Jurnalista Marina Cantacuzino își lansează noua carte la ICR Londra

Email Imprimare PDF

20_forgivnes_is_strangeInstitutul Cultural Român din Londra găzduiește, în data de 21 februarie, lansarea cărţii "Forgiveness is Really Strange", semnată de jurnalista Marina Cantacuzino, descendentă a vechii familii princiare românești, și profesorul și psihologul Masi Noor de la Keele University, transmite Romanian Global News.

 

În debutul serii vor susţine intervenţii cei doi autori ai cărții, precum și reputata editoare Jessica Kingsley. Evenimentul este organizat în colaborare cu Fundaţia The Forgiveness Project şi editura britanică Jessica Kingsley.

Bazată pe cercetări științifice și povestiri de viață, cartea abordează teme precum complexitatea iertării, semnificația sa pentru persoane diferite și potențialul său pentru schimbare pozitivă. Volumul este ilustrat de artista britanică Sophie Standing.

Marina Cantacuzino este de profesie jurnalist, iar în anul 2003, în perioada premergătoare războiului din Irak, a început să adune poveşti de viaţă, veritabile studii de caz, despre atrocităţile provocate de violență și război. Autoarea este nepoata cunoscutului arhitect, scriitor și pictor G.M. Cantacuzino, condamnat la muncă silnică între 1948 şi 1953 de către regimul comunist. Într-una dintre scrisorile trimise prietenului său Simon Bayer, marele arhitect mărturisea că nu are resentimente pentru timpul petrecut în închisoare şi că răul, la fel ca binele, este inerent naturii umane. Aceasta este, de altfel, ideea esenţială ce stă la baza volumului semnat de nepoata sa.

Dr. Masi Noor este profesor la Școala de Psihologie a Keele University, Marea Britanie, cu un doctorat în psihologie socială la Universitatea din Sussex. Principala sa temă de cercetare este psihologia iertării. Masi Noor a publicat numeroase articole științifice despre iertare și este cofondatorul Forgiveness Toolbox, un set de instrumente ce facilitează iertarea prin dezvoltarea unor abilități speciale. În 2011, a fost distins cu Early Career Award al Societății pentru Studiul Păcii, Conflictelor și Violenței a Asociației Americane de Psihologie.

Lansarea cărţii publicate de editura Jessica Kingsley este o continuare a proiectelor de colaborare a ICR Londra cu diferite edituri britanice, în vederea promovării unor scrieri cu tematică românească, precum și a unor autori români sau de origine română.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook