Banner

Delegație a Congresului Românilor din Serbia în vizită de lucru la București

Email Imprimare PDF

20_delegatia_romanilor_din_serbia_roO delegație a românilor/vlahilor din Timoc va începe astăzi o vizită de lucru de două zile la București în care va purta discuții despre situația dramatică a celor 300.000 de mii de români/ vlahi din Timoc, la Senat și Camera Deputatilor, se va întâlni cu ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero și cu vicepreședintele ICR, Mirel Taloș, dar și cu organizații ale societății civile, transmite Romanian Global News.

 

Delegația este formată din dr.Predrag Balașevic, presedintele Partidului Neamului Românesc, Dușan Pârvulovic, director al Centrului pentru drepturile Omului de la Negotin și Zavișa Jurj, presedinte al Asociației pentru cultura românilor/vlahilor din Serbia, "Ariadnae Filum" .

Experți ai Federației Românilor din Centrul și Sud-Estul Europei vor participa și vor acorda asistență în cadrul întâlnirilor pe care românii/vlahi din Timoc le vor avea cu autoritățile de la București.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook


Cele mai citite ştiri

Publicitate