Banner

Consiliul Mondial Român: Suntem datori față de viitorul națiunii române să apărăm această valoare fundamentală a familiei prin care se asigură perpetuarea neamului românesc

Email Imprimare PDF

31_the_world_romanian_councilÎn perioada 6 şi 7 octombrie 2018 se va desfășura referendumul pentru revizuirea Art. 48 Aliniatul (1) din Constituţiei României, la care românii vor fi întrebați:

"Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?"

În forma actuală, în Art. 48 Aliniatul (1) se spune:

"Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor"

În forma propusă pentru aprobarea prin Referendum, textul se modifică după cum urmează:

"Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instituirea copiilor".

Această modificare importantă este în conformitate cu principiul stipulat în Capitolul I, Art. 1.4 din Statutul Consiliului Mondial Român:

"Considerarea moralei creştine, bazată pe dragostea şi împăcarea dintre semeni și pe valorile tradiționale ale familiei, ca fundament al societății românești."

În momentul de față există presiuni politice din partea partidelor din Parlamentul Europei dar și încercări de boicotare a participării la vot din partea unor organizații românești finanțate din exterior.

Față de aceste acțiuni străine interesului national, solicităm tuturor membrilor CMR, simpatizanților și prietenilor precum și partenerilor noștri, oriunde s-ar afla, să participe la acest referendum pentru a realiza cvorumul necesar validării rezultatului final.

De asemeni, considerăm că membrii CMR, în virtutea obligației pe care și-au asumat-o la aderare de a respecta principiile din Statutul CMR, în particular Art 4.1. , mai sus menționat, au datoria de a răspunde cu "DA" la întrebarea înscrisă în buletinul de vot.

Suntem datori față de viitorul națiunii române să apărăm această valoare fundamentală a familiei prin care se asigură perpetuarea neamului românesc și care este o piatră de căpătâi a tradiției creștine pe care s-a clădit istoria și cultura poporului nostru.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook