Banner

Peste 2700 de copii etnici români participă la Taberele ARC Centenar

Email Imprimare PDF

Peste 2700 de copii etnici români participă la Taberele ARC CentenarVacanţă cu iz românesc. Peste 2700 de copii şi tineri din comunităţile istorice româneşti se vor reuni în această vară la taberele ARC 2018. Ediţia din acest an este dedicată Centenarului Marii Uniri şi îşi propune să promoveze patrimoniul cultural românesc în afara graniţelor. Programul a demarat cu succes la Centrul de Agrement din Oglizi, România, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.
Ajuns la a zecea ediţie, programul ARC a devenit o adevărată atracţie pentru copiii etnici români din întreaga lume. Dacă primele ediţii erau destinate doar comun ităţilor istorice, în anul Centenarului, numărul beneficiarilor s-a dublat, iar programul a căpătat o nouă amploare. La prima serie ARC-CENTENAR, lansată zilele acestea la Oglinzi, Judeţul Neamţ, participă peste 140 de copii şi voluntari din Serbia, Ungaria şi Republica Moldova. Fiecare dintre ei a încercat să aducă un strop din tradiţiile şi cultura zonei din care vin. Reprezentanţii Direcţiei Judeţene Sport şi Tineret Neamţ, responsabili de implementarea proiectului la Oglinzi, au pregătit un program divers pentru copii.
Pe lângă excursiile atractive, copiii vor avea diverse ateliere de creaţie, de meşteşugărit, arte plastice, dar şi o diversitate de activităţi sportive. Participanţii din Republica Moldova spun că tabăra din România este răsplata pentru un an de muncă.
Programul Taberei ARC este o bună ocazie pentru participant de a cunoaşte locuri şi oameni noi.
Până în luna august, peste 2700 de copii şi tineri etnici români din afara graniţelor se vor odihni la taberele ARC din Sulina şi Oglinzi, România. Programul este lansat de Ministerul Românilor de Pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului din România.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook