Banner

Senatorul Viorel Badea, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, desemnat raportor pe tema impactului migrației muncii asupra copiilor rămași în țările lor de origine

Email Imprimare PDF

Senatorul Viorel Badea, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, desemnat raportor pe tema impactului migrației muncii asupra copiilor rămași în țările lor de origineJoi, 28 iunie 2018, cu ocazia celei de-a treia părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 25-29 iunie 2018), senatorul Viorel Badea, președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni,  membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a fost desemnat raportor din partea Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă a APCE pe tema impactului migrației muncii asupra copiilor rămași în țările lor de origine, transmite www.timpromanesc, preluat de Romanian Global News.
Parlamentarul român este inițiatorul moțiunii pentru rezoluție pe această temă, care va sta la baza elaborării proiectului de raport. Inițiativa a fost de asemenea susținută de membri ai Delegației române la APCE, precum și de parlamenari aparținând delegațiilor parlamentare din Germania, Irlanda, Portugalia, Belgia, Republica Moldova, Croația, Lituania, Polonia și Georgia.
Necesitatea acestui demers vine în contextul în care situația copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate pentru susținerea financiară a familiei a devenit una extrem de preocupantă. Această stare de fapt, care se referă cu precădere la statele din Europa de Est, are repercusiuni profunde la nivel social întrucât acceptarea unor astfel de locuri de muncă echivalează în cele mai multe cazuri cu sacrificarea vieții de familie și cu afectarea în mare măsură a dezvoltării armonioase a copiilor.
Efectele nocive ale migrației muncii asupra copiilor rămași acasă necesită un răspuns prompt din partea decidenților politici din statele membre ale Consiliului Europei, prin elaborarea unor măsuri adecvate în plan legislativ care să ofere un grad cât mai ridicat de protecție atât părinților, cât și copiilor care se află într-o asemenea situație.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook