Banner

Judeţul Neamţ și Comuna natală a Leonidei Lari şi au votat pentru Unire

Email Imprimare PDF

30_judetul_neamt_decl_unireSatul Bursuceni din raionul Sîngerei, localitatea de baştină a poetei, publicistei şi militantei pentru Unirea Basarabiei cu România, Leonida Lari a adoptat o Declaraţie de Unire. De asemnea şi judeţul Neamţ din România a avotat un document similar, care a fost semnat de preşedintele Consiliului judeţean, Ionel Arsene, şi de secretarul judeţului, Maria Grapinoiu, transmite http://tvrmoldova.md, preluat de Romanian Global News.

 

„În numele locuitorilor comunei Bursuceni, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte, comuna Bursuceni, raionul Sângerei declară unirea cu ţara-mamă, România", se arată în declaraţia adoptată de Consiliul Local.

"Satul unde s-a născut poeta Leonida Lari, satul unde s-a născut mama mea, satul unde astăzi este primar fratele mamei, unchiul meu – Gheorghe Pașa, satul unde tatăl meu a educat generații de elevi, satul unde am mers cu atâta drag în copilărie la bunici, satul de unde îmi curge sângele în vene și-a revendicat dreptul strămoșesc – întoarcerea la Țara Mamă. Respect tuturor celor care au semnat această Declarație de Unire și tuturor localnicilor acestui sat aflat la nici 30 km de Prut", scrie jurnalista Stela Popa pe blogul său