Banner

Natalia Intotero în dialog cu Organizația Caritabilă Diakonies Werk din Germania

Email Imprimare PDF

31_intotero_germaniaMinistrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut vineri, 28 septembrie 2018, o întrevedere de lucru cu o delegație din partea Organizației Caritabile Diakonies Werk din Germania, transmite Romanian Global News.

Discuţiile s-au concentrat pe înțelegerea activității și domeniului de competență a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), context în care ministrul le-a oferit celor 13 reprezentanți ai organizației, conduși de președintele Ulrich Lilie, un scurt istoric al instituției și o prezentare în detaliu a proiectelor de impact implementate până în prezent, dar și a celor avute în vedere pentru viitor.

Cele două părți au discutat și despre modalităţile de sprijinire a lucrătorilor români migranţi în Germania în vederea prevenirii abuzurilor de pe piaţa muncii. Cu acest prilej, demnitarul român a invitat partea germană să devină partener în Campania „Informare acasă! Siguranță în lume", care vizează informarea, prevenirea şi combaterea factorilor de risc derivaţi din rezidenţa cetăţenilor români în alte state. Un alt subiect pe agendă l-a reprezentat intensificarea dialogului și colaborării cu Organizația Diakonies Werk pentru demararea de proiecte comune dedicate românilor aflați pe teritoriului statului german. Ministrul a exprimat întreaga disponibilitatea a statului român de a coopera cu membrii organizațiilor, asociațiilor, fundaților etc care pot aduce un plus de valoare demersurilor MRP și care pot sprijini comunitățile de români de pretutindeni.

Notă:

Diakonia Werk este o organizație caritabilă, cu aproximativ 700.000 de voluntari, care are drept scop susținerea grupurilor dezavantajate, persoanelor aflate în dificultate, precum și dezvoltarea de programe care să asigure o mai bună incluziune a migranților în societate.