Studiu comparativ: Ce cred americanii despre România!

Email Imprimare PDF

16_studiu_comparativTransilvania este mai cunoscută decât România pentru americani, iar majoritatea dintre ei știu că Transilvania este un teritoriu din România sau „patria lui Dracula". Așa reiese dintr-un amplu studiu comparativ, realizat luna trecută atât în România, cât și în Statele Unite. Rezultatele cercetării au fost prezentate de Brett Loyd, președinte și CEO al The Polling Company, și Darie Cristea, director al Inscop Research, transmite www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Londra invitați la o seară dedicată Reginei Maria a României, la ICR Londra

Email Imprimare PDF

16_regina_mariaMiercuri, 21 noiembrie 2018, Institutul Cultural Român din Londra organizează, la sediu, un eveniment deosebit dedicat celei mai îndrăgite suverane a României, Regina Maria, parte din programul de celebrare a Centenarului Marii Uniri în capitala britanică, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„În timp ce Igor Dodon declară că interzice unionismul și luptă împotriva românilor - noi creștem”

Email Imprimare PDF

16_socialisti_unionisti„În timp ce Igor Dodon declară că interzice unionismul și luptă împotriva românilor - noi creștem. Coșmarul lui devine realitate în fiecare zi - în școli, în stradă, în societate, peste tot se vorbește despre unire și despre mersul firesc al lucrurilor spre reîntregirea națională" se arată în declarația președintelui Asociației „UNIREA-ODIP", Vlad Bilețchi, ca reacție la declarațiile recente ale lui Igor Dodon precum că va interzice unionismul din Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu cere curmarea practicilor metodice și sistematice de reînviere ceremonială publică a spiritului militar habsburgic în România

Email Imprimare PDF

16_militari_habsburgiMiercuri, 21 noiembrie 2018, deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat în Camera Deputaților o amplă declarație politică privind necesitatea curmării practicilor metodice și sistematice de reînviere ceremonială publică a spiritului militar habsburgic în municipiile Alba Iulia, Timișoara, Deva, Caransebeș și a practicilor de reabilitare simbolică a imperialismului austriac în ritualuri publice din România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: S-a încărcat arma care poate ucide și opoziția, și puterea

Email Imprimare PDF

16_petru_bogatuRaportul Comisiei de anchetă a Legislativului în cazul fundației Open Dialogue, s-o spunem pe șleau, este o lovitură dură aplicată opoziției extraparlamentare cu puțin timp înainte de demararea campaniei electorale. Totodată, această investigație parlamentară se constituie, oricât ar părea de paradoxal, într-o capcană primejdioasă în care riscă să cadă partidul de guvernământ, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment IEH: Conferința dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, la Jula în Ungaria

Email Imprimare PDF

16_eveniment_ieh_julaInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Locale din Alba Iulia şi publicația „Foaia Românească" din Ungaria, a organizat conferința ,,Contribuția românilor din Ungaria la Marea Unire și Rolul Armatei Române în eliberarea Budapestei de trupele bolșevice". Conferinţa s-a desfăşurat în data de 17 noiembrie 2018 la Hunguest Hotel Erkel, Jula- Ungaria, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Cernăuți invitați la teatru!

Email Imprimare PDF

16_nottara_cernautiÎn data de 24 noiembrie 2018 Institutului Cultural Român în parteneriat cu Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina organizează la Cernăuți, la Palatul Academic al Universității Bucovinene de Medicină din Cernăuți, două spectacole „Despot Vodă" și „Vlaicu Vodă" („Despot Vodă" după Vasile Alecsandri, regia: Alexandru Mâzgăreanu, scenografia: Alexandra Mâzgăreanu; „Vlaicu Vodă" după Alexandru Davila, regia: Alexandru Mâzgăreanu, scenografia: Alexandra Mâzgăreanu) și un recital de poezie românească „Sunt suflet în sufletul neamului meu", scrie Buc Press, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ștefan Hrușcă, concert de colinde pentru românii din Reggio Emilia

Email Imprimare PDF

16_stefan_hruscaLuni 19 noiembrie, Parohia Sfântului Ierarh Spiridon făcătorul de minuni, a fost gazda concertului "Deschide ușa creștine". Maestrul Ștefan Hrușcă, a transmis bucuria sărbători Nașterii Domnului prin interpretarea minunatelor colinde ale neamului nostru, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Diaspora românească din Turcia invitată la Ziua Națională a României la Istanbul. Spectacol extraordinar susținut de Ansamblul Cununa Carpaților

Email Imprimare PDF

16_ziua_nationala_a_romaniei_la_istambulÎn contextul marcării Zilei Naționale a României și a celebrării Centenarului Marii Uniri, Institutul Cultural Român "Dimitrie Cantemir" de la Istanbul anunță un spectacol inedit de muzică și dans folcloric, joi 29 noiembrie 2018, de la ora 19.30. Timp de o oră și jumătate, scena sălii mari de spectacole a Centrului Cemal Reșit Rey va fi inundată în melodii, ritmuri, acorduri, pași și costume populare românești din întreaga Românie, grație Ansamblului folcloric profesionist "Cununa Carpaților", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reprezentantul Permanent al României la ONU a susținut o intervenție în dezbaterea deschisă a Consiliului de Securitate pe tema consolidării operațiilor de menținere a păcii în Africa

Email Imprimare PDF

16_reprezentant_onu_ro_jingaReprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a susținut marţi, 20 noiembrie, o intervenție în cadrul dezbaterii pe tema consolidării operaţiilor de menținere a păcii în Africa, organizată de președinția chineză a Consiliului de Securitate ONU, transmite Marius Tatomir, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“Providența divină ca unire a unității de neam – contribuții ale Bisericii strămoșești la idealul național românesc” la conferință de toamnă cu preoții români din Nordul Italiei

Email Imprimare PDF

16_nordul_italiei_bisericaClericii din zona de nord a Italiei (protopopiatele Lombardia I, Lombardia II, Piemonte I, Piemonte II, Triveneto I, Triveneto II, Emilia Romagna I, Emilia Romagna II și Liguria) au participat marți, 20 noiembrie, la întâlnirea semestrială de toamnă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansarea volumului Soldații. Poveste din Ferentari de A. Schiop la Cracovia

Email Imprimare PDF

16_adrian_schiopMiercuri, 21 noiembrie, Institutul Cultural Român de la Varșovia invită publicul cracovian la un eveniment literar-cinematografic, cu participarea scriitorului Adrian Schiop, autorul volumului Soldații. Poveste din Ferentari. Cu acest prilej, scriitorul român își va lansa cartea în versiune poloneză, publicată recent de Editura Universitas, în traducerea Olgăi Bartosiewicz, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop: “Bucovinenii nu sunt numai moldoveni, dar sunt cei mai vechi, mai neaoși moldoveni”

Email Imprimare PDF

17_aurel_popPreședintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a apreciat în cadrul sesiunii solemne a Academiei Române organizată la Suceava cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara că bucovinenii sunt cei mai neaoși moldoveni, dar care au beneficiat de pătrunderea mai rapidă a civilizației occidentale, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru: FEBRA ELECTORALĂ CREȘTE

Email Imprimare PDF

17_putin_dodon,,Când vei înţelege că o mulțime de oameni se îmbogățesc prin luare de mită şi influența lor e mai eficace decât munca lor, când vei descoperi că este răsplătită corupția iar onestitatea devine un sacrificiu de sine, atunci vei putea spune, fără teama de a greşi, că soarta societăţii în care trăieşti, este condamnată".(Ayn Rand, 1950)

Citeşte mai mult...
 

Marius Lulea: “De 1 Decembrie, unioniştii sunt la Alba Iulia. Zeci de mii de români vor participa la Marşul Unirii”

Email Imprimare PDF

17_lulea_mPe data de 1 decembrie, atunci când sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, unioniştii se vor afla la Alba Iulia, aşa cum au făcut în fiecare an, scrie Marius Lulea pe blogul său de pe www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP: Ceremonia oficială de închidere a programului „ARC-Centenar”, ediția de iarnă

Email Imprimare PDF

17_mrpMinistrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a participat astăzi, 17 noiembrie 2018, la ceremonia oficială de închidere a programului de tabere „ARC-Centenar", ediția de iarnă. Evenimentul a avut loc la Centrul de Agrement Căprioara în prezența celor 50 de studenți, tineri și profesori din Republica Moldova, din Chișinău și din raioanele Hâncești, Orhei și Leova, beneficiari ai taberei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment IEH: 120 de români/vlahi din Valea Timocului (Serbia) și-au regăsit Neamul în excursie în Țara Mamă

Email Imprimare PDF

17_eveniment_ieh_ro_vlahi120 de copii, lideri de opinie ai românilor/vlahilor din Timoc, reprezentanți ai mediului asociativ și ai mai multor categorii socio-profesionale au venit pentru două zile în România, regiunea Olteniei, într-o excursie tematică, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Unirii, transmite un comunicat de presă al IEH, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția MARTIRII MARII UNIRI. DESTINELE UNEI GENERATI, dedicat Centenarului României, la Chișinău

Email Imprimare PDF

17_martirii_marii_uniriVernisajul expoziției MARTIRII MARII UNIRI. DESTINELE UNEI GENERATI, dedicat Centenarului României si Primului Război Mondial, organizat de Asociația Identitate Culturală Contemporană din România va avea loc marți, 20 noiembrie, la Facultatea de Istorie și Geografie din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziție de Artă Contemporană „Reconstituiri” la Cernăuți

Email Imprimare PDF

17_centrul_cultural_roman_eudoxiu_hurmuzachiLa Cernăuți va avea loc o expoziție de artă contemporană „Reconstituiri". Consacrată Zilei Bucovinei și Centenarului Marii Uniri, Expoziția de Artă Contemporană „Reconstituiri" invită publicul la o redescoperire a unor noi valențe ale autenticului și identitarului în dialog cu imaginarul la Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți în perioada 24-27 noiembrie 2018 și la Consulatul General al României la Cernăuți în intervalul 27 noiembrie - 3 decembrie 2018, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Chișinăul va găzdui un concert festiv dedicat Zilei Marii Uniri

Email Imprimare PDF

17_de_ziua_marii_uniriUn concert dedicat Centenarului Unirii, cu genericul „De Ziua Marii Uniri", va avea loc miercuri, 28 noiembrie curent, la Sala cu Orgă din Chișinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Episcopul Macarie: „Biserica este arca salvării identității noastre în străinătate”

Email Imprimare PDF

17_episcop_macariePreasfințitul Părinte Macarie al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a spus duminică în predica sa de la parohia ortodoxă română din Oslo că „Biserica este arca salvării identității noastre în străinătate", transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sezonul cultural România-Franța a fost prezentat la Paris

Email Imprimare PDF

17_sezonul_cultural_ro_frantaConferința de prezentare a Sezonului România-Franța, care va începe peste câteva zile, a avut loc la Ambasada României la Paris. În prezența a peste 200 de jurnaliști, personalități ale lumii culturale și reprezentanți ai comitetului de mecena francez, au fost dezvăluite momentele cheie ale Sezonului care se vor desfășura în Franța, precum și site-ul oficial al Sezonului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

AMOFM anunță existența a peste 500 de locuri de muncă, disponibile în Germania

Email Imprimare PDF

17_amofmPotrivit unui anunț al Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă București (AMOFM), angajatorii din Germania au înscris în rețeaua EURES 537 de locuri de muncă, cele mai multe (120) fiind pentru curieri, informează ProTV, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansarea proiectului digital dedicat Centenarului Desăvârșirii Unității Naționale, Muzeul Virtual al Unirii, de către Muzeul Național de Istorie a României

Email Imprimare PDF

17_muzeul_de_istorie_al_romanieiÎn anul celebrării Centenarului Desăvârșirii Unității Naționale, Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) are bucuria de a anunța lansarea unui proiect deosebit - Muzeul Virtual al Unirii, transmite un comunicat de presă al MNIR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din diasporă au trimis în țară 3 miliarde de euro: locul trei în UE!

Email Imprimare PDF

18_bani_ro_afaraRomânii din străinătate au trimis anul trecut în țară aproape 3 miliarde de euro, arată datele Eurostat publicate joi. În total, conform datelor, intrările de fonduri în România de pe urma transferurilor personale s-au ridicat anul trecut la 2,82 miliarde de euro, dintre care 2,461 miliarde de euro din interiorul UE şi 362 milioane de euro din afara UE, transmite www.ziarulromanesc.de, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Academia Română: “Limba vorbită de români este limba română”

Email Imprimare PDF

18_academia_romanaÎn contextul respingerii recente (1 noiembrie 2018) de către Parlamentul de la Chișinău a denumirii corecte a limbii de stat a Republicii Moldova, Academia Română își reafirmă poziția sa, susținută încă de la înființarea instituției în urmă cu 152 de ani, anume că limba vorbită de români – dincolo de numele lor regionale firești de moldoveni, transilvăneni, bănățeni, olteni, munteni etc. – este aceea de limba română, la fel cum limba vorbită de germani și de germanofoni se cheamă germană, deopotrivă în Germania, Austria ori Elveția, și la fel cum limba vorbită de francezi și francofoni se cheamă pretutindeni franceză, din Franța și Belgia, până în Canada, și din Elveția până în Senegal, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministerul pentru Românii de Pretutineni a început distribuirea cărților destinate bibliotecilor românești din diasporă

Email Imprimare PDF

18_rp.jpgÎn cadrul proiectului „100 de biblioteci pentru 100 de ani", Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a început distribuirea cu cărți ce vor ajunge la bibliotecile amenajate în cadrul asociațiilor și parohiilor românești din diasporă,transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comisia Europeană a aprobat proiectele mari de infrastructură finanţate prin Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020

Email Imprimare PDF

18_curtea_euComisia Europeană a aprobat cele patru proiecte mari de infrastructură propuse pentru finanţare prin Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Valoarea totală a acestora este de 40,5 milioane de euro, din care 24,3 milioane de euro reprezintă contribuţia Uniunii Europene.â, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul României la Chișinău dă asigurări că gazoductul Iași - Ungheni - Chișinău va fi dat în exploatare până la finele anului 2019: „România are capacitatea să alimenteze cu gaze această țeavă”

Email Imprimare PDF

18_amb_ro_chissinauGazoductul Ungheni - Chișinău, care îl va prelungi pe cel inaugurat acum câțiva ani, Iași - Ungheni, până în capitala R. Moldova va fi gata către sfârșitul anului 2019, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Au fost stabilite detaliile și calendarul lucrărilor la autostrada Ungheni - Târgu Mureș

Email Imprimare PDF

18_calendarul_lucrarilorCel mai așteptat proiect al Regiunii de Nord-Est din România a început să prindă contur. Proiectul autostrăzii Ungheni -Târgu Mureș a fost adoptat ca lege în urmă cu câteva zile, în plenul Camerei Deputaților, iar recent, autoritățile de peste Prut au emis și calendarul de lucrări pentru acest obiectiv prioritar de infrastructură, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Episcopia Europei de Nord vine în ajutorul copiilor basarabeni prin „Darul din cutia de pantofi, 2018”

Email Imprimare PDF

18_episcopia_europei_de_nordEpiscopul Macarie al Europei de Nord a anunţat la Copenhaga în Duminica a 25-a după Rusalii, care ne-a înfăţişat Pilda samarineanului milostiv, lansarea proiectului „Să ne bucurăm de Nașterea Domnului – Darul din cutia de pantofi, 2018".

Citeşte mai mult...
 

Ștefan Hrușcă va interpreta colinde la Parohia românească din Ingolstadt

Email Imprimare PDF

18_stefan_hruscaArtistul Ștefan Hrușcă va interpreta miercuri, 21 noiembrie, colinde tradiţionale pentru membrii comunităţii româneşti din Ingolstadt, Germania.

Citeşte mai mult...
 

CONCURSUL DE POEZIE ŞI PROZĂ SCURTĂ CENTEBAR, ROMÂNIA O SUTĂ DE ANI, CU TEMA: „O PATRIE, UN GÂND, UN SINGUR SIMŢĂMÂNT”

Email Imprimare PDF

18_concursul_de_poezie_si_prozaCu ocazia Aniversării a o sută de ani de la Marea Unire a neamului românesc, ce a avut loc la 1 Decembrie 1918 în capitala istorică a României, Alba Iulia, Asociaţia Culturală „Juan Ramon Jimenez şi Lucian Blaga", împreună cu Asociaţia hispano-română „Salva" din Madrid- Spania, au organizat şi pregătit Concursul de Poezie şi Proză scurtă „O PATRIE, UN GÂND, UN SINGUR SIMŢĂMÂNT", care s-a desfăşurat în perioada 1 iulie 2018 şi 15 octombrie 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert de Gală al violonistului român Alexandru Tomescu alături de Orchestra Simfonică Prezidențială a Turciei

Email Imprimare PDF

18_concert_de_galaCu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire a României și a marcării a 140 de ani de relații diplomatice dintre România și Turcia, Ambasada României în Republica Turcia împreună cu Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir" din Istanbul au organizat, la 16 noiembrie 2018, în sala de concerte a Orchestrei Simfonice Prezidențiale din Ankara, un Concert de Gală susținut de către violonistul roman Alexandru Tomescu, în acompaniamentul Orchestrei Prezidențiale din Republica Turcia, condusă de către dirijorul româno-turc Bujor Hoinic, director artistic al Operei de Stat din Ankara, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traducere din Arghezi în limba franceză la Cenaclul Eminescu

Email Imprimare PDF

18_traducere_din_argheziCă noi, românii, fie chiar și-n diaspora, ne-am susţinut și ne susţinem limba și cultura este foarte normal și foarte firesc. Dar, când profesori sau oameni de cultură născuţi în altă limbă și-n altă cultură decât cea românească, ne laudă și ne susţine limba și cultura, e ceva deosebit, e sublim, transmite din Montreal Marian Costache, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Evenimentul "Vino să ne cunoşti" / "Vieni a conoscerci" ROMA 23 noiembrie 2018

Email Imprimare PDF

18_vieni_a_conisceriAsociația EUROPAEUS are plăcerea de a invita publicul din Roma la centrul WeGil (Trastevere), unde va avea loc un eveniment cu caracter internaţional, organizat de CESV (Centrul de Servicii pentru Voluntariat din regiunea Lazio), împreună cu o rețea de 20 de asociații, marea majoritate constituite de imigranți din: România, Republica Moldova, Bolivia, Peru, China, Ucraina, Polonia, Capul Verde, Albania, Camerun, Togo, transmite Miruna Căjvăneanu, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment al Sectorului 1: „Festivalul Bucovinei”. De Centenar, inima Bucovinei reunite bate la București, în inima Țării Mamă!

Email Imprimare PDF

18_sect_1_ro_marePrimăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1, organizează, în perioada 23-25 noiembrie 2018, în Piața George Enescu, un eveniment dedicat Centenarului Unirii Bucovinei cu Patria Mamă, precum și românilor din nordul Bucovinei, un eveniment de suflet și simțire românească, un eveniment dedicat legăturii indestructibile a românilor din nordul Bucovinei cu Țara Mamă, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Marea Britanie, o prioritate pentru MRP

Email Imprimare PDF

Comunitatea de români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este una dintre prioritățile Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, mai ales în context Brexit. În acest sens, MRP informează toți românii despre agrearea de către negociatorii Uniunii Europene și ai Marii Britanii a formei finale a textului Acordului de retragere, care urmează a fi analizat și aprobat de către Parlamentul European și ratificat de către Parlamentul Marii Britanii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Republica Moldova și România au stabilit parteneriate strategice de colaborare pe segmentul social-economic

Email Imprimare PDF

18_chiril_gaburici„Vreau să mulțumesc statului român pentru suport și prietenie. România este cel mai apropiat partener al Republicii Moldova şi un susținător ferm al parcursului nostru european, cu o relație de colaborare care trece dincolo de cuvinte și declarații". Afirmația a fost făcută astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la semnarea Protocolului Comisiei interguvernamentale moldo-române de colaborare economică, sesiunea a XI-a, care s- a desfășurat în perioada 14-15 noiembrie curent, la Chișinău, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Oamenii de afaceri din cele două state românești au făcut schimb de idei şi practici în cadrul unei mese rotunde

Email Imprimare PDF

18_oameni_de_afaceri_cele_doua_state_roMinistrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat ieri, 15 noiembrie, la Masa Rotundă ˮOportunități de cooperare economică și investițională în Republica Moldova și România", organizată în cadrul Sesiunii a XI-a a Comisiei interguvernamentale româno-române pentru colaborare economică, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Natalia Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni a participat la Conferința Științifică Internațională „Ideea unității naționale, libertatea de conștiință și principiile societății democratice”

Email Imprimare PDF

18_intotero_conferinta_stiintificaMinistrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a participat astăzi, 15 noiembrie 2018, la Conferința Științifică Internațională „Ideea unității naționale, libertatea de conștiință și principiile societății democratice" organizată de Asociația pentru promovarea și apărarea libertății religioase în colaborare cu Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, la Palatul Parlamentului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Regizorul Eduard Petru Jighirgiu: „Este foamete de aşa ceva în afara graniţelor ţării, oamenii aşteaptă să vină artişti din România să le dea o frântură din ceea ce înseamnă patrimoniu cultural românesc…”

Email Imprimare PDF

18_eduard_jighirgiuTeatrul Excelsior din Bucureşti a prezentat zilele trecute (n.r. 5-7 noiembrie ) pentru copiii români din patru şcoli din Ungaria spectacolul „Prâslea cel voinic şi merele de aur", după Petre Ispirescu, dramatizarea şi regia aparţinând lui Eduard Petru Jighirgiu. Nemuritorul basm despre Prâslea cel voinic a fost publicat de Petre Ispirescu în anul 1862, în revista „Ţăranul român". Caravana de teatru pentru copiii români din Ungaria a fost organizată şi finanţată de Institutul Cultural Român din Bucureşti, la care a contribuit şi Autoguvernarea Românească din Bichiş.

Citeşte mai mult...
 

Anunțul făcut de MAE referitor la modul în care vor fi afectați românii de ieșirea Marii Britanii din UE

Email Imprimare PDF

18_uk_borderMinisterul Afacerilor Externe salută agrearea de către negociatorii Uniunii Europene și ai Marii Britanii a formei finale a textului Acordului de retragere. Acest acord marchează un moment semnificativ în procesul de negociere și deschide calea spre definirea unei relații viitoare cât mai apropiate și întărite a Uniunii Europene cu Marea Britanie, acesta fiind un obiectiv strategic al României, având în vedere Parteneriatul Strategic bilateral, cooperarea strânsă în materie de securitate, a cărei menținere este esențială în contextul evoluțiilor în vecinătatea estică, unde România și Marea Britanie împărtășesc obiective comune, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Marea Neagră – un lac geopolitic al lebedelor albe și negre?” – masă rotundă internațională la Constanța cu participarea experților din Cernăuți

Email Imprimare PDF

18_masa_rotunda_internationala_constantaLa Constanța, în data de 17 noiembrie, va avea loc masa rotundă internațională pe teme geopolitice cu titlul „Marea Neagră – un lac geopolitic al lebedelor? Lebede albe și negre la linia orizontului", eveniment la care participă experți politici, analiști, directori de centre de studii, diplomați, oameni politici din România, Turcia și Ucraina. La eveniment vor participa cu comunicări și experți politici români din orașul Cernăuți, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România a co-prezidat reuniunea comună a Consiliului Economic şi Social şi a Comisiei pentru Consolidarea Păcii

Email Imprimare PDF

18_jingaReprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC), a co-prezidat marţi reuniunea comună de la New York a Consiliului Economic şi Social (ECOSOC) şi a PBC. Evenimentul a fost dedicat conexiunilor dintre schimbările climatice şi consolidarea şi permanentizarea păcii în Sahel, informează misiunea permanentă a României la Naţiunile Unite, într-un comunicat trimis AGERPRES, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Soprana Angela Gheorghiu va primi premiul ”Puccini”, acordat artiştilor care au avut interpretări memorabile ale capodoperelor compozitorului italian

Email Imprimare PDF

18_soprana_angela_gheorghiuSoprana Angela Gheorghiu va primi, pe 14 decembrie, în Italia, premiul "Puccini", distincţie acordată anual unor artişti care au avut interpretări memorabile ale capodoperelor compozitorului italian Giacomo Puccini. Premiul este acordat din partea preşedintelui Fundaţiei Festivalului "Puccini", Alberto Veronesi, şi a primarului din Viareggio, Giorgio Del Ghingaro, anunţă reprezentanţii sopranei Angela Gheorghiu, citați de Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția Arhitectura Centenarului la Galeria ICR Viena

Email Imprimare PDF

18_jahre_architekturPrimăria Capitalei, prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Viena, organizează vineri, 16 noiembrie 2018, ora 19:00 vernisajul expoziției Arhitectura Centenarului, la Galeria Institutului Cultural Român de la Viena., transmite un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CEC Bank lanseaza Creditul RO-Patriot CENTENAR

Email Imprimare PDF

18_cec_bankCEC Bank lanseaza Creditul RO-Patriot CENTENAR, destinat romanilor din strainatate care doresc sa se intoarca in tara pentru a demara un proiect de afaceri si a sustine, astfel, economia Romaniei. , transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Români nu vă uitați Istoria:15 Noiembrie 1987 – revolta anticomunistă de la Brașov

Email Imprimare PDF

19_15_noiembrie_brasov„Jos Ceaușescu! Jos Dictatura!" S-au auzit pentru prima dată, în urmă cu 31 de ani, în Brașov. Revolta de la Brașov, din 15 Noiembrie 1987, a fost un eveniment politic major față de politicile duse de regimul Ceaușescu, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Membrii PE au criticat Republica Moldova pentru regresul în privinţa strandardelor democratice şi a statului de drept

Email Imprimare PDF

19_memrii_peParlamentul European a adoptat două rezoluţii referitoare la Georgia şi la Republica Moldova prin care face o evaluare a implementării acordurilor de asociere cu cele două state, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tarifele la roaming între Republica Moldova și Țara-Mamă vor fi eliminate. Acordul va fi semnat în cadrul ședinței comune a Guvernelor de la București și Chișinău

Email Imprimare PDF

19_roamingCetățenii R. Moldova și cei ai României nu vor mai fi nevoiți să plătească tarife de roaming atunci când vor vorbi la telefon. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Pavel Filip, în cadrul ședinței Guvernului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP: rezultate evaluare proiecte noiembrie

Email Imprimare PDF

19_mprpMinisterul pentru Românii de Pretutindeni anunță rezultatele sesiunii de evaluare a Comisiei din luna noiembrie 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment IEH: 120 de etnici români din Valea Timocului (Serbia) în excursie în Țara Mamă

Email Imprimare PDF

19_eveniment_ieh_valea_timocului120 de copii, lideri de opinie ai românilor/vlahilor din Timoc, reprezentanți ai mediului asociativ și ai mai multor categorii socio-profesionale vor veni pentru două zile în România, regiunea Olteniei, într-o excursie tematică, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

PROGRAMUL de 1 DECEMBRIE 2018, la Alba Iulia, de Centenarul MARII UNIRI: Ceremonial militar, inagurarea Podului și Monumentului Unirii, concerte și cântece patriotice

Email Imprimare PDF

19_1_dec_alba_iuliaProgramul Zilei Naționale a României – 1 Decembrie 2018, de Centenarul Marii Uniri, la Alba Iulia, cuprinde o paradă militară spectaculoasă, concerte de muzică populară și cântece patriotice, tradiționala masă populară oferită de autorități și nelipsitele focuri de artificii, transmite Ziarul Unirea, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment IEH: Conferința dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, la Jula în Ungaria

Email Imprimare PDF

19_eveniment_ieh_julaInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Locale din Alba Iulia şi publicația „Foaia Românească" din Ungaria, organizează conferința ,,Contribuția românilor din Ungaria la Marea Unire și Rolul Armatei Române în eliberarea Budapestei de trupele bolșevice". Conferinţa se va desfăşura în data de 17 noiembrie 2018 la Hunguest Hotel Erkel, Jula- Ungaria, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

140 de ani de la revenirea Dobrogei la Țara Mamă. Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis

Email Imprimare PDF

19_ziua_dobrogeiPreședintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 14 noiembrie a.c., un mesaj cu prilejul zilei Dobrogei și al sărbătoririi a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Viorel Badea introduce un nou concept al obținerii cetățeniei române – recuperarea

Email Imprimare PDF

19_viorel_badeaSecretarul Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării, senatorul Viorel Badea, introduce un nou concept al obținerii cetățeniei române: recuperarea.Este vorba despre o nouă procedură, o măsură de reparație morală față de persoanele care au părăsit țara în perioada comunistă și care au fost obligate să renunțe la cetățenia română, ca urmare a presiunilor și abuzurilor regimului, scrie www.timpromanesc.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anul Centenar: „100 de arbori pentru 100 de ani”, plantați pe ambele maluri ale Prutului

Email Imprimare PDF

19_arbori_pentru_100La începutul acestei săptămâni, în satul Moara Domnească din raionul Glodeni au fost plantați 100 de tei și stejari pentru a marca aniversarea Centenarului Marii Uniri de la 1918, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Drapelul Marii Uniri a ajuns de la Alba Iulia la românii din Patrica, parohia Sf. Ignatie Teoforul din provincia Frosinone

Email Imprimare PDF

19_drapelul_marii_uniri_patricaDuminica 11 noiembrie Drapelul marii uniri a ajuns de la Alba Iulia la Patrica parohia Sf. Ignatie Teoforul din provincia Frosinone . Drapelul a fost inmanat Preotului Vasile Chiriac Paroh de catre Presedintele asociatiei RAPSODIA din Ferentino Stoleriu Gheorghe insotit de mesajul sa fim uniti sa fim mai buni sa fim romani, transmite Romanian Global News citând o corespondență din Italia.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Viena invitați la conferinţa „Preoţi români în vreme de război“

Email Imprimare PDF

19_preoti_romani_in_vreme_de_razboAsociaţia „Mihai Eminescu" organizează marţi, 4 decembrie, de la ora 18.00, la cintematograful Urania, (Uraniastraße 1, 1010 Viena) conferinţa „Preoţi români în vreme de război" cu participarea părintelui profesor Constatin Necula, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Bani din România pentru Basarabia

Email Imprimare PDF

20_ro_mdVicepremierul pentru Integrare Europeană de la Chișinău, Iurie Leancă, susține că, până la finele acestei luni, va fi cunoscută data exactă a ședinței comune a guvernelor conduse de Viorica Dăncilă și Pavel Filip, care ar urma să aibă loc până la finele anului curent, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prima aventură a unui român care traversează cele două Americi pe bicicletă. Peste 34.000 de km pedalați și traversarea tuturor teritoriilor continentale ale celor două Americi

Email Imprimare PDF

20_radu_diaconescuPoate una dintre cele mai urmărite călătorii din ultima perioadă, cu zeci de mii de urmăritori în timp real, o expediție ce a durat aproximativ trei ani, o călătorie prin Radu Păltineanu duce la bun sfârșit planul de a uni cele două extreme ale Americilor pe bicicletă pe data de 22 octombrie.

Citeşte mai mult...
 

Agenţia de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare a României (RoAid) a oferit circa 21 de mii de dolari pentru procurarea echipamentului medical destinat Republicii Moldova

Email Imprimare PDF

20_ro_aidAgenţia de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare a României (RoAid) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) vor procura echipament medical performant pentru prevenirea cancerului de col uterin în Republica Moldova. Echipamentul urmează să fie livrat la începutul anului 2019, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

EUobserver: Dreapta radicală din Ungaria colaborează cu serviciile secrete rusești

Email Imprimare PDF

20_dreapta_radicala_din_ungariaOrganizațiile maghiare de extrema dreapta desfășoară contra cost campanii agresive împotriva NATO și UE și alimentează conflictul interetnic din vestul Ucrainei, scrie Euobserver, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reacția PROMPTĂ a europarlamentarului Andi Cristea, după ce în unele mijloace media de la Chișinău s-a vehiculat că va fi anulat regimul liberalizat de vize: „Nu faceți campanie pe seama UE”

Email Imprimare PDF

20_andi_cristeaEuroparlamentarul român, Andi Cristea, îi îndeamnă pe unii politicieni de la Chișinău „să nu se joace cu teme importante legate de interesul național" al R. Moldova. Acest îndemn vine după ce în unele mijloace mass-media au apărut informații precum că Parlamentul European urmează să adopte o rezoluție care prevede anularea regimului liberalizat de vize pentru Republica Moldova, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziţia „Românii din jurul României. Chipuri de români din Basarabia, Bucovina și Maramureșul istoric”, vernisată la ICR

Email Imprimare PDF

20_chipuri_de_romaniInstitutul Cultural Român, în parteneriat cu Institutul „Frații Golescu", vernisează joi, 15 noiembrie 2018, de la ora 18:00, în Sala Mare a ICR (Aleea Alexandru, nr.38), expoziţia de fotografie „Românii din jurul României. Chipuri de români din Basarabia, Bucovina și Maramureșul istoric".

Citeşte mai mult...
 

Asociația Neamunit a cerut autorităților din Alba-Iulia să oprească defilarea gărzilor îmbrăcate în uniforma austriacă de epocă: „Sunt reprezentări ale unei armate de OCUPAȚIE”

Email Imprimare PDF

20_garzile_imbracate_in_uniforma_austriacaAsociația Neamunit a trimis adrese către Primăria Alba Iulia, Prefectura județului Alba, Consiliului local Alba Iulia, Consiliul județean Alba și Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin care se cere interzicerea defilării soldaților îmbrăcați în uniforme austriece de pe vremea în care Ardealul era sub ocupație austriacă, transmite www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Apel către crihăneni pentru Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie al Satului din Crihana Veche

Email Imprimare PDF

20_crihana_vecheDACĂ AI UN LUCRU VECHI ÎN GOSPODĂRIE, NU-L ARUNCA! EL ARE VALOARE PENTRU ISTORIA NOASTRĂ. FĂ-I LOC LA MUZEUL DE ARHEOLOGIE, ISTORIE ȘI ETNOGRAFIE AL SATULUI!, scrie Vlad Cubreacov pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CONGRESUL ROMÂNILOR DIN SERBIA: autoritățile sârbe trebuie să ia în considerare în regim de urgență demersurile comune ale organizațiilor românilor/vlahilor din Timoc

Email Imprimare PDF

21_cngresul_romanilor_din_serbiaCongresul Românilor din Serbia salută și susține "Memoriul de la Kucevo: Drepturi pentru Românii din Serbia de Răsărit", asumat de mai multe asociații din Timoc, precizând că mare parte din ce se susține în Memoriu, este cuprins și în declarația Congresului dată în 2016.Congresul consideră că autoritățile sârbe trebuie să ia în considerare în regim de urgență demersurile comune ale organizațiilor românilor/vlahilor din Timoc, ca și condiție pentru alinierea Serbiei la statele democratice și pentru integrarea Serbiei în Uniunea Europeană, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România, cea mai mare piață pentru produsele din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

21_tiruriRepublica Moldova a exportat, în primele zece luni ale anului 2018, mărfuri în sumă de 1,960 de miliarde de dolari, cu 18,7% mai mult decât în lunile ianuarie - septembrie 2017, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu: "România poate sesiza Comisia de la Veneţia şi depune plângere la CEDO în cazul Smicală din Finlanda"

Email Imprimare PDF

21_smicala_finlandaDeputatul Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaților, readuce în atenţia instituţiilor statului român cazul Smicală printr-o interpelare adresată ministrului Afacerilor Externe, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Emisiunea Radio Iași ”Weekend cu prieteni” dedicată proiectului IEH ”Cheia spre țară”, proiect destinat copiilor de etnie română din Basarabia istorică, Ucraina

Email Imprimare PDF

21_ieh_cheia_spre_tara"Cheia spre Țară" este titlul unui proiect al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni și a cărui menire este direct legată de ființarea comunității istorice românești din Basarabia istorică, astăzi, Ucraina, transmite Radio Iași, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

S-a încheiat cea de-a opta etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, ediția Centenar

Email Imprimare PDF

21_jud_olt_descopera_roÎn perioada 9 – 11 noiembrie a.c., Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a desfășurat în an Centenar a opta etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România" în județele Olt și Dâmbovița, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mascații români, cot la cot pe același „front” cu ofițerii de la Fulger din Basarabia

Email Imprimare PDF

21_mascatii_ofiterii_fulgerÎn perioada 5-10 noiembrie 2018, 5 angajați ai Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean Iași, au participat la Cursul practic antitero, desfășurat în cadrul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială ,,FULGER" din Republica Moldova, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Cernăuți a avut loc Olimpiada orășenească la limba și literatura română (VIDEO)

Email Imprimare PDF

21_cernauti_olimpiada_oraseneascaDuminică, 11 noiembrie 2018, la Cernăuți s-a desfășurat etapa a doua a Olimpiadei orășenești la limba și literatura română. Anul acesta la Olimpiadă au participat 27 de elevi din clasele a șaptea, a opta, a noua, a zecea și a unsprezecea din cele patru școli cu predarea în limba română din orașul Cernăuți, informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Brexit fără acord. Ministrul Imigrației: „Cetățenii UE care vin după martie 2019 nu mai au drept de muncă”

Email Imprimare PDF

21_brexit_uePotrivit ministrului Imigrației din Marea Britanie, Caroline Nokes, în cazul unui Brexit fără acord, cetățenii UE care sosesc după 31 martie 2019 nu vor mai avea drept de muncă în Regatul Unit. Ea le-a spus parlamentarilor că firmele vor trebui să verifice eligibilitatea acestora, însă nu se știe încă cum va fi posibil acest lucru, transmite www.ziarulromanesc.net, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sărbătoarea Portului Popular Românesc în parohia din localitatea Pescara

Email Imprimare PDF

21_copii_parohia_ort_romanaCu binecuvântarea Prea Sfințitului Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Parohia Ortodoxă Română Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana din localitatea Pescara, a organizat duminică 11 Noiembrie 2018, Sărbătoarea Portului Popular Românesc, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

"Sărbătoarea Subcarpați" revine la Londra sâmbătă, 17 Noiembrie

Email Imprimare PDF

21_subcarpati_londraSărbătoarea Subcarpați,concertul prin care trupa își sărbătorește aniversarea, pregătită pentru 1 Decembrie în Țară, vine mai repede la Londra, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Seară culturală la Torino - ARMONII DE TOAMNĂ - Grupul Nepsis Torino 2. Academicianul Nicolae Dabija prezent la eveniment

Email Imprimare PDF

21_seara_culturala_la_torinoÎn ziua de 11 Noiembrie 2018, grupul Nepsis, al Parohiei Înălțarea Sfintei Cruci Torino 2, a participat la festivalul "ARMONII DE TOAMNĂ", organizat în contexul Anului Centenar al Marii Uniri, de Biblioteca românească "Grigore Vieru", împreună cu Asociația Socio - Culturală Fratia și de grupul Pro-Art, la teatru Valdocco din Torino, scrie Bianca Parascheva Lazăr, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Retorica oficialilor de la Budapesta și drepturile românilor și ungurilor din Ucraina discutate de ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó

Email Imprimare PDF

22_peter_szjarto_melescanuMinistrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, 9 noiembrie 2018, la București, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó.Cu această ocazie, a fost trecut în revistă stadiul actual al relațiilor bilaterale cu accent pe cooperarea economică, pe creșterea și diversificarea schimburilor comerciale reciproce și pe dialogul bilateral sectorial, în baza proiectelor în curs de derulare în domenii precum energia și infrastructura, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru: ALO, DREAPTA, TREZEȘTE-TE! LUPII AU INTRAT IN ȚARC

Email Imprimare PDF

22_valeriu_dulgheru„Socialiștii" lui Dodon și „democrații" lui Plahotniuc se află în plină campanie electorală de ceva timp, iar dreapta se scarpină la ceafă. Democrații lansează „proiect după proiect": „drumuri pentru Moldova"(construite pe bani publici iar laurii electorali îi culeg democrații); proiectul „Prima casă", de care vor beneficia în mare parte tot apropiații PD-ului. Iar deunăzi în genere Plahotniuc ne-a fericit cu un nou „megaproiect de țară" – „a patra cale de dezvoltare", scrie Valeriu Dulgheru preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru:“Cine nu a avut răbdare cu Băsescu până la 14 noiembrie?”

Email Imprimare PDF

13_n_negruO nouă pată pe toga pătată bine a justiției noastre. De parcă ea și-a pus scopul să demonstreze că se poate și mai rău (și mai murdar). De data aceasta, însă, luptătorii pentru drepturile omului, cavalerii statului de drept și alți băgători de seamă, opoziția parlamentară și extraparlamentară, ambasadorii statelor UE și non-UE vor tăcea, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eurodeputatul Siegfried Mureşan.: „Guvernul de la Chişinău este un obstacol în calea apropierii UE de cetăţenii Republicii Moldova”

Email Imprimare PDF

Actualul guvern de la Chişinău este un obstacol în calea apropierii Uniunii Europene de cetăţenii Republicii Moldova, afirmă purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European (PPE), eurodeputatul român Siegfried Mureşan.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul român al Apărării: Acţiunile Federaţiei Ruse continuă să fie agresive. Noi suntem pregătiţi

Email Imprimare PDF

22_mihai_fiforMinistrul Apărării, Mihai Fifor, susţine că acţiunile Federaţiei Ruse continuă să fie agresive, dar militarii sunt pregătiţi pentru orice fel de provocare, asigurând securitatea în flancul estic al NATO, dar şi în regiunea Mării Negre. Până în luna decembrie, misiunile de poliţie aeriană sunt desfăşurate împreună cu militari canadieni, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Solidaritate românească: “Caravana Dăruirii III” Proiect social al Protopopiatului Emilia Romagna I

Email Imprimare PDF

22_caravana_daruirii_IIIÎn data de 9 noiembrie, de la Reggio Emilia, a plecat cel de-al treilea transport umanitar al anului 2018, destinat copiilor în dificultate materială din Episcopia Hușilor și a Episcopiei Basarabiei de Sud. Cantitatea colectată din Protopopiatul Emilia Romagna I a fost de peste 20.000kg. Transportul conține: 4500kg. de alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, 23 de paturi pentru spital, aparatură electronică, rechizite școlare, calculatoare și o importantă suma de bani necesară transportului și achiziționării produselor în R. Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Cernăuți s-a desfășurat masa rotundă „Conflicte lingvistice: identificare, analizare, dezamorsare”

Email Imprimare PDF

22_conflicte_lingvisticeMoldova Institut Leipzig (Germania) în parteneriat cu Centrul Media BucPress (Ucraina) a organizat la Universitatea Națională din Cernăuți masa rotundă „Regiunea Cernăuți, o regiune cu diversitate lingvistică", eveniment care s-a înscris în cadrul proiectului „Conflicte lingvistice: identificare, analizare, dezamorsare", transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert „La Familia” pentru românii din Dublin, pe 1 Decembrie de Ziua Națională

Email Imprimare PDF

22_la_familia_dublinTrupa „La Familia" va susține un concert în Dublin, la ALSAA Sports Centre, sâmbătă 1 decembrie 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferința "Constantin I. Karadja: Un salvator al evreilor în timpul Holocaustului. O contribuție româno-suedeză" la Stockholm

Email Imprimare PDF

22_constantin_caradjaÎn seria evenimentelor dedicate celebrării Centenarului Marii Uniri, la 13 noiembrie 2018, va avea loc la Stockholm, conferinţa „Constantin I. Karadja: A Rescuer of Jews during the Holocaust. A Swedish-Romanian Contribution" și vernisajul expoziției foto-documentare: „Diplomaţia românească şi chestiunea evreiască. Documente diplomatice (1938-1945)", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul Ion Jinga: “Dialogul reprezintă un instrument esenţial în domeniul dezarmării şi securităţii internaţionale”

Email Imprimare PDF

22_ambasadorul_ion_jingaEvoluţiile în domeniul dezarmării şi securităţii internaţionale depind de voinţa ţărilor membre, iar dialogul reprezintă un instrument esenţial pentru realizarea obiectivelor comune, a declarat Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, la încheierea lucrărilor sesiunii plenare a Comisiei ONU pentru Dezarmare şi Securitate Internaţională (Comisia I) pe care a prezidat-o în perioada 4 octombrie - 8 noiembrie la New York., transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ASTRA si Institutul Național al Patrimoniului stralucesc la Leipzig!

Email Imprimare PDF

22_leipzig_astraPrezența României la Salonul Internațional de Patrimoniu de la Leipzig-Denkmal- a avut anul acesta ecouri de excepție. INP și Muzeul ASTRA au expus cele mai valoroase demersuri de prezervare și de punere în valoare a patrimoniului natural și construit din țară. De asemenea, Muzeul ASTRA a realizat o expoziție de obiecte etnografice pe tematica restaurarii obiectelor și monumentelor din lemn, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Transylvanian Concert în Portugalia - De la Enescu la jazz, de la doină la blues

Email Imprimare PDF

22_lucian_ban_mat_maneriCu ocazia celebrării în 2018 a Centenarului Marii Uniri, ICR Lisabona susține turneul Transylvanian Concert - de la Enescu la jazz, de la doină la blues al muzicienilor Lucian Ban și Mat Maneri, în premieră în Portugalia. Turneul se va desfășura în perioada 16-18 noiembrie 2018 și va cuprinde o serie de 3 concerte și un workshop, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

George Simion:“Mai întâi autostrăzi şi apoi Unire? O falsă problemă”

Email Imprimare PDF

24_george_simionAutostrăzile UNIRII

De ce gândirea măruntă a celor „bine intenţionaţi" ne pune piedici şi ne opreşte să o ducem cu mult mai bine în viitor, noi ca naţiune şi fiecare ca persoană. Şi de ce Unirea cu Basarabia este soluţia deopotrivă intrinsecă şi extrinsecă pentru propăşirea României, scrie George Simion pe blogul său, pe www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Dungaciu: „Identitatea va reconfigura spațiul politic din zona euro-atlantică și nu numai. Să ignori chestiunea identitară în România, în acest moment, mi se pare o iresponsabilitate”

Email Imprimare PDF

24_dungaciuLipsa unor dezbateri serioase în ceea ce privește soarta românilor din Ucraina în contextul crizei bisericești m-a determinat să iau legătura cu profesorul Dan Dungaciu pentru a încerca să vedem ce (mai) poate fi făcut pentru această comunitate, și-așa oropsită, se arată într-un interviu pe www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Fostul Președinte Traian Băsescu rămâne fără cetățenia Republicii Moldova. Cine sunt cei 5 magistrați care au schimbat sentința peste 4 ore? Reacții!

Email Imprimare PDF

24_csjDoi dintre judecătorii care au pronunțat controversata decizie în cazul cetățeniei lui Traian Băsescu sunt din lista celor 7 demisionari care pleacă din sistem supărați că li se vor tăia salariile. Un altul poartă eticheta de cel mai bogat magistrat de la CSJ, la capitolul terenuri și imobile. Despre un alt judecător din complet, presa scrie că ar fi fost cercetat penal într-un dosar de corupție, iar ultimul este cumnat cu un membru al CSM, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Generația care nu mai ştie româneşte: ruptura definitivă dintre bunici şi nepoţii crescuţi peste hotare

Email Imprimare PDF

24_generatiiÎn încercarea disperată de a nu avea problemele lor de adaptare şi de a nu-şi vedea copiii stigmatizaţi, românii plecaţi în străinătate își încurajează copiii să înveţe limba ţării care i-a oferit un trai mai bun. Prietenii, relaţiile, şcoala, toate sunt acolo, departe de ţară şi de tot ce e româneşte. Aşa se nasc situaţii în care bunicii rămaşi acasă nu mai pot comunica cu nepoţii lor, scrie www.gazetaromaneasca.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernatorul statului american Kansas felicită România într-o proclamaţie cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Email Imprimare PDF

24_guvernatorul_statului_american_kansasGuvernatorul statului Kansas, Jeff Colyer, a emis o proclamaţie de felicitare a României cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, Uniri, potrivit unui comunicat difuzat miercuri de Ambasada României în SUA, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

IEH și Consiliul Judeţean Dolj: Un Acord pentru evenimente cu comunitățile istorice românești

Email Imprimare PDF

24_ieh_doljConsiliul Judeţean Dolj şi Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni au semnat un Acord de asociere, în vederea organizării de activităţi, evenimente culturale, educaţionale şi derularea de programe stabilite de comun acord, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România a deschis un Consulat General la Edinburgh

Email Imprimare PDF

24_maeMinisterul Afacerilor Externe informează că, începând de miercuri, Consulatul General al României la Edinburgh a fost deschis cetăţenilor români solicitanţi de servicii consulare, precizează un comunicat al MAE transmis AGERPRES, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

S-au redeschis cursurile de limbă, cultură și civilizație română la Universitatea din Udine

Email Imprimare PDF

24_universitat_dal_friulConsulatul General al României la Trieste anunță că, în baza demersurilor susținute, realizate în ultimii patru ani, Guvernul României a aprobat, prin intermediul Institutului Limbii Române, finanțarea postului de lector pentru cursurile de limbă, literatură, cultură și civilizație română la prestigioasa Universitate din Udine, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunță deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor pentru anul 2019

Email Imprimare PDF

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunță închiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare privind proiectele derulate în anul 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 4

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.