Banner

Prigoană împotriva cetâțenilor români în Ucraina! Urmăriți de securitate și dați afară din servici. Ce face România?

Email Imprimare PDF

09_pasaportÎn cadrul unei operațiuni comune a organelor Serviciului de Securitate și puterii executive regionale Cernăuți a fost eliberat din post un funcționar de stat din raionul Herța, regiunea Cernăuți, pentru obținerea cetățeniei române, alături de cea ucraineană – se spune într-un comunicat de presă al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, preluat de Buc Press și citat de Romanian Global News.

În comunicat se menționează faptul că Legea Ucrainei „Privind Administrarea Publică" prevede eliberarea funcționarilor publici din post în cazul obținerii de către cetățeanul Ucrainei a unei alte cetățenii. Se amintește că eliberarea din post a funcționarului din cadrul Administrației Raionale de Stat Herța a avut loc la solicitarea Direcției Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Potrivit informației oficiale, persoana cu dublă cetățenie a încercat să treacă frontiera de stat a Ucrainei cu pașaport românesc, faptul fiind înregistrat de organele serviciului de frontieră. În comunicat nu este amintit numele persoanei eliberate din post, fiind precizat că cetățeanul a fost șef al Secției de Prestare a Serviciilor Administrative din Herța. Potrivit surselor Agenției BucPress, este vorba de un etnic român din regiunea Cernăuți.

De menționat că dubla cetățenie nu are un anumit cadru legal în Ucraina, legislația nerecunoscând un astfel de raport juridic, în pofida unor recomandări din partea partenerilor occidentali de a lua în calcul experiența statelor UE.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook