Banner

Guvernatorul statului Michigan a emis o proclamaţie de felicitare a României cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Email Imprimare PDF

10_proclamatie_de_felicitare_a_romanieiGuvernatorul statului Michigan, Rick Snyder, a salutat trecerea a 100 de ani de la Marea Unire printr-o proclamaţie în care remarcă realizările României şi faptul că România este un prieten apropiat, de încredere şi partener al Statelor Unite, se arată într-un comunicat transmis joi de Ambasada României în Statele Unite ale Americii (SUA), citat de Agerpres, preluat de Romanian Global News.

"Legăturile dintre statul Michigan şi România s-au dezvoltat şi sunt din ce în ce mai diverse datorită extinderii comerţului bilateral, a programelor educaţionale şi a comunităţii deschise de tineri americani şi români care se angajează liber în inovaţie şi antreprenoriat", se subliniază în textul proclamaţiei.

În documentul emis ca un "omagiu special" adus României şi românilor, este remarcată şi contribuţia românilor-americani la dezvoltarea societăţii americane, prin "talentul, energia, creativitatea şi moştenirea culturală" a acestora.

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a salutat proclamaţia guvernatorului Rick Snyder, căruia i-a transmis faptul că România este profund onorată de gestul simbolic de marcare a Centenarului. Ambasadorul român a ţinut să sublinieze recunoştinţa României faţă de sprijinul acordat de Statele Unite pentru realizarea Marii Uniri de la 1918 şi rolul major jucat de preşedintele american Woodrow Wilson, în urmă cu 100 de ani, se mai arată în comunicat.

Emiterea proclamaţiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu, al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Michigan este cel de al şaptelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamaţie specială.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook