Banner

Congresul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Statelor Unite ale Americii a avut ca temă unitatea de credință și de neam

Email Imprimare PDF

29_congresul_arhiepiscopiei_ortodoxe_romane_chicagoCongresul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Statelor Unite ale Americii s-a desfăşurat anul acesta la Chicago, în perioada 29 iunie – 1 iulie, şi a avut ca temă unitatea de credință și de neam a românilor.

 

Întrunirea a reunit clerici şi mireni de pe tot cuprinsul eparhiei care au discutat şi despre modalitățile de păstrare a identității românești într-o lume afectată de globalism, transmite Romanian Global News.

Liturghie şi Te Deum în deschiderea lucrărilor

Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în catedrala din Chicago cu prilejul sărbătorii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Nicolae al celor două Americi şi Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei.

La finalul Liturghiei, Părintele Arhiepiscop Irineu a rostit un cuvânt în care a evidențiat eforturile poporului român în lupta pentru unitate naţională.

„Moșii și strămoșii noștri din Țara Carpatică au fost conduși prin suferințele Golgotei, spre învierea statului național unitar român și spre câștigarea unui nume între popoarele lumii", a spus ierarhul.

După Liturghie, cei doi arhierei au oficiat slujba parastasului pentru ierarhii, clericii și credincioșii Eparhiei Americii, trecuți la Domnul, după care au săvârșit slujba de Te-Deum, aducând mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra poporului român.

Lucrările congresului

În deschiderea lucrărilor congresului, după cuvântul de bun venit al Părintelui Mitropolit Nicolae, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a susținut discursul de deschidere intitulat: Marea Unire din 1918, eveniment sublim al istoriei românești. Bucurie, biruință și responsabilitate.

Înaltpreasfinţia Sa a subliniat că Marea Unire a „însemnat înfăptuirea celui mai înalt ideal patriotic și politico-național al poporului român" şi a semnalat că datorită jertfelor depuse pentru „închegarea firească a neamului" suntem răspunzători de modul în care ne îndeplinim datoriile față de neam și țară.

Congresul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Statelor Unite ale Americii a ajuns anul acesta la cea de-a 82-a ediţie.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook


Cele mai citite ştiri

Publicitate