Banner

Daniel Magdu, noul președinte al Consiliului National al Minoritatii Nationale Romane din Serbia

Email Imprimare PDF

01_daniel_magduÎn data de 14 august 2019 au avut loc alegerile pentru desemnarea noului presedinte al Consiliului National al Minoritatii Nationale Romane din Serbia. Cu aceasta ocazie, Daniel Magdu a fost ales de presedintele CNMNR, transmite corespondentul Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Popescu (Ucraina) la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului: „Dacă școlile seculare dispar, vom fi asimilați total, vom dispărea ca națiune în zonă”

Email Imprimare PDF

01_anatol_popescuPreşedintele Asociaţiei Basarabia a românilor din regiunea Odessa, Anatol Popescu, a declarat la lucările Universității de Vară de la Izvoru Mureșului că scăderea numărul românilor, desființarea şcolilor și problemele de apărare a identităţii românești şi de rezistenţă într-o mare slavă sunt problemele cu care se confruntă românii din Bugeac. Potrivit acestuia, metodele de asimilare-deznaţionalizare ale statului ucrainean sunt „aceleaşi metode sovietice", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dr. Predrag Balașevici (Timoc-Serbia) la Izvoru Mureșului : suntem o comunitate fără sprijin, lăsată singură să se descurce. Zavișa Jurj: De 20 de ani, românii din Serbia cer înființarea unui Centru Cultural la Bor, dar fără rezultat

Email Imprimare PDF

01_dr_predrag_balasevici_zavisa_jurjComunitatea românească din Timoc, Serbia este una destul de mare, ocupând 154 de localități pur românești și 46 de localități mixte, cu o populație de aproximativ 300.000 de români, care niciodată în istorie nu au avut șansa de a învăța limba română la școală, nu au mass-media în limba maternă, iar când vorbim decelebrarea cultului creștin, sunt foarte multe probleme cu construirea bisericilor ortodoxe pentru românii din Timoc, scrie Dana Mezei în Informația Harghitei, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Email Imprimare PDF

01_nicolae_negru_aCercul „schimbării" s-a închis. Noua guvernare nu mai simulează concursuri, anulând rezultatele care nu le-au convenit, renunțând definitiv la filtrele meritocratice, împărțind deschis posturile după criterii politice, nu profesionale, deși acumiștii se jurau că instituțiile statului nu vor mai fi partajate ca mai înainte. Iată că ei se mai dezic de o promisiune solemnă, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Autostrada Unirii va fi declarată obiectiv strategic de importanţă naţională

Email Imprimare PDF

01_razvan_cucAutostrada Marii Uniri, care face legătura între Târgu Mureş şi Iaşi, va fi declarată obiectiv de importanţă naţională, a anunţat vineri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, citat de www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din străinătate vor putea trimite bani acasă, fără comision. ANUNŢUL ministrului de Finanţe

Email Imprimare PDF

01_bani_acasaMinistrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, vineri, la o întâlnire cu românii din Diaspora, că cei care muncesc în străinătate vor putea trimite bani în ţară fără comision, printr-un produs bancar care va fi lansat de CEC, în luna septembrie, transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

AEP: Circa 9.000 de români din diaspora s-au înscris pentru votul prin corespondenţă

Email Imprimare PDF

01_aep_9_mii_de_romaniAutoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că, până vineri, 16 august, un număr de 8.890 de români de peste hotare s-au înregistrat pentru votul prin corespondenţă, la numai 20 de zile de când a fost lansat site-ul cu privire la votul în străinătate, se arată într-un comunicat de presă al instituției, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mitropolitul Clujului: “Maica Domnului plânge pentru că au emigrat 5 milioane de români”

Email Imprimare PDF

01_mitropolitul_clujuluiÎn predica de la Nicula, Mitropolitul Clujului a vorbit joi despre numărul mare de români care au emigrat în ultima perioadă. El a afirmat că Maica Domnului plânge pentru cei aproape cinci milioane de români care au luat calea străinătăţii, dar sper că prin rugăciunile ei vor reveni în ţara lor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pregătiri pentru BREXIT: Aproximativ un milion de cetăţeni UE, inclusiv români, au primit drept de rezidenţă în Marea Britanie

Email Imprimare PDF

01_pregatiri_pentru_brexitAproximativ un milion de cetăţeni din state membre ale Uniunii Europene, inclusiv mulţi români, au primit dreptul de a avea rezidenţă în Marea Britanie după Brexit, anunţă autorităţile de la Londra, citate de site-ul Politico.eu, citat de Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Invitație pentru a participa la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni, pe 14 - 15 septembrie curent, la Complexul etno-cultural „VATRA” din R. Moldova

Email Imprimare PDF

01_festivalul_cultural_al_romanilor_de_pretutindeniAPEL CĂTRE ROMÂNI

Români, în 14 și 15 septembrie, la Complexul etno-cultural VATRA din Republica Moldova, va avea loc Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni. Este cea mai importantă reuniune de suflet care-i strânge laolaltă pe toți cei care simt și trăiesc românește. Evenimentul din acest an reprezintă, de fapt, a doua ediție a Centenar Fest, organizat anul trecut, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Prezența impunătoare și succesul răsunător de care ne-am bucurat atunci, ne-a convins că acest Festival este necesar, atât pentru oamenii din România, dar mai ales pentru cei din Republica Moldova, care nu au mai avut ocazia până atunci să cunoască România din această perspectivă, transmite organizatorii festivalului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Cernăuți va avea loc cea de-a XXX-a ediţie a Sărbătorii Naţionale „Limba noastră cea română”

Email Imprimare PDF

01_31_august_ziua_limbii_romaneIată anunțul organizatorilor, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferinţa „Nu ştim exact câţi suntem!” la Aletea, în Ungaria

Email Imprimare PDF

Asociaţia Românilor din Aletea organizează o conferinţă cu titlul „Nu ştim exact câţi suntem!", transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European prin rețeau EURES ROMÂNIA

Email Imprimare PDF

01_euresAngajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 453 locuri de muncă vacante, după cum urmează, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mobilizare în forță a unioniștilor strânși la Izvorul Mureșului pentru condamnarea la Chișinău a Pactului Ribbentrop-Molotov. ”Dodon, trădător de țară”

Email Imprimare PDF

01_mohilizare_in_forta_a_unionistilorMai multe asociații unioniste condamnă acțiunile lui Igor Dodon de pe 24 august și anunță o amplă manifestație de comemorare a celor 80 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov, transmite www.newsin.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eugen Doga: Nimeni nu va putea împiedica UNIREA

Email Imprimare PDF

01_doga„Nimeni nu poate să ne împiedice pe noi să ne unim cu România și nu pot înțelege la ce duce această înstrăinare de frații noștri". O spune cel mai mare compozitor român în viață, Eugen Doga, care îndeamnă pe toată lumea, care simte și trăiește românește, să vină la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni, în zilele de 14 și 15 septembrie, la Complexul etno-cultural VATRA, din Republica Moldova. Maestrul spune că speră că toți românii de pretutindeni se vor regăsi cândva în România Mare, transmite www.newsin.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lovitură pentru Diaspora! Autoritățile îi prezumă hoți pe cei ce muncesc „afară”?

Email Imprimare PDF

01_lovitura_pentru_diasporaO normă europeană transpusă de România îi va obliga pe cei care trimit bani să răspundă unui interogatoriu, totul pe motiv de combatere a spălării banilor, transmite www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Europarlamentarul Eugen Tomac a finanțat realizarea bustul Mareşalului Alexandru Averescu, dezvelit la Buzău

Email Imprimare PDF

01_bustul_maresalului_alexandru_averescuFundaţia „Mareşal Alexandru Averescu", în colaborare cu Primăria Municipiului Buzău şi comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica" a organizat miercuri, un ceremonial militar şi religios cu ocazia dezvelirii bustului mareşalului Alexandru Averescu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România şi Republica Moldova anunţă colaborări pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar

Email Imprimare PDF

1_colaborari_pentru_dezvoltarea_sectoruluiMinisterul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale împreună cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului din Republica Moldova vor colabora pe viitor cu mediul privat, asociaţii şi mediul academic pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar, arată un comunicat al ministerului din România, care subliniază că problemele cu care se confruntă România şi Republica Moldova sunt similare, scrie www.news.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Exporturile Republicii Moldova în România, în creștere

Email Imprimare PDF

01_exporturile_in_rm_in_crestereExporturile Republicii Moldova în România s-au majorat în prima jumătate a anului 2019 cu aproape 10% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Datele Biroului Național de Statistică de la Chișinău indică faptul că peste 25% dintre mărfurile exportate din Republica Moldova ajung pe piața din România, transmite www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Statele Unite trimit în România avioane și parașutiști

Email Imprimare PDF

01_statele_unite_trimit_avioane_sparasutisti_in_romaniaTimp de două săptămâni, în prima jumătate a lunii august, în România se desfășoară exercițiul militar româno – american "Carpathian Summer 19", aflat acum la cea de a treia ediție, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anunț al MRP pentru prelungirea termenului pentru depunerea candidaturilor în vederea selectării membrilor Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor

Email Imprimare PDF

01_mrpMRP anunță reprezentanții mediului asociativ românesc din afara granițelor României că s-a prelungit termenul limită pentru transmiterea propunerilor pentru selectarea membrilor Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor până la data de 20 septembrie 2019, se arată pe site-ul instituției, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Hramul Mănăstirii românești „Adormirea Maicii Domnului” de la Roma

Email Imprimare PDF

01_adormirea_maicii_domnului_de_la_romaJoi, 15 august 2019, Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului" de la Roma și-a prăznuit cel de-al XI-lea hram. Mulțimea de credincioși români prezentă s-a rugat la Dumnezeiasca Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania și cu un sobor de preoți și diaconi din zona Lazio, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Arhid. Sorin Mihalache susține în septembrie o serie de conferințe în comunitățile de români din SUA

Email Imprimare PDF

01_sorin_mihalachePărintele Arhidiacon Adrian Sorin Mihalache, Lector al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, va susține în luna septembrie o serie de conferințe în Statele Unite ale Americii, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dorin Popescu: “Instituțiile statului român cu atribuții în domeniul politicii externe și relațiilor cu românii din afara Țării au un management defectuos, un nivel rudimentar de coordonare a politicilor publice în domeniu și eficienței instituționale''

Email Imprimare PDF

01_dorin_popescu_izvmPrezent la lucrările Universității de Vară Izvoru Mureșului, marți, 13 august, Dr. Dorin Popescu a avut câteva considerații și a trans câteva concluzii pe contul său de facebook, pes curt despre cele discutate până acum în cadrul evenimentului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dezinformare în diaspora. Autoritatea Electorală nu poate folosi datele personale ale românilor care se înscriu la vot

Email Imprimare PDF

01_dezinformare_in_diasporaRomânii din diaspora se tem să se înregistreze ca alegători în străinătate, pe site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP), pentru a vota prin corespondență, scrie Bianca Felseghi pe www.pressone.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Marius Paşcan (PMP) la Izvorul Mureșului: În Harghita şi Covasna se manifestă o agresiune constantă împotriva românilor, ignorată de instituţiile statului

Email Imprimare PDF

01_marius_pascan_izvmDeputatul PMP Marius Paşcan, a susţinut miercuri, la lucrările Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, că în Harghita şi Covasna se manifestă o agresiune constantă împotriva românilor, ignorată de instituţiile statului, făcând referire şi la revendicările reprezentanţilor comunităţii maghiare de obţinere a autonomiei teritoriale, transmite Gina Ștefan pe www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Covasna, Harghita şi Mureş solicită Guvernului înfiinţarea unei structuri pentru protejarea identităţii lor

Email Imprimare PDF

01_infiintarea_unei_structuri_pentru_protejarea_identitatii_romanilorReprezentanţii românilor din Covasna, Harghita şi Mureş solicită Guvernului României înfiinţarea unei structuri, la nivelul Executivului, care să aibă ca obiectiv principal respectarea drepturilor şi protejarea identităţii culturale şi individuale ale comunităţilor româneşti din cele trei judeţe şi combaterea discriminării pe criterii etnice a românilor din zonă, transmite Gina Ștefan pentru www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Paradox la Chișinău: Maia Sandu se va reculege pe 23 august, comemorând victimele stalinismului și nazismului, iar Dodon va cânta și dansa pe 24 august pentru că a fost „eliberat” de Stalin

Email Imprimare PDF

01_paradox_la_chisinauZilele de 23 și 24 august 2019 vor avea semnificații total diferite pentru actuala guvernare de la Chișinău. În timp ce premierul Maia Sandu solicită un minut de reculegere pentru victimele stalinismului și nazismului în seara zilei de 23 august, în conformitate cu o decizie a Parlamentului European, președintele Igor Dodon va sărbători „grandios", cu cântece și dansuri „75 de ani" de la „eliberarea" adusă de Stalin în Moldova, pe 24 august, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Germania joacă împreună cu Rusia împotriva intereselor românești dincolo de Prut. Experți de la Chișinău: Declarația președintelui german privind apropierea RM de Moscova nu este întâmplătoare

Email Imprimare PDF

01_frank_walter_steinmeierDeclarațiile președintelui Germaniei Frank-Walter Steinmeier cu privire la necesitatea restabilirii relațiilor bune dintre Republica Moldova și Federația Rusă ce ar permite soluționarea conflictului transnistrean nu sunt întâmplătoare și, chiar, au fost așteptate, susțin mai mulți experți în politica externă de la Chișinău. În timp ce Ion Tăbârță este de părerea că înaltul oficial german nu a făcut altceva decât să consemneze o realitate, Victor Juc amintește că Steinmeier este reprezentantul Partidului Social Democrat din Germania, formațiune care de mulți ani se pronunță de apropierea cu Moscova și încearcă să atragă Federației Ruse în soluționarea problemelor europene, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un nou acord de colaborare între ”Zona Metropolitană Botoșani”, România și Primăria comunității Voloca, Ucraina

Email Imprimare PDF

01_voloca_hlibocaÎn data de 12 august 2019 în incinta primăriei comunei Voloca, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți a avut loc semnarea unui acord de colaborare dintre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Zona Metropolitană Botoșani", România și Primăria comunității teritoriale unite Voloca, Ucraina, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cineaşti români la Sarajevo Film Festival 2019

Email Imprimare PDF

01_sarajevo_film_festival_2019Cea de-a 25-a ediţie a Sarajevo Film Festival se desfăşoară în perioada 16-23 august 2019. Organizat sub motto-ul „Sarajevo mon amour", festivalul prezintă 11 producţii şi coproducţii cinematografice româneşti, dintre care nouă filme sunt incluse în programul competițional. Regizorul Cristi Puiu va fi prezent în cadrul programului „Directors Summit" al Talents Sarajevo, iar la propunerea Ambasadei României în Bosnia şi Herţegovina, organizatorii au acceptat invitarea doamnei Irina Margareta Nistor pentru susţinerea de workshop-uri în cadrul secţiunii dedicate tinerelor talente.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Serbia, Ucraina şi Bulgaria cer sprijinul statului român pentru stoparea procesului de asimilare…Îi aude cineva?

Email Imprimare PDF

01_romanii_din_serbia_universitatea_de_varaReprezentanţii comunităţilor româneşti din Serbia, Ucraina şi Bulgaria au cerut, marţi, la lucrările Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, sprijinul statului român pentru a-şi păstra identitatea naţională, afirmând că sunt supuşi unui proces continuu de asimilare şi deznaţionalizare în ţările în care trăiesc, transmite Gina Ștean pentru www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Apel către BOR! Episcopie a românilor/vlahilor din Timoc, o necesitate imediată, cerută de PS Daniil și de românii din Timoc la Izvorul Mureșului

Email Imprimare PDF

01_ps_daniilPentru păstrarea identităţii românilor din Timoc, fostul episcop al românilor din Serbia, Preasfinţitul Daniil, a solicitat ca Protopopiatul ortodox român al Daciei Ripensis să fie ridicat de Patriarhul Daniel la rangul de "episcopie pentru românii din Valea Timocului Sârbesc, de pe Valea Moravei, din ţinutul Homole, dar şi pentru românii din Timocul Bulgăresc", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Europarlamentarul Eugen Tomac la Izvoru Mureşului: “Statul român a abandonat din păcate, în ultimii ani, comunităţile româneşti”

Email Imprimare PDF

01_europarlamentarul_eugen_tomac_la_izvoru_muresuluiLa dezbaterile de la Izvoru Mureşului a fost present marți, 13 august, şi europarlamentarul PMP Eugen Tomac, care i-a invitat pe românii din afara graniţelor să îi fie parteneri, pentru a putea monitoriza situaţia în care se află şi a cere respectarea drepturilor lor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Constantin Codreanu la Izvoru Mureșului: “Este absolut inexplicabil cum în România avem alocate peste 100 de milioane de euro minorităţilor naţionale, iar pentru cele câteva milioane de români din afara graniţelor ţării avem un buget minuscul”

Email Imprimare PDF

01_codreanu_la_izvoru_muresuluiDeputatul Constantin Codreanu, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, prezent la lucrările din cea de a doua zi a Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, a vorbit marți, 13 august dspre "lipsa de implicare fermă a statului român" şia cerut aplicarea principiului reciprocităţii în relaţia cu statele unde sunt comunităţi de români.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Daniel Gheorghe la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului: “Unirea este destinul generatiei noastre și cel mai important obiectiv de țară pe care îl putem apăra și transforma în deziderat istoric”

Email Imprimare PDF

01_daniel_gheorghe_la_universitatea_de_vara_izvmPrezent la lucrările Universității de Vară de la Izvorul Mureșului, în mijlocul reprezentanților comunităților românești din toate regiunile locuite de românii de lângă granițe, marți 13 august, deputatul PNL Daniel Gheorghe a susținut cauza Unirii Republicii Moldova cu Țara Mamă, România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

George Simion a solicitat la Izvoru Mureșului demisia funcționarilor de stat care ignoră problemele românilor de pretutindeni . Problema Institutului Eudoxiu Hurmuzahi dezbătută de participanți

Email Imprimare PDF

01_george_simion_a_solicitat_la_izvorul_muresului_demisia_funtionarilor_de_statPrezent la lucrările Universității de Vară de la Izvorul Mureșului, alături de mai mulți tineri unioniști, marți 13 august, George Simion și-a început discursul cerându-și scuze, în numele statului român, reprezentanților comunităților istorice prezenți la lucrările Universității de Vară de la Izvoru Mureșului pentru lipsa de eficiență a instituțiilor care se ocupă de relația cu aceștia și pentru ignorarea de către autoritățile din România problemelor reale cu care aceștia se confruntă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Apelul Ambasadei României la Viena: ”Așteptăm persoane care doresc să se implice în organizarea alegerilor”

Email Imprimare PDF

01_apelul_ambasadei_romaniei_la_vienaAșa cum cunoașteți, alegerile pentru Președintele României vor avea loc în străinătate pe parcursul a trei zile: 8-10 noiembrie 2019 (turul I) și 22-24 noiembrie 2019 (turul II). Informații detaliate despre organizarea și desfășurarea acestui proces electoral găsiți la www.mae.ro, transmite www.ziarulromanesc.at, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Oamenii de bună credință sunt așteptați la clacă în curtea și livada casei lui Aron Pumnul (anunț)

Email Imprimare PDF

01_casa_aron_pumnulDirecţia Muzeului literar-memorial „Mihai Eminescu" din Cernăuţi invită toți oamenii de bună credință în data de 17 august a.c., cât e ziua mai luminoasă la o clacă precum obișnuiau strămoșii noștripentru a face curățenie în curtea și livada casei lui Aron Pumnul (strada Aron Pumnul, 19), transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cei mai buni elevi din Republica Moldova, răsplătiți cu o vacanţă de Guvernul României

Email Imprimare PDF

01_tabara_sulinaCei mai buni elevi de la noi au fost răsplătiți cu o vacanţă de Guvernul României. Autorităţile de la București finanțează, în acest sezon, odihna a aproximativ 1200 de olimpici și participanţi la diverse concursuri organizate de Ministerul Educaţiei. Peste o sută dintre aceștia au plecat aseară spre mare, la Sulina, transmite www.publika.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansare de carte și spectacol folcloric, la Vancicăuți (Ucraina)

Email Imprimare PDF

01_vancicauti_ucrainaZiua de sâmbătă, 10 august a.c, a fost una specială pentru viaţa culturală a comunei Vancicăuți. Oamenii iubitori de carte, cultură și folclor au fost invitați să participe la o serie de evenimente inedite organizate de Asociația sportiv-culturală „Ștefan cel Mare și Sfânt" (r-n Noua Suliță) în parteneriat cu Editura „Dandes Press-Editory" din Drobeta-Turnu Severin, România, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Festivalului Pogăciţelor” la Chitighaz în Ungaria

Email Imprimare PDF

01_festivalul_pogacitelorLa Chitighaz (Ketegyhaza), localitate din jud. Bekes,Ungaria, unde trăieşte o importantă comunitate românească, a avut loc cea de-a XIII- ediţie a „Festivalului Pogăciţelor", în zilele 10-11 august 2019, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Croitor român, premiat în Italia cu ”Ața și Firul de Aur”, distincție oferită celor mai pricepuți tineri croitori

Email Imprimare PDF

01_croitor_roman_premiat_in_ITALIAOrașul dragostei, Verona, a fost timp de cinci zile și capitala modei. În palatul Gran Guardia, în centrul istoric al orasului, s-a desfășurat Congresul Internațional al Maeștrilor Croitori, iar printre cei peste 300 de participanți au fost și 11 români. Cel mai tânăr din delegația noastră a reușit chiar să câștige un prestigios premiu: Ața și Firul de Aur, distincție oferită celor mai pricepuți tineri croitori, scrie www.digi24.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...