Banner


Warning: getimagesize(images/stories/2018/11/31_milano_2.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 37

Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 56

Simpozionul „Unitate națională și unitate lăuntrică. 100 de ani de la Marea Unire” la Milano

Email Imprimare PDF

31_milano_boserica_rCa urmare a hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române care a declarat, în Patriarhia Română, anul 2018 ca „Anul omagial al unității de credință şi neam şi Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri (din 1918)", cu Binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, în cadrul Protopopiatului Lombardia II și cu sprijinul Centrului de Studii Teologice „Sfântul Dionisie Exiguul", în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2018, s-a organizat un Simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri, gazda acestui eveniment fiind Seminarul Teologic din Seveso-Milano, transmite Romanian Global News.

În deschiderea lucrărilor acestui simpozion, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit slujba de Te Deum în cinstea Făuritorilor Marii Uniri și a adresat celor prezenți un cuvânt despre Marea Unire și jertfa înaintașilor noștri în dezideratul concretizat la 1 decembrie 1918 prin Marea Unire.


În cadrul acestui simpozion au conferențiat mai mulți profesori sau specialiști de renume: părintele diacon Sorin Mihalache de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, domnul profesor Costea Munteanu, profesor la Facultatea de Științe Economice din București, domnul Adrian Lemeni, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, domnul doctor Gheorghe Cerin, directorul departamentului de cardiologie și de medicină internă al Spitalului San Gaudenzio din Novara și domnul profesor doctor Nicușor Nacu de la Universitatea din Lausanne, Elveția.

Fiecare dintre conferențiari au abordat diferite teme teologice, de neuroștiințe, istorice și de interes pentru preoți și credincioși.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook