Banner

Programul București-Chișinău: O sută de copii din R. Moldova se odihnesc GRATUIT la mare peste Prut. Urmează încă 400

Email Imprimare PDF

09_programul_bucuresti_chisinauO sută de elevi din Republica Moldova au ajuns pe litoralul Mării Negre prin Programul de cooperare Bucureşti-Chişinău, alţi 400 urmând să beneficieze, de asemenea, de tabere gratuite în staţiunea Tineretului din Costineşti, potrivit unui comunicat al Municipiului București.

„Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti - PROEDUS, desfăşoară, în perioada iunie - septembrie 2018, un amplu program de recompensare a performanţelor şcolare şi extraşcolare excepţionale ale elevilor de gimnaziu şi liceu din Municipiul Chişinău. Programul de cooperare Bucureşti - Chişinău se desfăşoară ca urmare a aprobării acestui de proiect de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, la iniţiativa primarului general, Gabriela Firea, cu ocazia aniversării Centenarului. Astfel, 500 de elevi cu rezultate notabile din municipiul Chişinău, distribuiţi pe 5 serii a câte 100 de persoane, împreună cu însoţitorii lor, beneficiază de tabere gratuite în Staţiunea Tineretului din Costineşti", cităm din comunicat.

Programul va aduce împreună 500 de elevi din Chişinău şi 4 000 de elevi bucureşteni cu rezultate meritorii, în cadrul unui program de tabără şi vacanţă comun - plajă, plimbări, activităţi recreative şi sportive, precum şi programe de formare.

„Acest proiect reprezintă, totodată, o oportunitate reală de cunoaştere a afinităţilor lingvistice, istorice, culturale şi de tradiţii dintre România şi Moldova, atât pentru elevii moldoveni, cât şi pentru cei români", se mai arată în comunicat.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook