Banner

Oameni de afaceri și bancheri din România și Republica Moldova se reunesc la Chișinău

Email Imprimare PDF

29_bancheriLa Chișinău va avea loc pe 12 iulie conferinţa „Republica Moldova – România. Investiţii, comerţ, finanţare", la care vor participa antreprenori, bancheri, economişti și manageri din România şi Republica Moldova. Evenimentul organizat cu sprijinul Băncii Transilvania şi Victoriabank își propune identificarea celor mai bune idei pentru creşterea economică, dar şi dezvoltarea culturii antreprenoriale şi de business în stânga Prutului, transmite www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Potrivit Ziarului Financiar, organizarea conferinței este prima iniţiativă de acest tip dedicată parteneriatelor de business dintre companiile din cele două state şi vine în contextul în care Republica Moldova devine tot mai atractivă pentru antreprenorii din România.

Sursa citată arată că Arabesque (bricolaj), Betty Ice ( îngheţată), Ion Moş (condimente), Preţuri pentru Tine (retail de îmbrăcăminte), Teraplast (tâmplărie PVC) sunt doar câteva exemple de businessuri din România care s-au extins în Republica Moldova. Totodată, franciza KFC din Republica Moldova este deţinută de aceiaşi antreprenori care contro¬lează afacerea din România, Nicolae Badea, Lucian Vlad şi Radu Dimofte, iar franciza McDonald's din Republica Moldova este deţinută de omul de afaceri Ilie Năstase. De asemenea, Ministerul Sănătăţii, acţionarul majoritar al Antibiotice Iaşi, principalul producător de medicamente generice din România, a decis ca societatea să îşi deschidă reprezentanţă în Republica Moldova. În domeniul bancar, Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă locală după active, a devenit în acest an acţionar al Victoriabank, prima bancă înfiinţată în Re-publica Moldova şi a treia în funcţie de active.

Citiți analiza Ziarului Financiar aici.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook