Banner

Sute de mesaje de susținere de la românii de pretutindeni pentru 10TV. Autoritățile de la București le-or auzi?!

Email Imprimare PDF

11_10_tv10 TV/UNIREA TV a devenit subiect de discuție atât în spațiul mediatic, cât și în rândul cetățenilor, după ce și-a anunțat sistarea activității din lipsa resurselor financiare care i-ar permite funcționarea în continuare. Iar acest lucru exact în anul în care autoritățile statului român făceau invitația de ReUnire pentru cel de-al doilea stat românesc, transmite Romanian Global News.

Poate aceste mesaje vor fi auzite și de autoritățile române, nu de alta dar toată propaganda Rusiei din R. Moldova râde de impotența statului român și de modul în care nu știe să-și apere interesele.

„Românii de pretutindeni ne așteaptă încă în casele lor, iar acest lucru este demonstrat de sutele de mesaje care au fost trimise către adresa postului de televiziune 10 TV. Mesajele zilnice, cu un caracter încurajator și de îngrijorare au fost expediate din Canada, Italia, Statele Unite ale Americii, România, Danemarca, Franța, Republica Moldova, Olanda ș.a.", scrie redacția 10TV.

Presa liberă lipsește din spațiul mediatic din Republica Moldova, iar toți cei care au transmis mesaje de îngrijorare vor să aibă acces la informație echidistantă și transmisă „fără perdea".

Lipsa unicului postului unionist din Republica Moldova a afectat românii de pretutindeni, iar acest lucru este demonstrat de mesajele primite atât de redacția 10 TV, cât și de membrii echipei.

Alexandru, un telespectator, și-a manifestat interesul față de viitorul postului de televiziune. Acesta a întrebat dacă sistarea este pe o perioadă determinată sau temporară, spunând că îi pare foarte rău de acest lucru.

„Lucian este unul dintre susținătorii care ne-a încurajat pe parcursul activității noastre. El este originar din nordul Republicii Moldova, dar locuiește în România. Acesta a expediat un mesaj în care a menționat că după revenirea din România, apropiații din Republica Moldova l-au întrebat dacă într-adevăr postul 10TV și-a încheiat activitatea. Români fiind, postul de televiziune 10 TV era unica sursă de informare veridică,dar și singurul post unionist din țară în care aveau încredere moldovenii din nordul Republicii. Lucian ne-a transmis un mesaj disperat, dar în același timp și de încurajare", mai notează redacția.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook