Banner

Alexandru Vakulovski: “Piedici pentru Marea Adunare Centenară”

Email Imprimare PDF

10_alexandru_vakulovskiÎn Moldova încă se mimează democrația, chiar dacă într-un mod caraghios și scârbos. Binomul Plahotniuc-Dodon, deși în aparență părea o absurditate, devine tot mai articulat când e vorba de mișcări care nu le convin pediștilor și peseremiștilor. E clar că întărirea curentului unionist îi irită pe socialiști, iar PD-ul e ca o pădure plină cu uscăciuni: foști comuniști, peledemiști, toți cărora le place să rămână la putere, acesta fiind idealul lor, în rest îi cam doare în cot, scrie Alexandru Vakulovski pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Cum era de așteptat, atât guvernarea, cât și președinția socialistă încearcă să pună bețe în roate atât Marșului Centenar, cât și Marii Adunări Centenare. Totul e atât de primitiv și de brutal că deja se miră presa internațională. Unde e acum Pavel Filip, care reacționa la cele mai mici abateri ale poliției de frontieră? Filip tace, deși poliția de frontieră moldovenească a împiedicat circulația liberă a participanților la marș, mai mult, șeful PF a avut un comportament neadecvat pentru înaltul său post. Nu-s reacții, înseamnă că îi convine conducerii PD-ului, e armonie cu PSRM-ul.

Poliția de Frontieră moldovenească a acționat ca o gașcă de gopnici sau de slugi care ascultă orbește poruncile. Marșul Centenar e compus nu doar din cetățeni români, ci și moldoveni. Situația a fost absurdă, au fost opriți cu toții ca nu cumva să ajungă în Moldova sau la Chișinău de Ziua Independenței și să le strice stăpânilor „șașlâcioacele" și băutele.

PD-ul și-a îndeplinit o parte din sarcini, acum e rândul PSRM-ului, care vrea proteste anume în PMAN, anume pe 1 septembrie, când va avea loc Marea Adunare Centenară. Tot atunci sunt reactivate câteva fantome: Asociația Obștească „Credință Patriei" pentru o manifestare național-patriotică și deja cunoscutul-necunoscut Aurel Bucureanu, deranjat de mărirea prețurilor la carburanți. Bucureanu era unul dintre cei mai activi atacatori ai Parlamentului (deși locuia în regiunea separatistă), atunci când Năstase, Dodon și Usatâi umblau la braț, înainte de investirea Guvernului.

Între timp participanților la Marșul Centenar li s-a refuzat cazarea în Strășeni, chiar dacă existase o înțelegere din timp. Unioniștii spun că e mâna guvernării și probabil că ăsta e adevărul.

De ce apar atâtea piedici pentru unioniști, atât din partea guvernării și a președinției, cât și a simpatizanților lui Năstase? Devine tot mai clar: mișcarea unionistă e în creștere, ceea ce nu convine absolut deloc puterii anemice, nici opoziției amorțite.

Totuși sunt sigur că duminică, de la 12, în PMAN, vom fi mulți. Noi, unioniștii. Iar peseremiștii și „carburanții ieftini" vor fi ca „shoricii" – vor încasa plata, își vor lua cârnațul și vodca și vor merge înapoi la autobuze. Place sau nu, mișcarea unionistă din Moldova e singura care nu s-a compromis, singura în stare să adune oameni în număr foarte mare. Dacă unioniștii ar vota un singur partid, acum nu am mai face proteste, ci am sărbători.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook


Cele mai citite ştiri

Publicitate