Sărbătoare de suflet pentru românii din regiunea Cernăuți

Email Imprimare PDF

01_romani_regiunea_cernautiSala Filarmonicii Regionale de Stat din Cernăuți a devenit neîncăpătoare pentru sutele de români din regiune care au venit să se bucure de muzica tradițională românească, transmite Romanian Global News.

 

Pe scenă au urcat artiști renumiți din Țară, dar și din Bucovina. Elena Merișoreanu, Gabriel Dorobanțu, Adriana Trandafir, Ilie Caraș, Nicolae Datcu, Alexandra Dan, Alexandru Tărățeanu și Ansamblul Alunelul au oferit în data de 28 ianuarie 2018 un adevărat regal de muzică și dans.

Spectacolul „Hora mare-n gara mică" a fost organizat cu sprijinul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni la iniţiativa Ligii Tineretului Român „Junimea" din regiunea Cernăuți şi a Consulatului General al României la Cernăuți pentru a marca Ziua Culturii Naționale.

Proiectul se încadrează în Programul Strategic – Spațiul Cultural Românesc Comun – Centenar Marea Unire 1918 – 2018 al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni pe anul 2018.

Gabriel Dorobanțu a cântat pe scena Casei de Cultură din Crasna, regiunea Cernăuți

Artistul Gabriel Dorobanțu a cântat pe scena Casei de Cultură din Crasna, în cadrul unui spectacol de muzică românească cu genericul „Hora mare-n gara mică", împreună cu renumiții interpreți Elena Merișoreanu, Ilie Caraș, Nicolae Datcu, Alexandra Dan – informează Agenția BucPress.

Spectacolul de muzică românească „Hora mare-n gara mică", a încheiat seria manifestărilor organizate de Consulatul General al României la Cernăuți, în regiunea Cernăuți, consacrate Zilei Culturii Româneşti – se spune într-un comunicat al instituției diplomatice românești acreditate la Cernăuți.

Spectacolul din Crasna a avut loc după cel din Cernăuți, inițiat de Institutul" Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni și derulat în parteneriat cu Liga Tineretului Român "Junimea" din Cernăuți și Consulatul General al României la Cernăuți.

„Mulțumim instituțiilor și organizațiilor implicate în implementarea acestor proiecte pentru parteneriat și buna organizare a manifestărilor", a scris pe contul său de Facebook Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuți.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook