Banner

Anatol Șalaru: „Curtea Constituțională girează un abuz și o nedreptate la adresa lui Traian Băsescu. Nu președintelui Băsescu i se face o nedreptate, ci României”

Email Imprimare PDF

13_salaru_basescuCurtea Constituțională de la Chișinău a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților Artur Gutium şi Vladimir Cernat privind controlul constituţionalităţii a două sintagme din Legea cetățeniei, care au stat la baza retragerii cetățeniei fostului președinte al României, Traian Băsescu, de către șeful statului, Igor Dodon, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Această decizie l-a nemulțumit pe șeful executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru.

„Se pare că președintele Traian Băsescu a devenit inamicul public al întregii clase politice din R. Moldova care folosește din plin instituțiile statului doar pentru a-i stopa activitatea politică. După Igor Dodon, care i-a retras cetățenia moldovenească președintelui Băsescu, exclusiv din motive politice, după ce vestita justiție moldovenească i-a respins solicitarea de anulare a decretului ilegal al lui Dodon, Curtea Constituțională „consfințește" și ea abuzul împotriva președintelui Traian Băsescu", a declarat Șalaru.

Potrivit lui Șalaru, prin decizia de astăzi, Curtea Constituțională ar fi comis „un abuz și o nedreptate la adresa fostului președinte al României".

„Nu președintelui Băsescu i se face o nedreptate, ci României. Atitudinea instituțiilor R. Moldova față de Traian Băsescu arată duplicitatea actualei puteri față de România. Vlad Plahotniuc și PD, atacurile unor partide proeuropene și unioniste la Traian Băsescu arată adevărata lor opinie față de România. Întreaga clasă politică moldovenească, de la Dodon la Ghimpu, s-au unit împotriva lui Traian Băsescu. Păcat că această unire anti-Băsescu nu este și în favoarea cetățenilor R. Moldova, ci doar a lor, a celor care sub slogane nu vor decât accesul la resursele statului falimentar R. Moldova", a subliniat președintele executiv al PUN.

Acesta a avut și un mesaj pentru cei care spun că PUN ar fi „proiectul lui Plahotniuc". „Poate dintre cei care au acuzat că PUN și Traian Băsescu sunt proiectul lui Plahotniuc vor avea suficientă onoare să retracteze și să-și ceara scuze public pentru mizeria pe care au proferat-o în spațiul public", a conchis sursa citată.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook