Banner


Warning: getimagesize(images/stories/2018/07/30_justin_trudeau_2.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 37

Canada recunoaște oficial Republica Moldova ca parte a poporului român

Email Imprimare PDF

30_justin_trudeauȘtiri pe Surse, informează că, sâmbătă, 24 iunie, a fost Ziua Universală a Iei, tradiţionala bluză caracteristică portului național românesc. Sărbătorită de comunităţile româneşti de peste tot din lume, Ziua Iei este promovată şi de cetăţenii Republicii Moldova. Acest lucru se pare că i-a atras atenția și premierului Canadei Justin Trudeau .

Asociația Moldovenilor din Ottawa-Gatineau a primit un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Universale a Iei din partea premierului Canadei, Justin Trudeau. "Este o mare onoare pentru întreaga noastră echipă si comunitate, de a primi mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Universale a Iei din partea PM Canadei, Justin Trudeau, căruia ii mulțumim mult pentru atenția acordată", a transmis Asociaţia, transmite 10TV preluat de Romanian Global News.


Deşi se adresează Asociaţiei Moldovenilor, premierul Trudeau vorbeşte despre "identitatea românească" şi laudă organizaţia pentru conservarea şi promovarea moştenirii culturale.

Insider.com anunță ca se estimează că în Canada locuiesc aproximativ 192.000 de români. Aceștia au luat această estimare din analizarea informațiilor de la ambasadele României, Republicii Moldova și Bulgariei din Canada. Acest lucru demonstrează că în spațiul internațional tentativa de „a da naștere națiunii moldovenești" și astfel încercarea de a separa românii de pe cele două maluri de Prut, din fericire a eșuat.