Banner

Natalia Intotero în dialog cu Organizația Caritabilă Diakonies Werk din Germania

Email Imprimare PDF

31_intotero_germaniaMinistrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut vineri, 28 septembrie 2018, o întrevedere de lucru cu o delegație din partea Organizației Caritabile Diakonies Werk din Germania, transmite Romanian Global News.

Discuţiile s-au concentrat pe înțelegerea activității și domeniului de competență a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), context în care ministrul le-a oferit celor 13 reprezentanți ai organizației, conduși de președintele Ulrich Lilie, un scurt istoric al instituției și o prezentare în detaliu a proiectelor de impact implementate până în prezent, dar și a celor avute în vedere pentru viitor.

Cele două părți au discutat și despre modalităţile de sprijinire a lucrătorilor români migranţi în Germania în vederea prevenirii abuzurilor de pe piaţa muncii. Cu acest prilej, demnitarul român a invitat partea germană să devină partener în Campania „Informare acasă! Siguranță în lume", care vizează informarea, prevenirea şi combaterea factorilor de risc derivaţi din rezidenţa cetăţenilor români în alte state. Un alt subiect pe agendă l-a reprezentat intensificarea dialogului și colaborării cu Organizația Diakonies Werk pentru demararea de proiecte comune dedicate românilor aflați pe teritoriului statului german. Ministrul a exprimat întreaga disponibilitatea a statului român de a coopera cu membrii organizațiilor, asociațiilor, fundaților etc care pot aduce un plus de valoare demersurilor MRP și care pot sprijini comunitățile de români de pretutindeni.

Notă:

Diakonia Werk este o organizație caritabilă, cu aproximativ 700.000 de voluntari, care are drept scop susținerea grupurilor dezavantajate, persoanelor aflate în dificultate, precum și dezvoltarea de programe care să asigure o mai bună incluziune a migranților în societate.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook