Banner

Drepturile românilor din Marea Britanie pe agenda discuțiilor Președintelui Senatului cu o delegație parlamentară britanică

Email Imprimare PDF

12_presedintele_senatuluiPreşedintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, marți, 29 mai 2018, cu o delegație a Grupului de prietenie cu România din Parlamentul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, condusă de dl deputat Bob Blackman, președintele Grupului. Din delegație mai fac parte și dl deputat Drew Hendry, consul onorific al României la Inverness, precum și dl deputat John Grogan, transmite Romanian Global News.

 

Întâlnirea a prilejuit trecerea în revistă a principalelor aspecte de interes ale agendei bilaterale și a perspectivelor de continuare a dialogului politic, în contextul favorabil al relațiilor de cooperare economică dintre cele două țări, al parteneriatului strategic bilateral și al atenției pe care Parlamentul României o acordă comunității românești, cu o prezență semnificativă în Marea Britanie.

Referitor la contextul european al dialogului dintre cele două țări, domnul Călin Popescu-Tăriceanu a exprimat convingerea că negocierile privind ieșirea Marii Britanii din UE vor urma un proces sistematic și predictibil, care să creeze baza viitoarelor relații Uniunea Europeană - Marea Britanie, semnarea Acordului de retragere reprezentând un prim pas în acest sens.

Partea română a vorbit și despre importanța pe care Parlamentul României, ca for reprezentativ, o acordă românilor din afara frontierelor țării, subliniind necesitatea respectării în continuare a drepturilor cetățenilor europeni la libera circulație, potrivit principiului reciprocității și nediscriminării și arătând că respectarea acestui principiu fundamental constituie un argument solid în perspectiva viitoarelor relații dintre cele două țări.

Dl Călin Popescu-Tăriceanu a prezentat, de asemenea, o serie de priorități ale agendei interne, referindu-se la însemnătatea finalizării de către România a procesului de reforme legislative în domenii fundamentale pentru consolidarea statului de drept și independenței justiției, pe primul plan aflându-se protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. A subliniat, în acest context, faptul că o informare corectă și o strânsă comunicare cu partenerii externi va conduce către îndeplinirea acestui obiectiv.

La întrevedere au participat și E.S. dl Paul Brummel, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord în România, și E.S. dl Sorin Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook