Primarii din Basarabia care au votat ReUnirea cu România, aplaudați de plenul Parlamentului României

Email Imprimare PDF

15_RO_MarePrimarii a cinci localităţi din Republica Moldova, care au adoptat în consiliile locale declaraţii de unire cu România, au asistat, marţi, la şedinţa plenului reunit al Parlamentului. "Salut prezenţa în balconul Camerei Deputaţilor a unui grup de primari din Republica Moldova care fac parte dintre cei 36 de primari care au votat unirea cu România. Vă urez bun venit", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, citat de Agerpres și preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

#38 Aleșii locali din comuna Mălăiești, raionul Orhei, au semnat o Declarație de Reunire

Email Imprimare PDF

20_declaratie_de_reunireA 38-a localitate din Republica Moldova și-a exprima dorința de Unire cu România. Aleșii locali din comuna Mălăiești, raionul Orhei, au semnat o Declarație de Reunire, în care, printre altele, sunt nominalizate Parlamentele din București și Chișinău, cărora li se solicită un document comun privind reîntregirea României și a neamului românesc, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Delegație a Congresului Românilor din Serbia în vizită de lucru la București

Email Imprimare PDF

20_delegatia_romanilor_din_serbia_roO delegație a românilor/vlahilor din Timoc va începe astăzi o vizită de lucru de două zile la București în care va purta discuții despre situația dramatică a celor 300.000 de mii de români/ vlahi din Timoc, la Senat și Camera Deputatilor, se va întâlni cu ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero și cu vicepreședintele ICR, Mirel Taloș, dar și cu organizații ale societății civile, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Președintele Parlamentului de la Chișinău: e ciudat faptul că din senin, în ultimii ani, în Transnistria au apărut atât de mulți cetățeni ruși

Email Imprimare PDF

20_adrian_canduReprezentații parlamentelor din R. Moldova, Ucraina și Georgia vor participa, pe 2 martie curent, la Chișinău, la o conferință internațională în cadrul căreia vor fi discutate chestiuni ce țin de provocările cu care se confruntă cele trei state, inclusiv despre pericolele care vin din partea Federației Ruse. Declarația aparține președintelelui Parlamentului de la Chișinău, Andrain Candu, într-un interviu pentru portalul ucrainean Unian, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Maluri de Prut // Mișcarea de eliberare națională - întâlnire de suflet la Piatra Neamț cu Nicolae Negru și Leontina Vatamanu

Email Imprimare PDF

20_nicolae_negru_leontina_vatmanu„Mișcarea de eliberare națională în Basarabia – istoria zbuciumată a revenirii la valorile strămoșești în stânga Prutului" a fost tema celei de-a șaptea dezbateri organizată la Piatra Neamț de „Radio România Chișinău" și Biblioteca Județeană G.T.Kirileanu în cadrul proiectului cultural „Maluri de Prut - Basarabia Necunoscută", scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Basarabia și Timocul, în Parlamentul României

Email Imprimare PDF

20_basarabia_si_timocul_in_parlamentRomâni basarabeni și românii/vlahii timoceni se vor reuni la Parlament în cadrul unei dezbateri. Evenimentul are loc la Camera Deputaților, în sala Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor, cu începere de la ora 11:00, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mărțișorul românesc sărbătorit la Washington DC de 18 ani!

Email Imprimare PDF

20_martisor_ro_petrecereSe aproprie începutul primăverii și pentru noi românii asta înseamă în primul rând sărbătoarea Mărțișorului! Pentru românii din zona Washington, DC această frumoasă tradiție este sărbătorită an de an și a devenit un prilej pentru comunitate să se reunească, să își reamintească originile și tradițiile strămoșești și să petreacă împreună o după amiază cât mai plăcută, transmite Bogdan Banu pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cinci ani de la înfiinţarea Parohiei Ortodoxe Române Montecatini Terme

Email Imprimare PDF

20_sfanta_mucenita_peleghiaRomânii din oraşul italian Montecatini Terme au mulţumit prin rugăciune pentru cei cinci ani de când s-a înfiinţat Parohia „Sfânta Muceniţă Pelaghia". Cu acest prilej, comunitatea de aici a primit în dar o copie a icoanei făcătoare de minuni „Umilenia", lucrată în atelierele de la Sofrino-Rusia, transmite Constantin Ciofu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

BRÂNCUȘI: Lecția despre Infinit / A Lesson on the Infinite

Email Imprimare PDF

20_brancusi_lectia_despre_infinitPrin proiectul "BRÂNCUȘI: Lecția despre Infinit" / "A Lesson on the Infinite", ICR New York sărbătorește împlinirea a 142 de ani de la nașterea marelui sculptor român Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876, Hobița-Peștișani, Gorj - m. 16 martie 1957, Paris), artistul care, prin viziunea sa de maximă originalitate, a revoluționat sculptura secolului XX, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferința „Mărturisirea Ortodoxiei prin glasul tânărului în Occident” – 16 februarie 2018

Email Imprimare PDF

20_conf_marturisirii_ortodoxieiCu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, în data de 16 februarie s-a desfășurat prima întâlnire din cadrul proiectului „Serile filocalice Nepsis". Invitatul serii a fost părintele Lucian Roșu, de la Parohia "Sf. Cruce" – Torino. Tema discuției a avut ca scop sensibilizarea tinerilor în ceea ce privește mărturisirea credinței creștin – ortodoxă în Occident, transmite Veronica Vasile, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Jurnalista Marina Cantacuzino își lansează noua carte la ICR Londra

Email Imprimare PDF

20_forgivnes_is_strangeInstitutul Cultural Român din Londra găzduiește, în data de 21 februarie, lansarea cărţii "Forgiveness is Really Strange", semnată de jurnalista Marina Cantacuzino, descendentă a vechii familii princiare românești, și profesorul și psihologul Masi Noor de la Keele University, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Galeriile de artă Ivan și Eastwards Prospectus participă Târgul ARCOmadrid

Email Imprimare PDF

20_arcomadridGaleriile bucureștene de artă contemporană Eastwards Prospectus și Ivan vor participa în perioada 21-25 februarie la cel mai important târg de artă contemporană din Peninsula Iberică – ARCOmadrid 2018. Cele două galerii au fost selectate de Comitetul organizator al târgului în baza propunerilor artistice înaintate în cadrul concursului desfășurat în vara anului trecut și beneficiază, ca și în anii anteriori, de sprijinul financiar al Institutului Cultural Român de la Madrid, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

R. Moldova pe agenda întrevederii ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ambasadorii statelor membre UE acreditați la București

Email Imprimare PDF

21_ambasadorii_statelor_membre_ueMinistrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a participat luni, 19 februarie 2018, la un dejun de lucru cu ambasadorii statelor membre UE acreditați la București, organizat de Ambasada Republicii Bulgaria în România, în contextul exercitării Președinției bulgare a Consiliului UE, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primul Ministru interpelată în problema podurilor de peste Prut! Constantin Codreanu: ”Refacerea celor 14 poduri peste Prut distruse de sovietici – prioritate strategică pentru București și Chișinău”

Email Imprimare PDF

21_codreanu_viorica_dancilaDeputatul PMP Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, i-a adresat o întrebare parlamentară doamnei prim-ministru Vasilica-Viorica Dăncilă în subiectul refacerii celor 14 poduri peste Prut distruse de sovietici, lucrare considerată a fi o prioritate strategică pentru București și Chișinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Victor Ulianovschi i-a spus secretarului general al OSCE, ambasadorul Thomas Greminger, că retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană este prioritară pentru R. Moldova

Email Imprimare PDF

21_victor_ulianovschiÎn marja Conferinţei pe probleme de securitate de la Munchen, care a avut loc în zilele de 16-18 februarie, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Tudor Ulianovschi a avut o discuţie cu secretarul general al OSCE, ambasadorul Thomas Greminger, se arartă într-un comunicat de presă emis de MAEIE de la Chișinău și preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

100 de stagiari din Basarabia la 100 de parlamentari, în Anul Centenar

Email Imprimare PDF

21_strategi_parlamentari_anul_centenar100 de tineri basarabeni aflați la studii în România vor face stagii de pregătire timp de trei luni de zile la Parlamentul de la București. La evenimentul de luni al lansării proiectului de internship au fost prezenți o bună parte dintre cei 100 de senatori și deputați care vor primi stagiari, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Specialiștii IT români de pretutindeni lansează o aplicaţie mobilă în cinstea Centenarului

Email Imprimare PDF

21_celebroRomanian IT – Comunitatea globală a românilor din tech – sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri într-un mod cu totul deosebit. În data de 9 mai, de Ziua Europei, vor lansa CelebRo, o aplicaţie gratuită pentru mobil care prezintă "harta românească a Parisului", geolocalizând adresele prin care au trecut românii cunoscuţi sau cei care au rămas în anonimat până acum, scrie Financiarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Limbii Materne, la școala din Apșa de Mijloc în Maramureșul Istoric

Email Imprimare PDF

21_scoala_apsa_de_mijloc_maramures_istoricȘcoala din localitatea românească Apșa de Mijloc, regiunea Transcarpatia, va găzdui, pe 21 februarie, a IV-a ediție a concursului literar „Limba maternă – floare eternă", eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Materne – scrie TOCpress, citat de Radio Cernăuți și preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Executarea deciziilor CtEDO privind cauzele din regiunea transnistreană ocupată de armata rusă

Email Imprimare PDF

21_alexandru_tanaseMinistrul Justiției, Alexandru Tănase, a participat la conferința internațională, organizată la Chișinău, privind executarea deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) în cauzele din regiunea transnistreană. Evenimentul a pus în lumină mai multe subiecte referitor la neexecutarea deciziilor Curții, încălcarea drepturilor omului în regiune și lipsa unor mecanisme de monitorizare a acestora, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Stindardele Unirii la Parohia românească "Nașterea Maicii Domnului"- Roma II

Email Imprimare PDF

21_parohia_nasterii_maicii_domnului_roma_IIDuminica "Izgonirii lui Adam din rai" a adus prilej de bucurie pentru credincioșii parohiei românești "Nașterea Maicii Domnului"- Roma II care au avut în mijlocul lor unul dintre Stindardele Unirii, omagiind cu aceasta ocazie evenimentele de unitate din istoria națională, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferinţa omagială „Bogdan Petriceicu Hasdeu: Patrie, Onoare, Ştiinţă” la Universitatea de Stat din Cahul

Email Imprimare PDF

21_bp_hasdeuUniversitatea de Stat „B.P.Hasdeu" din Cahul organizează, pe data de 23 februarie, începând cu ora 11.00, Conferinţa omagială „Bogdan Petriceicu Hasdeu: Patrie, Onoare, Ştiinţă". Evenimentul va marca cei 180 de ani de la naşterea lui Bogdan Petriceicu Hasdeu - academician, enciclopedist, jurist, lingvist, folclorist, publicist, istoric, om politic - una dintre cele mai mari personalități ale culturii române din toate timpurile, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert „De Dragobete, de Dragoste, de Dor cu Eugen Doga” la Sala cu Orgă din Chișinău

Email Imprimare PDF

21_doga_sala_cu_orga_din_chisinauInstitutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chişinău în colaborare cu Sala cu Orgă organizează o seară de romanţe din creaţia celebrului compozitor Eugen Doga. În cadrul concertului vor fi interpretate romanţe pe versuri de Mihai Eminescu, Veronica Micle, Grigore Vieru şi Anatol Ciocanu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ROMANIAN RHAPSODY 100 de ani de muzică românească. Matei Ioachimescu și Mara Dobresco în concert la Bratislava

Email Imprimare PDF

21_mara_dobrescu_matei_ioachimescuAmbasada României la Bratislava şi Institutul Cultural Român de la Viena organizează concertul ROMANIAN RHAPSODY – 100 de ani de muzică românească, susținut de flautistul Matei Ioachimescu și pianista Mara Dobresco. Evenimentul are loc în data de 22 februarie, ora 17.30, la Palatul Zichy din Bratislava și marchează aniversarea a 25 de ani de relații diplomatice între România și Republica Slovacă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Producții românești proiectate în cascadă în cinematecile spaniole. Românii din Spania așteptați la evenimente

Email Imprimare PDF

21_zilele_filmului_romanesc_barcelonaFestivalul „Zilele Filmului Românesc", ce prezintă publicului spaniol cele mai recente și apreciate pelicule românești și care a devenit deja o tradiție la Madrid, va fi itinerat, în perioada 20 februarie – 6 iunie, în cinci orașe: Barcelona, Valencia, Palma de Mallorca, Oviedo și San Crisóbal de La Laguna, Tenerife, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Spectacolul de dans contemporan ”Keep it real” la Kelim Choreography Center

Email Imprimare PDF

21_kelim_coregraphy_centerInstitutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Kelim Choreography Center, vă invită la spectacolul de dans contemporan "Keep it real", în regia lui Sergiu Matiș. Evenimentul va avea loc în data de 22 februarie 2018, ora 20:30, la Kelim Choreography Center (str. Itzhak Nefkha colț cu str. HaKomemiyut, Bat Yam), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

34 de localități din Basarabia au semnat declaratia de ReUnire cu România! Traian Băsescu: Alooo! Palatul Cotroceni, Palatul Victoria, Palatul Parlamentului! Se aude? A început Unirea!”

Email Imprimare PDF

15_RO_MareFostul președinte al României, Traian Băsescu scrie pe Facebook, că „a început Unirea", precizând că, până în acest moment, 34 de localităţi din Republica Moldova au votat în consiliile locale ReUnirea cu România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Ucraina au spus „Nu” articolului lingvistic al Legii Învățământului în timpul consultărilor de la Ministerul Educației

Email Imprimare PDF

22_kiev_ministerul_eduPe 15 februarie, la Kiev a avut loc prima rundă de consultări dintre Ministerul Educației și membrii comunității românești din Ucraina. Subiectul consultărilor a fost procedura de implementare a recomandărilor Comisiei de la Veneția referitoare la articolul lingvistic (nr.7) al Legii Educației – informează Agenția BucPress din Cernăuți, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Peter Szijjarto: Dacă etnicii maghiarii s-ar fi prezentat la consultările de la Kiev ar fi semnalat că aprobă Legea Educației. Drepturile minorităţilor reprezintă un aspect-cheie pentru securitate

Email Imprimare PDF

22_peter_szjarto_kievUngaria face apel la Ucraina să suspende aplicarea legii educaţiei până când se va ajunge la un acord cu privire la detaliile acesteia referitor la cei circa 125.000 de maghiari din Transcarpatia, a declarat vineri ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, citat de MTI, scrie www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” și-a reales conducerea în cadrul unei adunări generale

Email Imprimare PDF

22_actiunea_2012Platforma Unionistă „Acțiunea 2012" și-a ales noua conducere. În cadrul adunării generale desfășurată astăzi în capitala țării, București, au participat peste 200 de persoane din România, Republica Moldova și Diaspora. Noua conducere va funcționa în următoarea formulă până în anul 2019, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România, PRINCIPALUL partener comercial al R. Moldova: În 2017 s-a exportat în România de aproape trei ori mai mult decât în Rusia

Email Imprimare PDF

22_r_mCel mai important partener comercial al R. Moldova rămâne România, unde s-a exportat, pe parcursul anului 2017, mărfuri în valoare de peste 600,6 milioane de dolari sau cu 17% mai mult decât în 2016. În Federația Rusă s-a exportat de aproape trei ori mai puțin - 254,5 milioane de dolari, în Italia - 236 de milioane, Germania - 166 de milioane de dolari, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

PATRIARHIA ROMÂNĂ SUSȚINE CONCRET CLERUL DIN MITROPOLIA BASARABIEI

Email Imprimare PDF

22_clerul_mitropolia_basarabieiEste adevărat că preoții și diaconii slujitori ai Mitropoliei Basarabiei primesc o indemnizație lunară de la Patriarhia Română? – ne întreabă tot mai des și tot mai mulți preoți din Republica Moldova, scrie Vlad Cubreacov pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: De ce România nu se teme de Republica Moldova

Email Imprimare PDF

Grecii se opun ca Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei (FRIM) să poarte numele de Macedonia, pe care îl consideră parte a tezaurului lor cultural și istoric. Fiindcă partea de nord a Greciei se numește Macedonia, a recunoaște existența unui stat cu același nume ar pune în pericol integritatea teritorială a Greciei, ar justifica amestecul străin în afacerile ei interne, consideră majoritatea politicienilor greci, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

"Stindardele Unirii"! Parohia românească Treviso primește Drapelul Unirii

Email Imprimare PDF

22_parohia_trevisoDuminică, 18 februarie 2018, Parohia românească din Treviso a primit Drapelul Unirii care a sosit de la la o altă parohie românească din Italia, Parohia Noale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O seară minunată la Cenaclul Literar Mihai Eminescu din Montréal

Email Imprimare PDF

22_cenaclul_literar_mihai_eminescu_montrealJoi, 15 februarie 2017, a doua zi după Sfântul Valentin, la 6767 Côte-des-Neiges, a avut loc seara de cultură şi literatură care are loc lună de lună, în cea de a treia zi de joi a lunii, la Cenaclul Literar Mihai Eminescu din Montréal, transmite Marian Costache pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Icoana Maicii Domnului „Umilenia” a ajuns la Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Muceniţă Pelaghia” din Montecatini Terme

Email Imprimare PDF

22_umileniaCredincioşii din Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Muceniţă Pelaghia" - Montecatini Terme, Protopopiatul Toscana I, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, au întâmpinat vineri, 16 februarie 2018, cu bucurie, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Umilenia" de la Diveevo (Rusia), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă biserică românească aproape gata în Italia! Șantierul bisericii parohiei românești Verona I

Email Imprimare PDF

22_parohie_ro_verona_bisericaCu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu mijlocirea Sfântului Proroc Ilie și a Sfântului Ierarh Zenon pe 15 februarie, s-au terminat lucrările de finisaje și tencuieli exterioarea le bisericii Parohiei ortodoxe Verona l, din Italia, se arată într-o comunicare a parohiei, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Scriitorul George Arion, actorii Cristina Deleanu și Eugen Cristea într-o seară cu suspans la Bruxelles

Email Imprimare PDF

22_arthisInstitutul Cultural Român Bruxelles și Casa de Cultură Belgo-Română Arthis organizează o seară - spectacol cu scriitorul George Arion și actorii Cristina Deleanu și Eugen Cristea, vineri, 23 februarie, 19:00, la sediul Arthis, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

"FOTOGEOGRAFICA 2018”. Ediție specială dedicată Centenarului Marii Uniri

Email Imprimare PDF

22_fotogeograficaCasa de Cultură a Studenţilor Bucureşti vă invită să participaţi la ediţia a XXII-a a Salonului Naţional de Fotografie „Fotogeografica". Înscrierile se pot efectua în perioada 1 – 31 martie 2018, on-line prin intermediul aderesei de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , cu lucrări în cele trei secţiuni ale concursului: patrimoniu cultural, peisaj natural şi/sau wildlife, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministerul ucrainean al educației a organizat consultări cu minoritatea românească privind implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneție. Ce a transmis Comunitatea Românească Kievului?

Email Imprimare PDF

23_lilia_grineviciJoi, 15 februarie 2018, la Kiev a avut loc prima rundă de consultări dintre Ministerul Educației din Ucraina, în persoana ministrului Lilia Grinevici și adjuncții săi, și membrii comunității românești din Ucraina. Subiectul consultărilor este procedura de implementare a recomandărilor Comisiei de la Veneția referitoare la articolul lingvistic (nr.7) al Legii Educației – informează Agenția BucPress din Cernăuți, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Sudul Basarabiei, regiunea Odesa îi scriu ministrului învățământului de la Kiev cerând renunțarea la învățământul în așa zisa limbă moldovenească

Email Imprimare PDF

23_anatol_popescuNe exprimăm în mod repetat ferma convingere că această abordare perfidă şi duplicitară a problematicii învăţământului în limba română din Ucraina nu contribuie şi nu corespunde actualelor tendinţe de decomunizare a statului ucrainean, precum şi relaţiilor de bună vecinătate dintre state, şi reformării sistemului ucrainean de învăţământ în limbile minorităţilor naţionale, fapt pentru care solicităm Ministerului Învăţământului şi Ştiinţei din Ucraina să ia măsuri concrete în acest sens, se arată în mesajul transmis ministrului învățământului de la Kiev și preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Încă CINCI localități din R. Moldova au semnat declarații de ReUNIRE cu România

Email Imprimare PDF

23_ro_moConsiliul local al comunei Ghiduleni din raionul Rezina a semnat Declaraţia de Unire cu România. Aceasta este cea de-a a 27-a localitate care susţine ideea de reîntregire a Țării, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Gabi Ionașcu la 10 TV: 2018 va fi anul REÎNTREGIRII

Email Imprimare PDF

23_gabi_ionascuÎn contextul în care în 2018 marcăm cei 100 ani de la Marea Unire, tot mai multe voci cu rezonanţă puternică pe amblele maluri ale râului Prut accentuează necesitatea reîntregirii, scrie 10 TV, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cum au contribuit românii balcanici (aromâni și meglenoromâni) la Marea Unire?

Email Imprimare PDF

23_romanii_balcaniciInstitutul Fratii Golescu organizează pe 20 februarie, ora 18:00, la Clubul Taranului, dezbaterea dedicata romanilor sud - dunareni si a sprijinului pe care l-au acordat aceștia Marii Uniri din anul 1918, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sărbătoare a dansului şi cântecului popular românesc la românii din Micherechi, Ungaria

Email Imprimare PDF

01_srabatoare_a_dansului_popularAsociaţia pentru Tradiţiile şi Cultura din Micherechi organizează în seara zilei de 24 februarie, de la ora 18.00, o sărbătoare a dansului şi cântecului popular românesc cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea primei echipe folclorice din Micherechi, scrie Eva Șimod în Foaia Românească, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Diaspora solidară cu copiii din Țară!

Email Imprimare PDF

23_sf_mucenita_pelaghiaCopiii internaţi în Spitalul Clinic de Urgenţe „Sfânta Maria"din Iaşi vor primi luni, 19 februarie 2018, daruri din partea Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Muceniţă Pelaghia"- Montecatini Terme, Protopopiatul Toscana I, Episcopia Ortodoxă Românăa Italiei. Peste 120 de perechi de încălţăminte de diferite mărimi au fost cumpărate prin grija unor oameni cu suflet mare, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primele declarații ale noilor arhierei vicari aleși să servească în diasporă. Ce au transmis credincioșilor din diasporă

Email Imprimare PDF

23_atanasie_teofilDupă alegerea ca arhierei vicari în ședința de joi a Sfântului Sinod, Arhimandriții Atanasie Rusnac și Teofil Roman au oferit câteva declarații privitor la misiunea care îi așteaptă în diaspora, în noile slujiri din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, respectiv a Spaniei și Portugaliei, scrie Basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Viena invitați la concert! Recital al pianistului Cadmiel Boțac la ICR Viena

Email Imprimare PDF

23_cadmiel_botacÎn data de 21 februarie, ora 19.00, Institutul Cultural Român de la Viena (Argentinierstraße 39) organizează un recital al tânărului pianist Cadmiel Boțac, în cadrul Stagiunii muzicale ICR Viena 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ICR Istanbul promovează literatura română în Turcia

Email Imprimare PDF

23_literatura_roInstitutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir" din Istanbul va lansa și prezenta cel de-al treilea volum al broșurii „Çağdaş Romen Yazarlar Çeviri Atölyesi/ Autori români contemporani în cadrul atelierului de traduceri literare de la Istanbul", în limba turcă, în cadrul unui eveniment care va avea loc în data de 28 februarie 2018, începând cu ora 19.00, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comisia Senatului pentru românii de pretutindeni a decis în unanimitate să acorde burse pentru TOȚI elevii din școlile românești din Ucraina. Ovidiu Iane schimbat din funcția de secretar de stat!

Email Imprimare PDF

24_senat_ro_scRecepționând apelul comunităților românești din Ucraina, comisia senatorială pentru românii de pretutindeni a decis, în ședința de marți, 13 februarie a.c., modificarea ordonanței de urgență a guvernului nr. 85/2017, în sensul acordării de burse de studii anuale tuturor elevilor cu domiciliul stabil în Ucraina înscriși în școli sau în clase cu predare în limba română. Cuantumul acestor burse a fost stabilit la 500 de lei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cooperare extinsă între cele două capitale românești. Chișinăul tot mai aproape de Țara mamă!

Email Imprimare PDF

24_firea_silvia_raduPrimarul interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, şi primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, au semnat un Program de cooperare între cele două municipii românești în domeniile cultură, educație și sănătate. De asemenea, autoritățile din București vor contribui cu surse financiare pentru renovarea maternității Nr. 1 din Chișinău, precum și a Liceului „Mihai Eminescu" din Chișinău., transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Culturii la întâlnirea cu primarul interimar al Chișinăului: în anul Centenarului să putem sărbători cum se cuvine, toţi românii, bucuria Marii Unirii

Email Imprimare PDF

24_silvia_radu_firea_ministerul_culturiiMinistrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a avut miercuri, 14 februarie 2018, o întâlnire cu Primarul General, Gabriela Firea şi primarul interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, la sediul ministerului, unde au discutat despre dezvoltarea de programe şi proiecte culturale comune Bucureşti-Chişinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În o localitate din Basarabia se reunește cu Țara mamă! 23 de localități au semnat Declarația de Unire cu România

Email Imprimare PDF

24_tara_mamaÎncă o localitate din Republica Moldova și-a exprimat dorința de revenire la Patria-Mamă, prin semnarea Declarației de Unire cu România. Este vorba de satul Ordășei din raionul Telenești, care este a 23-a localitate care semnează o astfel de Declarație, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Constantin Codreanu: Aromânii și meglenoromânii din România reprezintă grupuri dialectale istorice românești, nu minorități naționale. Dialectele istorice ale limbii române trebuie luate sub protecția juridică a statului român

Email Imprimare PDF

24_constantin_codreanu_aromanii_meglenoromaniiMiercuri, 14 februarie 2018, deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a vizitat sediul central din București al Societății de Cultură Macedo-Română (SCMR), unde s-a întâlnit, într-o atmosferă călduroasă și constructivă, cu președintele SCMR, Ion Caramitru. La întâlnire au participat, de asemenea, Nicolae Saramandu, vicepreședinte, Emil Țîrcomnicu, Secretar general, Manuela Nevaci, membru în Comitetul de conducere al SCMR, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Săhărneanu: Cum nu au mai încăput în Republică, bătrâna mamă, Propaganda Rusă și vicioasa ei fiică – Manipularea Oligarhică

Email Imprimare PDF

24_saharneanu_vCu o întârziere de 27 de ani, Republica independentă Moldova a îndrăznit, la începutul acestei săptămâni, să pună în aplicare o lege care prevede interzicerea difuzării şi retransmisiei pe teritoriul ei a emisiunilor informațional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Rusia nu se află printre statele semnatare, scrie Valeriu Săhărneanu pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Banca Transilvania vrea să preia în totalitate Victoriabank de la Chișinău

Email Imprimare PDF

24_banca_transilvania_victoriabankBanca Transilvania, a doua cea mai mare bancă din România după active, lansează o ofertă de preluare a 8.308.673 de acţiuni emise de Victoriabank, a treia bancă în topul instituţilor de credit din R. Moldova, reprezentând 33,23% din numarul total de acțiuni ordinare nominative cu drept de vot, ca urmare a procesului de achiziţie pe care instituţia financiară l-a demarat în luna ianuarie a acestui an scriu cei de la zf.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Maia Sandu s-a întâlnit în SUA cu Bridget Brink, Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA

Email Imprimare PDF

24_maia_sandu_bridget_brinkÎn cea de-a doua zi a vizitei sale în SUA, Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, s-a întâlnit cu Bridget Brink, Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA. În timpul întrevederii a fost pus în discuție un spectru larg de subiecte legate de situația social-politică din Republica Moldova, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Jens Stoltenberg, cere Ungariei şi Ucrainei să-şi rezolve disputa privind legea ucraineană a educaţiei. România desi are jumătate de milion de români în Ucraina nici nu este pomenită!

Email Imprimare PDF

24_jens_stoltenbergSecretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le-a solicitat marţi Ungariei, ţară membră a Alianţei Nord-Atlantice, şi Ucrainei să-şi rezolve diferendul cu privire la legea ucraineană a educaţiei, în contextul blocării de către Budapesta a unei reuniuni ministeriale a Comitetului NATO-Ucraina, relatează dpa, citată de www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deși încalcă grav drepturile celor 300.000 de români/vlahi din Timoc, Serbia vrea să devină memru al UE. Ce va face România?

Email Imprimare PDF

24_timoc_alexandar_vucikDeși încalcă grav drepturile celor 300.000 de români/vlahi din Timoc, Serbia doreşte şi să devină membră a Uniunii Europene până în 2025, termenul prevăzut în momentul de faţă pentru aderarea sa la blocul comunitar, chiar dacă această dată nu este bătută în cuie, a declarat miercuri preşedintele sârb Aleksandar Vucic, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Patriarhul Daniel în plenul lucrărilor ANB: Biserica Ortodoxă este cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în lucrarea socială

Email Imprimare PDF

24_patriarhul_daniel_plenul_lucrarii_anb110.782.632 lei a cheltuit Biserica Ortodoxă Română anul trecut în scop filantropic. „Biserica Ortodoxă este, la ora actuală, cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în lucrarea socială", a spus Patriarhul Daniel miercuri în plenul Adunării Naţionale Bisericeşti subliniind că aceasta „înseamnă jertfă, înseamnă efort şi grijă faţă de popor", scrie Basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

SUPRAVIETUIREA CRESTINISMULUI DEPINDE (SI) DE NOI - ROLUL PARINTILOR IN PERPETUAREA CREDINTEI

Email Imprimare PDF

01_alianta_fam_roConform studiilor din ultimii ani, in Norvegia sunt mai multi atei decit crestini, pina in 2057 numarul anglicanilor in Marea Britanie va deveni irelevant din punct de vedere statistic ("statistically irrelevant"), in Occident numarul si influenta crestinilor e in scadere, iar in Europa de Est crestinismul continua sa ramina relevant si vibrant. In Canada crestinii sunt preocupati de o crestere fara precedent a discriminarii oficiale din partea autoritatilor, se arata într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În cadrul activității "Stindardele Unirii", Parohia românească Noale primește Drapelul Unirii

Email Imprimare PDF

24_parohia_romaneasca_noaleÎn cadrul activității "Stindardele Unirii", duminică, 11 februarie 2018, Parohia Noale a primit Drapelul Unirii care a sosit de la Parohia Dolo prin intermediul a doi consilieri. După slujba de Te Deum săvârșită cu această ocazie, a urmat o mică sărbătoare organizată de credincioșii parohiei și de grupul de copii de la Școala Parohială, care, pe lângă intonarea Imnurilor de Stat al României și al Republicii Moldova, au organizat un scurt program artistic, amintind de dragostea de țară, de limbă și de unitatea tuturor românilor, scrie Părintele Nicușor Pârvu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Timişoara în Europa: Lumina felinarelor, lumina libertăţii. Întâlnire literară la Biblioteca Centrală din Viena

Email Imprimare PDF

24_biblioteca_centrala_viena_timisoaraÎn data de 19 februarie, de la ora 19.00, la Biblioteca Centrală din Viena are loc evenimentul Timişoara în Europa: Lumina felinarelor, lumina libertăţii. Întâlnirea literară va fi deschisă de prelegerea Simonei Neumann – directorul executiv al Asociaţiei „Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021" şi va continua cu o discuţie la care participă Ernest Wichner, Josef Trattner şi Norbert Mayer (Feuilleton, Die Presse), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.