Banner

Problema școlilor în limba română din regiunea transnistreană pe agenda întâlnirii dintre Viceprim-ministrul Cristina Lesnic și Ambasadorul României în R Moldova, Daniel Ioniță

Email Imprimare PDF

30_daniel_ionitaViceprim-ministrul R. Moldova, Cristina Lesnic, a avut luni, 2 aprilie, o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, transmite Romanian Global News.

În cadrul întrevederii au fost discutate un șir de aspecte ce țin de reglementarea transnistreană. Cu precădere, s-a abordat situația școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană existând un consens asupra necesității consolidării eforturilor pentru a îmbunătăți situația lor.

În context, cei doi s-au referit și la problema pământurilor amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol, Vicepremierul Cristina Lesnic exprimându-și speranța că partea transnistreană își va onora obligațiunile asumate și fermierii din raionul Dubăsari vor avea acces nestingherit la acestea cu restabilirea integrală a dreptului de proprietate.

De asemenea, au fost abordate și alte aspecte de interes comun, inclusiv perspectivele de promovare a noi proiecte în interesul populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

 

Cele mai citite ştiri

Publicitate