Basarabenii care muncesc în UE i-au depășit pe cei aflați în Rusia la volumul banilor trimiși acasă

Email Imprimare PDF

01_basarabenii_care_muncesc_in_ueCetățenii R. Moldova aflați la muncă peste hotare au trimis acasă, în luna decembrie 2017, prin intermediul băncilor licențiate, 106,22 de milioane de dolari, cu 13% mai mult cu aceeași lună din 2016. Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM), basarabenii aflați în statele UE au trimis celor din R. Moldova 33,8 la sută din această sumă, cei în statele CSI - 33,2%, iar cei din alte țări - 33 la sută, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

 

Transferurile din Rusia au constituit 31,8 la sută sau 33,77 de milioane de dolari, în scădere cu 4,4% comparativ cu decembrie 2016, cele din Israel – 18,1 la sută sau 19,2 de milioane de dolari, din Italia - 11,1% sau 11,82 de milioane de dolari, SUA – 8,9%, Germania – 5%, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord – 4,5%, Franța – 2,9%, Turcia – 1,2%, Spania – 1,1%.

Cei mai mulți bani de la basarabenii de peste hotare ajung în R. Moldova în dolari - 48,1% din toată suma, urmate de transferurile în euro – 44,4% și cele în ruble rusești – 7,5 la sută.

În total, în anul 2017, cetățenii R. Moldova din străinătate au trimis acasă aproape 1,2 miliarde de dolari, cu 11,2 la sută mai mult decât în anul 2016.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook