Banner


Warning: getimagesize(images/stories/2018/05/12_rivarolo_2.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 37

Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 56

La sărbătoarea Sfântului Mucenic Iuliu Veteranul, Parohia Ortodoxă Română din Rivarolo şi-a sărbătorit hramul pentru a treia oară

Email Imprimare PDF

12_rivaroloDuminica Pogorârii Sfântului Duh a fost pentru credincioșii parohiei românești „Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul" din Rivarolo, prilej de serbare îndoită: Rusaliile, şi Hramul Parohiei, transmite Pr.paroh Alexandru Iliniţchi, preluat de Romanian Global News.

Anul acesta se împlinesc trei ani de la înființarea Parohiei şi este primul Hram sărbătorit în această Biserică, în care pe parcursul a doi ani au avut loc lucrări de reparație.

Încă de la primele ore ale dimineții de Duminică la Biserică au sosit bucuroși credincioșii, mulți dintre ei purtând frumosul port popular românesc ca omagiu adus Marii Uniri, de la care se împlinesc 100 de ani anul acesta.

Bucuria evenimentului a fost înmulțită de prezența în mijlocul credincioșilor şi a părintelui Timotei Asandei, preot slujitor la Parohia „Sfântul Teotim episcop al Tomisului" din Giaveno.


După Sfânta Liturghie un cuvânt cu totul special de felicitare și gratitudine l-a adresat credincioșilor primarul orașului, domnul Roberto Rostagno, care a făcut un scurt istoric al comunității românești din această zonă, exprimându-și mulțumirea pentru prezenţa românilor aici, ca oameni muncitori dar şi uniţi în jurul valorilor şi tradiţiilor.

Praznicul s-a încheiat cu o agapă frățească organizată de credincioși, la care au participat cu bucurie toți cei care au fost la Sfânta Liturghie.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook