Stiri RGN

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa: Dorim să ştim cine a fost în spatele campaniilor de instigare la violenţele din 10 august

Email Imprimare PDF

22_tecu„FADERE (Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa) solicită imperativ instituţiilor abilitate din România, urgentarea procedurilor de depistare a persoanelor care au provocat violenţele din 10 August", se arată într-un comunicat preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Circulaţia călătorilor între cele două state românești - mai mulţi vameşi şi piste separate pentru fluidizarea traficului

Email Imprimare PDF

22_vamesiNumărul inspectorilor vamali din birourile de frontieră este suplimentat în această perioadă, pentru a gestiona fluxul mare de călători. În plus, sunt alocate piste separate pentru redirecţionarea şi accelerarea traficului de călători, potrivit unui plan comun acţiuni pentru perioada estivală, semnat de autorităţile vamale din cele doua state românești, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CCR condamnă diaspora - Românii plecați la muncă peste hotare nu pot fi reprezentați de mai mulți parlamentari

Email Imprimare PDF

22_diasporaCCR a respins sesizarea cu privire la mandatele de parlamentar alocate Diasporei, anunță, pe pagina sa de Facebook, președintele PMP, Eugen Tomac, citat de www.stiripesurse.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Episcopul Mihail a sfințit Biserica românească „Sf. Brâncoveni” din Sydney

Email Imprimare PDF

22_episcopul_mihail_sydneyEpiscopul Mihail al Australiei și Noii Zeelande a sfințit duminică, 12 august 2018, Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni" din Sydeny, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Putin are nevoie de un mic război victorios. Unde va lovi?

Email Imprimare PDF

25_p_bogatuS-a împlinit exact un deceniu de la invadarea rusească a Georgiei în 2008. Așa se face că subsemnatul am denunțat intervenția Moscovei de acum zece ani cu patru luni înainte ca aceasta să se producă, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Istanbul încep cursurile de limbă, cultură și civilizație românească, semestrul al II-lea 2018

Email Imprimare PDF

24_istambul_cursuriConform tradiției, ICR Istanbul organizează cursuri de limba română pentru adulți și copii. Începând de luni, 3 septembrie și până în data de 17 noiembrie 2018, la sediul Institutului Cultural Român "Dimitrie Cantemir" de la Istanbul, cursanții vor pătrunde în tainele limbii române sub atenta îndrumare a profesoarei Jenni - Marilena Vișa, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Protest de amploare organizat de români din diasporă la București

Email Imprimare PDF

25_protest_de_amploareRomânii din diasporă plănuiesc vineri 10 august, când mulți dintre cei care lucrează în străinatate vin în concediu în țară, să ia parte la un miting de protest în Piața Victoriei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Orchestra românească „Izvorașul” din Costiceni, regiunea Cernăuți, riscă să fie lichidată

Email Imprimare PDF

29_orchestra_romaneascaDirecția de cultură din cadrul Administrației Raionale de Stat Noua Suliță a luat decizia să reducă postul de conducător artistic al orchestrei românești „Izvorașul" din satul Costiceni, regiunea Cernăuți, ceea ce înseamnă lichidarea faptică în viitor a orchestrei, care recent a împlinit 70 de ani de la fondare – informează Agenția BucPress din Cernăuți, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii de pretutindeni se reunesc la Iași la primul Congres al Reîntregirii Neamului

Email Imprimare PDF

22_ro_mareDelegați din toate teritoriile istorice românești se vor întruni la Iași pe 25-26 august curent, pentru a participa la primul Congres al Reîntregirii Neamului. Evenimentul are menirea să coaguleze mesajele de reîntregire a neamului românesc, în ajunul sărbătoririi Zilei Limbii Române, ale delegaților din Bucovina, Basarabia și din alte teritorii românești, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Demersurile MRP în cadrul pregătirii Președinției CUE și Brexit

Email Imprimare PDF

22_maeMinisterul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) acordă o importanță deosebită problematicilor care țin de mandatul României în calitate de președinte al Consiliului Uniunii Europene în semestrul I din anul 2019, un moment istoric din multiple perspective, care coincide și cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

EVZ.ro: MĂRTURIA unui român venit în țară, la protest: „Oricât de bine am duce-o acolo, suntem doar niște străini. Când am văzut că încep provocările, am plecat”

Email Imprimare PDF

23_gabriel_protestatarÎn a doua zi a protestului am stat de vorbă cu mulți români, chiar veniți din Diaspora. Niciunul dintre cei cu care am vorbit nu a participat la violențele care au avut loc, vineri seara, după ora 23, scrie Cora Muntean în www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Oligarho-unioniștii, oligarho-europeniștii, oligarho-stataliștii etcetera

Email Imprimare PDF

14_nicolae_negruDa, există unioniști profitori, conjuncturiști, „profesioniști", și chiar oligarho-unioniști, după cum și europeniștii sunt de toate felurile, unii chiar oploșiți în „rezistență", după ce au așteptat în van ca actuala guvernare să-i ia în seamă, să le ofere vreun post... Nu îi cunoașteți? Am putea presupune, cu o foarte mică probabilitate să greșim, că nici stataliștii, nici putiniștii nu sunt mai breji, chiar dacă ex-ministrul și istoricul Octavian Țâcu îi preferă pe ultimii, în comparație cu „unioniștii oligarhici". Ceea ce e o chestie de gust, putinist-antioligarhic fiind un oximoron, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Exporturile din Republica Moldova pe piața UE, aproape de 70%: România rămâne principalul partener comercial!

Email Imprimare PDF

25_export_rmExporturile R. Moldova pe piața Uniunii Europene sunt în creștere, iar în România vindem mai mult de o treime dintre mărfurile care ajung în spațiul comunitar, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert vocal-simfonic extraordinar, dedicat Centenarului, la Oradea și sprijinirii prin achiziției de instrumente muzicale a artiștilor din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

25_oradea_artisti_roJoi, 30 august 2018, începând cu ora 19:00, va avea loc în Piața Unirii a municipiului Oradea Simfonia Marii Uniri, un concert vocal-simfonic extraordinar dedicat Centenarului, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Peste 36 de elevi de etnie română din Ucraina participă la o tabără de creație în județul Suceava

Email Imprimare PDF

26_elevi_romani_din_ucraina_sucevaJudețul Suceava găzduiește, în perioada 6 – 12 august a.c., o tabără de creație organizată pentru elevi de etnie română din regiunea Cernăuți-Ucraina. Evenimentul este organizat, în cadrul Lunii Diasporei, de Consiliul Județean Suceava și Consiliul Regional Cernăuți, având ca parteneri Universitatea „Ștefan cel Mare", Muzeul Bucovinei, Centrul Cultural Bucovina, Biblioteca Bucovinei "I.G. Sbiera" și Inspectoratul Școlar Județean, transmite Monitorul de Suceava, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Academia Română îşi reafirmă punctul de vedere cu privire la identitatea istorică şi lingvistică a românilor din nordul şi din sudul Dunării

Email Imprimare PDF

12_academia_romana_logoÎn anul Centenarului Marii Uniri a românilor, Academia Română îşi reafirmă punctul de vedere cu privire la identitatea istorică şi lingvistică a românilor din nordul şi din sudul Dunării, transmite Romanian Global News, citând cu comunicat de presă al Academiei Române.

Citeşte mai mult...
 

Ministerul Educației finanțează mai multe olimpiade și concursuri în limba maghiară decât în limba română

Email Imprimare PDF

22_ministerul_educatiei_finanteaza_unguriiMinisterul Educației finanțează mai multe olimpiade și concursuri în limba maghiară decât în limba română. Mai mult, singurele concursuri de matematică finanțate cu bani de la statul român sunt în limba maghiară, transmite România Liberă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marșul Centenarului, pe drumul eroilor de la Mărășești

Email Imprimare PDF

23_marasestiMarșul Centenarului traversează Carpații în Vrancea. Unioniștii care merg pe jos pe traseul Alba Iulia-Chișinău, cale de 1300 de km, au pornit sâmbătă în etapa a opta a marșului, din Ojdula, și obiectivul lor final pentru această etapă este să ajungă la Mărășești, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş va stimula solidaritatea românilor din întreg spațiul românesc față de românii din județele Covasna, Harghita şi Mureş

Email Imprimare PDF

23_forumul_civic_al_r_covasnaSâmbătă, 11 august 2018, la sediul din Sfântu Gheorghe, a avut loc Adunarea Generală a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM), cu următoarea ordine de zi: raportul de activitate al Consiliului Director al FCRCHM, pentru perioada 1 iulie 2017 şi până în prezent; alegerea Consiliului Director și a Comisiei de cenzori; analiza programului de acţiuni în desfăşurare ale Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş şi organizaţiilor componente, dedicate sărbătoririi şi întâmpinării Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, aderarea de noi membri, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru Bogatu: Putin are nevoie de un mic război victorios. Unde va lovi?

Email Imprimare PDF

25_p_bogatuS-a împlinit exact un deceniu de la invadarea rusească a Georgiei în 2008. Așa se face că subsemnatul am denunțat intervenția Moscovei de acum zece ani cu patru luni înainte ca aceasta să se producă, scrie Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Grădinița din Mateuți (raionul Rezina) din Republica Moldova a fost renovată din banii Guvernului României

Email Imprimare PDF

25_gradinita_din_mateutConstruită în 1967, este la prima reparație capitală. Grădinița "Steluța" din localitatea Mateuți, raionul Rezina, a fost renovată în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Unioniștii anunță mobilizarea la Chișinău: „Acum e momentul: Revenim și facem UNIREA!”

Email Imprimare PDF

26_mobilizare_unionistiUnioniștii de pe ambele maluri ale Prutului pregătesc cel mai important eveniment la Chișinău după Marea Adunare Centenară din 25 martie anul acesta, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Artiști plastici din Republica Moldova și România vor participa la Tabăra de pictură din Parcova, Edineț

Email Imprimare PDF

26_artisti_plastici_mdȘase artiști plastici din Republica Moldova și România vor participa la cea de-a XVI-a ediție a Taberei de pictură din Parcova, Edineț, care se va desfășura în perioada 10 - 19 august, informează MOLDPRES, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În Ținutul Herța au fost discutate problemele învățământului în limba română din Ucraina

Email Imprimare PDF

17_tinutul_herta_problemeÎn data de 17 iulie, în incinta Casei raionale de Cultură din Ținutul Herța, a fost organizată de Asociația ucraineană de cercetători ai învățământului o masă rotundă, intitulată „Reforma învățământului și problemele lingvistice: punctul de vedere al subiecților educației", (www.uera.org.ua), în cadrul proiectului „Promovarea dialogului intercultural privind studierea limbii ucrainene de către reprezentanții minorităților naționale din regiunea Cernăuți" – informează Agenția de știri BucPress din Cernăuți, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană, introdusă în pachetul de sancțiuni SUA contra Rusiei

Email Imprimare PDF

23_sua_ruDonald Trump ar putea să ceară public guvernului rus să-şi retragă trupele militare din Moldova, Georgia şi Ucraina, potrivit noului pachet de sancţiuni, pregătit de republicanul Lindsey Graham şi care conţine un îndemn în acest sens, scrie presa americană preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sfântul Mucenic și Arhidiacon Laurențiu – Ocrotitorul comunității românești din Pavona (Roma)

Email Imprimare PDF

23_pavona_romaVineri, 10 august 2018, la prăznuirea Sfântului Mucenic și Arhidiacon Laurențiu, comunitatea ortodoxă românească din localitatea Pavona (Roma) și-a serbat hramul pentru a patra oară de la înființarea parohiei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Preşedintele Asociaţiei Femeilor Românce din Italia - ADRI, Silvia Dumitrache reacționează la declarațiile ministrului italian de interne

Email Imprimare PDF

24_asociatia_femeilor_romancePreşedintele Asociaţiei Femeilor Românce din Italia - ADRI, Silvia Dumitrache, a cerut miercuri ministrului italian de interne, Matteo Salvini, să se implice în respectarea legislaţiei italiene pentru a preveni şi reduce traficul de forţă de muncă ieftină, sclavia modernă şi traficul de persoane, în reacţie la mesajul acestuia adresat României şi Bulgariei de a limita migraţia ''sclavilor'' în Italia, scrie www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Elevii de etnie română din Ucraina vor primi burse din partea Guvernului Român

Email Imprimare PDF

25_elevii_etnie_ro_ucrainaElevii de etnie română din Ucraina vor beneficia de burse de studiu, iar profesorii lor vor putea urma stagii de specializare în universităţi din România - Hotărârea Guvernului României a fost dată, potrivit Executivului, în scopul promovării şi protejării dreptului cetăţenilor ucraineni de etnie română de a studia în limba maternă – informează Agenția de știri BucPress din Cernăuți, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Regizorul Petru Hadârcă a prezentat în România o dezbatere despre istoria teatrului național basarabean

Email Imprimare PDF

26_petru_hadarcaActorul și regizorul Petru Hadârcă, directorul Teatrului Național "Mihai Eminescu", Artist al Poporului, laureat al Premiului Național, a participat recent la o întâlnire în cadrul proiectului cultural „Maluri de Prut – Basarabia Necunoscută", care a avut loc la Piatra-Neamț, România, unde a prezentat o dezbatere cu genericul „O sută de ani de istorie a teatrului basarabean", relatează MOLDPRES, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Dungaciu: Chișinăul detonează o bombă la frontiera NATO și UE

Email Imprimare PDF

27_dungaciuPrin legile amnistiei fiscale și a cetățeniei prin investiții Chișinăul este pe cale să detoneze o adevărată bombă la frontiera NATO și UE, susține analistul politic român Dan Dungaciu în cadrul unui interviu pentru www.cotidianul.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marșul Centenarului, la înălțime

Email Imprimare PDF

28_marsul_centenarului_la_inaltimeZeci de unioniști din România și Republica Moldova au pornit duminică în cea de-a șaptea etapă a Marșului Centenar. După ce au parcurs pe jos peste 700 de km din cei 1300 pe traseul Alba Iulia-Chișnău, aceștia au plecat din localitatea istorică Cerașu și urcă spre Tabla Buții, unde luni vor participa la manifestația amplă de comemorare a ostașilor români din Primul Război Mondial, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferinţă omagială Nicolae Dabija, poet și savant, la 70 de ani

Email Imprimare PDF

21_nicolae_dabijaAcademia de Științe a Moldovei organizează conferința omagială a marelui poet, prozator, publicist, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei și membru de onoare al Academiei Române, Nicolae Dabija, care va marca vârsta de 70 de ani, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nedeea Românilor de Pretutindeni o sărbătoare care devine de tradiție

Email Imprimare PDF

23_nedeea_romanilor_de_pretutindeniMinistrul Natalia-Elena Intotero a fost alături de numeroșii români de pretutindeni reuniți duminică, 12 august a.c., la Nedeea Românilor de Pretutindeni, organizată în localitatea Valea lui Liman din județul Timiș, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

IEH a premiat contribuția domanei director adjunct al Liceului “Lucian Blaga” pentru menținerea și promovarea identității naționale românești în regiunea transnistreană

Email Imprimare PDF

24_ieh_liceul_lucian_blagaÎn data de 9 august 2018, la sediul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni (IEH), instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a avut loc vizita doamnei Raisa Padurean, director adjunct al Liceului Teoretic „Lucian Blaga" din Tiraspol, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Covasna susține Marșul Centenar. Aici se încheie cea de-a șaptea etapă

Email Imprimare PDF

25_covasna_marsul_centenarMarșul centenar a ajuns în orașul Covasna. Participanții au fost întâlniți cu căldură de către autorități și locuitori, iar unii covăsneni au rămas alături de unioniști să parcurgă tot traseul până la Chișinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii care muncesc în străinătate şi se întorc în vacanţă în ţară vor să închirieze, în general, maşini mai scumpe comparativ cu cele pe care le preferă străinii

Email Imprimare PDF

25_masini_scumpe_inchiriateRomânii care muncesc în străinătate şi se întorc vara în vacanţă în ţară vor să închirieze, în general, maşini mai scumpe comparativ cu cele pe care le preferă străinii care vin în concediu în România, precum BMW, Audi sau Mercedes, reiese dintr-un studiu al unei companii de închirieri auto, scrie www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Moise Guran: “Cei care au plecat, cei care nu se mai întorc”

Email Imprimare PDF

27_guran_mTragedia națiunii noastre este că cel mai des ea nu-și înțelege istoria. Importanța unui moment, sau a unei perioade este mult prea rar înțeleasă de contemporani. Trăim și nu știm ce trăim. Condescendența sau suficiența cu care unii îi privesc pe românii ce au plecat din țară reprezintă acest tip de tragedie. Să-ți pută românii de pe cursa low-cost, fără să realizezi că în timpul vieții tale țara ta a pierdut 20% din populație, asta nu arată numai aroganță prostească, nici numai răutate fățarnică, ci o combinație catastrofală a celor două. Căci ei poate și-au pierdut o țară regăsindu-se mai bine în alta, dar, categoric, țara nu s-a mai regăsit nicicum fără ei, scrie Moise Guran pe www.moise.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolas Simion Quintet pe scena Festivalului Culturii din Stockholm

Email Imprimare PDF

27_nicolas_simionInstitutul Cultural Român de la Stockholm sprijină concertul de jazz al grupului muzical Nicolas Simion Quintet, din data de 15 august, începând cu ora 19:30, în cadrul ediției din 2018 a Festivalului Culturii din Stockholm (Stockholms Kulturfestival). Anul acesta, festivalul se va desfăşura în perioada 14-18 august, ţara invitată de onoare fiind Canada.

Citeşte mai mult...
 

Încă 98 de copii din R. Moldova au plecat să se odihnească în tabăra de la Sulina, în cadrul Programului ARC 2018

Email Imprimare PDF

29_tabara_arc_sulinaÎncă 98 de copii din Republica Moldova, beneficiari ai Programului de tabere de vară ARC 2018, au plecat pe 30 iulie curent, spre Centrul de agrement Sulina, județul Tulcea.Taberele de vară ARC sunt organizate anual de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului din România, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Universitatea de Vară Izvoru Mureşului: „Biserica Ortodoxă Română şi românii de peste hotare, în anul Centenarului”

Email Imprimare PDF

23_manastirea_izvoru_muresuluiMănăstirea de la Izvoru Mureşului cu hramurile Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Ioan Botezătorul, supranumită Biserica Românilor de Pretutindeni, şi-a deschis larg porţile, săptămâna trecută, pentru a-i primi pe românii din comunităţile istorice şi Balcani, precum şi pe cei din diaspora, care se reunesc an de an la Universitatea de Vară, transmite corespondentul Daniela Mezey de la Informația Harghitei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MAE răspunde încercării de discriminare a românilor de către unii primari din Germania

Email Imprimare PDF

MAE reaminteşte că libertatea fundamentală de circulaţie în cadrul UE se bazează pe principiul nediscriminării între cetăţenii europeni, inclusiv pe accesul egal la beneficiile sociale conform muncii prestate şi pe protecţia împotriva nerespectării legislaţiei aplicabile, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Participanții la Congresul cadrelor didactice de la Alba Iulia au semnat o Declarație de Unire cu Republica Moldova

Email Imprimare PDF

24_ro_mdParticipanţii la Congresul Cadrelor Didactice din România şi al Cadrelor Didactice de Etnie Română de peste Hotare, desfăşurat la Alba Iulia, au adoptat o Declaraţie simbolică de Unire a României cu Republica Moldova şi au lansat un apel în vederea permiterii studierii limbii române de către copiii români din Serbia şi Ucraina, informează Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Continuarea „Basmului românesc” de către elevii români ai Școlilor de Limbã, Culturã și Civilizație Românească din Tomelloso, Spania

Email Imprimare PDF

25_basmul_romanescCea de-a doua ediție a „Basmului românesc", proiect al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, în care copii români din lumea întreagă scriu împreună o poveste, a poposit și la elevii Școlilor de Limbã, Culturã și Civilizație Românească din Tomelloso, Spania, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sute de cadre didactice din România, Republica Moldova, Ucraina și Serbia, reunite într-un congres la Alba Iulia

Email Imprimare PDF

26_sute_de_cadre_didactice_roCâteva sute educatoare, învățători, profesori de gimnaziu sau liceu din România, Moldova, Ucraina şi Serbia participă, în perioada 6-9 august, la Congresul Cadrelor Didactice din România şi al Cadrelor Didactice de Etnie Română de peste Hotare găzduit, în Anul Centenarului Marii Uniri, de Alba Iulia, a informat Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România (AGIRo).

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Hotarul de la Prut ca problemă existențială

Email Imprimare PDF

29_petru_bogatuPresei i-a scăpat o cercetare științifică inedită și extrem de lămuritoare. Evenimentul a fost relatat cu lux de amănunt de mai multe instituții media, nimeni însă nu a stăruit asupra lui. Nu e de mirare că acesta a fost pus în umbră și până la urmă dat uitării de rutina vieții cotidiene, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Festivalul Castraveților” la românii din Micherechi

Email Imprimare PDF

30_festivalul_castravetilorÎn zilele de 28 şi 29 iulie 2018, localitatea Micherechi cu veche tradiţie românească, a îmbrăcat haine de sărbătoare, cu ocazia celei de-a XVI-a ediţii a sărbătorii comunei, intitulată „Festivalul Castraveților", eveniment care îşi ia denumirea de la îndeletnicirea majorităţii localnicilor, şi anume cultivarea castraveţilor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția „Manifest“ a artistului Mihai Țopescu la Lisabona

Email Imprimare PDF

09_manifesto_topescuGaleria Institutului Cultural Român de la Lisabona (Rua de Barão 10, Alfama) va găzdui în perioada 7 august – 4 septembrie 2018 expoziţia „Manifest" a artistului Mihai Țopescu. Vernisajul va avea loc în data de 7 august, ora 19.00, în prezența criticului de artă Adrian Buga și a autorului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP: Ziua Limbii Române, celebrată printr-un concurs de interpretare de poezie care se adresează românilor de pretutindeni

Email Imprimare PDF

24_nichita_stanescuMRP lansează un concurs de interpretare de poezie adresat copiilor și tinerilor români de pretutindeni cu prilejul Zilei Limbii Române, sărbătorită pe data de 31 august 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MAE răspunde vipremierului italian după ce acesta a jignit românii din Italia

Email Imprimare PDF

24_maeMAE reacţionează după declaraţiile vicepremierului italian privind „sclavii" trimişi în Europa: Este inacceptabilă orice asociere între cetăţenii unei ţări şi un fenomen infracţional. Vicepremierului italian, Matteo Salvini a acuzat România şi Bulgaria că trimit "sclavi" în Europa occidentală, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prima localitate din Republica Moldova care a votat unirea cu România, înfrățire cu o comună din Cernăuți și alta din Suceava

Email Imprimare PDF

26_fratii_in_veci_vor_fi_fratiComuna Parcova din raionul Edineț va semna pe 18 august acorduri de înfrățire cu comuna Mahala din regiunea Cernăuți și cu comuna Berchișești din județul Suceava. Evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri va avea loc la încheierea Taberei de Creație „Parcova 2018", sub genericul „Unire prin înfrățire", transmite www.infoprut, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marşul Centenarului a ajuns la Tabla Buţii

Email Imprimare PDF

27_tabla_butii_mars_centenarZeci de unionişti din România şi Republica Moldova, care participă la Marşul Centenarului, desfăşurat între Alba Iulia şi Chişinău, au luat parte luni, 6 august, la Tabla Buţii, la manifestaţia de comemorare a ostaşilor români din Primul Război Mondial, transmite ziarul Făclia de Cluj, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Acord de parteneriat între Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni și Protopopiatul Ortodox Român al Daciei Ripensis din Timoc

Email Imprimare PDF

27_protopoiatul_dacia_ripensis_timoc_iehÎn perioada 1–3 august 2018, o delegație a Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, condusă de Eugen Tiberiu Popescu, director general IEH a efectuat o vizită de lucru la Bor, Serbia ca urmare a invitației Protopopiatului Ortodox Român al Daciei Ripensis, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Aproape un milion de germani au origini românești

Email Imprimare PDF

29_germaniCirca 19,3 milioane de persoane din totalul populației Germaniei au origini străine, potrivit datelor publicate de Biroul german de statistică. Acest număr a crescut cu 4,4% în 2017 față de anul 2016. Cei 19,3 milioane de cetățeni s-au născut fie în alt stat, fie au un părinte cu o altă naționalitate. Dintre aceștia, aproape un milion de nemți au origini românești, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

500 de elevi cu rezultate notabile din Chișinău beneficiaza de tabere gratuite in Stațiunea Tineretului din Costinești

Email Imprimare PDF

30_costinesti_tabaraPrimăria Municipiului București, prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS, desfășoară, in perioada iunie – septembrie 2018, un amplu program de recompensare a performanțelor școlare și extrașcolare excepționale ale elevilor de gimnaziu și liceu din Chișinău, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Discriminați acasă, românii din județele Covasna , Harghita și Mureș au protestat la București împotriva adoptării Codului administrativ. "Apărăm limba română"

Email Imprimare PDF

10_discriminati_acasaCirca 1.000 de persoane au participat duminică, în Capitală, la un marş organizat de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) şi Asociaţia "Calea Neamului" împotriva adoptării legii privind Codul administrativ, prin care, potrivit iniţiatorilor acestui eveniment, limba maghiară devine în mod neconstituţional a doua limbă oficială în stat pe o arie ce depăşeşte cu mult judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, relatează www.agerpres.ro, citat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae (CDS) din Paris organizează sesiune de evaluare

Email Imprimare PDF


Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae (CDS) din Paris organizează sesiune de evaluare în perioada 9-11 octombrie 2018, transmite www.basilica.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Replica PNL Diaspora Italia pentru ministrul care i-a numit sclavi pe români "Salvini nu trebuie să uite că românii contribuie cu 1,2% la PIB-ul italian"

Email Imprimare PDF

24_matteo_salviniFiliala PNL Diaspora Italia a reacţionat la declaraţiile ministrului de Interne italian, Matteo Salvini, care a acuzat România că trimite „sclavi" în Orient, organizaţia liberală spunând că muncitorii români „sunt pe primul loc la angajări anuale, contibuind cu 1,2% la produsul intern brut italian", scrie www.mediafax.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Peste jumătate dintre români ar vrea să lucreze în străinătate; Germania, Marea Britanie şi Franţa, în topul preferinţelor (studiu)

Email Imprimare PDF

26_romanii_vor_in_strainatatePeste jumătate dintre români (55%) şi-au exprimat dorinţa de a lucra în străinătate, în top 10 ţări unde şi-ar dori să lucreze fiind alese state precum Germania, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Statele Unite, Canada, Austria, Spania, Belgia şi Italia, conform celui mai recent studiu realizat la nivel internaţional de una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România şi de cel mai mare consultant de business din lume, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

20 de copii în tabăra românească de la Madrid

Email Imprimare PDF

27_tabara_romaneasca_madridCopii și tineri din comunitățile românești din Cenicientos, Brunete, Palencia și San Martin de la Vega, Spania s-au aflat, în perioada 29 iulie-4 august, la Madrid în tabăra de cultură, educaţie şi spiritualitate românească. Cei 20 de copii au beneficiat de cursuri de limba şi literatura română şi de formare duhovnicească și au participat și la ateliere dedicate istoriei României și personalităților care au marcat evenimentul Marii Uniri, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Om de afaceri român din Italia: “Preocuparea pentru mediul de afaceri, cât și pentru românii din Italia, a însemnat foarte mult pentru mine, din momentul în care am plecat din România”

Email Imprimare PDF

27_valentin_fagarasianUn român a apărut, alături de nume mari din economia italiană, într-una dintre cele mai importante reviste de business. Valentin Făgărășian a fost protagonistul unui interviu din cel mai nou număr al publicației economice "Banca&Finanța", unde a vorbit despre societățile străine, scrie Cornelia Crîșmaru pentru Agenda diasporei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Tănasă: INACCEPTABIL. Instituțiile publice controlate de UDMR refuză să utilizeze sigla Centenarului Marii Uniri pe documentele oficiale

Email Imprimare PDF

31_udmrLiderii și membrii Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) nu ratează nicio oportunitate de a transmite public disprețul profund pe care îl poartă românilor, României și simbolurilor naționale, scrie Dan Tănasă pe www.dantanasa.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Veste bună din 1 august! 10TV revine în grila Moldtelecom, poziția 22

Email Imprimare PDF

31_10_tvDupă sute de mesaje și întrebări de ce postul de televiziune nu mai poate fi urmărit pe rețeaua Moldtelecom, astăzi venim cu o veste bună! Din 1 august, pe poziția 22 a rețelei Moldtelecom veți putea urmări unicul post de televiziune unionist din Basarabia, anunță 10 Tv preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Unirea pas cu pas! La Leușeni a fost deschis un post de SALVATORI, care va deservi 35 de mii de cetățeni, inclusiv din România

Email Imprimare PDF

11_leuseni_pompieriUn nou post de salvatori și pompieri, inaugurat astăzi la Leușeni, raionul Hâncești, va deservi 19 sate din raion, dar și localități din România aflate la frontieră, pe o distanță de până la 30 km, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Congresul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Statelor Unite ale Americii a avut ca temă unitatea de credință și de neam

Email Imprimare PDF

29_congresul_arhiepiscopiei_ortodoxe_romane_chicagoCongresul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Statelor Unite ale Americii s-a desfăşurat anul acesta la Chicago, în perioada 29 iunie – 1 iulie, şi a avut ca temă unitatea de credință și de neam a românilor.

Citeşte mai mult...
 

MRP pregătește a doua etapă a Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”

Email Imprimare PDF

24_mrpÎn continuarea demersurilor dedicate sprijinirii procesului de informare, reîntoarcere și reinserție socio-profesională a cetățenilor noștri, precum și pentru a pregăti în mod adecvat etapa a doua a Campaniei Naționale „INFORMARE Acasă! SIGURANȚĂ în lume!" (IASL), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Perioada concediilor vine cu recomandări la trecerea frontierei

Email Imprimare PDF

26_vama_concediiCa urmare a faptului ca în luna august mulţi cetăţeni români aflaţi în afara graniţelor ţării se întorc în România pentru a petrece concediul alături de familie, precum şi numărul mare de cetăţeni români care aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării, în perioada următoare se preconizează o creştere a traficului prin punctele de frontiera, mai ales cele din vestul şi sudul ţării, transmite un comunicat de presă al Poliției de Frontieră, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Obiectiv atins! Singura școală românească din raionul Taraclia – RENOVATĂ

Email Imprimare PDF

28_gimnaziul_gradinitaObiectivul pe care și l-au propus unioniștii a fost atins! Singura școală românească din raionul Taraclia – gimnaziul-grădiniță „Dimitrie Cantemir" din satul Aluatu a fost reparat, în urma unei ample campanii de colectare a fondurilor inițiată de Asociația Obștească „UNIREA – ODIP", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiect IEH: „Cheia spre Țară pentru Republica Moldova și Valea Timocului”

Email Imprimare PDF

30_situarea_vaii_timoculuiInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în parteneriat cu Asociația pentru cultură a românilor/vlahilor din Serbia „Ariadnae Filum" organizează în perioada 5 – 10 august 2018, la București și în Timocul sârbesc proiectul „Cheia spre Țară pentru Republica Moldova și Valea Timocului", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Rezoluţia de Unire de la Alba Iulia (din 1 Decembrie 1918) şi autonomia. Ioan Aurel Pop:Nicăieri în textul Rezoluţiei nu se face vreo referire la autonomia vreunei părţi din Transilvania după criterii etnice

Email Imprimare PDF

09_ioan_aurel_popPe 27 iulie 2018, vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, a afirmat, la Băile Tuşnad, că Ungaria nu va onora oricum Ziua Naţională a României de la 1 decembrie şi a solicitat intempestiv „autonomia" pentru maghiarii din Transilvania prin apel la Rezoluţia de Unire de la Alba Iulia, scrie www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noul Cod al serviciilor media audiovizuale din Basarabia, aprobat în lectură finală. 50% din volumul de servicii distribuite vor fi în limba română

Email Imprimare PDF

11_servicile_media_audiovizualeNoul Cod al Audiovizualului, redenumit în Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, a fost aprobat de către Parlamentul de la Chișinău în lectură finală joi, 26 iulie. Potrivit legislatorului, documentul vine să asigure dreptul de a primi informaţii corecte şi obiective, să contribuie la formarea liberă a opiniilor, să garanteze şi să asigure dreptul la independenţă editorială şi la libertatea de exprimare, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivaluri de vară în localităţile cu populaţie română din Ungaria

Email Imprimare PDF

11_festival_de_vara_ungaria_roConsiliul Local al comunei Micherechi organizează tradiţionala zi a satului, Festivalul Castraveţilor în zilele de 28–29 iulie Toţi sătenii sunt aşteptaţi cu un program variat. În cea de-a doua zi duminică, începând cu ora 14.00, locuitorii se vor putea bucura de un program cultural folcloric românesc şi unguresc pe o durată de mai multe ore, după care vor avea loc concerte de muzică uşoară ungurească, transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Stindardul Marii Uniri a ajuns la românii din Parohia Pinerol

Email Imprimare PDF

Stindardul Marii Uniri a ajuns la românii din  Parohia PinerolÎn cadrul proiectului "Stindardele Marii Uniri" desfășurat in Episcopia Ortodoxă  Română  a  Italiei in Anul Centenar al Marii Uniri, sâmbăta aceasta, 30 iunie, delegația  parohiei Asti, în frunte  cu PC pr. Marius Trifina, a adus în parohia "Sfântul  Voievod Ștefan cel Mare" din PINEROLO, protopopiatul Piemonte  II  Sud, drapelul tricolor, transmite Pr. Ciprian  Ghizilă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ion Țiriac: “România trebuie să fie preocupată să-i aducă înapoi pe cetăţenii plecaţi din ţară.”

Email Imprimare PDF

24_ion_tiriac"Îi aşteptăm în ţară mâine dimineață, dacă nu mâine, poimâine. Este întrebarea ce mi s-a pus acum 3 – 4 ani câţi refugiaţi să luăm în ţară şi am spus 3-4 milioane. Şi toata lumea a fost şocată, cum 3-4 milioane? 4 milioane cei care sunt afară, românii aia îi vreau inapoi. Pe aia îi consider refugiați, iar dacă tara va merge mai bine e foarte posibil să se intoarcă, mai repede. Covrigii s-au terminat din coadă, câini sunt peste tot.", a spus Țiriac, citat de www.realitatea.net, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Copiii românilor din Diaspora”, eveniment dedicat copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate

Email Imprimare PDF

27_copil_roBiblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera" din Suceava, împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, sub egida Consiliului Județean Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava organizează miercuri, 8 august, de la ora 11:00, a treia ediție a acțiunii „Copiii românilor din Diaspora". Ca și în anii precedenți, dezbaterile se desfășoară în cadrul Proiectului „Luna Diasporei", derulat în luna august de Consiliul Județean Suceava, transmite www.timpromanesc.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

VIORILE de Reghin trec Prutul: Cel mai mare producător de instrumente muzicale din lemn din Europa deschide o FABRICĂ în R. Moldova

Email Imprimare PDF

28_viorile_de_reghin„Hora Reghin", cel mai mare producător de instrumente muzicale din lemn din Europa, va deschide o fabrică în Fetești, raionul Edineț, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anul Cententenarului:Teatre din România și R.Moldova vor participa la Reuniunea Teatrelor românești

Email Imprimare PDF

31_reuniunea_teatrelor_nationaleDouăsprezece teatre din R. Moldova și România vor participa la cea de-a patra ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale românești, care se va desfășura la Chișinău, în perioada 19-30 septembrie, în cadrul celei de-a 97-a stagiuni a Teatrului Național "Mihai Eminescu", informează MOLDPRES, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

George Simion: “Foc încrucişat asupra limbii române”

Email Imprimare PDF

10_g_simionDuminică, de la ora 17.00, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, respectiv de la 11.00 în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, apărăm în stradă limba română şi unitatea României în Anul Centenar, scrie George Simion pe www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Râmnicu Vâlcea va avea loc un spectacol deosebit la care vor participa copii din Cernăuți și Cahul

Email Imprimare PDF

12_ramnicuvalceaSâmbătă, 28 iulie, în Scuarul Mircea cel Bătrân este programat spectacolul „Imnul Naţional - cântecul sub care s-a făcut Unirea" al copiilor din Cernăuţi - Ucraina, Cahul - Republica Moldova şi din Râmnicu Vâlcea, derulat sub semnul Centenarului Unirii şi în contextul Zilei Imnului Naţional 2018, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cadre didactice de etnie română din regiunea Odesa au participat la „Școala de vară dunăreană”

Email Imprimare PDF

13_cadre_didactice_ro_odesaDedicată Centenarului, Ediţia a III-a a „Şcolii de vară dunărene", finanţată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, s-a îmbrăcat în Sărbătoare pentru cei 50 de dascăli, scriitori, cântăreţi români, care şi-au deschis baierele inimii şi nu o dată doar au plâns, au râs şi au aplaudat. Galațiul este oraşul care, după ce României i-au fost răpite, de aliatul imperial ţarist, judeţele din sudul Basarabiei, a oferit adăpost refugiaţilor români – însuşi Costache Negri îşi oferea propria casă pentru găzduirea Seminarului Teologic refugiat de la Ismail – scrie „Viața Liberă" din Galați, citat de BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ȘCOALA DE VARĂ ÎN PAROHIA SAN DONA’ DI PIAVE

Email Imprimare PDF

ȘCOALA DE VARĂ ÎN PAROHIA SAN DONA’ DI PIAVEÎn perioada 10/06 - 29/06 în parohia Sf. Ioan cel Milostiv din San Dona” Di Piave s-a desfășurat școala de vară a parohiei românești, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vămile din Republica Moldova și România au identificat mai multe măsuri pentru fluidizarea traficului transfrontalier dintre cele doua state românești

Email Imprimare PDF

25_vami_rmServiciul Vamal din Republica Moldova și autoritatea vamală din România au convenit asupra unui set complex de acțiuni orientate spre fluidizarea circulației transfrontaliere în perioada 7 – 31 august, atunci când fluxurile cresc în medie cu peste 20%, tramsmite www.moldova.org, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Claudiu Vrînceanu: Ei sunt, de fapt, Diaspora românească- curajoşii ţării noastre. Un răspuns pentru Alina Mungiu-Pippidi

Email Imprimare PDF

Au fost prea multe critici la adresa Diasporei în ultima săptămână că să fie trecute vederea. Poziţia şi argumentele Alinei Mungiu Pippidi, care-i jigneşte pe românii din Diaspora, inclusiv pe cei care vor participa la protestul din 10 august, trebuie atacate, iar românii de peste hotare trebuie apăraţi cu argumente, scrie Claudiu Vânceanu pe blogul său din www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Stindardul Unirii în parohia Sfinții Mari Mucenici Serghie și Vah din Lanciano

Email Imprimare PDF

28_stindardul_uniriiStindardul Centenarului Marii Uniri a ajuns și în parohia românească Sfinții Mari Mucenici Serghie și Vah din Lanciano, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Campanie de informare a cetățenilor români din regiunea Puglia, în sudul Italiei

Email Imprimare PDF

31_puglia_roRomânii din regiunea Puglia, din sudul Italiei, au la dispoziție un nou punct de informare cu privire la drepturile și obligațiile privind munca pe teritoriul italian și serviciile consulare.

Citeşte mai mult...
 

Dan Dungaciu: “Biserica Ortodoxă şi democraţia”

Email Imprimare PDF

10_dan_dungaciuAnalistul Dan Dungaciu face în cadrul unui material pentru cotidianul „Adevărul" (www.adevarul.ro) o serie de precizări la articolul „Şi în fascism, dar şi în comunism, Biserica Ortodoxă a României a fost mereu în slujba puterii", semnat de Oliver Jens Schmitt, menţionând însă că nu este vorba despre o replică, ci despre chestiuni care ţin de context.

Citeşte mai mult...
 

Marșul Centenarului vine în Târgoviște!

Email Imprimare PDF

12_marsul_centenaruluiPe data de 28 iulie (Sâmbătă) la ora 19:00 intră în Cetatea de Scaun. Toți dâmbovițeniiii sunt așteptați să îi întâmpine pe participanți. Ei au aprins pe 1 iulie Flacăra Unirii la Alba-Iulia și o vor duce pe jos până la Chișinău.

Citeşte mai mult...
 

Schimb de experienţă între poştaşii din Suceava şi cei din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

14_postasii_din_suceva_rep_md„Este un schimb bune practici, de moduri de lucru, din care avem de învăţat cu toţii" a declarat Nicolae Costrîş, directorul executiv al OJP Suceava „Schimbul dintre salariaţii poştali din România şi Republica Moldova ne va ajuta să ne perfecţionăm" a reliefat Ioan Pîrgaru, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Comunicaţii din Republica Moldova „Ne bucurăm că există o colaborare între Suceava şi Republica Moldova şi sperăm că aceasta va dăinui mulţi ani" a punctat Iordănel Secrieru, preşedintele BSN Suceava, transmite www.crainou.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP lansează Gala „100 pentru Centenar” la Paris

Email Imprimare PDF

MRP lansează Gala „100 pentru Centenar” la ParisMinisterul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) continuă seria demersurilor dedicate promovării comunităților românești din afara granițelor prin Gala „100 pentru Centenar” din Franța, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vizita secretarului de stat Veaceslav Șaramet în Ismail, Ucraina

Email Imprimare PDF

25_veaceslav_saramet_ismailÎn data de 6 august a.c., secretarul de stat, Veaceslav Șaramet, a efectuat o vizită de lucru în Sudul Basarabiei, Ismail, Ucraina, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românilor din comunităţile istorice li se înlesneşte posibilitatea de a munci în Țara mamă

Email Imprimare PDF

29_romani_vlahiOdată cu intrarea în vigoare a modificărilor Legii nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, românii din jurul frontierelor și Balcani, adică din comunitățile istorice, au dreptul de a obţine în mod gratuit avizul de angajare, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Unioniștii lansează un ultim apel pentru școala din Aluatu

Email Imprimare PDF

29_gimnaziul_gradinitaReparația singurei școli românești din raionul Taraclia este pe ultima sută de metri. Muncitorii lucrează zilnic de dimineață până seara pentru ca sălile de clasă să-și deschidă ușile pentru cei aproape 70 de elevi din Aluatu. La mai puțin de o lună până la începerea anului de învățământ, Asociația „UNIREA – ODIP", care a lansat o amplă campanie de colectare a fondurilor, face un ultim apel pentru oamenii de bună credință astfel încât visul elevilor de a învăța în limba română să fie realizat, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Programul București-Chișinău: O sută de copii din R. Moldova se odihnesc GRATUIT la mare peste Prut. Urmează încă 400

Email Imprimare PDF

09_programul_bucuresti_chisinauO sută de elevi din Republica Moldova au ajuns pe litoralul Mării Negre prin Programul de cooperare Bucureşti-Chişinău, alţi 400 urmând să beneficieze, de asemenea, de tabere gratuite în staţiunea Tineretului din Costineşti, potrivit unui comunicat al Municipiului București.

Citeşte mai mult...
 

GEORGE SOROS: APUSUL VIETII UNUI PERDANT?

Email Imprimare PDF

12_george_sorosOcazional publicam materiale despre George Soros in buletinele noastre informative de marti. Dedicam astazi pentru prima oara un comentariu in intregime dedicat exclusiv lui. George Soros e un om foarte influent la nivel global si bine cunoscut in intreaga lume, inclusiv Romania. Dar, la cei 87 de ani impliniti, a inceput sa slabeasca brusc si se aproprie si el, la fel ca noi toti, de apusul vietii. Nu se mai poate tine in picioare cind conferentiaza. Ultima oara a conferentiat in mai la Paris asezat pe scaun si cu o voce mai putin ferma. Din cind in cind parea sa-si piarda si firul discursului. Dar nu slabaciunea fizica il ingrijoreaza cel mai mult pe Soros. E mai ingrijorat ca isi sfirseste viata pierzind marile pariuri ale vietii lui, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansarea volumului „Procesele economice ale funcționarilor evrei din Comerțul Exterior 1960-1964”

Email Imprimare PDF

12_procesele_economiceInstitutul Cultural Român de la Tel Aviv continuă, în data de 26 iulie 2018, ora 18:00, la sediul ICR Tel Aviv, organizarea de evenimente culturale din cadrul seriei „Cafeneaua Românească", cu un eveniment literar special prilejuit de lansarea volumului „Procesele economice ale funcționarilor evrei din Comerțul Exterior 1960-1964", autor Veronica Rozenberg, Editura Mega, Cluj-Napoca, 2018, transmite un comunicat de presa al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Elevi și profesori din Căușeni, Basarabia într-o vizită educativă în Țara Mamă, într-un proiect IEH

Email Imprimare PDF

16_causeniÎn perioada 22-27 iulie 2018, peste 45 de elevi și profesori de la liceele ,,Mihai Eminescu" și ,,Alexei Mateevici" din Căușeni, vizitează România, într-o excursie tematică, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru Cetățeanu: Românii în Marele Război și Chelsea/Londra

Email Imprimare PDF

Alexandru Cetățeanu: Românii în Marele Război și Chelsea/LondraDesigur, faima acestui cartier din „Greater  London” numit Chelsea, a ajuns pe toată planeta!  I se mai spune şi Oraşul artiştilor (Borough of Artists) şi este celebru, fie prin renumele zecilor de scriitori care au locuit aici - Bram Stoker (care a scris Dracula, cine nu ştie !), Mark Twain, Oscar Wilde, Agatha Cristie, Jonathan Swift, Sir  Laurence Olivier -  să amintesc numai câteva  nume mai ...răsunătoare, fie prin  echipa de fotbal Chelsea, muzee renumite, scumpetea locuinţelor, frumuseţea parcurilor, a monumentelor istorice etc, scrie într-o corespondență Alexandru Cetățeanu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deschiderea oficială a Centrului de Informare al României (CIR) din Slatina, regiunea Transcarpatia - Ucraina

Email Imprimare PDF

25_centru_informare_solotivinoLa 26 august 2018 va avea loc deschiderea oficială a Centrului de Informare al României (CIR) din cadrul Primăriei Slatina - regiunea Transcarpatia - Ucraina, proiect realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și implementat de asociații "Nadia" (Speranța) și "Maramureș-Solotvino" din localitate, transmite pe pagina sa de facebook Consulatul General al României la Slatina, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ansamblul „Tărăncuța” au cucerit marele premiu şi trofeul Festivalul de Folclor din Frankfurt pe Main

Email Imprimare PDF

30_tarancuta_frankfurtÎn perioada 25-28 iulie 2018 faimoasele membre ale Ansamblului etnofolcloric „Țărăncuța" din Marșinți, raionul Noua Suliţă, din Nordul Bucovinei, Ucraina, îndrumate de artistică, poeta şi compozitoarea Sofia Roşca, au participat la Festivalul Internațional de Folclor „Аrt without limitations" din Frankfurt pe Main, Germania, transmite Romanian Global News citând http://lyberti.com.

Citeşte mai mult...
 

Marş de protest împotriva votării Codului Administrativ de către Parlamentul României. De Ziua Imnului Naţional, APĂRĂM LIMBA ROMÂNĂ

Email Imprimare PDF

11_forumul_civicDuminică, 29 iulie, începând cu ora 17, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş şi Asociația Calea Neamului organizează un marş de protest împotriva adoptării Legii privind Codul Administrativ al României, conform căreia limba maghiară devine în mod neconstituţional a doua limbă oficială în stat pe o arie ce depăşește cu mult județele Covasna, Harghita şi Mureş, transmite Romanian Global News, citaând un comunicat de presă al organizatorilor.

Citeşte mai mult...
 

Ungaria va majora sprijinul acordat naţionalităţilor

Email Imprimare PDF

11_bani_ungurestiBugetul de stat al Ungariei pentru anul 2019 va cuprinde o nouă majorare a fondurilor alocate sprijinirii minorităţilor, a anunţat săptămâna trecută în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Budapesta Soltész Miklós, secretarul de stat din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei responsabil de culte, relaţia cu minorităţile şi ajutorarea creştinilor persecutaţi. Sumele alocate în acest scop au crescut de mai bine de patru ori de la revenirea Fidesz la guvernare, în 2010, informează Agenţia MTI, citată de Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Fotografa româncă Nicoleta Lupu și-a vernisat expoziția individuală la Madrid

Email Imprimare PDF

12_nicoleta_lupuVernisajul expoziției "Disconnections", semnată de Nicoleta Lupu, a avut loc în binecunoscutul club Ramses din centrul Madridului, pe data de 17 iulie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Mai multe articole..
Pagina 1 din 3

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.