Banner

Festivalul Neamului „Ștefan cel Mare și Sfânt” începe la Chișinău

Email Imprimare PDF

Festivalul Neamului „Ștefan cel Mare și Sfânt” începe  la ChișinăuÎncepând de mâine, Chișinăul va fi gazda mau multor evenimente dedicate domnitorului Ștefan cel Mare.
Astfel, Asociația Centrelor Culturale din Grecia, Spania, Ucraina, Italia, România și Republica Moldova va organiza la Chișinău o serie de manifestări în care Ștefan cel Mare și Sfânt va fi celebrat ca o figură emblematică a istoriei românești, notează www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.
În perioada 28 iunie – 2 iulie, în instituții culturale din capitala R. Moldova și în grădina publică Ștefan cel Mare, dar și la Cricova și Vadul lui Vodă, se va derula ediția cu numărul 5 a Festivalului Neamului „Ștefan cel Mare și Sfânt” și Festivalul Internațional de Folclor „Cântă cucu-n Bucovina”  –  un spectacol extraordinar de muzică și joc în costume naționale, cu un colaj de melodii de suflet, neam și țară.
Evenimentele se vor derula în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală şi la Vadul lui Vodă, cu începere de la ora 18.00. Vor evolua orchestre și soliști, ansambluri folclorice cu un spectacol extraordinar de muzică și joc în costume naționale, cu un colaj de melodii de suflet, neam și țară.
Sâmbătă, 30 iunie, la ora 15:00, Biblioteca Națională a Moldovei din Chișinău va găzdui un simpozion Cultural-Istoric dedicat domniei marelui voievod.
Duminică, 1 iulie, de la ora 17:00, pe bulevardul central al capitalei se va desfăşura o paradă a portului popular. Pentru cinstirea apărătorului de credință Ştefan cel Mare și Sfânt, pe 2 iulie, când întreaga lume ortodoxă l-a canonizat, iar neamul nostru îl sărbătorește la Putna, credincioșii sunt așteptați la o slujbă de rugăciune și la depuneri de flori, la statuia Domnitorului din centrul capitalei.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook