Banner


Warning: getimagesize(images/stories/2018/08/10_bookfest_chisinau_2.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 37

Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 56

Salonul Internaţional de Carte ,,Bookfest Chișinău” și-a deschis porțile

Email Imprimare PDF

10_bookfest_chisinauSalonul Internaţional de Carte ,,Bookfest Chișinău" și-a deschis porțile în data de 29 august 2018 în incinta Centrului Internaţional de Expoziţii ,,Moldexpo". Pentru al treilea an consecutiv, Bookfest Chișinău reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Republica Moldova, bucurându-se de un mare succes din partea publicului, transmite Romanian Global News.

La eveniment au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Monica Babuc, directorul Centrului Național al Cărții din cadrul Institutului Cultural Român, Andrei Novac, Secretarul de stat, Veaceslav Șaramet, din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, președintele Asociației Editorilor din România, Grigore Arsene, președintele Uniunii Editorilor din Republica Moldova, Gheorghe Prini, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, etc.

În alocuțiunea sa, ministrul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Monica Babuc a mulțumit organizatorilor, sponsorilor și partenerilor media ai evenimentului, menționând că Salonul Internațional de Carte ,,Bookfest Chișinău" este un proiect cultural ce reunește anual edituri, distribuitori de carte românească, instituții și asociații de cultură și contribuie la promovarea culturii române, prin favorizarea accesului la o bogată ofertă editorială.


Cu acest prilej, Secretarul de stat, Veaceslav Șaramet a evidențiat necesitatea și importanța păstrării și promovării limbii române în afara granițelor ca principal liant între românii de pe toate meridianele, mai ales în contextul în care în perioada în care are loc Bookfest-ul, MRP, alături de românii de pretutindeni, se pregătește de celebrarea Zilei Limbii Române.

Salonul Internațional de Carte ,,Bookfest Chișinău" se desfășoară în perioada 29 august – 2 septembrie, la Centrul Internaţional de Expoziţii ,,Moldexpo", Pavilionul Central și poate fi vizitat zilnic între orele 10:00 – 20:00.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale din România, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Asociația Editorilor din România.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook


Cele mai citite ştiri

Publicitate