Valeriu Dulgheru: VALETUL DODON SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI

Email Imprimare PDF

14_dodon_erdoganKremlinezul Dodon avea un singur stăpân – pe țarul Putin, pe care-l vizita în fiecare lună, uneori și de două ori pe lună. Acum mai are un stăpân – pe sultanul Recep Erdogan. Și așa nu-l prea vedeam acasă veșnic plecat la Moscova sau aflat în concedii (a avut omul anul trecut vreo șapte!), scrie Valeriu Dulgheru, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marginile Unirii : Maramureșul din dreapta Tisei, Vestul Crișanei, Vestul Banatului, Timoc, Transnistria – manifestare la Clubul Țăranului din cadrul MȚR

Email Imprimare PDF

14_marginile_uniriiInstitutul „Frații Golescu" vă invită marți 23 octombrie 2018, ora 18:00, la CLUBUL ȚĂRANULUI din cadrul MUZEULUI ȚĂRANULUI ROMÂN la manifestarea " MARGINILE UNIRII" , manifestare dedicată acelor teritorii cu populație româneasca pentru care visul unității naționale a rămas un vis neîmplinit, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Natalia-Elena Intotero s-a întâlnit cu reprezentanți ai mai multor biserici românești neoprotestante din Paris și a luat parte la festivalul „Din dragoste pentru frumos”

Email Imprimare PDF

14_intotero_parisMinistrul Natalia-Elena Intotero s-a întâlnit cu reprezentanți ai mai multor biserici românești neoprotestante din Paris și a luat parte la festivalul „Din dragoste pentru frumos" în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Republica Franceză, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Filme documentare despre Unirea Transilvaniei cu România realizate la Arad

Email Imprimare PDF

14_romaniaÎn acest an, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad și Centrului Cultural Județean Arad, au fost realizate două filme documentare despre rolul determinant al Aradului și a unor personalități istorice arădene în realizarea actului de la 1 Decembrie 1918. Este vorba despre filmul "Unirea în imagini" – care deține și versiuni cu subtitrare în limbile engleză și franceză - și "Istorie și destin", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dezinformări despre Transilvania, pe un site în limba engleză, lansat de UDMR

Email Imprimare PDF

14_minciuni_udmr_despre_transilvaniaUDMR a lansat un portal de prezentare a Transilvaniei, „Transylvania Now" (Transilvania acum) în limba engleză, cu bani din partea unei fundaţii din Ungaria, în care se vorbeşte despre așa zise tensiunile dintre minorităţile etnice şi români, Unirea de la 1918 fiind considerată „o cutremurătoare experienţă", transmite Mediafax preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Decizie BOMBĂ a CNCD: fostul Premier Mihai Tudose, DISCRIMINAT de primarul UDMR din Carei. Edilul, amendat de CNCD pentru victimizarea unui ROMÂN

Email Imprimare PDF

14_mihai_tudose_primarul_udmr_careiPrimarul UDMR din municipiul Carei, Kovacs Jeno, a fost reclamat la CNCD în luna februarie a.c. de un cetățean român după ce UDMR-istul a afirmat în presă, cu referire la fostul Premier al României, Mihai Tudose, că aceasta este „un tip șmecheraș, tipic sudist", scrie Dan Tanasa pe www.dantanasa.ro, prelut de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Portul popular Românesc Milano Nord Monza

Email Imprimare PDF

14_milano_moza_rDuminică 21 octombrie, în Parohia din Milano Nord-Monza a avut loc Ziua Portului Popular Românesc. Acesta este o sărbătoare-eveniment care încearcă să conserve portul românesc în toată complexitatea și frumusețea sa,scrie Pr. Pompiliu Nacu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comunitatea parohială din Long Valley va celebra Centenarul prin ridicarea unei biserici în stil maramureşean

Email Imprimare PDF

14_new_jersey_biserici_roComunitatea româno-americană a Bisericii Izvorul Tămăduirii din Long Valley, New Jersey, a stabilit celebrarea Centenarului Marii Unirii prin înălţarea unei biserici de lemn în stil maramureşean, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comunitatea parohială românească din Rimini va avea propriul lăcaș de cult

Email Imprimare PDF

14_comunitatea_romaneasca_din_riminiComunitatea parohială „Sf. Ierarh Ghelasie de la Râmeț" – Rimini a înregistrat miercuri un mare succes, la aniversarea unui deceniu de la înfiinţare, prin achiziţionarea unui lăcaş propriu de cult, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Gândul: #roMânia / Doi olteni au trimis bani acasă pentru a-şi deschide ŞCOLI DE FOTBAL: Eu am lăsat mingea de tânăr. De atunci mi-am promis…

Email Imprimare PDF

14_olteni_scoli_de_fotbalNevoia i-a trimis departe de familiile lor şi de visul pe care nu au mai apucat să şi-l împlinească: fotbalul. Iar acum, când au strâns suficienţi bani, au aflat că viaţa îţi dă încă o şansă, doar dacă vrei să îţi trăieşti visul prin ochii alte generaţii. Este povestea impresionantă a doi olteni care, după zeci de ani de muncă peste hotare, au decis să îşi deschidă şcoli de fotbal acasă la ei. Şi ca să fie siguri că alţii nu vor avea soarta lor, dau totul gratis copiilor, scrie ziaruș Gândul, prelut de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O seară dedicată ilustrului diplomat Dimitrie Dimăncescu, la ICR Londra

Email Imprimare PDF

14_dimitrie_dimancescuÎn seara zilei de 23 octombrie, Institutul Cultural Român din Londra continuă seria de proiecte dedicate personalităţilor marcante ale exilului românesc prin organizarea, la sediu, a unui eveniment ce aduce în atenția publicului britanic figura celebrului diplomat Dimitrie Dimăncescu, apropiat al Marii Britanii și decorat cu Crucea Militară de către însuși Regele George V. Evenimentul va avea loc în prezența fiului lui Dimitrie Dimăncescu, consulul onorific al României la Boston, Dan Dimăncescu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Budapesta invitați la Jazz! ICR Budapesta organizează „Zilele jazzului românesc” în perioada 24-25 octombrie la Opus Jazz Club

Email Imprimare PDF

14_budapesta_jazzInstitutul Cultural Român Budapesta organizează în perioada 24-25 octombrie 2018, la „Opus Jazz Club" din capitala Ungariei, Zilele jazzului românesc, în parteneriat cu Budapest Music Center (BMC), important promotor muzical din Ungaria, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Rusia are standarde duble și refuză să se conformeze deciziei CEDO privind școlile românești din regiunea transnistreană, la șase ani de la pronunțarea acesteia

Email Imprimare PDF

15_cedo_scolile_romanestiPe 19 octombrie s-au împlinit 6 ani de la pronunțarea hotărârii CEDO privind violarea dreptului la educație a elevilor din școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană a R.Moldova. Responsabilă de aceste încălcări este Rusia care până în prezent refuză să execute hotărârea, prin care a fost obligată să achite despăgubiri în valoare de un milion de euro celor 170 de elevi, părinți și profesori, majoritatea din Râbniţa, Tighina şi Grigoriopol, care s-au plâns la Curtea de la Strasbourg că le este îngrădit dreptul la educație în limba română, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cazul lui George Simion, expulzat pentru cinci ani din R. Moldova, a ajuns pe masa secretarului de stat din SUA, Michael Pompeo

Email Imprimare PDF

15_american_committe_for_bassarabiaPreședintele Comitetului Româno-American pentru Basarabia, Nicholas Dima, a expediat, pe 15 octombrie curent, o scrisoare la adresa Secretarului de Stat al SUA, Michael Pompeo, prin care cere Deparatamentului de Stat să ia atitudine față de acțiunile autorităților R. Moldova vizavi de cetățeanul român George Simion și să „ia apărarea națiunii române", scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Natalia-Elena Intotero s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității românești din Franța

Email Imprimare PDF

15_intotero_frantaÎn perioada 18-21 octombrie a.c., ministrul Natalia Elena Intotero a efectuat o vizită de lucru la Paris, în Republica Franceză, unde a avut întrevederi cu reprezentanți ai mediului asociativ românesc din teritoriu precum și cu reprezentanți ai clerului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Grădiniţa din satul Cruzeşti, renovată capital cu suportul oferit de România

Email Imprimare PDF

15_gradinita_cruzestiPreșcolarii din satul Cruzeşti, municipiul Chişinău învaţă acum într-o grădiniţă nouă. O anexă a gimnaziului din localitate a fost renovată cu sprijinul Guvernului României, care a oferit un milion şi jumătate de lei. Modernizările erau foarte necesare, pentru că vechea instituţie putea găzdui doar 50 de micuţi. Acum, la grădiniţă pot veni 100 de copii, transmite www.publika.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Curtea de Conturi din România şi Republica Moldova au semnat o Declaraţie Comună de cooperare

Email Imprimare PDF

15_curtea_de_conturi_ro_mdCurtea de Conturi a României şi al Curtea de Conturi a Republicii Moldova au parafat Declaraţie Comună care îşi propune continuarea şi consolidarea dialogului şi dezvoltarea cooperării între cele două Instituţii Supreme de Audit, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei din România, transmite www.tvrmoldova.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul român Matei-Adrian Dobrovie solicită Ministrului de Externe al României să adopte o poziție fermă față de noul proiect de lege privind limba ucraineană

Email Imprimare PDF

15_matei_dobrovieDeputatul român Matei-Adrian Dobrovie, vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a adresat o interpelare Ministrului Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, în care semnaleză faptul că Rada Supremă a Ucrainei a adoptat în primă lectură un nou proiect de lege privind limba ucraineană, care pune în pericol păstrarea identității etnicilor români din regiunile Cernăuți, Odesa și Transcarpatia – scrie Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ungaria alocă 10 milioane de dolari pentru maghiarii din Ucraina, dublând asistenţa planificată anterior

Email Imprimare PDF

15_ungaria_bani_unguri_ucrainaUngaria va dubla asistența financiară pentru etnicii maghiari din regiunea ucraineană Transcarpatia, pentru a asigura păstrarea și dezvoltarea comunităţii – a anunţat Árpád Potápi, secretar de stat în Guvernul de la Budapesta, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un marş automobilistic dedicat Unirii a avut loc la Chișinău

Email Imprimare PDF

15_mars_automobilisticUn marş automobilistic dedicat Unirii a fost organizat astăzi, 21 octombrie, la Chişinău. Marşul a pornit la ora 12:00, de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă".Cei care s-au alăturat marşului au primit drapele tricolore şi au dus mesajul unirii în fiecare sector al Chișinăului, transmite Romanian Global News, citând TVR Moldova.

Citeşte mai mult...
 

Spania, pământ românesc. Despre migrație, cu un cercetător al rețelelor sociale

Email Imprimare PDF

15_jose_luis_molina_bucurestiLuna trecută, am stat de vorbă la București cu José Luis Molina, cercetător în antropologie economică și profesor la Departamentul de Antropologie Socială și Culturală, al Universității Autonome din Barcelona. Molina e specializat în apariția structurilor socio-economice și în analiza rețelelor personale - „țesăturile" de relații umane din jurul fiecăruia dintre noi, din care fac parte rudele, prietenii, cunoscuții și colegii noștri, și care, dacă facem un zoom out, ajung să totalitatea persoanelor pe care le cunoaștem, cu care interacționăm etc., scrie Andra Matzal pe www.scena9.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Populaţia României, la cel mai scăzut nivel din 1968

Email Imprimare PDF

15_populatia_romaniei_la_cel_mai_scazut_nivelRomânia se află pe locul doi în Europa din punctul de vedere al țărilor cu cea mai mare diasporă, 15,4% dintre români trăind în străinătate. În Marea Britanie, Oficiul Naţional pentru Statistică a estimat că aproximativ 411.000 de români ar fi rezidenţi în Marea Britanie în 2017. În urcare de la 135.000 în 2013 şi doar 14.000 în 2006. Cifrele recente arată, de asemenea, că 1,15 milioane de români trăiesc în Italia, 673.000 în Spania şi 657.000 în Germania. Iar dintre ţările europene cu cea mai mare diasporă în ansamblu, România e pe locul doi după Portugalia, drept cea mai mare per persoană, cu 15,4% dintre români trăind în străinătate. (Portugalia are 16,6%, la o populaţie de 10 milioane şi o diaspora de 2 milioane, potrivit ONU), transmite Rador, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mănăstirea Schimbarea la Faţă din Coreea a aniversat trei decenii de la înfiinţare

Email Imprimare PDF

15_manastire_coreaMănăstirea Schimbarea la Faţă din Gapyeong, South Korea, a aniversat în 3 octombrie trei decenii de la înfiinţare, transmite www.basilica.md, preuat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a premiat 10 români valoroși din America

Email Imprimare PDF

16_zece_romani_valorosi_americaWashington a devenit miercuri, 17 octombrie a.c., a opta capitală în care celebrăm excelența romănească de pretutindeni din cadrul proiectului Gala „100 pentru Centenar". La evenimentul organizat pe teritoriul american de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) în parteneriat cu Ambasada României la Washington, zece români cu activități deosebite, promotori ai valorilor și identității românești, au fost premiați cu distincții simbolice în semn de recunoaștere și apreciere a meritelor și contribuției lor la imaginea României în lume.

Citeşte mai mult...
 

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele de decorare a trei români merituoși din Italia

Email Imprimare PDF

16_trei_romani_merituosi_italiaPreședintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretele de decorare a preşedintelui Asociaţiei Medicilor Români din Italia, domnul dr. Gheorghe Cerin, a doamnei Dana Brânzei, cercetător – „Istituto FIRC di Oncologia Molecolare" din Milano și a doamnei Cătălina Oana Curceanu, fizician – „Laboratori Nazionali di Frascati dell'Istituto Nazionale di Fisica Nucleare", anunță presidency.ro, portalul oficial al administrației prezidențiale, într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La 3 minute, pleacă un român din România. În 2017 au plecat din țară 219.327 de români

Email Imprimare PDF

16_romanii_pleacaAnul 2017 a fost un an agitat, un an care a adus cel mai mare număr de emigranți din 2008 încoace. Potrivit datelor INS, în 2017 au plecat din țară 219.327 de români. Asta înseamnă aproximativ 600 de oameni pe zi, 24 pe oră. Cei mai mulți (peste 17%) sunt din grupa de vârstă 25-29 de ani, iar al doilea val ca dimensiune (14.5%) face parte din grupa de vârstă 20-24 de ani, transmite www.gazetaromaneasca.de, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Chişinăul pregăteşte acordul ce ar putea lega Republica Moldova la reţelele electrice din România

Email Imprimare PDF

16_acordChişinăul pregăteşte acordul care ar putea conecta Republica Moldova la reţelele electrice din România si, mai departe, la cele europene. Documentul a fost aprobat de cabinetul de miniştri şi ar trebui să aducă un grant de 410 mii de dolari şi un împrumut de 70 de milioane de euro de la Banca Internaţională pentru reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Mondială, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Analiză Ziarul Financiar. “Vesticii prind gustul vinului din Republica Moldova”

Email Imprimare PDF

16_industria_vinuluiIndustria vinului reprezintă 7% din exporturile Moldovei şi are aproximativ 200.000 de angajaţi dintr-o populaţie de 3,5 milioane de persoane.

Citeşte mai mult...
 

Republica Moldova va susţine inițiativa României de relansare a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării

Email Imprimare PDF

16_ue_dunareaConceptul preşedinţiei române a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), din care face parte și țara noastră, şi calendarul reuniunilor şi evenimentelor tematice pentru 2018-2019, au fost discutate în cadrul întrevederii Secretarului de stat pentru integrare europeană, Daniela Morari, cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene într-un comunicat emis astăzi, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Evenimente culturale la românii din Ungaria în perioada următoare

Email Imprimare PDF

16_ro_ungariaCentrul Cultural Românesc din Jula va găzdui, pe 20 octombrie, o nouă ediţie a Zilei Culturale a Românilor din Ungaria. Festivalul dedicat păstrării și promovării cântecelor și dansurilor românești se organizează de mai bine de douăzeci de ani consecutiv. Manifestarea ajunsă anul acesta la cea de-a XXV-a ediţie este organizată de către Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria, transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Artistul Ștefan Oroian din Ungaria, distins cu premiul „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” 2018

Email Imprimare PDF

16_stefan_oroian_ungariaSâmbătă, 13 octombrie, în somptuoasa sală a Cinematografului Urania din Budapesta au fost decernate premiile Pro Cultura Minoritatum Hungariae 2018. Secretarul de stat pentru culte și relaţia cu naţionalităţile, Soltész Miklós, a subliniat că în Ungaria naţionalităţile sunt considerate un tezaur care îmbogăţește întreaga naţiune maghiară, ţara în întregimea ei și întregul Bazin Carpatic. A precizatcă premiul acordat reprezentanţilor naţionalităţilor este foarte important nu numai pentru premianţi, ci și pentru fiecare comunitate în parte, fiind un prilej de mândrie și pentru acestea.

Citeşte mai mult...
 

Răspunsul oferit de numărul 1 mondial, Simona Halep, jurnaliștilor ruși: „Sunt patrioată, iubesc România”

Email Imprimare PDF

16_halepSimona Halep s-a retras de la turneul de la Moscova din cauza durerilor de spate, însă aceasta a oferit un interviu jurnaliștilor din Rusia înainte de a pleca la Singapore, transmite www.bundecentenar.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O româncă a fost aleasă în juriul unei emisiuni de talente din Germania

Email Imprimare PDF

16_romanca_germaniaOana Nechiti, profesoară de dans și coregrafă, va face parte din juriul "Deutschland sucht den Superstar" (Germania caută un Superstar) alături de celebrul Dieter Bohlen (64 de ani), de cantautorul Xavier Naidoo (47) și de fostul câștigător al emisiunii, Pietro Lombardi (26), transmite www.gazetaromaneasca.de, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Continuă restaurarea bisericii ortodoxe române din Palermo

Email Imprimare PDF

16_palermo_bisericaCu binecuvântarea PS Siluan, la Palermo continuă restaurarea biserici. La interior s-a restaurat pavimentul prin astuparea găurilor și lucidarea acestuia. La exterior s-a renovat fațada frontală cu materiale speciale și se trece la partea laterală., transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment deosebit dedicat Centenarulu organizat de Junimea Romana din Montréal FundatiaCulturala Română: “Scoala pentru minte, inima si cultura„

Email Imprimare PDF

16_junimea_ro_montreal"Ne-am unit inspiratia si aspiratiile pentru a omagia, cu mic cu mare, Centenarul Marii Uniri de la 1918! Din drag pentru valorile romanesti, va propunem sa ne intalnim cu prilejul acestui eveniment in care mai multe gerenatii isi dau mana, dand glas versurilor poetilor clasici ori contemporani, rezonantelor melodiilor populare si ale istoriei milenare. Expozitia faurita de elevii de la scoala Junimea va fi puntea ce ne va purta pasii in universul originalitatii si bucuriei copilaresti. Veniti sa invartim hora fratiei si sa gustam din colacul Unirii, asa cum e traditia la noi din mosi-stramosi. Sa sarbatorim impreuna, sub semnul creativitatii si al bogatiei culturale romanesti, lansand visuri catre viitor! Fie ca Anul Centenarului sa ne aduca mai aproape de indemnul: Hai sa dam mana cu mana cei cu inima romana!", transmite Otilia Tunaru din Canada, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vizita Ministrul Natalia Elena Intotero în SUA a continuat cu o întâlnite cu reprezentanți ai clerului și ai comunității românești din Washington

Email Imprimare PDF

17_intotero_suaDelegația Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) condusă de ministrul Natalia Elena Intotero s-a întâlnit marți, 16 octombrie a.c., la Washington cu reprezentanți ai clerului românesc, ai mediului asociativ și ai Bibliotecii Congresului SUA. Întrevederile au avut loc în marja vizitei de lucru pe care ministrul Natalia Elena Intotero si subsecretarul de stat Victor Ionescu o efectuează în Statele Unite ale Americii, în Washington și New York în perioada 14-17 octombrie a.c, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu: ”Crearea unei episcopii românești pentru românii din Ucraina și reactivarea Mitropoliei Bucovinei cu sediul la Suceava este o necesitate obiectivă, justificată istoric, etnic și canonic”

Email Imprimare PDF

17_constantin_codreanuPe 17 ocombrie 2018, deputatul PMP Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat la tribuna Camerei Deputaților o Declarație politică în legătură cu hotărârea Patriarhiei de Constantinopol din 11 octombrie curent privind chestiunea bisericească ucraineană, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O comisie parlamanentară de la Chișinău a avizat proiectul privind introducerea „Limbii Române” în Constituția celui de al doilea stat românesc

Email Imprimare PDF

17_ziua_limbii_romaneComisia administrație publică susține examinarea proiectului de lege pentru modificarea articolului 13 din Constituție în plenul Parlamentului, se arată într-un comunicat al Parlamentului, citat de Radio Chișinău și preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul rus la București atacă România dezinformând grav: “România a devenit un furnizor de insecuritate și de destabilizare în această regiune, din cauza rachetelor de la Deveselu”

Email Imprimare PDF

17_valeri_kuzminAmbasadorul rus Valeri Kuzmin spune că România a „devenit un furnizor de insecuritate și de destabilizare în această regiune, din cauza rachetelor de la Deveselu", transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, în corzi la întrebarea despre cererea ONU de retragere a trupelor ruse din regiunea transnistreană

Email Imprimare PDF

17_maria_zaharovaPurtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, nu ştie ce să răspundă atunci când este întrerbată despre solicitarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) vizavi de retragerea trupelor militare şi a armamentului rusesc din pe teritoriul R. Moldova, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comuna Voloca din Ucraina s-a înfrățit cu localitatea Vârfu Câmpului din județul Botoșani, România

Email Imprimare PDF

17_comuna_voloca_varfu_campuluiComuna Voloca din regiunea Cernăuți s-a înfrățit cu localitatea Vârfu Câmpului din județul Botoșani, România. Protocolul a fost semnat duminică, 14 octombrie, în cadrul evenimentelor ce marchează Zilele comunei Vârfu Câmpului, în fața a sute de oameni veniți să asiste la spectacolul organizat conducerea comunei, notează Botoșani Online citat de Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul „La obârșii, la izvor” şi hramul Bisericii Sfânta Parascheva la Jula

Email Imprimare PDF

17_la_obarsii_la_izvorÎn zilele de 13 şi 14 octombrie 2018, la Jula, în Ungaria, au avut loc manifestări ale spiritualităţii româneşti, în cadrul comunităţii istorice româneşti de aici: a XI-a ediţie a Festivalului de păstrare și promovare a tradițiilor populare românești, intitulat „La obârșii, la izvor", precum şi sărbătorirea Hramului Bisericii din cartierul Jula Mică, denumit şi „Cartierul Mic Românesc", închinată Sfintei Cuvioase Parascheva. transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dezvelirea Plăcii Aniversare „Centenarul Marii Uniri - 1918-2018” în Austria

Email Imprimare PDF

17_dezvelirea_placii_aniversareUn eveniment de excepție a avut loc duminică 14 octombrie 2018 în Austria la Wiener Neustadt, în incinta Parohiei Ortodoxe Române reprezentată de preotul paroh, Răzvan Gască, cu prilejul sărbătoririi Hramului Bisericii „Sfinta Paraschiva". Cu această ocazie, oplacă aniversară cu titlul „Centenarul Marii Uniri - 1918-2018" realizată de către Ioan Astaluș a fost așezată la Biserica Ortodoxă Română din Wiener Neustadt, Austria. Placa aniversară a fost dăruită comunității de către Radio TV Unirea - Austria și Cercul Cultural Româno-Austriac "Unirea", președinte Ioan Godja, transmite Romanian Global News citând un comunicat de presă.

Citeşte mai mult...
 

Proclamaţie a statului Mississippi, care felicită România cu ocazia sărbătoririi Centenarului

Email Imprimare PDF

17_declaratia_statului_misissippiGuvernatorul statului Mississippi, Phil Bryant, a onorat Centenarul Marii Uniri prin emiterea unei proclamaţii de felicitare, potrivit unui comunicat difuzat joi de Ambasada României în SUA, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția „România în Primul Război Mondial” la Barcelona

Email Imprimare PDF

17_rumaniaInstitutul Cultural Român de la Madrid, Consulatul General al României la Barcelona și Reprezentanța Ministerului Apărării spaniol din Barcelona organizează expoziția „România în Primul Război Mondial", în perioada 17 octombrie – 4 noiembrie 2018, la sediul Comandamentului Militar din Barcelona.

Citeşte mai mult...
 

Concert dedicat Centenarului Marii Uniri: Orchestra Română de Tineret şi Cvartetul Wave în concert la Sala Mare a Musikverein

Email Imprimare PDF

17_musikverein_concert_unireOrchestra Română de Tineret, alături de Cvartetul Wave condus de Bogdan Băcanu, concertează, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, în Sala Mare a Musikverein din Viena, în data de 19 octombrie, de la ora 19.30. Evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri este organizat de Jeunesse Austria cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena şi în colaborar e cu Ambasada României în Republica Austria, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce le-a transmis Președintele României reprezentanților românilor din Italia!

Email Imprimare PDF

18_iohannis_reprezentantul_ro_itPreședintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 16 octombrie a.c., la Roma, o alocuțiune în cadrul întâlnirii cu reprezentanții comunității românești din Italia, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Natalia Elena Intotero s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității românești din New York

Email Imprimare PDF

18_natalia_intotero_new_yorkÎn perioada 14-17 octombrie a.c., o delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), condusă de ministrul Natalia Elena Intotero, desfășoară o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii unde are întrevederi cu reprezentanți ai mediului asociativ românesc din New York și Washington precum și cu reprezentanți ai clerului si ai mass-media, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A fost deschis Consulatul General al României la Miami

Email Imprimare PDF

18_consulatul_general_al_romanieiMinisterul Afacerilor Externe informează că începând de luni, 15 octombrie 2018, Consulatul General al României la Miami din Statele Unite ale Americii a fost deschis cetățenilor români, solicitanți de servicii consulare. Astfel, în prezent, România are operaționalizate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii cinci reprezentanțe diplomatice și consulare care oferă servicii, asistență și protecție consulară, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cei mai mulţi migranţi care au ajuns în Germania în 2017 sunt de origine română: 75.000 din 416.000

Email Imprimare PDF

18_migrantiMigraţia netă din Germania, în 2017, însemnând diferenţa imigranţi şi emigranţi, a scăzut până la 416.000, conform Biroului Federal de Statistici (Destatis), iar România a fost ţara care a trimis cei mai mulţi migranţi – 73.000, scrie Deutsche Welles, citată de News.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara ţării din Senatul României s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţilor de români din Sardinia

Email Imprimare PDF

18_dan_manoliuVicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara ţării, senatorul Dan Manoliu a participat sâmbătă 12 octombrie 2018 la invitaţia preşedintelui Federaţiei Organizaţiilor Româneşti din Italia – FORI - Rareş Cristea şi a preşedintelui Asociaţiei Social Culturale „România Unită", Mihaela Cîrceag, la o întrevedere cu reprezentanţi ai comunităţilor de români din Sardinia, Republica Italiană, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cantitatea de mere din Republica Moldova, exportată în 2018 în România, a crescut de aproape șapte ori

Email Imprimare PDF

18_mereExportul de frute și legume proaspete din roada anului curent din R. Moldova înregistrează creșteri semnificative, în comparație cu anul trecut, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Chișinăul solicită anularea ,,sistemului de notificare” pentru elevi, părinți și profesorii școlilor cu predare în grafie latină

Email Imprimare PDF

18_sistemul_de_notificareLa Tiraspol a avut loc reuniunea grupurilor de lucru pentru educație, în formatul experților. După discuția cu directorii școlilor cu predare în grafie latină și confruntarea datelor colectate, partea moldovenească a insistat în procesul de negocieri că unele dintre angajamentele asumate nu sunt realizate de către Tiraspol, transmite www.moldova.org, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova”, o colecţie de 10 volume, va fi lansată de editura Litera

Email Imprimare PDF

18_marea_istorie_ilustrata_a_roÎncepând de marţi, 16 octombrie, va apărea la toate punctele de vânzare a presei din Bucureşti şi din întreaga Românie primul volum al colecţiei, urmând ca săptămânal, până în luna decembrie, să apară şi celelalte volume, informează News.ro citat de evzmd.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un atlet din Republica Moldova este câștigătorul Maratonului Internațional din București

Email Imprimare PDF

18_maratonul_international_din_bucurestiPeste 19.000 de participanți din peste 70 de țări au participat la cea la cea de-a 11-a ediție a Maratonului Internațional București, transmite ziarul Evenimentul, citat de InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O româncă din regiunea Cernăuți a obținut titlul de „Cea mai bună asistentă medicală” din Ucraina

Email Imprimare PDF

18_romanca_cernautiMaria Dușceac din regiunea Cernăuți a obținut titlul de „Cea mai bună asistentă medicală" din Ucraina. Ea a participat recent la cea de-a XII ediție a Concursului național „Esculap – profesionist, 2018", care a avut loc în orașul Harkov – informează BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziție retrospectivă de pictură și grafică „Nicu Russu - Arta nemuritoare” la Tel Aviv

Email Imprimare PDF

18_arta_nemuritoareInstitutul Cultural Român de la Tel Aviv va găzdui, în perioada 15 octombrie – 2 noiembrie 2018, expoziția de pictură și grafică „Nicu Russu - Arta nemuritoare", semnată de regretatul artist român Nicu Russu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: „Malul stâng întreabă malul drept”

Email Imprimare PDF

29_n_negruÎn această săptămână, fiind plecat din Chișinău, am ratat două lansări de carte, la Biblioteca B.P. Hasdeu, Malul stâng întreabă malul drept,apărută la Editura Junimea din Iași, semnată de Irina Nechit, și la Librăria din Centru - Dați totul la o parte ca să văd, poezii, inclusiv inedite, de Eugen Cioclea, tipărite de Editura Cartier, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru Bogatu: “Precedentul ucrainean trimite în ilegalitate Biserica Rusă din Basarabia”

Email Imprimare PDF

23_p_bogatuOpinia publică de la noi, urmărind fascinată refacerea Scaunului Mitropolitan de la Kiev, demarată de Patriarhia de la Constantinopol, încă nu s-a prins, pe deplin, se pare, că desprinderea Bisericii Ucrainene de cea Rusă vizează direct Basarabia, anunțând o iminentă schimbare la față a ortodoxiei din Republica Moldova, scrie Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Scrisoarea unei bătrâne din Basarabia: “ Mă rog seara și dimineața pentru Unire!”

Email Imprimare PDF

19_batrana_basarabiaȚara mea este România, acolo sunt frații noștri. De când mă știu pe lume acolo este Țara mea, ea este și aici, și acolo. Și tatăl meu este înmormântat acolo, el s-a refugiat în România, scrie doamna Maria Marinescu, locuitoare a satului Căinarii Vechi, într-o scrisoare, transmite www.observatorul.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Au învins două războaie şi trei dictaturi. Centenarii României, la Iaşi

Email Imprimare PDF

19_mitropolia_moldovei_si_bucovineiMitropolia Moldovei şi Bucovinei a încercat, de hramul Sfintei Parascheva, în anul Centenarului Marii Uniri, să evoce acest moment prin aducerea la Iaşi a cinci români care au fost născuţi deja sau urmau să se nască în 1918. Ineditul demersului mitropoliei este că fiecare dintre aceşti români de peste 100 de ani, care au trecut două războie mondiale şi trei dictaturi, vine din câte o provincie istorică a ţării, transmite www.ziaruldeiasi.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Unioniștii din Republica Moldova anunță reabilitarea Cimitirului Eroilor din Chișinău unde sunt înmormântați soldați a 18 națiuni europene

Email Imprimare PDF

19_cimitirul_eroilor_din_chisinauUnioniștii din R. Moldova anunță startul lucrărilor de reabilitare a Cimitirului Eroilor de pe bd. Decebal 17 din Chișinău și solicită implicarea tuturor celor interesați ca locul de veci a mii de soldați din Primul și al Doilea Război Mondial, reprezentanți a 18 națiuni europene, să devină un loc în care să poată fi adus un omagiu eroilor înmormântați acolo, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Maia Sandu, la București: „Ne dorim o LISTĂ NAȚIONALĂ pentru alegeri, formată din proeuropeni și prounioniști”

Email Imprimare PDF

19_maia_sandu_dan_dungaciuLidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că la alegerile parlamentare e nevoie de unitatea forțelor proeuropene autentice și unioniste, iar în acest sens e nevoie de o listă națională formată din personalități de pe aceste segmente, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment inter-universitar româno-tunisian „Campus România”

Email Imprimare PDF

19_cite_des_sciences_tunisÎn perioada 18-19 octombrie 2018 va avea loc la Tunis evenimentul „Campus România", care va reuni reprezentanți din conducerea a 17 de universități românești și 14 universități tunisiene de prestigiu.„Campus România" este organizat de Ministerul Învățământului Superior și Cercetării Științifice din Republica Tunisiană, Ministerul Educației Naționale din România, Consiliul Național al Rectorilor din România și Ambasada României la Tunis, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Trenurile Chișinău - Iași și Chișinău - Odesa vor circula conform unui orar nou

Email Imprimare PDF

19_tren_chisinau_iasiÎncepând cu această săptămână, trenul Chișinău – Iași va circula doar în zilele de sâmbătă și duminică, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Frica românilor din Ucraina. Fără drept la cetățenia română, încalcă legea

Email Imprimare PDF

19_casa_ucrainaChiar dacă în documentele lor scrie că sunt cetățeni ai Ucrainei, o bună parte dintre locuitorii regiunii Cernăuți din Ucraina simt românește. Ei nu prea vorbesc despre cetățenia românească, dar o redobândesc pe furiș, or, conform Constituției Ucrainei, ei nu au dreptul la cetățenie dublă. E un risc pe care, spune ei, și-l asumă, scrie Georgeta Carasiucenco pe www.moldova.org, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Oameni de cultură din Cernăuți vor participa la aniversarea a opt decenii de la înființarea Societății Scriitorilor Bucovineni de la Suceava

Email Imprimare PDF

19_societatea_scriitorilor_bucovineniBiblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera" din Suceava găzduiește, vineri, 19 octombrie a.c., începând cu ora 11.30, un eveniment cultural prilejuit de împlinirea a opt decenii de la înființarea Societății Scriitorilor Bucovineni – informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Laude pentru comunitatea românească la întâlnirea Klaus Iohannis – Sergio Mattarella

Email Imprimare PDF

19_iohannis_mattarela«Există legături sociale foarte adânci. În Italia este prezentă o importantă comunitate românească, este comunitatea cea mai importantă în Italia, cea mai mare. Vorbim de circa 1,2 milioane de români.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru: KAMIKAZII UNIONIȘTI

Email Imprimare PDF

20_alexe_mateevici„Să ştiţi: de nu veţi ridica./ Din sânul vostru un proroc./ În voi viaţa va seca, Zadarnic soarta veţi ruga./ Căci scoşi veţi fi atunci din joc. Şi-ţi rămânea făr' de noroc."

Citeşte mai mult...
 

Vizita de stat a Președintelui României în Italia a debutat duminică, 14 octombrie 2018, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române. Președintelui Klaus Iohannis se va întâlni și cu români din Italia

Email Imprimare PDF

20_iohannis_italia_parintePreşedintele României, Klaus Iohannis, efectuează, în perioada 14-17 octombrie a.c., o vizită de stat în Republica Italiană, aceasta fiind prima vizită de stat din ultimii 45 de ani, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Marius Pașcan: Se consfinţeşte legislativ asimilarea forţată a minoritarilor români din Ucraina

Email Imprimare PDF

20_marius_pascanPreşedintele executiv al PMP, deputatul Marius Paşcan, a declarat, joi, la Târgu Mureş, că asimilarea forţată a minoritarilor români din Ucraina se consfinţeşte legislativ, după ce Rada Supremă de la Kiev a adoptat, în primă lectură, proiectul de lege privind limba ucraineană, iar în acest sens a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să comunice demersurile pe care le întreprinde, scrie www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Consulatul General al României la Cernăuți a fost prezentat noul Consul general al României, Irina-Loredana Stanculescu

Email Imprimare PDF

20_consulatul_general_al_romaniei_cernautiMembrii comunității românești din regiunea Cernăuți au participat la o întâlnire cu Dan Neculăescu, secretar de stat la Ministerul de Externe al României, în timpul căreia a fost prezentată în post Irina-Loredana Stănculescu, noul consul general al României la Cernăuți – informează Agenția BucPress, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primarul Iașului a semnat în vederea revizuirii Constituției prin adăugarea unui preambul care să conțină ideea de reîntregire națională

Email Imprimare PDF

20_primarul_iasului_reintregire_nationalaPrimarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a semnat pentru Unire duminică, la unul dintre corturile din oraș unde se colectează semnături în vederea revizuirii Constituției prin adăugarea unui preambul care să conțină ideea de reîntregire națională, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP a lansat etapa a șasea a proiectului “Descoperă și Cunoaște România”, ediția Centenar

Email Imprimare PDF

20_mrp_descopera_si_cunoaste_romaniaPe 12 octombrie 2018, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a lansat cea de-a șasea ediție a proiectului „Descoperă și Cunoaște România", ediția Centenar, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Basarabenii vor primi paşapoartele electronice româneşti în 15 zile lucrătoare

Email Imprimare PDF

20_pasapoarte_roVeste bună pentru basarabenii cu cetăţenie română.Guvernul României a acceptat o serie de modificări care asigură simplificarea procedurilor pentru obţinerea paşaportului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românul care a uimit America prin modul ORIGINAL în care-şi alege angajaţii. A fost nominalizat la Timmy Awards

Email Imprimare PDF

20_codrin_arseneCompania Digital Authority Partners a fost nominalizată la categoria „Cel mai divers şi inovativ loc de muncă", are sediul în Chicago, Illinois (SUA) şi se ocupă de consultanţă şi IT. Proprietarul firmei este Codrin Arsene (31 de ani), un român din Galaţi care se află în America de 12 ani. Trofeul amintit a mai fost câştigat în trecut de companii renumite precum Facebook, LinkedIn sau TripAdvisor, scrie www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Zilele Portului Popular în Episcopia Italiei la Parohia românească ,,Înălțarea Sfintei Cruci ’’ din Torino

Email Imprimare PDF

20_episcopia_italiei_zilele_portului_popularDuminică, 14 octombrie după Sfânta Liturghie, la Parohia românească ,,Înălțarea Sfintei Cruci '' din Torino a avut loc un moment festiv, prilejuit de Zilele Portului Popular în Episcopia Italiei. Cu această ocazie credincioșii au venit la biserică îmbrăcați în costume populare din diferite zone ale României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Examinarea proiectului privind introducerea Limbii Române în Constituție nu a fost supusă votului în Parlamentul de la Chișinău

Email Imprimare PDF

22_parlament_chisinauFracţiunea liberal-democrată din Parlament a propus astăzi introducerea, pe ordinea de zi a şedinţei de mâine, a unui proiect pentru modificarea articolului 13 din Constituţie, pentru „restabilirea faptului că limba de stat este limba română". Deputatul PLDM a menţionat că unele Comisii parlamentare au tergiversat intenţionat elaborarea avizelor pentru acest proiect, iar până mâine, aceste se pot aduna în şedinţe pentru a le face, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primul teatru construit în Republica Moldova pentru care România a oferit 800 de mii de euro

Email Imprimare PDF

22_tetatr_chiNoul sediu al Teatrului „B.P. Hașdeu" din Cahul, construită din temelie pe banii oferiți de Guvernul României, ar putea fi dată în exploatare până în toamna anului viitor transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dosarul transnistrean, în atenția diplomației de la București

Email Imprimare PDF

22_melescanMinistrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut, la 10 octombrie 2018, o întrevedere cu Franco Frattini, Reprezentant Special al Președinției în exercițiu a OSCE (PiE OSCE) pentru procesul de reglementare transnistreană, însoțit de noul șef al Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, se arată întrun comunicat de presă al MAE, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Klaus Iohannis va efectua prima vizită de stat după 45 de ani în ţara în care se află cei mai mulţi români

Email Imprimare PDF

22_iohannisPreşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 14-17 octombrie a.c., o vizită de stat în Republica Italiană, aceasta fiind prima vizită de stat din ultimii 45 de ani, transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În timp ce Kievul ia măsuri draconice împotriva românilor din Ucraina, ambasadorul Ucrainei la București solicită sprijin autorităţilor locale pentru liceul ucrainean din Sighetu Marmaţiei

Email Imprimare PDF

22_amba_ucrainei_bucÎn timp ce Kievul ia măsuri draconice pentru asimilarea românilor din Ucraina, ambasadorul Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, a solicitat autorităţilor judeţului Maramureş sprijin pentru Liceul ucrainean „Taras Şevcenko" din Sighetu Marmaţiei, cât şi pentru alte şcoli unde învaţă elevi etnici ucraineni, a informat un comunicat de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, citat de Agerpres și BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Viorica Marin în Adevărul: Conflictul diplomatic dintre Ungaria şi Ucraina intrat într-o zonă periculoasă: „lista morţii”

Email Imprimare PDF

22_peter_szjartoConflictul diplomatic dintre Ungaria şi Ucraina a intrat într-o fază periculoasă. În regiunea Transcarpatia a început să circule o „listă a morţii" în care sunt menţionate 300 de nume de maghiari, inclusiv oficiali de la Budapesta. Pe listă s-ar afla şi numele ministrului de Externe al Ungariei, Peter Szijarto, scrie Viorica Marin în www.adevarul.ro, prelaut de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Monumentul eroilor români din Primul Război Mondial, inaugurat în Worms

Email Imprimare PDF

22_worms_monmentMarți, 9 octombrie, a avut loc ceremonia de inaugurare a Monumentului eroilor români din Primul Război Mondial din Cimitirul Auf Der Hochimer Höhe din orașul Worms, landul Renania-Palatinat, Republica Federală Germania, transmite Gazeta Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianta Familiilor din România: POST- REFERENDUM: IMINENTA LEGALIZARE A CASATORIILOR HOMOSEXUALE IN ROMANIA

Email Imprimare PDF

22_familieDevine tot mai evident ca politicienii Romaniei pregatesc legalizarea "casatoriilor" homosexuale in Romania pina la sfirsitul anului. Cum? Referendumul impotriva legalizarii lor a esuat iar parlamentarii si Guvernul deja au lansat Planul B, si anume instituirea parteneriatelor civile care vor fi echivalate, in timp, cu casatoria naturala, minus adoptiile copiilor de catre cuplurile homosexuale.

Citeşte mai mult...
 

Cine vrea să înțeleagă despre ce fost referendumul din 6-7 octombrie să citească acest articol

Email Imprimare PDF

22_dan_tanasaReferendumul pentru modificarea Constituţiei în privința redefinirii căsătoriei nu a întrunit cvorumul necesar validării. Deși pare greu de crezut, un exercițiu democratic, referendumul, a fost sabotat atât de clasa politică în ansamblu cât și de o mare parte a societății românești în general., scrie Dan Tanasa pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: “Dublul risc al unei guvernări filoruse la Chișinău”

Email Imprimare PDF

23_p_bogatuDușmănia tot mai înverșunată dintre partidele proeuropene și războiul hibrid al Rusiei care îi netezește lui Dodon și compania calea spre putere cresc șansele victoriei în viitoarele alegeri parlamentare a stângii antioccidentale. Instalarea la Chișinău a unui cabinet filorus comportă riscuri mult mai mari decât cele ce să văd cu ochiul liber, scrie Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

BERD a anunțat lansarea unei licitații pentru prima fază a proiectului de conectare a rețelelor de energie electrică dintre Moldova și România

Email Imprimare PDF

23_energie_electicaPotrivit Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este vorba despre achiziționarea de bunuri (echipamente), de muncă, servicii pentru implementarea proiectului, care prevede construcția, dotarea și punerea în funcțiune a noilor interconexiuni electrice între Moldova și România, transmite http://infomarket.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Grant din partea Băncii Mondiale pentru interconectarea sistemului energetic din R. Moldova cu cel al României

Email Imprimare PDF

23_energie_rmRepublica Moldova va beneficia de un grant de circa 410 mii de dolari din partea Băncii Mondiale pentru interconexiunea sistemului energetic național cu cel al României, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Mihai Fifor: “Rusia a intensificat activităţile militare în Marea Neagră şi în estul Mediteranei”

Email Imprimare PDF

23_mihai_fifor"Federaţia Rusă utilizează Marea Neagră pentru a proiecta forţa în estul Mediteranei", a afirmat Mihai Fifor la o conferinţă internaţională găzduită de Institutul Aspen, transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Zilele Filmului Românesc încep la Chișinău! 14 pelicule realizate peste Prut

Email Imprimare PDF

23_zilele_f_ro_chisOre numărate până la începerea celei de-a patra ediție a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) la Chișinău. Evenimentul va fi deschis pe 11 octombrie, cu proiecția filmului „Un pas în urma serafimilor", în prezența regizorului Daniel Sandu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primăria comunei Mahala din Ucraina anunță un concurs de proiecte pentru monumentul victimelor represiunilor staliniste

Email Imprimare PDF

23_primaria_comunei_mahalaPrimăria comunei Mahala din regiunea Cernăuți a anunțat un concurs pentru elaborarea concepției unui monument în memoria victimelor represiunilor staliniste – celor omorâți la Lunca și deportați în Siberia. Monumentul va fi instalat în parcul satului Ostrița, se arată într-un comunicat publicat de primarul comunei Elena Nandriș pe contul său de facbook, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ex-primarul orașului Ujgorod face apel la Poroșenko privind dubla cetățenie

Email Imprimare PDF

23_serhii_ratujnocPe pagina sa de Facebook ex- primarul Ujgorodului, Serhii Ratușneak, a comentat recentul scandal legat de obținerea dublei cetățenii de către locuitorii regiunii Transcarpatia, notează Golos Karpat (Vocea Carpaților), citat de Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Academicianul Ioan-Aurel Pop la British Museum

Email Imprimare PDF

23_ioan_aurel_pop_academicianJoi, 11 octombrie 2018, celebrul muzeu londonez British Museum va găzdui, în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Londra, o conferință susținută de istoricul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, transmite un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“Forum economic România-Italia, redăm încrederea investitorilor străini și români din diaspora în economia românească”

Email Imprimare PDF

23_cciro_itCCIRO Italia în colaborare cu: Consiliul Județean Prahova, Academia Europeană pentru Relații Economice și Culturale din Roma (AEREC) și Camera de Comerț și Industrie Prahova organizează vineri, 12 octombrie forumul economic "România-Italia, redăm încrederea investitorilor străini și români din diaspora în economia românească". Evenimentul va fi organizat la Ploiești în incinta Consiliului Județean Prahova (Palatul Administrativ), Sala „Europa", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A început Târgul de carte de la Frankfurt. România prezentă!

Email Imprimare PDF

23_targul_de_carte_de_la_frankfurtMinisterul Culturii și Identității Naționale (MCIN) reprezintă România, în perioada 10-14 octombrie 2018, la Târgul de Carte de la Frankfurt, cel mai important eveniment internațional dedicat profesioniștilor din industria editorială.

Citeşte mai mult...
 

Hramul Parohiei românești Sfinţii Mucenici Evlampie şi Evlampia din Collegno

Email Imprimare PDF

23_parohie_collegnoMiercuri, 10 octombrie 2018, nou înfiinţata parohie din Collegno a sărbătorit pe ocrotitorii ei: Sfinţii Mucenici Evlampie si sora sa Evlampia. Canonul de rugăciune către sfinţii mucenici şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite, într-o atmosferă binecuvântată de trăire a bucuriei duhovniceşti, de părintele protopop Marius Floricu, împreună cu părintele paroh Valeriu Andrei Grosu, părintele Gabriel Burcescu, părintele Iustin Androne şi părintele Paul Porcescu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ICR Budapesta organizează „Zilele jazzului românesc” în perioada 24-25 octombrie la Opus Jazz Club din Budapesta

Email Imprimare PDF

23_zilele_jazzului_roInstitutul Cultural Român Budapesta organizează în perioada 24-25 octombrie 2018, la „Opus Jazz Club" din capitala Ungariei, Zilele jazzului românesc, în parteneriat cu Budapest Music Center (BMC), important promotor muzical din Ungaria, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vicepremierul Republicii Moldova Cristina Lesnic, în vizită oficială la București

Email Imprimare PDF

24_cristina_lesnic_melescanuViceprim-ministrul Cristina Lesnic a efectuat o vizită oficială la București unde a avut întrevederi cu mai mulți demnitari de stat de la București, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dumitru CRUDU: “Soluția: Unirea unioniștilor”

Email Imprimare PDF

24_unirea_unionistilorDupă ce Anatol Șalaru a anunțat că Partidul Unității Naționale nu va participa la viitoarele alegeri parlamentare, eu m-am întrebat, da eu ca unionist oare cu cine voi vota?, scrie Dumitru Crudu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 2

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.