Banner

Ministrul de externe Pavlo Klimkin a explicat care sunt condițiile în care cetățenii Ucrainei pot deține cetățenia altor state

Email Imprimare PDF

31_pavlo_klimkinMinistrul de externe, Pavlo Klimkin, în timpul unui discurs rostit în orașul Lviv în data de 30 octombrie a declarat că Ucraina va accepta dubla cetățenie doar doar în cazul existenţei unor „condiții" clare în acest sens, transmite Evropeiska Pravda, citat de Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

„Trebuie să vă spună sincer, la momentul actual se necesită organizarea unor discuții publice pe tema dublei cetățenii, despre posibilitatea de a deveni cetățean al mai multor țări", a declara Klimkin, menționând că dubla cetățenie ucraineano-rusă este fundamental inacceptabilă.

„Cei care dețin pașaportul rusesc, trebuie să renunțe la el, restul (n.r. deținătorii cetățeniei maghiare sau române) – să ne așezăm la masa de dialog. Ucraina va accepta dubla cetățenie doar în cazul când vor fi îndeplinite niște condiții foarte clare. Dubla cetățenie nu poate fi deținută de comandanți militari. Pașaportul altui stat nu va permite deținătorului să ocupe anumite funcții", a spus șeful diplomației ucrainene.

El a reamintit că dubla cetățenie se practicată în unele țări europene, iar cetățenii ucraineni care dețin cetățenia altui stat încalcă legislația în vigoare, deși acest lucru nu înseamnă că ei sunt criminali.

Totodată, Pavlo Klimkin a precizat că cel puțin 11 cetățeni ucraineni, posesori de pașapoarte maghiare (n.r. locuitori ai regiunii Transcarpatia) au decedat în zona de desfășurare a acțiunii anti-teroriste (ATO).

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook