Banner

Aproape 600 de avize de înfrățire între localitățile de pe ambele maluri ale Prutului

Email Imprimare PDF

31_rm_infratireLa finele lunii septembrie curent, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice de la București erau depuse 559 de avize de înfrățire dintre localitățile din România și Republica Moldova, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Dintre acestea, 257 de înfrățiri erau finalizate.

Unul dintre raioanele din R. Moldova cu cele mai multe înfrățiri este Ialoveni. Aici, fiecare dintre cele 25 de localități ale raionului au semnate acorduri de înfrățire cu primării din șapte județe din România - Iași, Vaslui, Ilfov, Dâmbovița, Alba, Arad și Bacău.

În weekend-ul trecut, orașul Ialoveni s-a înfrățit și cu orașul Filiași din județul Dolj, România. Acordul a fost semnat la Ialoveni, între primarii celor două orașe, Sergiu Armașu și Costeluș Gheorghe Ilia. Protocolul de înfrățire a fost semnat inclusiv în contextul Centenarului Marii Uniri.

Inițiativa aparține primarului din Filiași, Costeluș Gheorghe Ilia, după o donație de carți în limba română pentru biblioteca din Ialoveni.

„Protocolul vizează colaborarea în toate domeniile și cred că va fi benefic inclusiv mediului economic din cele două localități. Putem iniția proiecte comune de dezvoltare, oamenii de acolo pot veni să lucreze la noi, pentru că sunt bine pregătiți, dar au salarii mici, posibilitățile de colaborare sunt extrem de variate", a declarat Costeluș Gheorghe Ilie, primarul orașului Filiași, citat de Gazeta de Dolj.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook