Banner

Elevă din Căușeni, în vizită la București: „Suntem același neam”

Email Imprimare PDF

10_eleva_din_causeniPeste 45 de elevi și profesori de la liceele ,,Mihai Eminescu" și ,,Alexei Mateevici" din Căușeni, au vizitat zilele acestea România, într-o excursie tematică, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, transmite www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti", Muzeul Național de Științe Naturale ,,Grigore Antipa", Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național Tehnic Dimitrie Leonida, Muzeul Național Cotroceni, Palatul Parlamentului, precum și Muzeul Golești și Vila Florica din orașul Ștefănești, județul Argeș au fost obiectivele vizitate de participanți, în cadrul proiectului „Cheia spre țară".

Cu prilejul vizitelor, tinerii basarabeni au conştientizat importanța cunoaşterii istoriei poporului român, a continuităţii tradiţiilor moştenite şi menţinerii identităţii naţionale.

,,Am trăit zilele acestea emoții cu totul speciale și am rămas cu impresii de nedrescris. Suntem foarte mulțumiți că am avut ocazia să descoperim valori ale neamului nostru, iar toate acestea vor ramâne în memoria tinerilor care au participat la proiect. Mulțumim Institutul ,,Euxodiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni pentru această oportunitate.", a afirmat Elena Grițcu, reprezentant al Direcției pentru Educație, Cultură , Tineret, Sport și Turism din Căușeni.

,,Am fost impresionat de obiectivele vizitate, care reprezintă o simbioză perfectă între arhitectura și istoria neamului românesc. Sunt pasionat de istorie, iar în urma acestor vizite am descoperit multe lucruri interesante despre trecutul nostru." spune Adrian Ilie, elev în calasa a IX-a la Liceul ,,Mihai Eminescu" din Căușeni.

,,Acest proiect m-a ajutat să cunosc mai multe lucruri referitoare la istoria neamului nostru, pentru că suntem același neam. Voi împărtăși aceste lucruri cu cei de acasă" a afirmat Mirabela Babin, elevă a Liceului ,,Alexei Mateevici" din Căușeni.

Proiectul a fost derulat în perioada 22-27 iulie 2018 de Institutul ,,Euxodiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook


Cele mai citite ştiri

Publicitate