Banner

„Basarabia e România” – Campanie a Primăriei Iașului în favoarea Reunirii R. Moldova cu România!

Email Imprimare PDF

14_ba_ro_banerUnirea și ideea apartenenței R. Moldova la România este adânc înrădăcinată în memoria locuitorilor din capitala istorică a Moldovei, Iași.Ca urmare, primăria municipiului a amplasat pe principalele artere ale orașului panouri mari cu mesajul „Basarabia e România", scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Acest lucru se vede din fotografiile făcute de un reporter al portalului nostru de știri, care a observat un astfel de panou amplasat în Podu-Roș, cea mai aglomerată zonă din Iași, foarte aproape de Palas Mall, zonă aflată pe artera care leagă R. Moldova de municipiul Iași.

Astfel, autoritățile locale din capitala istorică a Moldovei vor să celebreze Anul Centenarului, mai exact cei 100 de ani trecuți de la făurirea României Mari.

Amintim că în luna martie a acestui an, reprezentanții oficiali aleși prin vot de cetățenii Iașului au adoptat cea mai amplă și mai concretă Declarație de Unire cu Republica Moldova.

Documentul, care include o expunere de temeiuri juridice și un plan de acțiune în opt puncte, poartă parafa și semnătura primarului ieșean Mihai Chirica și a consilierilor municipali.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook