România rămâne principalul partener comercial al Republicii Moldova

Email Imprimare PDF

16_harta_roRomânia rămâne în continuare cel mai mare partener comercial de import al Republicii Moldova, iar 49% din totalul importurilor Republicii Moldova au fost din UE, se arată într-un studiu realizat de Programul pentru Reforme Structurale, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reglementarea conflictului transnistrean. Andrian Candu spune că mecanismele de alertă în cadrul OSCE funcționează cu deficiențe

Email Imprimare PDF

16_conflictul_transnistreanParlamentul R. Moldova a discutat astăzi în cadrul unui platforme privind reintegrarea țării evoluțiile din ultimul timp în privința reglementării conflictului transnistrean, scrie Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Gala „100 pentru Centenar” a ajuns la Madrid. Români care fac cinste Neamului și Țării premiați în Spania

Email Imprimare PDF

16_gala_100_centenar_madridMadrid a găzduit, joi 19 iulie a.c., Gala „100 pentru Centenar", proiect al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni care își dorește să premieze 100 de români de pretutindeni cu activități deosebite, promotori ai elitelor românești în afara frontierelor României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității românești din Irlanda

Email Imprimare PDF

16_mae_irlandaMinistrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a efectuat miercuri, 18 iulie 2018, o vizită în Irlanda, ocazie cu care a avut o întrevedere cu Helen McEntee, ministru de stat pentru Afaceri Europene în Departamentul Afacerilor Externe și Comerțului din cadrul Guvernului Irlandei, transmite un comunicat de presă al MAE, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Beneficiile apărării antirachetă, evocate de ambasadorul român la Washington şi preşedintele Comitetului de Informaţii din Camera Reprezentanţilor

Email Imprimare PDF

16_ambasador_roman_washingtonAmbasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a subliniat valenţele defensive ale scutului antirachetă şi importanţa sa strategică pentru România, pentru Statele Unite ale Americii şi statele NATO în ansamblu, în cadrul unei întrevederi avute luni cu preşedintele Comitetului de Informaţii din Camera Reprezentanţilor, congresmenul republican Devin Nunes, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Elevi și profesori din Căușeni, Basarabia într-o vizită educativă în Țara Mamă, într-un proiect IEH

Email Imprimare PDF

16_causeniÎn perioada 22-27 iulie 2018, peste 45 de elevi și profesori de la liceele ,,Mihai Eminescu" și ,,Alexei Mateevici" din Căușeni, vizitează România, într-o excursie tematică, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Consulatul României la Slatina, în Maramureșul Istoric, a fost lansată cartea „Maramureșenii și Marea Unire de la 1 Decembrie 1918” de Ilie Gherheș

Email Imprimare PDF

16_ilie_gherhesLa 18 iulie 2018, Consulatul României la Slatina a găzduit lansarea cărții „Maramureșenii și Marea Unire de la 1 Decembrie 1918", lucrare scrisă de dr. Ilie Gherheș, istoric, șef de secție în cadrul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș – informează Agenția de știri BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Președintele CJ Covasna, obligat de instanță să scoată drapelul Ungariei din sala de ședințe a instituției

Email Imprimare PDF

21_dan_tanasaTribunalul Covasna a admis pe 19 iulie, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva președintelui Consiliului Județean Covasna și l-a obligat pe liderul UDMR să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc din sala de ședințe a Consiliului Județean Covasna, scrie Dan Tanasa pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul „Întâlniri bucovinene”, la Câmpulung Moldovenesc

Email Imprimare PDF

/16_intalniri_bucovineneLa Câmpulung Moldovenesc se va desfăşura, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, în perioada 27 – 29 iulie a.c., cea de-a XXIX-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor „Întâlniri bucovinene", manifestare organizată de Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural „Bucovina", – informează Agenția de știri BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

10.000 de tineri români părăsesc România în acest an pentru a studia în străinătate

Email Imprimare PDF

16-_10_tineri_parasesc_tara10.000 de tineri se pregătesc să părăsească ţara, pentru a merge să studieze la facultăţi din străinătate, transmite Agentia de Presă Diaspora Azi, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Adunare protopopială la Cremona

Email Imprimare PDF

16_adunare_cremona17 iulie 2018 - Zi de mare bucurie în Parohia românească "Nașterea Maicii Domnului" de la Cremona, transmite preotul Sorin Croitoru de la Mantova, responsabilul mass-media al Protopopiatului Lombardia 1, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce ar trebui să ne îngrijoreze după întâlnirea Trump-Putin?

Email Imprimare PDF

17_trump_putinCelebrul autor al planului Kozak se ocupă din nou în mod oficial de Republica Moldova, iar ministrul Apărării de la Chișinău nu a catadicsit să vina la summitul NATO de săptămâna trecută de la Bruxelles. După întâlnirea Trump-NATO de la Helsinki, pericolul pentru România este imediata vecinătate, care s-ar putea să nu mai figureze printre prioritățile Departamentului de Stat au declarat la www.digi24.ro, Dan Dungaciu și Cristian Diaconescu, preluați de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Europarlamentarul Andi Cristea: “Prioritatea noastră naţională vizează Republica Moldova”

Email Imprimare PDF

17_andi_cristea„Faptul că România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene nu înseamnă ca vom influenţa neapărat decizia europeană, dar vom fi cei care vom defini agenda discuţiilor, vom fi la prezidiu, la propriu şi la figurat şi sunt convins că va fi o preşedinţie de succes", este de părere Andi Cristea, europarlamentar PSD şi vicepreşedintele Comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, se arată într-un interviu, în exclusivitate, realizat de corespondentul TVR, la Bruxelles, Lucian Pîrvoiu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează Gala „100 pentru Centenar” la Madrid

Email Imprimare PDF

17_100_pentru_centenar_madridMinisterul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) continuă seria demersurilor dedicate promovării elitelor românești din afara granițelor prin Gala „100 pentru Centenar" din Spania, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teodor Meleșcanu: “România acordă o mare importanță asocierii politice la Uniunea Europeană a R.Moldova, Georgiei și Ucrainei”

Email Imprimare PDF

17_melescanuRomânia acordă o mare importanță accelerării integrării economice și asocierii politice a Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei la Uniunea Europeană, a declarat luni ministrul de Externe de la București, Teodor Meleșcanu, la o întrunire a Consiliului UE pentru Afaceri Externe (CAE) la Bruxelles la care s-a discutat despre Parteneriatul Estic și Libia, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Unirea și în afaceri! Companiile din Republica Moldova s-ar putea lansa în comun cu cele din România pe pieţe de desfacere mari

Email Imprimare PDF

17_afaceri_companii_rep_mdCompaniile din Republica Moldova şi cele din România, ar putea să se lanseze, în comun, pe pieţe de desfacere mai mari, precum cele din China sau Japonia. Aceasta va permite participarea agenţilor economici din Republica Moldova şi România la misiuni economice, târguri internaţionale şi întâlniri de afaceri. Propunerea de iniţiere a unui proiect de internaţionalizare a companiilor din Republica Moldova a fost discutată în cadrul unei întrevederi a prim-ministrului Pavel Filip cu delegaţia Uniunii Naţionale a Patronatului Român, aflată în vizită la Chişinău.

Citeşte mai mult...
 

Marșul Centenarului | Flacăra Unirii pleacă de la Sibiu la Curtea de Argeș

Email Imprimare PDF

17_flacara_unirii_sibiu_curtea_de_argesAu parcurs până acum trei sute de kilometri și mai au de mers pe jos încă o mie. Participanții la Marșul Centenarului, care au pornit la 1 iulie de la Alba Iulia pe jos spre Chișinău pentru a duce Flacără Unirii prin satele de pe ambele maluri ale Prutului, au ajuns la Sibiu, transmite Ina Guțu pentru Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În Ținutul Herța au fost discutate problemele învățământului în limba română din Ucraina

Email Imprimare PDF

17_tinutul_herta_problemeÎn data de 17 iulie, în incinta Casei raionale de Cultură din Ținutul Herța, a fost organizată de Asociația ucraineană de cercetători ai învățământului o masă rotundă, intitulată „Reforma învățământului și problemele lingvistice: punctul de vedere al subiecților educației", (www.uera.org.ua), în cadrul proiectului „Promovarea dialogului intercultural privind studierea limbii ucrainene de către reprezentanții minorităților naționale din regiunea Cernăuți" – informează Agenția de știri BucPress din Cernăuți, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansarea proiectului „Memorie, identitate și comunitate. Studii de istorie orală pe Valea Prutului în România și Republica Moldova” la Iași

Email Imprimare PDF

17_memorie_identitate_si_comunitateLa Iași va fi lansat vineri proiectul „Memorie, identitate și comunitate. Studii de istorie orală pe Valea Prutului în România și Republica Moldova" al Asociaţiei de Relaţii Internaţionale „Est-Democraţia", transmite InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabăra protopopiatului Piemonte I (Torino I, Giaveno, Orbassano si Settimo)

Email Imprimare PDF

17_tabara_piemonte_ICu binecuvântarea lui Dumnezeu şi a Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italieiîn perioada 9-14 Iulie, parohiile „Sfânta Parascheva" din Torino, „Sfântul Ioan de la Râsca și Secu"din Settimo Torinese-San Mauro, „Sfântul Teotim Episcop al Tomisului" din Giaveno şi „Sfântul Mucenic Emilian din Durostorum" din Orbassano au organizat o tabară creştină la Pragelato, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ana Maria Pătrașcu, profesor de limba română la Bari, și-a lansat cartea: ”Toamnă fuksie – Fucksie d’autunno”

Email Imprimare PDF

17_toamna_fuksieConsulatul General al României la Bari, a găzduit miercuri, 11 iulie 2018, la sediul misiunii diplomatice, lansarea cărții de poezii „Toamnă fuksie – Fucksie d'autunno", eveniment ce se înscrie în seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, transmite www.diasporaazi.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Șezătoare cultural artistică la Câmpul Românesc din Hamilton

Email Imprimare PDF

17_campul_ro_hamiltonSâmbătă 14 Iulie a.c , după un pelerinaj la statuia lui Mihai Eminescu si la busturile de pe aleea scriitorilor din exil, statui executate de Nicăpetre, a urmat o slujbă in memoriam la capela ortodoxă din incinta câmpului, scrie Observatorul, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabăra organizată de Protopopiatul românesc din Sicilia a adus valorile românești în inimile și mintea copiilor români din zonă

Email Imprimare PDF

17_tabara_siciliaTabăra "Bucuria" din Protopopiatul ortodox român din Sicilia și-a deschis larg ușile duminică, 15.07.2018, pentru mai mulți copii români din parohiile Palermo, Ragusa, Trapani, Siracusa si Messina, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dirijorul Tiberiu Soare la Festivalul și Master Class-ul Internaţional de Operă de la Ierusalim

Email Imprimare PDF

17_tiberiu_soareFestivalul și Master Class-ul Internaţional de Operă, organizat de Primăria din Ierusalim, are loc în perioada 10 iulie – 5 august 2018 la YMCA și la Academia de Muzică și Dans din Ierusalim, la Complexul de Arte Performative Elma din Zichron Yaakov și la Conservatorul Israelian din Tel Aviv, transmite un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Protocol de Colaborare între Patriarhia Română și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Email Imprimare PDF

18_patriarhia_romana_mrpMinisterul pentru Românii de Pretutindeni și Patriarhia Română au semnat marți, 17 iulie a.c, un nou Protocol de Colaborare, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

George Damian: „O forţă nevăzută îi ţine gura închisă” lui Năstase atunci când e vorba de Unire

Email Imprimare PDF

18_george_damian„Dacă ar accepta o discuție deschisă pe tema identității naționale, ar fi nevoit să recurgă la argumentația de natură sovietică pe linia Dodon-Voronin", afirmă istoricul George Damian pe www.timpul.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cetățenii Republicii Moldova consideră că, dintre toți partenerii externi, cele mai bune relații le au cu România

Email Imprimare PDF

18_rm_roCele mai bune relații pe care le are R. Moldova la ora actuală sunt cu România, apreciază 65% dintre cetățeni, iar alți 16% consideră că relațiile dintre București și Chișinău nu sunt „nici rele, nici bune", transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlnirea preşedintelui Comisiei românilor de pretutindeni din Senat cu preşedintele Comitetului de stat pentru diaspora a Republicii Azerbaidjan

Email Imprimare PDF

18_fuad_muradov_viorel_badeaSenatorul Viorel Badea, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, a avut o întrevedere cu Fuad Muradov, preşedintele Comitetului de stat pentru diaspora, în cadrul Adunării Naţionale a Republicii Azerbaidjan, cu ocazia vizitei oficiale întreprinse în România, luni, 16 iulie a.c., transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernul de la București va aproba un memorandum privind constituirea echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună România - Republica Moldova

Email Imprimare PDF

18_guvern_bucurestiGuvernul urmează să aprobe marţi un memorandum privind negocierea şi semnarea Protocolului între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, şi Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova, prin Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, privind constituirea şi activităţile echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Măsuri guvernamentale de interes pentru românii de pretutindeni

Email Imprimare PDF

18_mrpGuvernul a adoptat marți, 17 iulie a.c., un proiect de interes pentru românii de pretutindeni. Astfel, prin Hotărâre de Guvern a fost îmbunătățit cadrul legislativ privind condițiile în care românii pot călători în străinătate împreună cu copiii minori, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Participanții la Marșul Centenarului au ajuns la Sibiu

Email Imprimare PDF

18_constantin_neculaFlacăra Unirii a fost adusă marți, 17 iulie, în inima Transilvaniei, la Sibiu. Zeci de unioniști din București, Chișinău, Grătiești, Pitești, Botoșani și alte localități din România și Republica Moldova au purtat Flacăra Unirii în cea de-a treia etapă a Marșului Centenar, pe traseul Sighișoara–Apold-Agnita-Nocrich-Sibiu. După ce au parcurs 300 de km din cei 1300 pe traseul Alba Iulia-Chișinău, participanții la Marșul Centenar au ajuns în Piața Sfatului.

Citeşte mai mult...
 

Cei mai talentați și isteți copii din Republica Moldova, premiați cu o excursie în România

Email Imprimare PDF

18_copii_talentati_rmZeci de elevi din Republica Moldova care s-au remarcat în concursurile „Victorie prin Istorie" și Ars Adolescentina, dar și la olimpiadele de istorie au fost premiați recent cu o excursie în România. Copiii au fost însoțiți de profesori de istorie și limba română, transmite Infoprut, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

S-a desfășurat Festivalul ,,Joc românesc” de la Jâtcovița

Email Imprimare PDF

18_festivalul_joc_romanescNașterea Sfântului Ioan Botezătorul este prăznuită pe 24 iunie, de creștinii ortodocși care se ghidează după Calendarul Gregorian, respectiv pe 8 iulie inclusiv de românii care respectă Calendarul Iulian. Această sărbătoare este cunoscută în popor și sub denumirea de Sânziene sau Drăgaica. În calendarul popular, această zi este cunoscută și sub denumirea de ,,Cap de vară", pentru că, atunci soarele ajunge la apogeu. Inspirați de acest eveniment, organizatorii ediției a XII-a a Festivalului Internațional de Folclor al Românilor din Balcani care, anul acesta s-a desfășurat la Jâtcovița între 7 și 9 iulie 2018, sub genericul ,,JOC ROMÂNESC" (în Timocul Sârbesc), au început programul competitiv al măreței sărbători a românității cu un montaj folcloric consacrat zeiței Diana, transmite Lucian Marina, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cercetător de la Academia de Ştiinţe de la Budapesta: “Secuii nu sunt o minoritate etnică, ci parte a naţiunii ungare”

Email Imprimare PDF

18_secuiiSecuii nu sunt o minoritate etnică, ci parte organică a naţiunii ungare, a declarat un cercetător de la Institutul pentru Studierea Minorităţilor din cadrul Academiei ungare de Ştiinţe, informează agenţia de ştiri MTI, citat de Mediafax și preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul portului popular românesc - ediția a-VI-a, la Catania în Sicilia

Email Imprimare PDF

18_festivalul_portului_popular_romanescDuminică 15 iulie, s-a putut desfășura în condiții ideale - Festivalul portului popular românesc- ediția a- VI-a, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

PS Macarie: „Vrăjmașii Mântuitorului, când nu au mai putut să-I nege minunile au recurs la această stratagemă: compromiterea, denigrarea, calomnierea”

Email Imprimare PDF

18_ps_macariePreasfințitului Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Europei de Nord s-a aflat în Duminica a VII-a după Rusalii, 15 iulie 2018, în mijlocul credincioșilor parohiei ortodoxe române din orașul suedez Uppsala. Potrivit site-ului Episcopiei Europei de Nord (www.episcopiascandinavia.se), ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, a binecuvântat copiii oferindu-le daruri și a rostit cuvântul de învățătură pe marginea pericopei evanghelice despre vindecarea a doi orbi și a unui mut din Capernaum (Matei 9, 27-35).

Citeşte mai mult...
 

Petru Bogatu: „Summit-ul NATO între interesul național și suficiența provincială”

Email Imprimare PDF

20_petru_bogatuRepublica Moldova nu a participat la Campionatul Mondial de Fotbal, acest fapt fiind și explicabil, și scuzabil. Mai greu de înțeles este absența ei din cel mai important joc politic internațional. Istoria s-a făcut în aceste zile fără noi. Noroc că nu împotriva noastră, scrie Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru Vakulovski: „Primarul Bălțiului învață româna la grădiniță”

Email Imprimare PDF

20_alexandru_vakuloskiVineri, la Bălți, a fost dată în exploatare unica grădiniță din municipiu pentru copiii cu deficiențe de văz. Ceremonia a avut loc în prezența Excelenței Sale, Ambasadorul Japoniei în Moldova, Masanobu Yoshii. Din cei peste 80 000 de dolari donați de guvernul japonez, grădinița a fost reparată și dotată cu aparataj medical și calculatoare, scrie Alexandru Vakulovski pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Secretarul de stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Veceslav Şaramet s-a întâlnit la Cernăuţi cu membrii comunităţii româneşti din această regiune

Email Imprimare PDF

20_veceslav_saramet_cernautiÎn perioada 13-14 iulie a.c., domnul Veaceslav Șaramet, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), a efectuat o vizită de lucru în Ucraina. În cadrul vizitei, demnitarul a prezentat comunității românești din Cernăuți obiectivele și proiectele MRP, activitățile propuse în contextul Centenarului, precum și posibilitățile de depunere de proiecte cu finanțare nerambursabilă, potrivit unui comunicat de presă remis Agenţiei de presă BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Studenți și profesori din Republica Moldova, la o tabără de vară peste Prut, organizată de Universitatea din Suceava

Email Imprimare PDF

20_studenti_universitatea_din_sucevaStudenţi şi cadre didactice din Republica Moldova și Ucraina participă, în această săptămână, la Vatra Dornei, la Şcoala de vară organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare" Suceava (USV) în contextul Centenarului Marii Uniri, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al instituţiei academice, Codruţ Şerban, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Basarabenii din diaspora se alătură Marșului Centenar

Email Imprimare PDF

20_basarabeni_diaspora_mars_pt_centenarTot mai mulți oameni se alătură Marșului Centenar pe jos până la Chișinău. Printre participanți se numără și unioniști din diaspora, care au venit de la mii de kilometri distanță pentru a duce Flacăra Unirii în cea de-a doua capitală românească. Oamenii spun că este de datoria fiecăruia să își unească eforturile și să promoveze unirea, transmite www.libertv, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un mare investitor din Satu Mare va aduce muncitori din Ucraina și Republica Moldova

Email Imprimare PDF

19_muncitori_mdFabrica de mobilă Polipol din Foieni va aduce muncitori din Republica Moldova și Ucraina pentru a acoperi deficitul de forță de muncă, cu care se confruntă și la care nu găsește o altă soluție în România, transmite www.presasm.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Poetul, prozatorul și publicistul Nicolae Dabija a fost omagiat în cadrul unei ceremonii organizate de Academia de Științe a Moldovei

Email Imprimare PDF

19_nicolae_dabija_ceremoniePoetul, prozatorul și publicistul Nicolae Dabija a fost omagiat luni, 16 iulie, în cadrul unei ceremonii festive organizate de Academia de Științe a Moldovei. Autor a peste 80 de volume de poezii, eseuri și publicistică, Nicolae Dabija, care este membru corespondent al AȘM și membru de onoare al Academiei Române, a împlinit, la 15 iulie, 70 de ani, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cultură, educaţie şi spiritualitate în tabăra românească de la Roquetas de Mar, Spania

Email Imprimare PDF

20_tabara_romaneasca_roquetas_de_marCopii și tineri din comunitățile românești din regiunea Andalucia, Spania s-au aflat în perioada 8-14 iulie 2018 în tabăra de spiritualitate și cultură românească de la Roquetas de Mar, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comemorarea ostasilor romani care s-au jertfit in timpul razboiului de independenta pe pământ bulgaresc

Email Imprimare PDF

19_comemorarea_ostasilor_romaniMemoria ostaşilor români care s-au jertfit pentru libertate pe pământ bulgăresc în timpul Războiului de Independenţă se păstrează vie şi astăzi. Eroii luptelor de la Plevna, Smârdan şi Vidin au fosr comemoraţi de veterani armatei roamne pentru curajul cu care și-au apărat ţara, transmite Digi24 Craiova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mitul „românului-infractor”, pulverizat de statistici

Email Imprimare PDF

19_mitul_romanului_infractorAproape trei decenii, propaganda a forțat pe toate canalele ideea „românului-infractor", aducând grave prejudicii de imagine și de auto-percepție românilor. Știrile care abundă în relatări de furturi, tâlhării, violuri și multe alte infracțiuni, acuzele mai mult sau mai puțin directe sau „analizele specialiștilor" au indus percepția generală că România este un spațiu al infracționalității și că românii au o înclinație aparte pentru infracțiune. Pe cât de elaborată a fost manipularea, pe atât de simplă este demontarea acesteia, cu ajutorul datelor statistice, se arată într-un articol pe www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Lumea e bine Făcută” - spațiu de jurnalism poetic - lansarea publicației Infinitezimal la ICR Berlin

Email Imprimare PDF

19_infinitezimalÎn data de 18 și 19 iulie, de la orele 19.00, ICR Berlin lansează numărul româno-german al publicației de jurnalism poetic Infinitezimal. Galeria ICR Berlin va deveni cu acest prilej un spațiu de jurnalism poetic și întâlnire în arte și discipline: literatură, muzică contemporană, arte plastice, animație video, transmite un comunicat de presă al ICR Berlin, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primirea Stindardului Marii Uniri în Parohia Sfântul Ierarh Ioan Postitorul - Lunghezza - Lazio II

Email Imprimare PDF

19_lungezza_lazio_parohie_roDuminică 15 iulie 2018, credincioșii din parohia Sfântul Ierarh Ioan Postitorul din Lunghezza - Lazio II, au primit cu bucurie Drapelul Marii Uniri. După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba de Tedeum, și o rugăciune pentru eroii și martirii neamului nostru, urmat de o serbare susținută de copii parohiei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: “Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de ce revine Dmitri Kozak”

Email Imprimare PDF

21_nicolae_negruMinistrul Apărării, Eugen Sturza, a motivat absența sa la summitul NATO de la Bruxelles prin faptul că problemele care s-au discutat acolo nu ne vizează în mod direct. „Agenda summitului NATO din acest an nu include subiecte de discuții care vizează direct Republica Moldova...", a explicat el, solicitat de portalul deschide.md, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Experți de la Chișinău: Revenirea lui Kozak - un semnal deloc bun pentru R.Moldova

Email Imprimare PDF

21_dimitri_kozakNumirea lui Dmitrii Kozak în calitate de reprezentant special al lui Putin pentru relația cu R.Moldova, nu reprezintă nici pe departe un semnal bun pentru statul nostru. Unii consideră că autorul Memorandumului din 2003 privind federalizarea R.Moldova pregătește terenul pentru victoria PSRM la parlamentarele din toamnă, alții că, de fapt, Dmitrii Kozak are scopul de a readuce în discuție principiile memorandumului său, eșuat în perioada lui Voronin, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Solidaritate româno-română! Caravana dăruirii în Eparhia Hușilor și Mitropolia Basarabiei

Email Imprimare PDF

21_eparhia_husilorCu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, în perioada 09-12 iulie, Protoieria Emilia Romagna I a trimis un TIR de pachete, constând în câteva tone de articole de vestimentație și jucării pentru copii, cât și peste 8 tone de alimente, în România și Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proclamaţie de felicitare a României cu ocazia Centenarului Marii Uniri, emisă de guvernatorul statului american New Hampshire

Email Imprimare PDF

21_new_hampshire_declaratieGuvernatorul statului american New Hampshire, Christopher T. Sununu, a emis o proclamaţie oficială prin care felicită România cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, se arată într-un comunicat transmis de Ambasada României în Statele Unite ale Americii (SUA).

Citeşte mai mult...
 

Cooperare între MRP și Comitetul de Stat pentru Diaspora din Republica Azerbaidjan

Email Imprimare PDF

21_intoteroMinistrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a semnat luni, 16 iulie a.c., un Memorandum de Cooperare între MRP și Comitetul de Stat pentru Diaspora din Republica Azerbaidjan, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sondaj CNMR: Peste 87 % dintre români se consideră patrioţi, iar 88 % cred că România nu face suficient pentru a-şi apăra valorile

Email Imprimare PDF

21_roPeste 87% dintre români se consideră patrioţi, iar peste 88% cred că România nu face destul pentru a-şi apăra valorile şi identitatea Naţională, conform unui sondaj realizat de CURS, transmite AGERPRES, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

IT-iştii din România au început să prefere firmele din Basarabia

Email Imprimare PDF

21_itisti_ro_firme_mdRepublica Moldova ne prinde cu paşi repezi din urmă în domeniul IT. Vecinii noştri au pregătit o infrastructură puternică şi vor acum să-şi consolideze poziţia de creatori inteligenţi în mediul online, transmite ProTv, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Momente unice la Cumpăna la înfrățirea cu Cazangic, localitate din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

21_cumpana_cazangicSâmbăta, 14 iulie, la Cumpăna, a fost o zi specială. Primarul Mariana Gâju a avut oaspeți frați români de peste Prut. O delegaţie din comuna Cazangic, Raionul Leova, Republica Moldova, condusă de primarul localităţii domnul Ion Guțu a fost prezentă în comuna Cumpăna cu ocazia înfrățirii celor două localități, transmite Ziarul Amprenta, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„O carte pentru un frate” – colectă de carte în Drobeta Turnu Severin pentru românii din Ucraina și Republica Moldova

Email Imprimare PDF

21_donatie_de_carte_pentru_bucovina„O carte pentru un frate" este sloganul campaniei desfășurate în această vară de Asociația „Eudava" din Drobeta Turnu Severin, care intenționează să strângă cărţi pentru românii din provinciile istorice. Volumele vor fi donate românilor din Ucraina și din Republica Moldova. Campania se va încheia în 31 august, de Ziua Limbii Române, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primarul din Bălţi a avut nevoie de traducător de română în timpul întâlnirii cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova

Email Imprimare PDF

21_primarul_din_balti_ambasadorul_japonieiLecție de limbă română pentru primarul din Bălți, Nicolae Grigorișin. Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii a întreprins o vizită de lucru în municipiu, iar în cadrul întrevederii cu autoritățile locale a vorbit fluent limba română. Edilul de la Bălţi însă, a vorbit doar în limba rusă, transmite www.publika.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferinţă omagială Nicolae Dabija, poet și savant, la 70 de ani

Email Imprimare PDF

21_nicolae_dabijaAcademia de Științe a Moldovei organizează conferința omagială a marelui poet, prozator, publicist, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei și membru de onoare al Academiei Române, Nicolae Dabija, care va marca vârsta de 70 de ani, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Succese româneşti la Festivalul Internaţional al Filmelor de Animaţie „ANIMATOR” de la Poznań

Email Imprimare PDF

21_animatorÎn perioada 6-12 iulie 2018 a avut loc la Poznań cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Filmelor de Animaţie „ANIMATOR", cel mai important eveniment de gen din Polonia, transmite un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru Șafran – Rezistența spirituală despre personalitatea și activitatea Marelui Rabin al României la ICR Tel Aviv

Email Imprimare PDF

21_alexandru_safranInstitutul Cultural Român de la Tel Aviv a organizat, în data de 10 iulie 2018, un eveniment de evocare a personalității și activității Marelui Rabin al României, Alexandru Șafran, trapnsmite un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Tanasa: “O nouă concesie făcută UDMR care va epura românii din instituțiile publice din Transilvania”

Email Imprimare PDF

21_dan_tanasaParlamentarii PSD, ALDE și PNL au făcut o nouă concesie legislativă UDMR și au modificat Statutul funcționarilor publici. Această modificare legislativă va contribui decisiv la epurarea etnică a românilor din instituțiile administrației publice în zonele controlate politic și administrativ de UDMR, scrie Dan Tanasa pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premieră istorică la un summit aliat: NATO cere Rusiei să își retragă trupele staționate ilegal în Republica Moldova, Georgia și Ucraina

Email Imprimare PDF

22_tarile_membre_natoȚările membre ale NATO reunite pentru summitul de la Bruxelles au solicitat miercuri retragerea forțelor militare pe care Rusia le-a staționat ilegal pe teritoriile Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei, într-o precizare inclusă în premieră în declarația finală a unui summit NATO, transmite www.caleaeuropeana.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce spune Klaus Iohannis că a obținut România la Summitul Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles?

Email Imprimare PDF

22_iohannis_natoPreședintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat, în perioada 11-12 iulie a.c., la Summitul Alianței Nord-Atlantice care a avut loc la Bruxelles, Regatul Belgiei, transmite un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Camera Reprezentanților din Congresul SUA a aprobat o rezoluție privind susținerea Republicii Moldova

Email Imprimare PDF

22_camera_reprezentantilor_din_congresul_suaCamera Reprezentanților din Congresul SUA a votat o Rezoluție de susținere a NATO și de reafirmare a suveranității și integrității teritoriale a partenerilor din Europa Centrală și de Est, inclusiv R. Moldova. Despre aceasta a anunțat congresmenul american Steve Cohen, membru al comisiei pentru securitate și cooperare în Europa (așa-numita Comisie Helsinki), transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Măsuri post-BREXIT pentru cetățenii români din UK

Email Imprimare PDF

22_mrpAnul 2019 are o importanță deosebită pentru România, atât din prisma preluării mandatului pentru Președinția Consiuliul Uniunii Europene, cât și din cauza ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite pe site-ul său Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Constănțenii semnează pentru Unire

Email Imprimare PDF

22_constanta_voluntariÎncepând de vineri, 13 iulie, și constănțenii se alătură inițiativei naționale de strângere a unui milion de semnături pentru Unirea cu Basarabia. Astfel, participanții la mitingul aviatic de la Tuzla, Aeromania 2018, sunt invitați să semneze pentru proiectul unionist de modificare a Constituției, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernul României a decis să mai aloce alte trei milioane de euro pentru renovarea grădinițelor din Repblica Moldova

Email Imprimare PDF

22_renovarea_gradinitelor_mdGuvernul României a decis să mai aloce alte trei milioane de euro pentru renovarea instituțiilor preșcolare din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, la inaugurarea unei grădinițe din satul Hansca, raionul Ialoveni, miercuri 11 iulie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernul de la Chisinau a aprobat ratificarea Acordurilor de împrumut cu BERD și BEI pentru interconectarea la rețelele energetice din România

Email Imprimare PDF

22_cabinetul_ministrilor_de_la_chisinauCabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat miercuri, 11 iulie, ratificarea a două Acorduri de împrumut cu BERD și BEI pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România. Împrumuturile de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI) sunt în valoare de câte 80 de milioane de euro fiecare, transmite www.realitatea.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Elevi din Ucraina se vor odihni gratuit în taberele din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

22_elevi_din_ucraina_tabere.100 de elevi din regiunile estice ale Ucrainei şi 50 de elevi din instituţiile ucrainene cu predare în limba română vor merge gratuit la taberele de odihnă din Republica Moldova. Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În timp ce Ucraina lovește în cei jumătate de milion de români din Ucraina, România va finanța renovarea Secției de Radiologie din cadrul Spitalului Regional de Oncologie din Cernăuți

Email Imprimare PDF

22_renovarea_sectiei_de_radiologieÎn data de 12 iulie 2018, delegația Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, RoAid, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România, condusă de Cezar Cătălin Marin, directorul general adjunct, a efectuat o vizită de lucru în regiunea Cernăuți cu scopul semnării actului de implementare a Proiectului „Renovarea Secţiei de Radiologie din cadrul Spitalului Regional de Oncologie din Cernăuţi", transmite www.bucpress.eu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziţie despre naţionalităţile din Ungaria la Arhiva Naţională a Ungariei

Email Imprimare PDF

22_expozitie_despre_nationalitatile_din_ungariaLa Arhiva Națională a Ungariei s-a deschis miercuri, pe 11 iulie, o expoziție despre naționalitățile din Ungaria, transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert dedicat Centenarului Marii Uniri în cadrul festivalului Salzburger Mozart Matineen

Email Imprimare PDF

22_salzburger_mozart_matineenÎn data de 12 iulie, de la ora 19.30 are loc la Salzburg un concert de muzică clasică susţinut de tineri muzicieni români stabiliţi în Austria. Evenimentul se desfăşoară în Romanischersaal din cadrul complexului monastic Sf. Petru şi face parte din cea de-a XI-a ediţie a festivalului Salzburger Mozart Matineen, care are loc până pe 15 iulie. Concertul din 12 iulie este dedicat Centenarului Marii Uniri şi este organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Viena şi Consulatul onorific al României la Salzburg, transmite un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ungaria își apără ferm conaționalii din Ucraina. Și are mai puțini decât România…Budapesta va continua să blocheze toate întâlnirile Ucraina-NATO, din cauza legii ucrainene a educației

Email Imprimare PDF

23_peter_szijartoUngaria va continua să blocheze toate întâlnirile Ucraina-NATO la cel mai înalt nivel, din cauza legii ucrainene a educației, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România, exemplu pozitiv la summitul NATO confruntat cu tensiuni între SUA și aliații europeni: În top-ul aliaților care alocă cei mai mulți bani pentru înzestrare militară

Email Imprimare PDF

23_nato_romaniaNATO a publicat marți noi cifre care estimează cheltuielile militare ale membrilor săi înaintea summitului de miercuri și de joi, 10 și 11 iulie, de la Bruxelles, în condițiile unui reuniuni la vârf care se anunță tensionată pe fondul criticilor lui Donald Trump privind angajamentele financiare ale aliaților europeni în materie de bugete pentru Apărare, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Donald Trump: "Germania este prizoniera Rusiei pentru că îşi primeşte o mare parte din energie de la Rusia"

Email Imprimare PDF

23_trump_merkel"Germania este prizoniera Rusiei pentru că îşi primeşte o mare parte din energie de la Rusia", a spus Trump la un mic dejun cu secretarul general al NATO, Jesn Stoltenberg, înainte de deschiderea oficială a summitului. Germanii "plătesc miliarde şi miliarde de dolari Rusiei când noi trebuie să-i apărăm de Rusia Nu este normal", a spus Trumpcitat de agențiile de presă și preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Natalia Intotero prezentă la școala de vară „Provocările istoriei ca ştiinţă şi disciplină de învăţământ la începutul mileniului trei”, dedicată profesorilor de istorie din comunitățile istorice

Email Imprimare PDF

23_intotero_cluj_napoca_scoala_de_vara.Ministrul Natalia-Elena Intotero a participat pe 11 iulie a.c., la seria de conferințe din cadrul Școlii de vară „Provocările istoriei ca ştiinţă şi disciplină de învăţământ la începutul mileniului trei", ediţia a XIV-a, organizată la Cluj-Napoca, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Universitatea de Vară Izvoru Mureşului: „Biserica Ortodoxă Română şi românii de peste hotare, în anul Centenarului”

Email Imprimare PDF

23_manastirea_izvoru_muresuluiMănăstirea de la Izvoru Mureşului cu hramurile Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Ioan Botezătorul, supranumită Biserica Românilor de Pretutindeni, şi-a deschis larg porţile, săptămâna trecută, pentru a-i primi pe românii din comunităţile istorice şi Balcani, precum şi pe cei din diaspora, care se reunesc an de an la Universitatea de Vară, transmite corespondentul Daniela Mezey de la Informația Harghitei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Europarlamentarul Cătălin Ivan, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului: „Sunt deja în lupta asta şi sunt foarte hotărât, putem spune că aveţi un europarlamentar român de Covasna şi Harghita”

Email Imprimare PDF

23_europarlamentarul_catalin_ivan_izvm_2018Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, singurul reprezentant al statului român care a onorat invitaţia organizatorilor şi a venit la întâlnirea cu românii de pretutindeni, a anunţat că s-a „alăturat celor care luptă" pentru drepturile românilor din Covasna şi Harghita. „Sunt deja în lupta asta şi sunt foarte hotărât, putem spune că aveţi un europarlamentar român de Covasna şi Harghita", a declarat eurodeputatul Ivan, transmite corespondentul Daniela Mezey de la Informația Harghitei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Casa lui Aron Pumnul din Cernăuți: nepăsare, uitare... (documentar BucPress TV) BucPress TV vă prezintă documentarul „Casa lui Aron Pumnul din Cernăuți: nepăsare, uitare...”

Email Imprimare PDF

23_casa_lui_aron_pumnul_cernautiCasa, veche de aproape 200 de ani, situată pe strada Aron Pumnul nr. 19, este construită într-un autentic stil moldovenesc și pare condamnată la uitare. Casa lui Aron Pumnul din Cernăuți, în paragină, așteaptă de peste 20 de ani să găzduiască „Muzeul Eminescu", transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, OBLIGAT de instanță să respecte drapelul României

Email Imprimare PDF

23_ultra_sovinul_antal_arpadTribunalul Covasna a admis joi, 5 iulie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe să respece drapelul național al României, scrie Dan Tanasa pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România, tot mai aproape! Grădinița din Hansca, Ialoveni a fost inaugurată cu sprijinul României

Email Imprimare PDF

23_gradinita_hanskaTot mai multe grădinițe sunt renovate cu sprijinul Guvernului României. Astăzi, 11 iulie, a fost inaugurată grădinița din satul Hansca, raionul Ialoveni, transmite www.libertv.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prima Școală de Vară la noul sediu administrativ al Parohiei Sfântul Vasile cel Mare din Udine Italia în An Centenar ( 1918 - 2018 )

Email Imprimare PDF

23_udine_italia_parohie_scoala_de_varaÎn luna aprilie comunitatea ortodoxă românească din Udine a reușit să cumpere printr-un credit bancar, o amplă proprietate de peste 2200 m2 , într-o zonă foarte bună a orașului Udine, pentru a pune bazele unei autentice vetre ortodoxe românești în teritoriul patriarhatului de Aquileia. Se are în vederea dinamizarea vieții comunității la toate nivelele : dialog , socio-cultural , educațional -catehetic și pastoral-misionar , scrie Pr Iustinian Deac, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

DE 100 DE ORI MAI UNIȚI ÎN TABĂRA E.O.R.I. “Nu uita că ești român” – Tossignano, 2018

Email Imprimare PDF

23_tabara_eori_tossignanoA VI-a ediţie a Tabărei EORI " Nu uita că ești român " s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan, în perioada 1-8 iulie, într-o deosebită și liniștită localitate turistică Tossignano, în apropierea orașului Imola, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Spectacol vizual inedit, la Vaslui – expoziție cu cele mai vechi și bine păstrate covoare, din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea din Basarabia

Email Imprimare PDF

23_muzeul_judetean_din_vaslui_covoareLa Muzeul Județean din Vaslui vor fi expuse 38 de covoare cu mare valoare de patrimoniu, transmite www.estnews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferință, concert şi concurs de şah dedicate Centenarului la Jula

Email Imprimare PDF

23_centenarul_de_la_jula_confÎn zilele de 6 şi 7 iulie, la Jula au avut două manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri: manifestarea „Lungul drum al Unirii" ce a cuprins o conferinţă şi un concert de muzică folk a artistei Maria Gheorghiu şi Concursul Internaţional de Şah „Alexandru Hoţopan", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Stindardul Unirii în parohia românească "Sfântul Mucenic Acachie" din Crotone

Email Imprimare PDF

23_parohia_romaneasca_acache_de_crotoneMomente de rememorare a împlinirii celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918, simțite de către credincioșii parohiei românești Sf. Mc. Acachie din Crotone, prin prezența Stindardului adus duminica, 24 iunie, de către Pr. Ioan Manea, împreună cu un grup de credincioși ai parohiei, unde a poposit până duminica, 08 iulie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O dezbatere literară de excepție despre volumul “ Istoria Transilvaniei ” (Avant- Propos, 2017) oferită de academicianul Răzvan Theodorescu și criticul de artă Jan de Maere, la Bruxelles

Email Imprimare PDF

23_bruxelles_istoria_transilvanieiInstitutul Cultural Român Bruxelles cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Belgiei a organizat în data de 6 iulie, la Reședința ambasadorului României, o fascinantă dezbatere dedicată volumului Histoire de la Transylvanie, publicat de criticul de artă Jan de Maere, la editura belgiană Avant-Propos, în septembrie 2017, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Desant cinematografic românesc la Vila do Conde

Email Imprimare PDF

23_curtas_do_vila_do_condeContinuând excelentul şi îndelungatul parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Lisabona, organizatorii festivalului de scurtmetraj Curtas do Vila do Conde au programat în acest an o consistentă selecție din cinematografia românească recentă, la alcătuirea căreia au colaborat şi cu Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale" din Bucureşti, transmite un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Adunarea Parlamentară a OSCE cere retragerea forțelor armate ruse de pe teritoriul Republicii Moldova

Email Imprimare PDF

24_adunare_parlamentara_osceAdunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa a reafirmat necesitatea retragerii complete a forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova, potrivit unor amendamente incluse în Rezoluția sesiunii anuale a Adunării, care se desfășoară zilele acestea în Bundestagul Germaniei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru VAKULOVSKI // Analfabetismul “bilingv”

Email Imprimare PDF

24_alexandru_vakulovkiMulţi moldoveni se declară vorbitori de limbă rusă, dar realitatea tristă e că o bună parte dintre ei nu ştie bine nici rusa, nici româna. Astfel că toată lumea e fericită, şi deşi preşedintelui Dodon şi ex-consilierului său, Ivan Ceban, li s-a atras de mai multe ori atenţia că îşi scriu postările agramat, ei sunt pe deplin mulţumiţi, pentru că îşi consideră alegătorii la fel contaminaţi de analfebetismul „bilingv", scrie Alexandru VAKULOVSKI pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Municipiul Ungheni va avea un frate în București

Email Imprimare PDF

24_daniel_ionitaÎn perioada 2-4 iulie 2018 o delegație de la Primăria Sectorului 5 al Municipiului București a întreprins o vizită de documentare în municipiul Ungheni cu scopul stabilirii relațiilor de înfrățire, transmite www.ungheni.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Predrag Balaşevici: “Dacă nu se va investi în şcoala românească, în limba română, aici, noi vom dispărea!”

Email Imprimare PDF

24_predrag_balasevici„Situaţia românilor din Timoc este dramatică. Dacă nu se va investi în educaţie, în a avea şi a ţine şcoala românească, noi vom dispărea", a atras atenţia, cu amărăciune în glas, pentru Matricea Românească, unul dintre liderii comunităţii româneşti din regiunea Timoc, Serbia, medicul Predrag Balaşevici, pe care l-am întâlnit la Belgrad, scrie Teodor Burnar pe www.matricea.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Participanții la Marșul Centenar, întâmpinați cu fanfară, pâine și sare, cu dansuri și vorbe frumoase la Reghin

Email Imprimare PDF

24_mars_centenar_reghinParticipanții la Marșul Centenar au ajuns la Reghin, oraș în care au fost întâmpinați cu brațele deschise, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP: Ziua Limbii Române, celebrată printr-un concurs de interpretare de poezie care se adresează românilor de pretutindeni

Email Imprimare PDF

24_nichita_stanescuMRP lansează un concurs de interpretare de poezie adresat copiilor și tinerilor români de pretutindeni cu prilejul Zilei Limbii Române, sărbătorită pe data de 31 august 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Analiză Ziarul Financiar: “Evoluția salariilor și rata șomajului din Republica Moldova și România”

Email Imprimare PDF

24_bani_mdUn angajat din Republica Moldova a câştigat anul trecut un salariu mediu net de aproximativ 4.500 de lei moldoveneşti (circa 215 euro la cursul mediu de anul trecut), în creştere cu circa 9% faţă de anul precedent. Cu acest nivel al salarizării, Republica Moldova stă la coada Europei, notează jurnaliștii de la Ziarul Financiar, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Profesorii care predau limba română sau cursuri în limba română în Ucraina au participat la cursuri de perfecționare în România

Email Imprimare PDF

24_suceava_stadiu_profesoriProfesorii din Ucraina, care predau limba română sau cursuri în limba română au participat, timp de 6 zile, la Suceava la un stagiu de perfecţionare. Participanţii au beneficiat de stagiu de perfecționare, axat pe trei teme majore: metodica predării limbii și literaturii române, metodica psihopedagogiei școlare și psihopedagogie școlară și spiritualitate românească. Cu această ocazie, şi-au putut bucura şi sufletul în timpul vizitelor la mănăstirile Voroneț, Humor, Putna , Moldovița și Sucevița, dar și la Cetatea de Scaun a Sucevei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul Internațional de Film Transilvania începe joi la Chișinău

Email Imprimare PDF

24_chisinau_festival_de_filmCele mai așteptate premiere cinematografice ale anului, proiecții în aer liber și workshop-urile dedicate cinefililor vor transforma Chișinăul, timp de patru zile, într-o capitală a filmului. Cea de a III-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, revine la Chișinău, în perioada 12-15 iulie. Proiecțiile vor avea loc la Cinematograful Odeon, scuarul Liceului „Gh. Asachi" și Cinema Buiucani, transmite IPN, citat de Radio Chișinău, preluat de Romania Global News.

Citeşte mai mult...
 

România a participat la dezbaterea deschisă a Consiliului de Securitate al ONU privind copiii și conflictele armate

Email Imprimare PDF

24_romania_jinga_onuReprezentantul Permanent al României la Națiunile Unite, ambasadorul Ion Jinga, a susținut luni, 9 iulie, o intervenție în cadrul dezbaterii deschise a Consiliului de Securitate ONU privind copiii și conflictele armate, organizată de Președinția suedeză a Consiliului, sub deviza "protejarea copiilor de astăzi previne conflictele de mâine", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabăra interparohială „Nu uita că ești român” Genzano di Roma

Email Imprimare PDF

24_tabara_interparohialaÎn perioada 1-7 iulie 2018 parohiile „Înălțarea Sfintei Cruci" din Roma și „Sfânta Mare Muceniță Anastasia Romana" din Prato au organizat o Tabără dedicată adolescenților, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 3

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.