Banner

Acțiune antiromânească la Cernăuți organizată în sprijinul inițiativei lui Poroșenko de a elimina cetățenia dublă pentru minoritățile din Ucraina! S-a strigat “Moarte dușmanilor!”

Email Imprimare PDF

14_studenti_ucraineniLa data de 25 aprilie, un grup de tineri ucraineni, majoritatea studenți, conduși de Serhii Kacimarski și alți naționaliști, au organizat un protest în fața Consulatului General al României la Cernăuți față de acordarea de către București a cetățeniei române locuitorilor regiunii și organizării de acțiuni culturale dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a Bucovinei cu România, considerându-le elemente ale unor pretenții teritoriale față de Ucraina, informează Buc Press, preluată de Romanian Global News.

Serghii Kacimarski, reprezentantul forței politice naționaliste „Pobratimi Ukraini" (Frații Ucrainei), a moderat acțiunea de protest, menționând că prin acordarea de cetățenie română locuitorilor regiunii Cernăuți România își manifestă un posibil „interes teritorial față de nordul Bucovinei", ceea ce poate să determine război, „exact cum s-a întâmplat în Donbas și Crimeea". Au fost amintite și unele acțiuni culturale ale comunității românești, desfășurate cu sprijinul Consulatului General al României la Cernăuți, în timpul cărora au fost evocate momente ale unirii Bucovinei cu România în 1918, „în pofida voinței populației ucrainene".

Este de menționat că la acțiunea de protest au participat vreo 30-35 de persoane, un număr foarte mic (mai mare era numărul de polițiști!), în mare parte studenți, veniți din propria inițiativă sau la ordinul profesorilor. Ei nu au luat cuvântul, ci au scandat „Slavă Ucrainei", „Eroilor Slavă" și „Moarte dușmanilor".

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook