Banner

Stiri RGN

România Liberă: “7 milioane de români au plecat din țară, 90% pentru totdeauna”

Email Imprimare PDF

01_sapte_milioane_romani_plecati_in_afaraExodul forței de muncă din România către țările din vest continuă în ritm accentuat, din cauza situației economice din țară. Specialiștii estimează că peste 7 milioane de persoane au plecat, adică aproape cât întreaga populație activă care a mai rămas să muncească acasă, scrie Marilena Dan pe www.romanialibera.ro, preluat de Romania Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: “Dacă PSRM ar fi fost un partid leton sau eston, era deja în pușcărie”

Email Imprimare PDF

01_p_bPentru orice om normal, indiferent de viziunile sale politice, comportarea PSRM-ului este inadecvată. Vizitele lui Dodon și ale liderilor socialiști pe mică de ceas la Moscova întrec măsura, ridicând întrebări în privința loialității lor față de statul pe care îl reprezintă, scrie Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Campania MRP a ajuns la Suceava și Botoșani

Email Imprimare PDF

01_campanie_mrp_suceava_botosaniCampania „Informare acasă! Siguranță în lume!" a ajuns în județele Suceava și Botoșani.Secretarul de stat Victor Alexeev, alături de subprefectul Județului Suceava, Silvia Boliacu, de vicepreședintele Consiliului Județean, Niță Marin, de inspectorul școlar general Cuciureanu Cristian, precum și de reprezentanți din partea ANITP, AJOFM, ITM și EURES, au dat startul campaniei de informare în Bucovina, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă: “România susţine prin proiecte concrete şi programe dedicate, inclusiv în plan militar, eforturile de reformă şi aspiraţiile europene ale Republicii Moldova”

Email Imprimare PDF

01_daniel_ionitaRomânia respectă pe deplin prevederile Constituţiei Republicii Moldova şi ştie că decizia de avansare şi coordonatele cooperării republicii cu Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) aparţine exclusiv Chişinăului, a declarat ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, informează Radio Chişinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Președintele Academiei Române, mesaj de felicitare pentru noul șef al AȘM: „Ne exprimăm întreaga disponibilitate de a dezvolta și extinde relațiile de colaborare rodnică dintre academiile noastre”

Email Imprimare PDF

01_presedintele_academiei_romaneRecenta alegere a academicianului Ion Tighineanu în fruntea Academiei de Științe a Moldovei (AȘM) este salutată la București, se arată în mesajul de felicitare postat pe site-ul Academiei Române, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Inaugurarea monumentului „Nicolae Titulescu” pe Bulevardul Atatürk din Ankara

Email Imprimare PDF

01_nicolae_titulescu_ataturkAmbasada României în Republica Turcia, a organizat, la 18 aprilie 2019, ceremonia de inaugurare a monumentului „Nicolae Titulescu", pe renumitul Bulevardul Atatürk din Ankara, la nr. 158. Ceremonia a fost deschisă prin scurte alocuțiuni ale ministrului afacerilor externe al României, E. S. domnul Teodor Meleșcanu și a ministrului adjunct al afacerilor externe al Republicii Turcia, ambasadorul Faruk Kaymakci., transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Donaţii de cărţi pentru românii din Jula şi Micherechi

Email Imprimare PDF

01_romanii_din_jula_si_micherechiUniversitatea de Vest „Vasile Goldiș" din Arad desfășoară în cadrul Programului „România, citește!" mai multe activităţi prin care sunt donate cărţi pentru elevi, care provin din medii defavorizate și pentru românii din afara graniţelor ţării. În ziua de joi, 4 aprilie, s-a desfășurat acţiunea „Cărţi pentru românii de lângă România!" prin care au fost donate cărţi în limba română pentru românii din Ungaria, mai exact din Micherechi și din Jula, transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Basarabeanul Victor Ciobanu a făcut istorie pentru Republica Moldova

Email Imprimare PDF

01_victor_ciobanuBasarabeanul Victor Ciobanu a ajuns în topul podiumului și a făcut istorie pentru Republica Moldova în ziua de închidere a campionatelor europene de la București, titrează site-ul Federației Internaționale de Lupte, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prezidențiale 2019, Ucraina. Vasile Tărâțeanu:” De plâns am plâns destul… În timpuri de plâns şi râsul poate fi un bun medicament”

Email Imprimare PDF

01_vasile_tarateanuTrăim timpuri dramatice pentru toată lumea bună, în deosebi pentru minoritţile naţionale din Ucraina. Ce să spunem puterii actuale care ne-a adus şi ne duce la sapă de lemn, la război, la ură şi vrajbă?, scrie Vasile Tărâțeanu pentru Bucpress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputat Constantin Codreanu: ”Românii din Republica Moldova și alte state non-UE vor avea acces pe piața muncii din România”

Email Imprimare PDF

01_muncitori_ro_mPreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, împreună cu deputatul Petru Movilă, precum și alți numeroși colegi parlamentari au inițiat un proiect de lege care va deschide piața muncii din România pentru românii din Republica Moldova și alte state non-membre ale Uniunii Europene, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiect social la Crotone

Email Imprimare PDF

01_proiect_social_crotoneCu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, in parohia "Sfântul Mucenic Acachie" din Crotone, protopopiatul Calabria , din 2016 este in derulare o activitate socială care are ca scop ajutorarea familiilor cu nevoi speciale pe plan local și nu numai, prin distribuirea lunară de alimente neperisabile în colaborare cu "Banco Alimentare" Crotone, a transmis Pr. Ioan Lupasteanu, Episcopia Italiei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Apel pentru deschiderea unei grădinițe românești în Cernăuți

Email Imprimare PDF

01_gradinita_Ro_cernautiVitalie Zâgrea, redactor șef al La BucPress a transmis încă o data apelul său pentru ca părinții copiilor români din Cernăuți să depună în continuare cereri pentru deschiderea unei grădiniţe românești în Cernăuți și înscrierea copiilor la aceasta, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Masa rotundă “Ce ştim despre diaspora românească? Analiză şi acţiune” la București

Email Imprimare PDF

01_diaspora_flagMiercuri, 24 aprilie, în Salonul Cerchez al Muzeul Naţional Cotroceni Bucureşti, va avea loc masa rotunda cu tema "Ce ştim despre diaspora românească? Analiză şi acţiune", organizată de Departamentul Români din Afara Granițelor din cadrul Administrației Prezidețiale. Cu acest prilej, vor fi prezentate câteva cercetări elaborate de organizații naționale, internaționale și analiști români din diaspora, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Episcopul Hușilor, despre incendiul de la Notre-Dame: Orice națiune are un simbol. Când arde simbolul, totul se ruinează

Email Imprimare PDF

01_catedrala_notre_dameEpiscopul Hușilor a declarat luni pentru Agerpres că este solidar cu poporul francez, care trece printr-un moment foarte greu, suferind o mare pierdere în urma incendiului izbucnit la Catedrala Notre-Dame din Paris, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Ismail s-a înființat Cenaclul literar „Ecoul Bugeacului”

Email Imprimare PDF

01_cenaclul_literar_ecoul_buceaguluiLa data de 12 aprilie 2019, în cadrul Centrului de Informare al României din Ismail, în colaborare cu Asociația Asociația "Centrul de Informare Românesc" (CIRo), a fost deschisă prima ședință de lucru a Cenaclului literar „Ecoul Bugeacului", a consemnat Natalia URSU, administrator CIRI pentru Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Artistul din România Mircea Rusu, la Chișinău: „Mama mea avea cinci ani și era din Cahul. Istoria o știu din sângele meu, nu din auzite”

Email Imprimare PDF

01_in_memoriamCunoscutul interpret de peste Prut, Mircea Rusu, a susținut, ieri-seară la Chișinău, un concert de excepție, „Omu' bun și pomu' copt", alături de talentatul Vali Boghean, dedicat zilei de 27 martie 1918, când Sfatul Țării a votat Actul Unirii Basarabiei cu România.

Citeşte mai mult...
 

Marius Paşcan : Am atacat în justiţie înfiinţarea neconstituţională a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş

Email Imprimare PDF

01_marius_pescanPreşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară (PMP), deputatul Marius Paşcan, a anunţat joi, 18 aprilie, într-o conferinţă de presă, că a atacat în justiţie "înfiinţarea neconstituţională" a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii care lucrează în Austria, cărora le-au fost reduse alocațiile pentru copii, pot cere sprijinul Centrului SOLVIT România

Email Imprimare PDF

01_solvitRomânii care lucrează în Austria, cărora le-au fost modificate alocațiile pentru copii în urma schimbărilor legislative adoptate de Parlamentul Austriei, pot cere sprijinul Centrului SOLVIT România în cazul în care consideră că sunt discriminați și li s-au încălcat drepturile, transmite www.ziarulromanesc.at, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția „Raport urban” a pictorului Eugen Raportoru se deschide la ICR Londra

Email Imprimare PDF

01_raport_urbanInstitutul Cultural Român din Londra a vernisat miercuri, 17 aprilie, expoziţia cu titlul „Raport urban" a pictorului Eugen Raportoru, prima personală a artistului în Marea Britanie. Găzduită de galeria Brâncuși de la sediul Institutului în perioada17 aprilie – 10 mai 2019 și deschisă în prezența artistului, expoziția, cuprinzând lucrări recente din seria așa-numitelor manifeste arhitecturale printre care o pictură de mari dimensiuni intitulată „Poarta Buckingham", este prefațată de curatorul Mihai Hurezeanu, transmite un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Biblioteca Metropolitană București a transferat, cu titlu gratuit, 3000 de cărţi Bibliotecii Municipale B.P Hasdeu, din Chișinău

Email Imprimare PDF

01_biblioteca_metropolitana_bucuresti_doneaza_cartiÎn perioada 11-14 aprilie 2019, Biblioteca Metropolitană București (BMB) a derulat proiectul „Cartea, itinerar la Chișinău", în cadrul căruia au avut loc mai multe activități: transfer de cărți cu titlu gratuit Bibliotecii Municipale B.P Hasdeu, realizat în baza Protocolului de Cooperare între Primăriile municipiului București și municipiului Chișinău, un schimb de experiență, cu participarea a 15 bibliotecari din rețeaua BMB, cu bibliotecari ai instituției omoloage și participarea unui reprezentant al Bibliotecii Metropolitane la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, aflat a XXIII-a ediție, se arată într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Caravana Dăruirii 2019

Email Imprimare PDF

01_caravana_daruirii_2019Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în perioada Postului Mare, prin proiectul social-filantropic „Caravana Dăruirii 2019", al credincioșilor și preoților din Protopopiatul Emilia Romagna I, au fost colectate bunuri destinate familiilor aflate în lipsuri materiale din Episcopia Hușilor și Episcopia Basarabiei de Sud.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: “Dodon ca rău mai mic”

Email Imprimare PDF

01_nicolae_negru_zBăsescu consideră că Dodon, cu Putin din spatele său, este un rău mai mic decât Plahotniuc. Întrebat cum ar proceda în locul Blocului „ACUM", ex-președintele României a răspuns: „Te uiți ce e mai rău: să-l perpetuezi pe Plahotniuc și oligarhia lui la putere sau să fii într-un guvern cu socialiștii. Deci, ori cu Plahotniuc, ori cu socialiștii. Eu l-aș trece în opoziție pe Plahotniuc și m-aș duce cu socialiștii, ca să-l împiedic pe Dodon să ducă țara către Moscova", scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Orașele Marii Uniri de la 1918 – „Cernăuți, arhitectură europeană, arhitectură românească 1860 – 1940” – lansare de carte la București

Email Imprimare PDF

01_arhitectura_europeana_cernautiAsociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, Filiala București, organizează pe 16 aprilie 2019, cu începere de la ora 16:30, un nou eveniment dedicat cunoașterii orașelor Marii Uniri a românilor de la 1918. Orașul Cernăuți, capitala Bucovinei istorice este cadrul central al acestui eveniment, care va fi cunoscut de această dată nu din punct de vedere al evenimentelor istorice petrecute în arealul său ci din punct de vedere al arhitecturii sale, prin lucrarea de referință „Cernăuţi. Arhitectură europeană. Arhitectură românească, 1860-1940", care va fi lansată cu această ocazie, în prezența autorului – arhitectl Octavian CARABELA și a membrilor Societății pentru Cultura și literatura romana in Bucovina, invitația speciali la acest eveniment, transmite www.romaniabreakingnews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Federația Romană de Fotbal va organiza o Tabăra de vară destinată juniorilor români din străinătate

Email Imprimare PDF

01_federatia_romana_de_fotbalFederația Romană de Fotbal, in perioada 20-27 iulie 2019, va organiza o Tabăra de vară destinată tuturor juniorilor români din străinătate născuți in anul 2005, care are ca scop selecția și ulterior, formarea viitoarei echipe naționale de fotbal Under 15, transmite Consulatul General al României la Cernăuți pe pagina sa de facebook, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Volodymyr Zelenskyi, despre problemă lingvistică din Ucraina

Email Imprimare PDF

01_volodimir_zelenskyVolodymyr Zelenskyi, candidat la funcția de președinte al Ucrainei, a vorbit despre atitudinea sa față de o problemă lingvistică.

Citeşte mai mult...
 

370 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Email Imprimare PDF

01_euresAngajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 370 locuri de muncă vacante, după cum urmează, transmite ANOFM, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Jurnaliștii români pot să participe la o vizită de 5 zile în Ucraina în iunie 2019. Ar putea întreba și de situația gravă a situației comunității românești din Ucraina..

Email Imprimare PDF

01_jurnalistii_romani_ucrainaScopul vizitei este de a spori gradul de conștientizare a Statului Român și mass-media independente cu privire la procesul de integrare europeană și euro-atlantică a Ucrainei, de a obține informații obiective și complete despre progresul/succesul reformei de stat în sensul integrării europene și euro-atlantice, a instituțiilor și proceselor din cadrul Acordului de Asociere dintre Ucraina și UE, participarea Ucrainei la formatul multilateral al politicii Parteneriatului Estic, precum și acțiunile guvernului ucrainean și ale societății civile cu privire la de-ocupația Donbasului și Crimeei. Scopul suplimentar al vizitei este de a dezvolta contacte și comunicarea eficientă a jurnaliștilor români cu colegii ucraineni, scrie Buc Press, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Episcopii ortodocși din Franța se roagă pentru poporul francez „rănit în intimitatea ființei sale”

Email Imprimare PDF

01_episcopii_romani_din_frantaAdunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Franța a publicat un mesaj de solidaritate cu poporul francez, „rănit în intimitatea ființei sale" ca urmare a incendiului care a izbucnit luni la Catedrala Notre-Dame din Paris, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru Bogatu: “Cazul Zelenski: un trend internațional care va ajunge și prin părțile noastre”

Email Imprimare PDF

01_petru_bDoar o minune îi poate salva lui Petro Poroșenko fotoliul prezidențial. Cu o săptămână înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, contracandidatul său, Volodimir Zelenski, conduce detașat în intențiile de vot cu circa 70 la sută din totalul electoratului, scrie Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tinerii români din Transcarpatia le cer candidaţilor la funcţia de preşedinte al Ucrainei să ia în considerare şi aspiraţiile comunităţii româneşti

Email Imprimare PDF

01_atrtAsociaţia Tinerilor Români din Transcarpatia s-a adresat cu o scrisoare deschisă celor doi candidaţi la funcţia de preşedinte al Ucrainei cu rugămintea să ia în considerare aspiraţiile minorităţilor naţionale din regiunea Transcarpatia şi mai ales impactul deosebit pe care îl are noua Lege a Educaţiei ce afectează învăţământul în şcolile naţionale din Ucraina şi să nu încalce drepturile cetăţenilor ucraineni la studii în limba maternă, transmite www.bucpress.eu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Biblioteca Metropolitană București inițiază proiectul„Cartea, itinerar la Chișinău”

Email Imprimare PDF

01_biblioteca_metropolitana_bucuresti_chisinauÎn perioada 11-14 aprilie 2019, Biblioteca Metropolitană București (BMB) va derula proiectul „Cartea, itinerar la Chișinău", în cadrul căruia vor avea loc mai multe activități specifice: transfer de cărți cu titlu gratuit Bibliotecii Municipale B.P Hasdeu, Chișinău, Republica Moldova, un schimb de experiență a 15 bibliotecari din rețeaua BMB cu bibliotecari ai instituției omoloage și participarea unei persoane la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, aflat a XXIII-a ediție, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CExN al PSD a decis remanierea a trei miniştri, printre care și ministrul pentru românii de pretutindeni

Email Imprimare PDF

01_psd_nou_minComitetul Executiv Naţional al PSD a decis miercuri înlocuirea din funcţie a miniştrilor Rovana Plumb, Natalia Intotero şi Tudorel Toader, au precizat surse politice prezente la reuniune, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“Pe muchie de cuțit” - expoziție de artă contemporană la Roma

Email Imprimare PDF

01_expozitie_de_arta_contemporana_la_romaÎn perioada 02-28 mai 2019, Accademia di Romania in Roma, în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din România (U.A.P.), organizează Expoziția de Artă contemporană „Pe muchie de cuțit" realizată de către un grup de absolvenți (promoția 1999) ai secției de pictură de la Academia de Artă din București,acum artiști afirmați, formați sub coordonarea profesorului Florin Mitroi, transmite un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru:“Continuăm să excelăm în arta de a ne hărțui”

Email Imprimare PDF

01_valeriu_dulgheru„Vino, maica mea cea dragă! / Brațele mi le dezleagă?/

Spală-mi rănile de sânge/ Și la sânu-ți cald mă strânge,/

Că de-un veac tot rod cu dinții / Lacrimile umilinței,/

Dar nu pot scăpa de ele, / Că-s prea mică și sunt grele!..."

(Liuba Dimitriu. Chemarea Basarabiei. Ciucur-Mingir, 1920)

Citeşte mai mult...
 

Se anunță schimbări referitoare la regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate

Email Imprimare PDF

01_regimul_liberei_circulatiiMai concret, românii care au domiciliul în străinătate s-ar putea legitima cu pașaportul. Acesta va ține locul actului de identitate, transmite www.capital.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Chișinău sunt consemnate evenimentele legate de introducerea limbii române și trecerea la alfabetul latin

Email Imprimare PDF

01_alfabetul_latin_mdMai multe evenimente legate de lupta pentru introducerea limbii materne în toate sferele vieții sociale și trecerea la alfabetul latin, ce aveau loc în anul 1917, sunt consemnate în aceste zile, în contextul aniversării Marii Uniri. Printre acestea - Congresul gubernial al învățătorilor din Basarabia din 10-13 aprilie și mitingul de la 18 aprilie al ostașilor și ofițerilor moldoveni din garnizoana militară a orașului Odessa, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A avut loc Forumul asociațiilor românești din regiunile Lazio, Abruzzo, Campania, Sardinia și Umbri. Punctul de vedere al Asociaţiei Europaeus

Email Imprimare PDF

01_forumul_asociatilor_de_romaniAsociaţia Europaeus a participat sâmbătă 6 aprilie 2019 la Forumul asociațiilor românești din regiunile Lazio, Abruzzo, Campania, Sardinia și Umbria, organizat la Accademia di Romania de către Ambasada României la Roma. Tema Forumului a fost scrutinul din 26 mai 2019 - Alegerile Europarlamentare. Potrivit organizatorilor, la Forum au participat peste 60 de reprezentanți ai mediului asociativ și comunității de români din Peninsulă, transmite într-un comunicat Miruna Cajvaneanu, preşedinte Asociaţia EUROPAEUS – Roma, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop: “Nicio ţară şi niciun popor nu merită şi nu trebuie să trezească ură”

Email Imprimare PDF

01_presedintele_academiei_romane_ioan_aurel_popPreşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a afirmat miercuri, 3 aprilie, la ceremonia în care i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa al ASE, că nicio ţară şi niciun popor de pe lumea asta nu merită şi nu trebuie să trezească ură, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alegeri prezidențiale în Ucraina: Echipa lui Zelenski reacționează la apelul semnat de „Comunitatea Românească din Ucraina”

Email Imprimare PDF

01_zelenskiEchipa candidatului pentru postul de președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat la 17 aprilie 2019 la apelul semnat de Uniunea Interregională „Comunitatea Românească din Ucraina" privind necesitatea soluționării problemelor românilor din Ucraina prin respectarea drepturilor minorității românești, consfințite de Constituție și dreptul internațional, informează Agenția BucPress din Cernăuți, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cele mai multe mărfuri dinBasarabia ajung în România

Email Imprimare PDF

01_din_basarabiaExporturile de mărfuri din R. Moldova au totalizat, în primele două luni din anul curent, 475,7 milioane de dolari, cu 9,1% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Citeşte mai mult...
 

INTERVIU Radio Chișinău // Carmen Dimitriu, profesor: “În Găgăuzia au început să înțeleagă că limba română este un pașaport pentru Europa”

Email Imprimare PDF

01_carmen_dumitruLa Comrat, interesul locuitorilor pentru studierea limba română pare să fie tot mai mare. Oamenii pot să învețe româna grație cursurilor gratuite organizate de Institutul Limbii Române de la București. Cea care le predă limba româna locuitorilor din regiunea găgăuză și le vorbește despre istoria și valorile românești este profesoara Carmen Dimitriu, care decenii rând a fost profesoară la Iași.

Citeşte mai mult...
 

Conferința pedagogilor români din Ungaria la Szarvas

Email Imprimare PDF

01_pedagogi_romani_din_ungariaÎn data de 10 aprilie 2018 s-a desfășurat conferinţa pedagogilor de naţionalitate intitulată „Rădăcini și aripi", organizată de către Institutul Pedagogic „Gal Ferenc" din Szarvas (IPGF), din Ungaria. La acest institut se pregătesc viitoare cadre didactice care vor deservi școlile și grădinițele comunității românești din Ungaria, se arată într-un comunicat de presă remis la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Violonista Mălina Ciobanu și pianistul Mihai Ritivoiu continuă seria românească de la St Martin-in-the-Fields

Email Imprimare PDF

01_malina_ciobanu_mihai_ritivoiuSeria de concerte de prânz pe care ICR Londra o organizează, de peste nouă ani, pe cunoscuta scenă muzicală de la St-Martin-in-the-Fields (SMITF) continuă, în data de 16 aprilie, cu un recital plin de vigoare susținut de violonista Mălina Ciobanu și pianistul Mihai Ritivoiu, doi dintre cei mai promițători muzicieni români ai tinerei generații. Cei doi artiști vor interpreta un program divers incluzând lucrări de George Enescu, Ludwig van Beethoven şi Francis Poulenc, transmite un comunicat de presă al ICR Londra, Preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Scrisoare deschisă către președintele Iohannis: “sunteți de acord cu unirea românilor de pretutindeni? “

Email Imprimare PDF

01_scrisoare_deschisa_catre_pres_iohannisEugen Terteleac, Preşedinte Asociaţia Românilor din Italia transmite Preşedintelui României, Klaus Iohannis, o scrisoare deschisă cu referire la subiectul referendumului pe care îl va convoca Domnia sa pe 26 mai și impactul pe care acesta îl va avea printre românii din străinătate.

Citeşte mai mult...
 

O nouă înfrățire pe harta România – Republica Moldova

Email Imprimare PDF

01_infratire_volovita_dumestiLa 29 martie 2019 în comuna Voloviţa a avut loc un eveniment care a apropiat şi mai mult cele două maluri ale Prutului: înfrățirea comunei Voloviţa din raionul Soroca şi a comunei Dumeşti, județul Iaşi, transmite www.observatorul.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vicepremierul Ucrainei, Ghenadi Zubko, pe urmele lui Ștefan Cel Mare, în vizită la românii din regiunea Cernăuți

Email Imprimare PDF

01_ghenadi_zubkoVicepremierul ucrainean, Ghenadi Zubko, a efectuat marți, 16 aprilie, o vizită oficială în regiunea Cernăuți. Se pare că înaltul oficial din capitală a vrut să cunoască mai bine cum trăiesc românii din zonă. El a vizitat comunitatea teritorială unită Voloca, din care face parte și satul Valea Cosminului. În această localitate a fost reconstruită grădinița. În acest scop au fost cheltuite 6 milioane de grivne, tramsmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Atelier de pictură pe sticlă în Parohia „Nașterea Domnului” din München

Email Imprimare PDF

01_atelier_de_pictura_de_sticla_parohieDe-a lungul a trei sâmbete din Postul Mare, în Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Domnului" din München, la inițiativa pr. paroh dr. Alexandru Nan, protopop al Bavariei și cu implicarea directă a domnului Mihai Birhală, pictor autorizat de către Patriarhia Română, a fost organizat un atelier de pictură de icoane pe sticlă, a consemnat pr. dr. Alexandru Nan, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Statistici îngrijorătoare! În regiunea Cernăuți au rămas doar 57 de școli cu predare în limba română

Email Imprimare PDF

01_sos_scoli_ucrainaStatistici îngrijorătoare! Potrivit unui comunicat al Departamentul de Politică Informațională și Relații Publice din cadrul Ministerului Învățământului și Științei din Ucraina, actualmente în regiunea Cernăuți există doar 57 de școli cu predare în limba română (687 clase cu 10.829 de elevi) și tocmai 19 mixte româno-ucrainene (183 clase cu 2.638 elevi), transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

De ce Sandu și Năstase fac jocul lui Plahotniuc

Email Imprimare PDF

01_nicolae_negru_zMoscova pune umărul la „dezoligarhizarea" Republicii Moldova, sprijinind, prin propagandiștii săi, Blocul „ACUM", dar pentru ea „eliminarea lui Plahatniuc de pe scena politică" nu e un scop în sine, ci un prilej de a interveni în politica noastră internă și externă, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sesiunea științifică „Românii din sudul Dunării – Istorie și actualitate” la Academia Română

Email Imprimare PDF

01_academia_romanaAcademia Română și Societatea de Cultură Macedo-Română vă invită să participaţi la Sesiunea științifică „Românii din sudul Dunării – Istorie și actualitate", ce va avea loc în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu" de la Biblioteca Academiei Române (Calea Victoriei nr. 125): 7 mai 2019, ora 10, se arată într-un comunicat de presă al Academiei Române, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Octavian Țâcu: “La est de Nistru a existat mereu o viață românească - românii din Transnistria, dar și de mai departe” 51%

Email Imprimare PDF

01_o_istorie_ilustrata_a_romanilor_de_la_est_de_prutCartea "O istorie ilustrată a românilor de la est de Prut" semnată de istoricul Octavian Țâcu, a fost lansată la Chișinău, la începutul acestui an, un volum care tratează istoria românilor de la est de Prut ca parte a culturii și civilizației românești, chiar dacă, timp de aproximativ 200 de ani, au avut o evoluție diferită. De asemenea, cartea se referă și la prezența românească în spațiul ex-sovietic - Caucaz, Crimeea și Țările Baltice, la Asia Centrală, Siberia și Extremul Orient, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Consulat Itinerant în Malta

Email Imprimare PDF

01_ambasada_romaniei_la_romaÎn urma solicitărilor primite din partea cetățenilor români din Republica Malta, Consulatul României la Catania organizează Consulat Itinerant în zilele:

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Dan Manoliu, vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării, repune în discuție leges pentru repatrierea românilor decedați în străinătate

Email Imprimare PDF

01_dan_manoloiuSenatorul PSD Dan Manoliu, vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării, a anunțat pe pagina sa de Facebook introducerea in discuții a unui proiect de lege prin care statul român va suporta cheltuielile de repatriere a cetățenilor români decedați pe teritoriul Uniunii Europene, la cererea familiei. "Cheltuielile cu repatrierea cadavrelor sunt foarte scumpe, între 3.000 și 6.000 de euro", a scris el în postare, transmite www.gazetaromaneasca.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Au început românii din Spania să revină acasă! Madrid, date oficiale șocante: Numărul românilor din Spania s-a prăbușit. Au mai rămas jumătate de milion

Email Imprimare PDF

01_romanii_spania_acasaPână acum știam că numărul românilor din Spania este de circa un milion, comparabil cu cel al românilor din Italia. Datele oficiale prezentate de Institutul Național spaniol de Statistică redimensionează dramatic mărimea comunității românești, fotografiată la începutul anului 2019. Nu numai că NU mai suntem prima comunitate străină din Spania, fiind depășiți de marocani, dar numărul românilor din Spania se apropie vertiginos de 500.000, adică jumătate din ce știam. În ultimii ani au plecat zeci de mii de români, conform datelor INE (Instituto Nacional de Estadistica), citate de ABC, transmite www.ziarulromanesc.es, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sprijin pentru Mănăstirea românească din Timoc, de la Mălainița

Email Imprimare PDF

01_manastirea_romaneasca_timoc_malainitaZilele trecute, părintele Boian Alexandrovici,iconom stavrofor și Vicar administrativ al Timocului și protopop al Daciei Ripensis, cel care păstorește Biserica Sf. Mihai și Gavriil de la Mălainița și trudește zi de zi la edificiul întregului complex mănăstiresc de la Mălainița, transmitea pe contul său de facebook un mesaj prin care cerea sprijinul oamenilor de bună credință pentru amenajarea construcției Izvorului închinat Sf. Preacuvioase. M. Parascheva de la Mălainița, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul „Primăvara românească” la Bruxelles

Email Imprimare PDF

01_primavara_romaneasca_la_bruxellesSecretarul de stat Lilla Debelka a participat, la Bruxelles, la Festivalul „Primăvara românească", aflat la a 14-a ediție. Evenimentul a fost organizat de către Casa de Cultură Belgiano-Română pentru comunitatea românească din Belgia, Arthis, cu sprijinul Primăriei oraşului Bruxelles, transmite MRP pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Moscova vrea totul sau alegeri anticipate în Republica Moldova

Email Imprimare PDF

01_petru_bNu e decât o chestiune de noroc chior – asemenea jocului de ruletă din cazinou – faptul că în fruntea blocului ACUM se află persoane romantice care au așteptat ca PSRM, din admirabile rațiuni altruiste, să voteze inițiativele lor legislative. Nu este însă deloc întâmplător răspunsul pe care i l-au dat socialiștii Maiei Sandu și lui Andrei Năstase, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Oda bucuriei – simfonia cromatica “orchestrata” de Junimea Romana din Montreal

Email Imprimare PDF

01_junimea_romana_din_montrealJunimea Romana impreuna cu Consulatul General al Romaniei la Montreal, reprezentat prin Excelenta Sa Doamna Consul General IOANA GABRIELA COSTACHE, va invita sa descoperiti opere de arta purtatoare de veselia copilareasca si de cromatismul vibrant al renasterii naturii.

Citeşte mai mult...
 

Arnold Dupuy, Analist de la Pentagon: România poate deveni LIDER regional al ENERGIEI

Email Imprimare PDF

01_arnold_dupuyRomânia este într-o poziţie geografică care îi oferă atât avantaje, cât şi vulnerabilităţi, iar resursele de care dispune o pot face un lider regional în zona de energie, o oportunitate pe care NATO ar trebui să o trateze foarte serios, a spus Arnold Dupuy, analist Pentagon, în cadrul conferinţei „Punţi de securitate transatlantică pe fondul discrepanţelor dintre marile strategii de securitate - Viziunea României", eveniment organizat de „Monitorul Apărării şi Securităţii", transmite https://www.mediafax.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concurs de frumusețe pentru româncele din Spania

Email Imprimare PDF

01_concurs_frumusete_spaniaLa gala prezentata de Liviu Varciu vor ajunge 14 finaliste ce vor avea oportunitatea de a se lansa pe pasarela. Concursul de frumuseţe „Miss Beauty Romania" împreună cu BooA Coslada, susţinut de Rotusil – Artes Graficas din Arganda del Rey , Toldos Mario Rivas, Nikol Beauty Salon din Coslada şi Restaurantul Nobiles din Leganes, alege cea mai frumoasă romancă din Spania în perioada 30 martie 20 aprilie oferind concurentelor o gama largă de oportunităţi, scrie https://romaniaexpres.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vlad Cubreacov: “SLATINA, NU SOLOTVINO!”

Email Imprimare PDF

01_slatina_nu_solotvinoOrașul Slatina din raionul Teceu, regiunea Transcarpatică (Ucraina) este omonim cu municipiul Slatina din județul Olt, comuna și satul Slatina din județul Suceava și comuna și satul Slatina-Timiș din județul Caraș-Severin. Locuitorii celor trei Slatine se numesc, identic și invariabil, slătineni, scrie Vlad Cubreacov pe blogul sau, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Copii fericiți în satul Aluatu (Republica Moldova) datorită unioniștilor

Email Imprimare PDF

01_copii_satul_aluatuDupă ce în această vară au reparat școala din satul Aluatu, raionul Taraclia, unioniștii de la Asociația „UNIREA-ODIP" le-au adus astăzi copiilor din instituția de învățământ un microbuz plin cu haine, cărți și jucării, se arată într-un comunicat de presă al Asociației UNIREA – ODIP, remis la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Grădiniţa românească din Cernăuţi, din nou sub semnul întrebării

Email Imprimare PDF

01_gradinita_Ro_cernautiÎn data de 8 aprilie a.c. la primăria oraşului Cernăuți au fost depuse 78 de cereri ale părinţilor pentru deschiderea unei grădiniţe româneşti în vechea urbe bucovineană. Cererile, solicitate de autorităţile cernăuţene la 13 martie 2019, au fost însoţite şi de certificatele de naştere ale copiilor, care vor frecventa această instituţie preşcolară de învăţământ – informează BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Grădinița din satul Geamăna (Rep. Moldova) are două grupe noi. Au fost deschise pe banii României

Email Imprimare PDF

01_gradinita_satul_geamanaAmbasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat luni, 1 aprilie 2019, la ceremonia de inaugurare a două grupe de copii în Grădinița "Licurici", din comuna Geamăna, raionul Anenii Noi, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlnire la Ierusalim între Natalia Intotero și cu Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului

Email Imprimare PDF

01_intotero_sofian_brasoveanul_ierusalimÎn perioada 16-19 aprilie 2019, Natalia Elena Intotero, Ministrul pentru românii de pretutindeni, efectuează o vizita oficială în Israel, unde se va întâlni cu reprezentanții comunității românești și originarilor din România, precum și cu oficialități, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ICR Tel Aviv aniversează 15 ani de existență cu Festivalul Filmului Românesc din Israel

Email Imprimare PDF

01_festivalul_filmului_romanesc_israelFestivalul Filmului Românesc în Israel, dedicat aniversării a 15 ani de la înfințarea ICR Tel Aviv, a debutat în seara zilei de 11 aprilie 2019, la Cinemateca din Tel Aviv. Filmul de deschidere, Moromeții 2, a fost proiectat „cu casa închisă", beneficiind de prezența unui numeros public iubitor al cinematografiei românești contemporane, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un nou punct de trecere a frontierei cu România, aprobat de Guvernul Ucrainei

Email Imprimare PDF

01_nou_punct_de_trecere_a_frontierei_Ro_UkCabinetul de Miniștri al Ucrainei a aprobat deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei dintre Ucraina şi România, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: „Cred că jocul de-a invitațiile la discuții și negocieri va continua. După toate semnalmentele, ne îndreptăm spre alegeri anticipate”

Email Imprimare PDF

01_nicolae_negru_zDupă declarațiile de ieri ale socialiștilor, care au înaintat mai multe condiții pentru eventualii parteneri de coaliție, se poate deduce că „nu vom avea o coaliție PSRM-PD, decât dacă democrații vor alege să se sinucidă politic", susține editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferința semestrială de primăvară pentru preoții din sudul Italiei

Email Imprimare PDF

01_conferinta_semestriala_de_primavaraCu ajutorul Domnului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, și în prezența Preasfințitului Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania, marți, 9 aprilie 2019, a avut loc Conferința semestrială de primăvară, dedicată Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari), pentru preoții din sudul Italiei.

Citeşte mai mult...
 

Cadrele didactice din Ucraina şi România s-au reunit la Cernăuţi

Email Imprimare PDF

01_cadre_didactice_ucraina_cernauti_roLa 28 martie a.c., în incinta Colegiul corporativ de economie și drept din Cernăuți, a avut loc Conferința științifică internațională cu tema: "Procesul inovativ și impactul acestuia în dezvoltarea științei, educației și practicii. Experiența europeană".

Citeşte mai mult...
 

Alianța independenților pentru alegerile europarlamentare

Email Imprimare PDF

01_alianta_independentilor_pentru_alegerile_parlamentareMarți, 16 aprilie 2019, a fost lansată Alianța independenților pentru alegerile europarlamentare. Inițiativa i-a aparținut candidatului independent George Simion, la care s-au alăturat Alexandru Vîlvoi, fondatorul Asociației ,,România Fără Gropi" și Constantin Troncotă, activist civic care militează împotriva sistemului corupt din România.

Citeşte mai mult...
 

Dansurile românești din Micherechi, prezentate la Sanremo și Cannes

Email Imprimare PDF

01_dansurile_romanesti_din_micherechiEchipa Păstrătorilor de Tradiții „Gheorghe Nistor" din Micherechi, condusă de tânărul Vasile Pap, participă în această perioadă, între 8 și 14 aprilie, la Festivalul Internațional Diano Marina – Sanremo (Italia) – Cannes (Franța), transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Județul Tulcea vine cu proiecte pentru raionul Cahul

Email Imprimare PDF

01_ion_groza_tulcea_cahulSuportul urmează să fie oferit în domeniile sănătate și educație, iar necesitățile imediate ale raionului Cahul au fost identificate în cadrul unei ședințe commune, transmite www.ziuadeazi.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Au început demersurile pentru înfiinţarea unei parohii ortodoxe româneşti la Meaux

Email Imprimare PDF

01_parohie_romaneasca_meauxAu început demersurile pentru înfiinţarea unei parohii ortodoxe româneşti la Meaux. Întrunirea s-a desfăşurat recent, la Meaux între viitorii membri ai comunităţii şi a vizat aspecte privind atât identificarea unui spaţiu liturgic, cât şi unele ce ţin de organizare.

Citeşte mai mult...
 

Antonie Popescu: JUSTITIA TARDIVA sau retardul justitiei nefunctionale in cazul unor crime contra umanitatii

Email Imprimare PDF

01_antonie_popescu_doru_mariesO vorba veche romaneasca spune ca mai bine mai tarziu decat niciodata! Alta ne spune de mintea cea de pe urma a romanului...Pana la urma, cu o intarziere de mai bine de un sfert de secol dosarul Revolutiei din Decembrie 1989 pleaca in instanta si ramane cel mai tergiversat dosar din istoria penala recenta a Romaniei si a Europei...

Citeşte mai mult...
 

Biserica Ortodoxă Română – rol important în relațiile frățești italo-române

Email Imprimare PDF

01_biserica_ortodoxa_romana_rLa Cluj-Napoca a avut loc conferința Fraternitatea italo-română / La fratellanza italo-romena, organizată de Clubul Italian de Afaceri, care a avut ca temă generală "Italia şi România - relaţii şi consecinţe după intrarea ultimei în Uniunea Europeană - analiză din punct de vedere economic, istoric, cultural, religios", scrie Pr. Octavian Schintee, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Masacrele inocenţilor: o expoziţie la București, dedicată comemorării masacrelor de la Fântâna Albă, Crasna, Lunca Prutului, Igești

Email Imprimare PDF

01_masacrele_inocentilorPână la 26 aprilie 2019, la Biblioteca Națională din București (Papirus, parter) va fi deschisă expoziția Masacrele inocenţilor: comemorarea masacrelor de la Fântâna Albă, Crasna, Lunca Prutului, Igești (1941), organizată de Compartimentul Comunităţi Istorice al Institutului Cultural Român, transmitr Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cărțile în mânile copiilor la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău

Email Imprimare PDF

01_salonul_international_de_carte_pentru_copiiCea de-a XXIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, care se va desfășura în perioada 11-14 aprilie în R. Moldova, a fost inaugurată astăzi la Centrul Expozițional "Moldexpo" din Chișinău, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

După zece ani, într-un cerc vicios

Email Imprimare PDF

01_nicolae_negru_nLa 10 ani de la evenimentele din 6-7 aprilie, nu cunoaștem încă cine erau provocatorii și coordonatorii din spatele lor, cu ce scop au fost vandalizate și incendiate Parlamentul și Președinția (selectiv) în Chișinău, care era rostul terorii dezlănțuite post-factum împotriva protestatarilor, când daunele fuseseră deja făcute și nu se mai putea schimba nimic, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pragul de admitere va fi redus pentru elevii maghiari. Dar pentru românii din regiunea Cernăuți?

Email Imprimare PDF

01_elevi_maghiari_elevi_romaniÎn data de 28 martie 2019, ministrul educației Lilia Grinevici a vizitat Transcarpatia, unde a avut loc un briefing privind implementarea proiectului BombeZNO despre susținerea BAC-ului (ZNO) la limba ucraineană de către absolvenții școlilor cu predare în limba maghiară. Ministrul a menționat că mai mult de 60% dintre absolvenții școlilor cu predare în limba maghiară nu pot susține testările la limba ucraineană, scrie Vasile BARBUȚA pentru Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Au început lucrările de construcție a Bisericii Sf. Ap. Toma din Melbourne

Email Imprimare PDF

01_lucrari_biserica_melbourneAu început lucrările de construcție a Bisericii „Sfântul Apostol Toma" din Melbourne care va deservi comunitatea românească stabilită în oraşul australian, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Opriți genocidul de conștiință din străinătate

Email Imprimare PDF

01_ari_asociatia_romanilor_din_italiaAsociația Românilor din Italia (ARI) ia act de începerea campaniei electorale în vederea alegerilor europarlamentare. Scrutinul de peste două luni va fi un nou prilej pentru românii din străinătate de a-și manifesta opțiunile politice menite să selecteze europarlamentarii chemați să reprezinte o voce românească la Bruxelles, să promoveze interesul național în concertul european - și nu să-l torpileze cu voturi care reverberează împotriva României, așa cum s-a întâmplat d mai multe ori în mandatul trecut, transmite Biroul de comunicare al Asociației Românilor din Italia, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Bruxelles, primul oraș care BLOCHEAZĂ implementarea tehnologiei 5G din cauza riscurilor pentru sănătate

Email Imprimare PDF

01_tehnologia_5g_arma_impotriva_umanitatiiPlanurile de implementare a unui proiect-pilot de furnizare a internetului fără fir la viteză 5G în Bruxelles au fost oprite din cauza temerilor legate de sănătatea cetățenilor, informează The Brussels Times, citat de de www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tradiţii româneşti reflectate în pictură şi jazz: Lucian George Păiş & Nicolas Simion la Institutul Cultural Român

Email Imprimare PDF

01_armonii_in_traditiePictura şi jazzul se vor împleti armonios la Institutul Cultural Român în cadrul unei seri dedicate tradiţiilor româneşti reinterpretate, ce îi are ca invitaţi pe artistul plastic Lucian George Păiş şi pe muzicianul Nicolas Simion, se arată într-un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU:“Revoluția Twitter, un mister anticipat”

Email Imprimare PDF

01_petru_bManifestațiile antiguvernamentale de la 7 aprilie 2009 dau multora astăzi senzația de confuzie. Părerile privind cauza și natura evenimentelor de acum un deceniu devin tot mai împărțite, scrie Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Preoții români din centrul Italiei au participat la conferința de primăvară dedicată „Anului omagial al satului românesc”

Email Imprimare PDF

01_preotii_romani_din_centrul_italieiJoi, 4 aprilie 2019, la Sediul Episcopiei de la Roma, preoții din zona de centru a Italiei au participat la Conferința de primăvară, dedicată „Anului omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari)", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP lansează programul de tabere „ARC” ediția 2019

Email Imprimare PDF

01_arc_2019Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, a lansează astăzi, 2 aprilie 2019, programul de tabere „ARC" ediția 2019, la care vor lua parte anul acesta peste 3.000 de copii și tineri români din comunitățile istorice și din diaspora, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ORCHESTRA ŞI CORUL FORŢELOR TERESTRE AMERICANE DIN EUROPA CONCERTEAZĂ ÎN ROMÂNIA

Email Imprimare PDF

14_us_army_europe_band_and_chorusAmbasada Statelor Unite are plăcerea să anunţe concertele Orchestrei şi Corului Forţelor Terestre Americane Staţionate în Europa (The United States Army Europe Band & Chorus) care vor avea loc în perioada 30 aprilie – 2 mai la Timişoara şi Sibiu. Organizarea acestora a fost posibilă cu ajutorul şi colaborarea Filarmonicii Banatul din Timişoara şi Filarmonicii de Stat din Sibiu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vizita de lucru a secretarului de stat din MRP, Lilla Debelka, la românii din Sardinia

Email Imprimare PDF

01_vizita_de_lucru_a_secretarului_de_stat_mrpSecretarul de stat Lilla Debelka a efectuat duminică, 14 aprilie, o vizita de lucru in Italia, la Olbia (Sardinia), la invitația mediului asociativ românesc, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un veteran al Armatei Române care locuiește la Soroca, diplomă din partea Ambasadei României la Chișinău la împlinirea a 100 de ani

Email Imprimare PDF

01_veteran_al_armatei_romane_sorocaIon Mihail Maxim din satul Vasilcău, raionul Soroca, veteran al Armatei Române din cel de-al Doilea Război Mondial, a împlinit recent vârsta de 100 de ani.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: “Alegerile anticipate sunt inevitabile”

Email Imprimare PDF

01_nicolae_negru_nDatele problemei se schimbă zi de zi, dar neesențial. La momentul scrierii acestui comentariu, ele arată în felul următor, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Încep înscrierile pentru grădiniţele bilingve, în care se învaţă limba română în Ungaria

Email Imprimare PDF

01_gradinitele_bilingveSe apropie perioada de înscrieri la grădiniţă pentru anul şcolar 2019/2020, iar conform programei de învăţământ, la ultima şedinţă a adunării generale a Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria, care a avut loc pe 21 februarie, a fost anunţat intervalul de depunere a documentelor şi criteriile de departajare, transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Elicopterele SMURD din România au preluat 64 de bolnavi în stare gravă din diferite regiuni ale R. Moldova și i-au transportat la Chișinău

Email Imprimare PDF

01_elicopterele_smurdDe la lansarea Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în calitate de proiect transfrontalier între România și R. Moldova, elicopterele de peste Prut au intervenit în 64 de cazuri pentru a salva pacienți în stare gravă din Rep. Moldova, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Titus Corlățean la APCE: “Este asigurată libertate religioasă pentru creștini?”

Email Imprimare PDF

01_titus_corlatean_apceSenatorul Titus Corlățean și parlamentarul ucrainian Pavlo Ungurian au prezidat, în marja celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, dezbaterea pe tema „70 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului. Este asigurată libertate religioasă pentru creștini?". La lucrări au participat numeroși membri APCE, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale internaționale și invitați proveniți din state membre europene, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

150 de copii şi tineri din România şi Republica Moldova participă la Festivalul 'Voci de Îngeri' de la Suceava

Email Imprimare PDF

01_festivalul_vocii_de_ingeri_suceavaCopii şi tineri din peste 40 de cluburi şi şcoli de muzică din ţară şi din Republica Moldova vor participa, în perioada 13-14 aprilie, la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineri "Voci de Îngeri", organizat de Asociaţia Culturală Romantic ART, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Suceava, precum şi cu Teatrul ''Matei Vişniec", transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru: „IUDELE MOLDOVEI”¬ – UN NOU PROIECT AL LUI DODON

Email Imprimare PDF

01_valeriu_dulgheru„Unioniști. Păzea! Planul lui Dodon de exterminare a unioniștilor a început prin pregătirea listelor tuturor unioniștilor".Vă mai amintiți de amenințarea lui Dodon că atunci când va ajunge președinte va nimici unionismul, î-l va scoate în afara legii. Iată că Dodon a început punerea în aplicare a acestui plan. După ce a strălucit cu editarea în zeci de mii de exemplare a făcăturii de Istorie a Moldovei (în trei volume!) scrise la comanda lui de pseudoistorici în frunte cu Nazaria și Șornikov, iată că recent au mai scos de sub tipar un început de „antologie" antiunionistă cu denumirea de „Iudele Moldovei. Partea I". O făcătură anonimă, scrisă de anonimi, doar cu indicarea organizației „Mișcarea populară „Salvăm Moldova"". O scriitură agramată, plină de tot soiul de greșeli ortografice, de falsuri, de incitare la război civil. Chiar dacă, fricoși din fire, nu au lăsat nici un nume pe opusul „Iudele Moldovei, Partea I", se poate lesne citi printre rânduri numele celor care stau în spate.

Citeşte mai mult...
 

,,Cupa de Paşti”, fotbal între şcolile în care se învaţă limba română în Ungaria

Email Imprimare PDF

01_cupa_de_pasti_ungariaVineri, 12 aprilie, la Săcal se va desfășura o nouă ediţie a competiţiei sportive „Cupa de Paști", transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Țara mamă, România va oferi echipament în valoare de peste 250 de mii de euro pentru spitalul din Comrat

Email Imprimare PDF

01_spital_comratSpitalul din Comrat va fi dotat cu echipament necesar din bani oferiți de statul român. Anunțul a fost făcut de ambasadorul României la Chișinău, Daniela Ioniță, în timpul vizitei sale la Comrat, efectuată sâmbătă, 30 martie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu la Chișinău: “Doar unirea cu România aduce Republica Moldova în UE şi prezenţa în UE o scoate dintr-o zona gri”

Email Imprimare PDF

01_basescu_trTraian Băsescu a declarat, duminică, 14 aprilie, la Chişinău, că doar unirea cu România va aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană şi o va scoate „dintr-o zonă gri". El a adăugat că unirea se va produce, în ciuda faptul că obtuzităţii unor oameni politici, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferința publică „Presa românească la Centenar. Personalități ale presei românești” la Chișinău

Email Imprimare PDF

01_conferinta_publica_chisinau_centenarInstitutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chișinău organizează, marți 9 aprilie 2019, ora11.00, în parteneriat cu Biblioteca Națională Republicii Moldova conferința publică „Presa românească la Centenar. Personalități ale presei românești" și lansarea volumului „CONDEIE, VOCI, CHIPURI. PRESA ROMÂNEASCĂ – PAGINI DE ISTORIE", transmite ICR într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: “Vladimir Zelenski&Andrei Năstase, o comparație care îl descalifică pe cel din urmă”

Email Imprimare PDF

01_p_bÎntâmplarea face ca Vladimir Zelenscki la Kiev și Andrei Năstase la Chișinău să fie concomitent atrași într-o capcană rusească, scrie Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Mai multe articole..

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook


Cele mai citite ştiri

Publicitate