Banner

"Centenarul Filmului Românesc" se lansează la cinematograful Odeon din Chişinău

Email Imprimare PDF

13_centenarul_filmului_romanescAsociaţia ARTIS din Iaşi lansează la cinematograful Odeon din Chişinău "Centenarul Filmului Românesc" cu genericul "100 de ani, 100 de filme, 100 de oraşe", transmite Romanian Global News.

Potrivit agenţiei INFOTAG, organizatorii au comunicat că primul film derulat la Chişinău va fi "Pădurea spânzuraţilor", creat în 1965 în baza romanului prozatorului român Liviu Rebreanu.

Caravana va continua sâmbătă, pe 28 aprilie, la Călăraşi, unde la Casa de Cultură va fi proiectat filmul "Două lozuri" (2016). În următoarea zi, locuitorii din Străşeni vor viziona filmul "Afacerea Est" (2016).

În total, vor fi proiectate 100 de filme în localităţi din Republica Moldova, România şi oraşul ucrainean Cernăuţi.

Intrarea este gratuită. Filmele vor fi prezentate de către criticul renumit de film Irina Margareta Nistor.

Evenimentul a fost lansat în România anul acesta, în colaborare cu Asociaţia Obştească MIA din Chişinău, pentru a celebra împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook