Viorica Cortez, George Banu, Doina Lemny, Dana Ciocârlie, Vasile Șirli, Jacques-François l'Oiseleur des Longchamps, Louis Monier și Jean-Yves Conrad, au primit distincţii de onoare din partea Institutului Cultural Român, ca recunoaștere oficială a contribuției lor la promovarea culturii române, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Stindardul Unirii în protopopiatul românesc Emilia Romagna I din Italia

Email Imprimare PDF

17_emilia_romagnaMomente importante pentru Parohiile românești ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" din Basa Modenese și ,,Sfânta Mare Muceniță Agripina" din Alta Modenese din protopopiatul Emilia Romagna I. Credincioșii din cele două parohii sau întâlnit în Duminica a patra din Sfântul și Marele Post, pentru a marca inițiativa Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, în anul centenar de la Marea Unire din 1918, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„100 de ani împreună”.Concert simfonic dedicat Centenarului Unirii Basarabiei cu Țara

Email Imprimare PDF

17_100_de_ani_impreunaInstitutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chişinău în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova şi Sala cu Orgă organizează concertul festiv „100 DE ANI ÎMPREUNĂ" dedicat Centenarului Unirii Basarabiei cu Ţara, transmite romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Biserica ortodoxă Română prezentată la Verona copiilor dintr-o școală italiană

Email Imprimare PDF

17_copii_scoala_italianaLa îndemnul Preasfințitului Părinte Episcop Siluan de a face cunoscută credința ortodoxă tinerilor, parohia românească "Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul și Sfântul Ierarh Zenon" din Verona a organizat și în acest an o întâlnire cu copiii claselor a 5-a de la Școala Elementară Statală "Antonio Provolo", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Atelier dedicat încondeierii ouălor în Parohia românească din Cirié

Email Imprimare PDF

17_episcopia_romana_a_italieiParohia românească "Sfântul Apostol și Evanghelist Matei" – Cirié, organizează cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, sâmbătă 24 și 31 martie, activitatea "Meșteșugul încondeierii ouălor în tradiția românească", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Doar 4 copii români din 10 din Ucraina studiază în limba maternă. Ce face România pentru ca jumătate de milion de români să nu fie asimilați?

Email Imprimare PDF

18_limba_materna_ucraina_roSe estimează că populația școlară de origine română din Ucraina se ridică la 57 000 de elevi (cu o pondere de circa 14% din ansamblul minorității române, minoritate reprezentând 409 mii de persoane, la ultimul recensământ general al populației din 2001, și situată pe poziția a doua, după minoritatea rusă), scrie Vlad Cubreacov pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Diaspora basarabenaă din Paris, Londra, Roma dar și din alte orașe europene semnează declarații de reUnire cu România

Email Imprimare PDF

18_declaratia_de_unire_paris_roma_diasporaReUnirea cu România dorită în diaspora basarabeană. Alături de localitățile semnatare ale Declarațiilor de Unire din Basarabia, iată că s-a alăturat acestor demersuri și diaspora basarabeană din Uniunea Europeană, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

După ce a lipsit din Timoc un an, Ambasadorul României din Serbia s-a întâlnit cu Ministrul Administrației Publice și Auto-guvernării Locale de la Belgrad. Cine interzice ambasadorului să meargă în Timoc?

Email Imprimare PDF

18_branco_ruzic_oana_cristina_popaDupă numeroasele critici aduse de organizațiile reprezentative ale românilor/vlahilor din Timoc ca urmare a lipsei de implicare în problematica dramatică a celor 300.000 de români/vlahi din Timoc, ambasadorul României la Belgrad, Oana-Cristina Popa, a avut luni, 19 martie, o întrevedere cu Branko Ružić, Ministrul Administrației Publice și Auto-guvernării Locale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Titus Corlățean interpelează pe Primul ministru legat de promovarea ideologiei „Transgender/LGBT” în sistemul educațional

Email Imprimare PDF

18_corlatean_dancilaAm luat la cunoștință cu profundă preocupare din mass-media românească de faptul că, în baza unui protocol încheiat de Ambasada SUA și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, în data de 24 februarie 2018, la Focșani, a avut loc o conferință „Women Talk". Anunțat inițial ca o dezbatere privind discriminarea femeilor și violența la care acestea sunt supuse de către parteneri, acest eveniment a fost, de fapt, destinat promovării ideologiei „Transgender/LGBT", se arată în interpelarea senatorului Titus Corlățean adresată Primului ministru și preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

De ce vrea Alexandru Florian să strice relațiile excepționale România –Israel exact în anul Centenarului și jignește grav poporul român și Biserica Ortodoxă Română?

Email Imprimare PDF

18_alexandru_florianInstitutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" printr-un comunicat care jignește profund memoria istorica a poporului român, dar și Biserica Ortodoxă Română, îşi exprimă dezacordul faţă de editarea unui timbru în care este ilustrat Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, unul din cei care au contribuit fundamental la făurirea Marii Uniri, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MILIOANE de EURO alocate pentru proiecte comune în localități din România și R. Moldova: Cum pot aplica la concurs primarii din stânga Prutului

Email Imprimare PDF

18_milioane_de_euro_alocateAutoritățile locale din R. Moldova au oportunitatea de a aplica pentru proiecte pe care să le implementeze împreună cu autoritățile din România pentru care sunt alocate circa 35 de milioane de euro, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Serbarea „Maniere alese pentru prinți și prințese” în parohia românească Roma III

Email Imprimare PDF

18_parohia_romaneasca_roma_IIIÎn Duminica a IV-a a Postului Mare, copiii de la școala duminicală a parohiei românești Roma lll, îndrumați de doamnele preotese Simona Baltag și Daniela Gherasimescu, au pregătit o serbare intitulată „Maniere alese pentru prinți și prințese", inspirată de cartea cu același nume scrisă de Amalia Dragne, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Istambul așteptați la film! Festivalului Internațional de Film de la Istanbul, ediția XXXVII - un număr record de invitați din România

Email Imprimare PDF

18_istambul_film_festival_2018Filmul pune stăpânire pe luna aprilie la Istanbul. În perioada 6 - 17 aprilie 2018, ochii cinefililor se îndreaptă către cel mai important festival de film al Turciei, Festivalului Internațional de Film IKSV, ajuns la ediția cu numărul 37, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prima slujire în parohia românească "Nașterea Maicii Domnului" din Sesto San Giovanni

Email Imprimare PDF

18_parohia_romaneasca_sesto_san_giovanniÎn ziua de duminică 18 Martie am început slujirea în Parohia românească "Nașterea Maicii Domnului" din Sesto San Giovanni Protopopiatul Lombardia 2 Nord. Prin mijlocirea Preasfințitului Episcop Siluan și cu ajutorul dat de Curia din Milano, prin diaconul Roberto Pagani, am putut obține un locaș de cult, transmite Pr. Paroh Laurentiu Nacu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ANTOLOGIA „VIAȚA CA UN BLAT DE TORT. PROZĂ ROMÂNEASCĂ CONTEMPORANĂ” LANSATĂ ÎN CURÂND ȘI LA BERLIN

Email Imprimare PDF

18_viata_ca_un_blat_de_tortDupă ce a fost lansată la standul României și la standul Die Unabhängigen (Independenții) al Fundației Kurt Wolff în cadrul Târgului de Carte de la Leipzig, antologia de proză românească contemporană „Das Leben wie ein Tortenboden. Neue Rumänische Prosa" (Viața ca un blat de tort), recent publicată la editura Transit, va fi prezentată și la sediul ICR Berlin în data de 21 martie, de la orele 19.00, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Lisabona invitați la film românesc. Proiecţia filmului Nunta mută la Cinelínguas (FLUL)

Email Imprimare PDF

18_nunta_mutaÎn cadrul ciclului de cinema Cinelínguas, ICR Lisabona și Lectoratul de Limba Română din cadrul Facultății de Litere a Universității din Lisabona vor prezenta, cu sprijinul Cinemagix ID, filmul românesc Nunta mută, în regia lui Horațiu Mălăele. Cinelínguas este organizat de Departamentul de Lingvistică Generală şi Romanică din cadrul Facultăţii de Litere a Universității din Lisabona (FLUL) pentru a celebra diversitatea lingvistică şi culturală, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Hotărâre istorică a PNL. Al doilea cel mai mare partid al României,susține deschis ReUnirea R. Moldova cu România

Email Imprimare PDF

19_ludovic_orbanPreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la finalul întâlnirii cu delegaţia aleşilor locali unionişti din Republica Moldova, că PNL susţine unirea R. Moldova cu România şi că România este pregătită pentru realizarea acesteia, însă trebuie să existe o voinţă exprimată în Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

După decizia Istorică a PNL de a susține Unirea, agentura rusească de la București, în criză de nervi, a încercat să dea o replică?

Email Imprimare PDF

2018/03/19_usrUSR consideră că ideea unirii dintre România şi Republica Moldova este 'prematură şi strict politicianistă', scrie https://www.stiripesurse.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Aleșii locali unioniști din Republica Moldova, consultări cu partidele politice din România

Email Imprimare PDF

19_alesii_locali_unionisti_consultari100 de reprezentanți ai administrației locale din Republica Moldova care au semnat Declarațiile de Unire cu România au început de duminică seria de consultări cu partidele politice de la București pe tema soluției pentru Republica Moldova. Astfel, primari și consilieri care și-au exprimat dorința de Reîntregire cu Țara prin votul majoritar în Consiliile Locale au avut în Capitală întrevederi cu conducerea partidelor politice, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Numărul localităților și instituțiilor din R. Moldova care vor Unirea cu România depășește cifra de 120

Email Imprimare PDF

19_republica_moldovaNumărul localităților din R. Moldova care au semnat declarații simbolice de Unire cu România a ajuns la 118, iar împreună cu instituțiile din stânga Prutului care s-au alăturat aceluiași demers, inclusiv școli, biserici, instituții de științe etc., e vorba de cel puțin 123 de entități care cer reîntregirea neamului românesc, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Membrii Consiliului Local Municipal Buzău Buzăului au proclamat UNIREA simbolică cu Republica Moldova

Email Imprimare PDF

19_membrii_consiliului_municipal_buzauMembrii Consiliului Local Municipal Buzău au votat în unanimitate, o declaraţie de Unire cu Republica Moldova. Inițiatorul demersului „fără efecte juridice", primarul Buzăului, Constantin Toma, spune că acțiunea este un prim răspuns al românilor la gestul a peste o sută de primari basarabeni de a proclama Unirea cu România, scrie stiridebuzau.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment istoric în Argeş: semnarea documentelor oficiale de înfrăţire între Corbi şi Baimaclia, Republica Moldova

Email Imprimare PDF

19_declaratie_de_unireÎn data de 20.03.2018, ora 14.30, în incinta Căminului Cultural din satul Corbi va avea loc şedinţa comună solemnă cu participarea membrilor reprezentanţilor celor două comunităţi, respectiv comuna Corbi, judeţul Argeş-România şi comuna Baimaclia, raionul Căuşeni-Republica Moldova, în care se va semna "Acordul de înfrăţire şi parteneriat", precum şi DECLARATIA DE UNIRE, simbolică, a Basarabiei cu ţara mamă România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conducerea Radioului public ia măsuri pentru aducerea în normalitatea a secției în dialectul aromân de la Radio România Internațional

Email Imprimare PDF

19_radio_romania_internationalPreședintele Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), domnul Georgică Severin, i-a mulțumit deputatului PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, pentru interesul față de linia editorială a secției aromâne a serviciului român de programe al postului public Radio România Internațional (RRI), transmite Romnaian Global News.

Citeşte mai mult...
 

600 de ani de la prima atestare documentară a satului Oprișeni din nordul Bucovinei

Email Imprimare PDF

19_satul_opriseni_nordul_bucovineiÎn data de 17 martie a.c. satul Oprișeni din regiunea Cernăuți a împlinit 600 de ani de la prima atestare documentară. Cu acest prilej în această localitate nord-bucovineană cu populație majoritar românească a fost organizată o serie de evenimente festive - informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cum se FRAUDEAZĂ alegerile în Rusia. Zeci de buletine de vot TICSITE în urnă de membrii secției de votare

Email Imprimare PDF

19_alegeri_in_rusiaMembrii unei secții de votare din Rusia nu se sinchisesc nici de camerele de luat vederi și aruncă buletine de vot, cu mențiunea VOTAT, în urnele de vot. În această operațiune de fraudare este implicat și polițistul care asigură ordinea publică le secția de votare. Acesta le face semn membrilor secției că nu vine nimeni, iar femeile își fac treaba.

Citeşte mai mult...
 

60 de evenimente romănești la târgul de carte de la Leipzig

Email Imprimare PDF

19_leipzigÎn perioada 15-18 martie 2018, România a fost țară invitată de onoare a unuia dintre cele mai importante târguri de carte din lume, Leipziger Buchmesse - Târgul de carte de la Leipzig. „Zoom in România"este motto-ul sub care, la standul României, dar și în alte locații cunoscute din Leipzig, au avut loc peste 60 de evenimente care promovează autorii români contemporani și cultura română, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Slujbă arhierească în noua biserică românească din Alcala de Henares

Email Imprimare PDF

19_alcala_de_henares_slujbaÎn data de 18 martie 2018,în Duminica a IV-a a Postului Mare, a avut loc prima Sfântă Liturghie arhierească săvârșită în noua biserică a parohiei ortodoxe române din Alcala de Henares (Comunitatea Madrid), cu hramul "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe". Înaintea săvârșirii Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Român Ortodox al Spaniei și Portugaliei a binecuvântat prin stropirea cu apă sfințită noul lăcaș, transmite Romanian Global News citând Episcopia.

Citeşte mai mult...
 

Concertele Orchestrei Române de Tineret la Chişinău şi Bălţi

Email Imprimare PDF

19_chisinau_sala_cu_orgaInstitutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chişinău organizează, în contextul Anului Centenar, două concerte simfonice susţinute de Orchestra Română de Tineret sub bagheta maestrului Cristian Mandeal la Chişinău şi Bălţi, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Preasfințitul Părinte Episcop, Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord se află, în aceste zile, în vizită misionară la românii din sud-vestul Norvegiei

Email Imprimare PDF

19_macarie_dragoiO primă oprire în cadrul acestui periplului duhovnicesc al Părintelui Episcop, Macarie Drăgoi fost în orașul Kristiansand. Astfel, vineri, 16 martie 2018, Preasfințitul Macarie s-a dedicat spovedirii și povățuirii credincioșilor dornici să se primenească sufletește, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vasile Filip: Incursiune spirituală. Al optulea volum de „Articole, Eseuri” al Vavilei Popovici în SUA

Email Imprimare PDF

19_vavila_popovici_articole_eseuriÎntre numeroasele tuşe care alcătuiesc portretul literar al scriitoarei Vavila Popovici, una, cel puţin, este prezentă în mai toate cărţile sale. Omul călător. Mai puţin în sensul turistic al exprimării, cât, îndeosebi, în cel al explorării spiritului universal, alcătuit din atracţia pe care acest uriaş patrimoniu o provoacă, deopotrivă din pasiunea cu care Vavila Popovici i se dedică. Incursiunile ei par zboruri deasupra unor realităţi pe care doreşte cu ardoare să le descopere, spre a le reda, în viziune personală, cititorilor. Oferă cu asupra de măsură ceea ce i se dă, împlinind astfel un rotund armonios şi generos, scrie Vasile Filip, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un român excepțional! Tibi Uşeriu a câştigat din nou ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, cel mai dificil maraton din lume. Mulțumim Tibi!

Email Imprimare PDF

20_tibi_useriu_2018_victorieMaratonistul român Tibi Useriu a reusit, pentru a treia oara consecutiv, sa treaca primul linia de sosire a celui mai greu maraton din lume - 6633 Arctic Ultra si sa fluture steagul Romaniei, fiind singurul roman care a reusit sa termine cursa de 618 de kilometri, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

UNIREA SE POATE FACE ASTĂZI! Alte localități din Basarabia semnează declarația de UNIRE

Email Imprimare PDF

20_cazanesti_unireNicio zi fără Declarații de Unire! Numărul localităților care au votat Unirea crește de la o zi la alta. Badicul Moldovenesc, raionul Cahul, și-a oficializat dorința de Unire cu Țara-Mamă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Unirea se face în timp REAL! Patriarhia Română bate clopotele pentru Unire

Email Imprimare PDF

20_patriarhie_unireÎn calendarul evenimentelor istorice ale nației noastre, data de 27 martie reprezintă un moment de referință în lupta pentru unitatea poporului român. După o dureroasă înstrăinare prin ocupația țaristă (1812-1918), Moldova de dincolo de Prut s-a unit cu România, scrie 10 TV, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Basarabenii din Milano vor ReUnirea cu România. S-au strâns și au semnat actul Declarația de Unire

Email Imprimare PDF

20_declaratie_de_unireReUnirea Cu România ajunge și la basarabenii care trăiesc în diasporă. Zilele trecute am fost martorii declarațiilor simbolice de unire semnate în peste 115 de localități din Republica Moldova. Iată că și basarabenii din Milano, Italia, s-au unit pentru a semna o declarație de Unire cu Țara mamă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noaptea minții! MRP se opune reglementării prin Lege a risipirii banului public în defavoarea comunităților românești istorice! Mai mult, sponsorizează pe cei care lucrează împotriva acestor comunități!

Email Imprimare PDF

20_lilla_debelkaDeputaţii comisiei pentru românii din afara graniţelor ţării au dezbătut marti, 13 martie a.c., un amendament la Legea nr. 299/2007, lege cadru care reglementează sprijinul acordat românilor de pretutindeni, privitor la bursele pe care statul român le acordă etnicilor români din comunităţile istorice în sistemul naţional de educaţie din România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu interpelează pe Primul Ministru și miniștrii responsabili, în problema burselor pentru învățământul în limba română din Ucraina

Email Imprimare PDF


Deputatul PMP Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, i-a interpelat pe Viorica-Vasilica Dăncilă, prim-ministru al României, Teodor-Viorel Meleșcanu, ministru al Afacerilor Externe, Natalia-Elena Intotero, ministru pentru Românii de Pretutindeni, și Valentin Popa, ministru al Educației Naționale, în legătură cu boicotarea Hotărârii de Guvern 31/2018 anunțată de către organizațiile reprezentative ale românilor din sudul Basarabiei (regiunea Odesa, Ucraina), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comemorarea și sfințirea pietrei funerare a generalului român Stan Poetaș la Soroca

Email Imprimare PDF

20_comemorarea_si_sfintirea_pietreiÎntâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a participat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, de pe ambele maluri ale Prutului la dezvelirea piatrei funerare a generalului Stan Poetaș, din curtea Muzeului de Istorie și Etnografie Soroca, în contextul marcării a 100 de ani de la votarea Unirii de către Zemstva din Soroca, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În Auckland, Noua Zeelandă, au început lucrările la noul locaş de cult al parohiei românești Sf. Ignatie Teoforul

Email Imprimare PDF

20_lucrariÎn Auckland, Noua Zeelandă, au început lucrările la noul locaş de cult al parohiei Sf. Ignatie Teoforul, anunță Părintele Mircea Corpodean, protopopul Noii Zeelande şi parohul comunităţii româneşti, pe pagina de facebook a parohiei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

IEH: Spectacole de teatru pentru copiii din sudul Republicii Moldova

Email Imprimare PDF

20_speectacole_de_teatru_pt_copii_sudul_basarabieiCopiii din stânga Prutului au prilej de bucurie. Piesele de teatru pentru copii „Nunta lui Tândală" și „Amintiri din copilărie", jucate de actorii Teatrului „B. P. Hașdeu" din Cahul vor ajunge în șase localități din sudul Republicii Moldova: Cantemir, Leova, Cimișlia, Comrat, Taraclia și Vulcănești, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Taina Sfântului Maslu săvârșită la Catedrala Episcopală Românească „Sfântul Gheorghe” din Saint-Hubert, Canada

Email Imprimare PDF


La Catedrala Episcopală Românească Sf. Gheorghe din Saint-Hubert, Canada s-a săvârsit Taina Sfântului Maslu. Slujba a fost săvârşită de un sobor de preoți condus de P.C. Părinte Protopop George Chișcă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Atelier de produse naturiste pentru copiii români din Viena, la Parohia românească "Sf. Antonie" din Austria

Email Imprimare PDF

20_atelier_de_produse_naturiste_pt_copiiLa Parohia românească "Sf. Antonie" din Viena, 15 copii și tineri români au descoperit tainele binefecătătoare ale diferitelor plante și importanța folosirii acestora în viața cotidiană. Atelierul de produse naturiste a fost condus de Mihaela Dorfinger, deținătoare a unei manufacturi de săpunuri naturale în Viena și membră a parohiei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„ART JUNIOR”, la Institutul Cultural Român din Budapesta

Email Imprimare PDF

20_art_juniorInstitutul Cultural Român Budapesta continuă proiectul „ART JUNIOR", proiect care cuprinde cursuri de pictură și desen dedicate exclusiv copiilor. Cursurile se vor desfășura în perioada 28 martie – 13 iunie 2018, participarea fiind gratuită, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Șalaru: „Unirea cu România nu mai poate fi oprită. e un proces care nu poate fi controlat, exact ca în anii 1988-1989, atunci când s-a declanșat procesul de eliberare națională”

Email Imprimare PDF

21_anatol_salaru„Suntem martorii unui fenomen care nu mai poate fi oprit (semnarea declarațiilor de Unire cu România n.r). Acest fenomen ia amploare și, de fapt, e un răspuns al aleșilor locali, e atitudinea lor față de faptul că acest stat nu are viitor. Este și un răspuns la situația din economie, politică. Oamenii nu mai văd că acest stat ar avea viitor. Ei cred, pe bună dreptate, că bunăstarea lor poate fi asigurată doar după Unire". O declarație în acest sens a fost făcută de președintele executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pentru a nu discrimina copiii români din Ucraina, românii din sudul Basarabiei inițiază boicotarea acordării de burse de către România doar unora dintre elevi

Email Imprimare PDF

21_romanii_din_sudul_basarabieiPentru a nu discrimina pe cei circa 50.000 de elevi români din Ucraina, prin acordarea de burse doar unora dintre ei și a nu creea un efect de frustrare a majorității elevilor din Ucraina față de Țara Mamă și de învățământul în limba română, mai multe asociații pentru cultura românească din sudul Basarabiei (regiunea Odesa) au inițiat un apel de boicotare a procesului de aplicare pentru selecţia partenerilor prin intermediul cărora se vor acorda bursele etnicilor români cu domiciliul în Ucraina anunţată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Problemele legate de învățământul în limba română în Ucraina dezbătute la TVR Internațional

Email Imprimare PDF

21_sos_scoli_ucrainaPornind de la Articolul VII al Constituţiei României şi împreună cu avocaţi, profesori şi specialişti, emisiunea Articol II de la TVR International dezbate, în fiecare săptămână, problemele care-i afectează pe românii din străinătate. Editia din 14 martie a vizat problema invatamantului in limba materna in Ucraina si situatia dramatica a comunitatii romanesti din tara vecina, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru VAKULOVSKI: Hoţul strigă hoţii sau „iarăşi să vă fu***”

Email Imprimare PDF

21_alexandru_vakulovskiAntiromânismul în Moldova are un sinonim – antiunionism. Nu trebuie să mai vorbeşti de rău românii, să-i faci „ţigani", să-i faci „bandiţi" ş.a.m.d. Acum e mult mai simplu: îi înjuri şi-i ameninţi pe unionişti şi pentru toată lumea e clar că ai boală pe români, scrie Alexandru Vakulovski în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Nicolae-Daniel Popescu (USR) a atacat furibund, în cel mai pur stil cominternist, istoria, cultura şi civilizaţia românească, considerând-o un mijloc de reeducare

Email Imprimare PDF

21_dusman_al_romaniei_peste_hotareMarţi, 13 martie a.c. a avut loc şedinţa săptămânală a comisiei pentru românii din afara graniţelor ţării a Camarei Deputaţilor. Pe ordinea de zi a acesteia s-a aflat, între altele, şi discutarea unui articol care avea menirea să reglementeze în mod adecvat regimul burselor de studiu acordate în sistemul educaţional românesc pentru etnicii români din comunităţile istorice, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Actul Unirii de la 1918, scris pe o pânză veche de aproape un secol, de către elevi de peste Prut

Email Imprimare PDF

21_actul_uniriiElevii din localitatea Motru, județul Dolj din România, au decis să marcheze într-un mod inedit cei 100 de ani de la Marea Unire, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România are un nou consulat onorific în SUA

Email Imprimare PDF

21_ministerul_afacerilor_externeRomânia are un nou consulat onorific în SUA, la Hartford, în statul Connecticut, anunţă ambasada de la Washington pe site-ul său de internet, washington.mae.ro. Consul onorific este Dana Roxana Bucin, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Rusia continuă să destabilizeze Europa. Marea Britanie răspunde agresiunii Moscovei

Email Imprimare PDF

21_theresa_mayMarea Britanie expulzează 23 de diplomați ruși. Aceștia, în timp de o săptămână, trebuie să părăsească Regatul Unit. Anunţul a fost făcut acum câteva minute de către premierul britanic Theresa May, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlnire cu copiii de la Școala Elementară Statală "Lorenzo Milani” - Verona

Email Imprimare PDF

21_scoala_lorenzo_milaniLa îndemnul Preasfințitului Părinte Episcop Siluan de a face cunoscută credința ortodoxă tinerilor, parohia "Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul și Sfântul Ierarh Zenon" din Verona, în colaborare cu Școala Primară "Lorenzo Milani", au organizat o întâlnire catehetică cu copiii claselor a V-a. La aceasta au participat toți elevii, indiferent de apartenența religioasă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert MACANACHE & The Putreds la Londra. Românii așteptați la concert!

Email Imprimare PDF

21_concert_macanache_londraMacanache este un MC, din Romania, Bucuresti, pe numele sau adevarat Dinescu Constantin-Bogdan. S-a lansat in muzica in anul 2015 cu cantecul „Asta sunt eu", ca artist independent. Stilul sau este relaxat si foarte sincer cu accente de limbaj de strada pe un ton comic educativ, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

IEH: Concert românesc la Academia de Muzică și Dans din Ierusalim

Email Imprimare PDF

21_concert_romanesc_ierusalimInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Academia de Muzică și Dans din Ierusalim, va organiza în data de 20 martie 2018, în Salonul Navon, clădirea Younes și Soraya Nazarian, al Conservatorului Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim, un concert de muzică românească, susținut de tinerii evrei de origine română, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: ANTINATALISM - IDEILE PERICULOASE ALE LUI DAVID BENATAR

Email Imprimare PDF

21_afrIstoria noastra a inceput cu procrearea si se va sfarsi cind procrearea va inceta. Simplu. Acesta e subiectul pe care il exploram astazi care, insa, nu este nou. Toti cunoastem faimoasa fraza din Hamlet atribuita lui Shakespeare "a fi sau a nu fi?" ("to be, or not to be?"). In ultimul timp se aud tot mai multe voci care raspuns negativ acestei formule, in unison si tot mai strident. Ele reflecta o mentalitate occidentala in ascensiune care se extinde in restul lumii fiind cunoscuta ca antinatalism, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primirea de către Președintele României a miniștrilor apărării, respectiv a șefilor delegațiilor ministeriale ai celor nouă state membre ale Alianței Nord-Atlantice din Flancul Estic

Email Imprimare PDF

22_iohannis_memrii_nato_bucPreședintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a primit marți, 13 martie a.c., la Palatul Cotroceni, pe miniștrii apărării, respectiv pe șefii delegațiilor ministeriale ai celor nouă state membre ale Alianței Nord-Atlantice din Flancul Estic: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria. Întâlnirea a avut loc în contextul reuniunii miniștrilor apărării în Formatul „București" (cunoscut și sub denumirea de B9), găzduită de țara noastră în perioada 12-14 martie a.c., la care mai participă oficiali NATO și reprezentanți ai Departamentului de Stat și Departamentului Apărării din Statele Unite ale Americii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Institutul de Filologie al AȘM și Centrul Perinatologic din Bălți au semnat Declarația de ReUnire cu România: Numărul localităților și al instituțiilor care solicită reîntregirea neamului românesc a ajuns la 116

Email Imprimare PDF

22_institutul_de_filologie_asmPe lângă cele 111 consilii locale din R. Moldova care au adoptat declarații simbolice de Unire cu România, gestul este urmat și de biserici, școli, instituții medicale și chiar de științe, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Miting uriaș la Chișinău pentru ReUnirea cu România! Nu lipsi! Se scrie Istorie Românească! Presa din România invitată la eveniment!

Email Imprimare PDF

22_miting_urias_chisinauAlianța pentru Centenar are deosebita plăcere de a vă invita să participaţi la manifestațiile dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Un uriaș miting se va organiza pe data de 25 martie de la ora 12:00 în Chișinău, Piața Marii Adunări Naționale urmând a se umple cu oameni, după foarte mult timp, transmite Romanian Global News citând un comunicat.

Citeşte mai mult...
 

Joacă Chișinăul la două capete în ceea ce privește așa zisa limbă moldovenească? Una spune la București de unde ia bani și alta la Kiev? Șarov s-a văzut cu agentul SBU, Anatolie Fetescu!

Email Imprimare PDF

22_anatolie_fetescu_sbuÎn data de 12 martie 2018, la Kiev, a avut loc prima întrunire a Grupului comun de lucru la nivelul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerului Învățământului şi Ştiinței al Ucrainei, instituit să acorde suport în elaborarea programelor de studiu și a manualelor, precum și să propună măsuri pentru asigurarea în continuare a dreptului minorităților naționale din ambele state de a studia în limba maternă, se arată în într-un comunicat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Matei Dobrovie: Voi continua să insist pe faptul că această divizare artificială în români și moldoveni este foarte dăunătoare. Anatol Popescu corectează răspunsul MRP

Email Imprimare PDF

22_matei_dobrovie_anatol_popescuDeputatul român Matei Adrian Dobrovie, vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a primit un răspuns de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni privind divizarea artificială a învățământului în limba română din cele 3 regiuni din Ucraina: Cernăuți, Transcarpatia și Odesa, unde este menținută așa-zisa „limbă moldovenească" de către autorități – notează Agenția BucPress, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Forumul Asociațiilor Românești a avut loc la Madrid. Ce rămâne după vorbele rostite acolo? Doar promisiuni, ca de obicei?

Email Imprimare PDF

22_forumul_asociatilor_roRomânii din Spania au nevoie de sprijinul statului român pentru păstrarea identităţii în rândul noilor generaţii. La primul forum al asociaţiilor româneşti, organizat de Ambasada de la Madrid, pe 10 martie 2018, au fost abordate cele mai frecvente probleme ale românilor din Spania privind munca, imaginea comunităţii sau întoarcerea acasă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Preasfințitul Ignatie a participat la hramul bisericii românești din Aberdeen, Scoţia

Email Imprimare PDF

22_preasfintitul_ignatieÎn duminica a III-a din Postul Mare, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a slujit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif, în Parohia „Sfânta Cruce și Sfinții Ioachim și Ana" din Aberdeen, Scoția, cu ocazia hramului sfântului lăcaș, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

"Seri Muzicale la Ambasada României", la Haga

Email Imprimare PDF

22_seri_muzicale_hagaÎn contextul marcării Anului CENTENAR și a Lunii Francofoniei, Ambasada României la Haga a organizat, în cadrul programului cultural "Seri Muzicale la Ambasada României", un concert de pian si vioară susținut de tinerii și talentații artiști români Anamaria Stamp și Florin Negreanu, bine-cunoscuți și apreciați de iubitorii olandezi și români de muzică., transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sănătatea românilor din Italia în atenția Bisericii Ortodoxe române din peninsulă

Email Imprimare PDF

22_biserica_ortodoxa_ro_itCu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, la Parohia "Sfinții Români" din Pavia, duminică 4 martie, după Sf. Liturghie, a avut loc al doilea Seminar cu Lega Italiana per la Lotta contro i Tumori di Milano (LILT). Tema abordata „Sa ne alimentam sanatos pentru a preveni tumorile". Au fost evocate rezultatele obtinute de catre Fondul mondial pentru cercetarea cancerului (WCRF), transmite preoteasa Ioana Popa, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lucrările la şantierul Aşezământului românesc din München continuă

Email Imprimare PDF

22_asezamant_ro_munchenChiar dacă în partea a doua a lunii februarie iarna s-a manifestat cu toată puterea ei, lucrările pe şantierul viitorului Aşezământ bisericesc "Sf. Cruce" şi "Sf. Ier. Calinic de la Cernica" de la München au avansat în mod consistent. Până la 8 martie, s-a reuşit turnarea tuturor pereţilor de la nivelul subsolului corpului C (mănăstirea) precum şi betonarea unei părţi din planşeul de deasupra acestora. În continuare, se pune armătura pentru a se turna în scurt timp restul planşeului, scrie http://cbrom.de, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Început de slujire la Paraclisul românesc Sf. Grigorie cel Mare - Roma (Torre Angela)

Email Imprimare PDF

22_paraclisul_romanesc_romaMisiunea de binevestire a Tainei Mântuirii prin asumarea Crucii și adunarea fraților români laolaltă în sânul Bisericii continuă în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, prin înființarea Paraclisului Sf. Grigorie cel Mare, episcop al Romei. Pe urmele Sfântului, credincioșii din zona Torre Angela, începând din Duminica Sf. Cruci se înscriu în urcușul spre Înviere, alături de Părintele Gabriel Apopei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Participare românească la Târgul Internaţional de Carte de la Gdańsk

Email Imprimare PDF

22_targul_international_de_carte_gdanskInstitutul Cultural Român de la Varșovia va participa în perioada 16-18 martie a.c. la Târgul de Carte de la Gdańsk, prima inițiativă de anvergură din regiunea Pomerania, dedicată literaturii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Uniunea Scriitorilor din R.Moldova a semnat Declarația de ReUnire cu România

Email Imprimare PDF

23_reuniti_2018Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova a hotărât să se alăture celor 108 localități și 3 raioane și a semnat Declarația de ReUnire cu România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu: România trebuie să îndrăznească să înceapa discuțiile legate de reunificarea țării”, DEZVĂLUIRI despre discuțiile sale cu Putin

Email Imprimare PDF

23_putin_basescuFostul președinte al României, Traian Băsescu, a povestit în cadrul unei emisiuni la B1 Tv despre discuțiile pe care le-a avut în perioada mandatului cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Totodată, acesta a sugerat că Rusia nu ar mai avea niciun interes strategic legat de teritoriul între Prut și Nistru, scrie agora.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Acrobațiile „fratelui” Frattini

Email Imprimare PDF

24-NicolaeNegruLa 1 martie, reprezentantul special al președinției italiene a OSCE a acordat, la Moscova, un interviu postului propagandistic RT. Ascultându-l pe „fratele" italian, aveai impresia că vorbește în numele prietenului său, Serghei Lavrov, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Popescu: Regretăm că după semnarea tratatului de bună vecinătate din 1997, țara noastră Ucraina a întors-o invers, și ne-a dat înapoi la limba moldovenească

Email Imprimare PDF

23_anatol_popescuPrezent la Atelierul de lucru al profesorilor și directorilor din școlile de limbă română din Regiunea Odesa-Ucraina, președintele Asociației „Basarabia" a românilor din regiunea Odesa a prezentat câteva dintre chestiunile organizatorice ce privesc comunitățiilor românești istorice și lingvistice din sudul Basarabiei (Bugeac - Ucraina de Sud), scrie http://www.bugeac.net, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parlamentarul român din Rada de la Kiev, Grigore Timiș, solicită ministerului Educației de la Kiev renunțarea la glotonimul „limba moldovenească”

Email Imprimare PDF

23_grigore_timisParlamentarul Grigore Timiș, singurul deputat de etnie română din Rada Supremă de la Kiev, solicită ministrului ucrainean al educației și științei, Lilia Grinevici, să studieze posibilitatea ca în Ucraina să funcționeze o singură programă școlară pentru școlile cu predare în limba română, renunțând la glotonimul „limbă moldovenească", folosit în special în cazul școlilor din regiunea Odesa – scrie TOCpress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CE SĂNĂTATEA MEA? - filmul despre sănătate pe care sistemul nu vrea ca tu să-l vezi. Fii deștept! Nu te lăsa manipulat în ceea ce privește sănătatea ta!

Email Imprimare PDF

23_what_the_health"What the Health este un film zguduitor creat de creatorii filmului documentar premiat COWSPIRACY - The Secret Of Sustenability. Filmul urmărește aventura de investigare a îndrăznețului regizor Kip Andersen, care descoperă secretul pentru prevenirea și chiar inversarea bolilor cronice - și investighează de ce organizațiile de sănătate ale lumii nu vor să știm despre asta. Bolile de inima si cancerul, sunt principalele cauze ale mortii in America (si in majoitatea tarilor Occidentale n.t.), iar diabetul se află la cea mai mare cotă din toate timpurile. În acest context filmul arata posibil, cea mai mare mușamalizare din sanatate din timpurile noastre, scrie http://fymaaa.blogspot.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Website-ul Marii Uniri pentru publicul internațional se lansează la Londra

Email Imprimare PDF

23_the_making_of_united_romaniaÎn cadrul programului de celebrare internațională a Anului Centenarului, Institutul Cultural Român și Ambasada României în Regatul Unit lansează la Londra, pe 14 martie 2018, un elaborat website în limba engleză, care spune extraordinara poveste a Marii Uniri pentru publicul anglofon de pretutindeni, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“HĂRŢILE BASARABIEI” la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”

Email Imprimare PDF

23_hartile_basarabieiMuzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în data de 14 martie, la ora 16.30, vernisajul expoziției "Hărțile Basarabiei". Cele peste 30 de hărți din colecțiile personale ale domnului Prof. Univ. Dr. Adrian Nastase şi ale Excelenței Sale Dr. Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România, reprezintă patru secole de cartografie, începând cu anul 1545, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„De 100 de ori mai Uniți pentru NEPSIS!”

Email Imprimare PDF

23_de_100_de_ori_mai_unitiÎn perioada 2-5 martie, s-a desfășurat la Centrul Pastoral "Sfântul Apostol Timotei"- Termoli, proiectul „De 100 de ori mai Uniți pentru NEPSIS!" adresat tinerilor și adolescenților cu vârsta între 16 și 20 de ani, care și-au manifestat dorința de a face parte din echipa Nepsis, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Mărţişor cultural românesc” la Jula - Sărbătoarea primăverii românești la Jula

Email Imprimare PDF

23_martisor_cultural_julaCu ocazia zilelor de 1 martie şi 8 martie, sărbătorind venirea primăverii, Consulatul General al României la Jula a organizat o multiplă manifestare cultural-artistică, intitulată "Mărțișor Cultural Românesc la Jula". Manifestarea a fost găzduită în data de 07 martie 2018 de către Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria (UCRU) și a beneficiat de sprijinul Direcției Judeţene pentru Cultură Bihor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

PS Episcop Macarie la românii din Iutlanda, Danemarca

Email Imprimare PDF

23_romani_iutlandaPreasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord se află, în aceste zile, în comunitățile românești din Peninsula Iutlanda, în nordul Regatului Danemarcei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Stindardul Unirii şi Ziua Mamei ȋn Parohia românească Feltre

Email Imprimare PDF

23_parohia_romaneasca_feltreSâmbătă, 10 martie 2018, Parohia românească Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat din Feltre, Protopopiatul Triveneto I, a primit Drapelul Unirii de la Parohia Asolo, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cea de-a VIII-a ediție a Expo România-Italia dedicată Centenarului Marii Uniri

Email Imprimare PDF

23_romania_mare_vechile_hotareRoma se pregătește să găzduiască unul dintre cele mai importante evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri și comunității românești din diaspora. Este vorba despre cea de-a VIII-a ediție a Expo România-Italia, care va avea loc în perioada 4-6 mai, la Club Atlantico din capitala Italiei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 3

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.