Banner

Ruga din a treia zi de Rusalii ținută de românii/vlahii din Timoc la Troița de la "Gura Duplieni"

Email Imprimare PDF

12_gura_dupleniLa "Gura Duplieni", de langa Geanova, aproape de Nigocin, în Timoc, românii/vlahii din zonă au sărbătorit Ruga din a treia zi de Rusalii lângă troița ridicată pe locul unei vechi mânăstiri românești, la rândul ei ridicată pe ruinele orașului daco-roman Aquae, transmite corespondentul Romanian Global News.

Slujba a fost oficiata de catre Prot. Boian, Pr. Doru Ovidiu Ursu secretar al protopopiatului Daciei Ripensis, Pr. Florin Papava preot 2 la Malainita si Pr. Ioan Mihai Mariuta paroh al Brezonicului.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook