Banner

Evenimente de comemorare a interpreților basarabeni Doina și Ion Aldea-Teodorovici, la 26 de ani de la moartea tragică a artiștilor

Email Imprimare PDF

31_comemorare_teodoroviciMai multe evenimente de comemorare a interpreților basarabeni Doina și Ion Aldea-Teodorovici au loc la Chișinău, miercuri, 30 ocrombrie, când s-au împlinit 26 de ani de la moartea tragică a artiștilor, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Renumiții artiști Doina și Ion Aldea-Teodorovici sunt un simbol al renașterii românilor din Basarabia, iar cântecele interpretate de ei au răsunat la toate evenimentele care s-au produs la Chișinău la sfârșitul anilor 80 ai secolului trecut, precum și în tranșeele de la Nistru, în timpul războiului din 1992.

Ion și Doina Aldea-Teodorovici au încetat din viață în urma unui tragic accident rutier, care s-a produs în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, în apropierea localității Coșereni, la 49 de kilometri de București. În mașină se aflau patru persoane, șoferul și însoțitorul au scăpat cu viață, în timp ce Ion și Doina, aflați pe bancheta din spate, nu au supraviețuit.

La mormântul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici de la Cimitirul Central din Chișinău, tinerii de la Asociația „UNIREA-ODIP" au organizat depuneri de flori și un recital de cântec patriotic.

Moartea tragică a interpreților Ion și Doina rămâne neelucidată până în prezent. De altfel, mai multe personalități care s-au remarcat în perioada renașterii naționale au avut de suferit în anii 90. Amintim în context de moartea suspectă a fostului primar de Chișinău Nicolae Costin și de gravul accident rutier în urma căruia a suferit poetul Dumitru Matcovschi.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook


Cele mai citite ştiri

Publicitate