Banner

Planul de colaborare româno-română în domeniul apărării, semnat la Bucureşti

Email Imprimare PDF

13_ministerele_apararii_roMinisterul Apărării de la Chișinău şi Ministerul Apărării Naționale de la București au semnat Planul bilateral de cooperare pentru anul 2018. Documentul a fost semnat de Secretarul de Stat în domeniul politicii de apărare şi cooperării internaţionale, Dumitru Mînzărari, şi omologul său de la București, Mircea Duşa, transmite Romanian Global News.

Planul prevede activităţi comune de instruire şi pregătire pentru militarii din Republica Moldova şi cei din România, acordarea de asistenţă din partea Guvernului român pentru continuarea procesului de reformă şi modernizare a sectorului de apărare al R. Moldova şi are ca obiectiv consolidarea relaţiilor bilaterale în domeniul apărării.

Astfel, pentru anul curent, colaborarea moldo-română pe segmentul de apărare se va axa pe intensificarea exerciţiilor şi antrenamentelor cu participarea militarilor ambelor armate, creşterea numărului de burse pentru ofiţerii şi subofiţerii Armatei Naţionale în instituţiile de profil din România, inclusiv în domeniul medicinii militare, precum şi expertiză în implementarea programelor de dezvoltare a învăţământului sprijinite de NATO.

De menţionat că Planul bilateral de cooperare între Ministerul Apărării Naționale din România şi Ministerul Apărării din Republica Moldova pentru anul 2018 a fost semnat în cadrul Reuniunii Comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării, desfăşurată la Bucureşti, România, în perioada 25-26 aprilie curent.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook