Banner

Rusia continuă să destabilizeze zona! Trupele cu destinaţie specială din regiunea transnistreană au efectuat noi exerciţii militare, împotriva recomandărilor internaţionale

Email Imprimare PDF

10_treupe_rusesti_transnistriaPotrivit scenariului, militarii au avut misiunea să urmărească inamicul, să-şi dezvolte abilităţile de spionaj, inclusiv prin a înfrunta anumite obstacole înotând. La final, pretinsele trupe cu destinaţie specială ale regimului separatist au fost instruite să împuşte inamicul cu automatul Kalaşnikov, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Asemenea exerciţii au devenit tot mai frecvente în regiunea de Est a Republicii Moldova, inclusiv, cu implicarea directă a Grupului Operativ al Trupelor Ruse.

Anterior, Chişinăul a condamnat vehement aceste acţiuni ale trupelor ruse de ocupaţie, pe care care le-a calificat sfidătoare şi provocatoare, fiind o ameninţare directă în adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

În Strategia Naţională de Apărare, adoptată recent de Parlamentul de la Chişinău, regimul separatist de la Tiraspol şi armata rusă de ocupaţie au fost definite ca riscuri şi ameninţări pentru Republica Moldova.

Pe 22 iunie, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluţie prin care solicită Rusiei să-şi retragă armata de ocupaţie din stânga Nistrului. Solicitări similare au fost formulate recent şi de OSCE şi la summitul NATO de la Bruxelles.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook