Banner

În satul Becești din Ținutul Herța a fost sfințită biserica mănăstirii de maici

Email Imprimare PDF

10_biserica_becestiÎn data de 29 august 2018 românii din regiunea Cernăuți au participat la sfințirea mănăstirii de maici din satul Becești, Ținutul Herța – informează Agenția BucPress din Cernăuți, preluat de Romanian Global News.

În această zi, un sobor de preoți s-au rugat pentru pace în întreaga lume, sfințind schitul Sfintei maici Serafima (originară din aceste locuri) și biserica Sfintei Teodora. Prea Cuvioasa Maica Teodora de la Sihla a sihăstrit mulți ani, la sfârșitul secolului al XVIl-lea, într-o peșteră din preajma Schitului Sihla-Neamț.

Creștinii ortodocși din Ținutul Herța au adus mulțumiri Arhiepiscopului Longhin, Starețului Mănăstirii Bănceni, pentru eforturile depuse pentru deschiderea acestui nou locaș de cult, care va fi inclus în Ghidul turistic al regiunii Cernăuți.

FOTO și VIDEO de Ilie ROMANIUC aici: http://bucpress.eu/social/in-satul-becesti-din-tinutul-7433

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook