Banner

Ia românească la Hotin!

Email Imprimare PDF

Ia românească la Hotin!Ziua Universală a Iei, sărbătorită de Sânziene, pe 24 iunie, a fost un prilej de bucurie pentru comunitatea românească din regiunea Cernăuți, scrie Buc Press, preluat de Romanian Global News.


De data aceasta, bluza tradițională a fost celebrată la Cetatea Hotinului - una dintre cele mai importante rezervații istorico-arhitecturale din țară, declarată în 2007 drept a șaptea minune a Ucrainei.
Acțiunea culturală, desfășurată la inițiativa Societății Bibliotecarilor Bucovineni din regiunea Cernăuți, a adunat laolaltă un grup de prieteni și colegi, pasionați de folclorul strămoșesc, care au îmbrăcat cămașa tradițională pentru a o serba așa cum se cuvine.
Excursia la cetate a fost ghidată de profesorul de istorie de la Școala medie din satul Vancicăuți Eduard Ogranovici.
Reamintim că Ziua Universală a Iei a fost iniţiată de comunitatea online „La Blouse Roumaine” pe 7 ianuarie 2013 şi a devenit în scurt timp un eveniment global, sărbătorit pe şase continente, în peste 50 de ţări și peste 150 de orașe.

 

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook