Banner

Discuții între miniștrii Natalia Intotero și Valentin Popa despre realizarea unei programe de studiu dedicată elevilor români din afara granițelor țării

Email Imprimare PDF

14_intotero_valentin_popaMinistrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, și ministrul educației naționale, Valentin Popa, au avut miercuri 25 aprilie 2018, discuții aplicate privind identificarea unor măsuri comune prin care să fie asigurată dezvoltarea unor programe de studiu unitar, dedicate elevilor care învață limba română în afara granițelor țării, transmite Romanian Global News.

„Realizarea și utilizarea unei programe de studiu unitară, accesibilă și adaptabilă la nevoile specifice ale copiilor români din afara granițelor țării, dar și în acord cu exigențele sistemului nostru de învățământ va fi un pas extrem de important. Acest demers vine și în întâmpinarea solicitărilor primite din partea comunităților de români de peste hotare, precum și ca răspuns la nevoile cadrelor didactice. Totodată, această măsură va fi un real sprijin pentru copiii familiilor de români care vor să se întoarcă acasă", a subliniat ministrul Natalia Intotero.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook