Banner

Deschiderea taberei “NU UITA CA EȘTI ROMAN” în localitatea Lavarone

Email Imprimare PDF

30_lavarone_roDuminică, 1/07/2018, a început a doua ediție a taberei "NU UITA CA EȘTI ROMAN" în localitatea Lavarone (TN), a protopopiatului Lombardia I, cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, transmite Romanian Global News.

Prima zi de tabăra a debutat cu prăznuirea Sfântul Stefan cel Mare prin Sfânta Liturghie săvârșită în sobor, cu împărtășirea copiilor din tabără, moment ce va da putere sfânta in reușita activităților noastre.

Tabăra găzduiește peste 90 de copii din 5 parohii ale protopopiatului. Sunt prezenți alături de copii și preoții care păstoresc parohiile Cremona, Lodi, Lonato, Vigevano si Voghera precum și o echipa de coordonatori formată din părintele diacon Policarp – pictor bisericesc (viețuitor al Mănăstirii Cozia), părintele Teodor ( Milano), Preoteasa Simona ( Lodi ) , Mihaela Rogoz (fotograf profesionist și cadru medical), Cazacu Magdalena și Sopa Alexandru ( tineri Nepsis).

Au fost împărțiți tinerii pe vârsta și domenii de activitate, desemnând-se coordonatori pe sectoare.

Se desfășoară ateliere de pictura de icoane pe lemn, pe sticla, dar și ateliere de țesut, brodat, cusut, pirogravură, împletit metanii precum și atelier de bucătărie.

Tabăra va continua pana sâmbătă, 7/07/2018.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook