Banner

Kievul acuză Tiraspolul de incendierea Uniunii maghiarilor din Ucraina.Separatiștii neagă acuzațiile

Email Imprimare PDF

Kievul acuză Tiraspolul de incendierea Uniunii maghiarilor din Ucraina.Separatiștii neagă acuzațiileTiraspolul neagă orice acuzații privind implicarea în dubla incendiere a Sediului Organizaţiei pentru Cultura Maghiară din oraşul ucrainean Ujgorod din luna februarie curent, după ce, recent, ministrul de Externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, a declarat că incendierea „a fost organizată de oameni din Transnistria”, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

 

Într-un comunicat de presă al pretinsului minister de externe de la Tiraspol se spune că „Transnistria neagă categoric acuzații absolut nefondate privind organizarea indendiilor din Transcarpatia”.
Separatiștii atrag atenția diplomației ucrainene că Transnistria este un „stat” cu președinție, parlament și guvern, toate cu membri aleși democratic.

„În acest sens, partea transnistreană recomandă ( lui Klimkin – n.red) să se abțină de la comentarii tendențioase și utilizarea în declarații diplomatice a clișeelor propagandistice, care înrăutățesc atmosfera colaborării dintre două țări”, se mai arată în comunicatul separatiștilor.
Amintim că Klimkin a declarat recent că incendierea Sediului Organizaţiei pentru Cultura Maghiară din oraşul ucrainean Ujgorod a fost organizată de către transnistreni în spatele cărora stau serviciile speciale ruse.
„Acesta a fost organizat de oameni din Transnistria. Dar cine conduce Transnistria? Serviciul Federal de Securitate. (...) Transnistria trebuie să fie parte a R. Moldova”, a spus Klimkin citat de DSNEWS.UA
Vă amintim că guvernatorul regiunii Transcarpatia, Ghenadi Moskal anunța după incendieri că acestea au fost organizate de către MGB (așa-numitul minister al securității) din Transnistria.
La 4 februarie, persoane necunoscute au aruncat un cocktail Molotov în fereastra clădirii biroului regional al Societatii culturale maghiare din Ujgorod.
De asemenea, la sfârșitul lunii februarie 2017, sediul Organizaţiei pentru Cultura Maghiară din oraşul ucrainean Ujgorod a fost incendiat. Organele ucrainene de drept declară că în spatele acestor acțiuni stă FSB-ul rusesc.
Pentru atacurile asupra Societății Culturii Maghiare din Ujgorod au fost reținute două persoane.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook